X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ponownie obudziłam się z plamami z pokarmu na piersiach 🫣 nie jest tego jakoś dużo ale widoczne plamy są. Zaczęłam 22 tydzień. Zastanawiam się czy dzwonić do swojego lekarza, bo wizytę mam na 17 stycznia czy poczekać. Innych objawów typu ból piersi nie mam. Co myślicie?

• Olix Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja dzisiaj ponownie obudziłam się z plamami z pokarmu na piersiach 🫣 nie jest tego jakoś dużo ale widoczne plamy są. Zaczęłam 22 tydzień. Zastanawiam się czy dzwonić do swojego lekarza, bo wizytę mam na 17 stycznia czy poczekać. Innych objawów typu ból piersi nie mam. Co myślicie?

No siara Ci pewnie leci :) mi też zaczęła się sączyć, gdy mocniej nacisnę. To chyba już normalnie w tym tygodniu. Chyba, że leci Ci jakąś ropa czy krew, to wtedy lekarz.

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Olix napisała, u niektórych kobiet to normalne :) hormony i organizm się przygotowywuje do 👩‍🍼:)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jestem spokojna, bo totalnie się czegoś takiego nie spodziewałam. Ja rozumiem, że mleczarnia będzie czynna koło maja ale nie teraz 😆
    Na szczęście żadna krew lub ropa nie leci.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:

Pytałam wczoraj o ten pokarm to jest normalne na tym etapie 😊

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi badania wyszły podwyzszony fibrynogen, czas podtrabinowy i leukocyty wysłałam lekarzowi i oczywiście odpisał że na tym etapie ciąży tak ma być więc wierze 😊

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i 511g dzidziutka 🥰

Izulek21, Gośka29, Nadzieja2, KiNiAW, hypatia92, Bożena, Kadża, Jagoda🫐, Sara10, Olix lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie z młodym niestety początek anginy antybiotyk 😪 na 8-10dni biedaczek taki umęczony ze szok oby pomogło

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja juz po wizycie i 511g dzidziutka 🥰

Super Gratulacje 🥰 niech sobie spokojnie rośnie bąbelek 🥰

legusta lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja po wizycie z młodym niestety początek anginy antybiotyk 😪 na 8-10dni biedaczek taki umęczony ze szok oby pomogło
    O kurcze, współczuję:(

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    No siara Ci pewnie leci :) mi też zaczęła się sączyć, gdy mocniej nacisnę. To chyba już normalnie w tym tygodniu. Chyba, że leci Ci jakąś ropa czy krew, to wtedy lekarz.
    Ja nie mam czegoś takiego;( w ciąży z synkiem też nie miałam....

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja też nie mam, ale jakos sie tym nie martwie :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O kurcze, współczuję:(

Dzięki oby przeszło szybko

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Ja mam tylko jak nacisnę ale to się nie ma czym przejmować każdą z nas jest inna ważne tylko żeby dzieciolki zdrowiutkie były 😊

• Kadża Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 🥰

legusta lubi tę wiadomość

• Jagoda🫐 Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Byłam dzisiaj na połówkowych USG i zastanawiam się czy 15 minut na to badanie to
    Jest standard? Bardzo liczyłam na to że wyjdzie dobrze bo po Pappa miałam wysokie ryzyka
    Na ZD. Nie zrobiłam żadnych dodatkowych badań bo p. Genetyk powiedziała żeby
    Poczekać na połówkowe i zobaczyć co wyjdzie. Wyszło ok, ale patrzyłam na zegarek i
    Badał mnie (ordynator) dokładnie 12 minut. Więc teraz zamiast się cieszyć że póki co
    Ładnie się rozwijamy to myślę czy to normalne że tak szybko to zrobił?? Ile trwały wasze
    Połówkowe?? Pozdrawiam! ( Ja mam termin na 23 maja, mało sie tu z wami udzielam
    Bo niestety mam stresująca ciążę i siedzę na forum problemowym ale ściskam was serdecznie
    I życzę zdrówka dla Was i maluszków.)
    ..

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda🫐 wrote:
    Cześć! Byłam dzisiaj na połówkowych USG i zastanawiam się czy 15 minut na to badanie to
    Jest standard? Bardzo liczyłam na to że wyjdzie dobrze bo po Pappa miałam wysokie ryzyka
    Na ZD. Nie zrobiłam żadnych dodatkowych badań bo p. Genetyk powiedziała żeby
    Poczekać na połówkowe i zobaczyć co wyjdzie. Wyszło ok, ale patrzyłam na zegarek i
    Badał mnie (ordynator) dokładnie 12 minut. Więc teraz zamiast się cieszyć że póki co
    Ładnie się rozwijamy to myślę czy to normalne że tak szybko to zrobił?? Ile trwały wasze
    Połówkowe?? Pozdrawiam! ( Ja mam termin na 23 maja, mało sie tu z wami udzielam
    Bo niestety mam stresująca ciążę i siedzę na forum problemowym ale ściskam was serdecznie
    I życzę zdrówka dla Was i maluszków.)
    ..

Moja trwała u prowadzącego też jakoś niecałe 15 min a wczoraj byłam na konsultacji u innego i byłam prawie 40min. Ale powiedział to samo co mój prowadzący nie wiem od czego to zależy może faktycznie od wiedzy lekarza że jeśli się zna i widzi że jest ok to nie przeciaga sama nie wiem co myśleć ale mi się wydaje że powinnaś się cieszyć że jest wszystko dobrze 😊😉

Jagoda🫐 lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, moje połówkowe też trwały kwadrans, ale metodycznie organ po organie i kończyna po kończynie wszystko zostało sprawdzone i omówione, wiele zależy od ułożenia dziecka i jego "chęci współpracy". Nie przejmuj się na zapas, a jeżeli masz bardzo duże wątpliwości, zawsze możesz zasięgnąć opinii drugiego specjalisty. Ja myślę, że w 15 minut dobry lekarz z dobrym sprzętem jest w stanie sprawdzić to, co trzeba. Uściski!

No i gratulacje wszystkim udanych wizyt i wspaniałych wieści ❤️.

Jagoda🫐, legusta, KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Jagoda🫐 Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Moja trwała u prowadzącego też jakoś niecałe 15 min a wczoraj byłam na konsultacji u innego i byłam prawie 40min. Ale powiedział to samo co mój prowadzący nie wiem od czego to zależy może faktycznie od wiedzy lekarza że jeśli się zna i widzi że jest ok to nie przeciaga sama nie wiem co myśleć ale mi się wydaje że powinnaś się cieszyć że jest wszystko dobrze 😊😉

No mnie się wydaje że ci bardziej "slawni" sa zabiegani ale tez mają pojęcie co robią. Jest
    Milion powodów żeby się zastanawiać. Chyba lepiej zaufać że trafiło się w dobre ręce. 🥰 Dzięki Kinia.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda🫐 wrote:
    No mnie się wydaje że ci bardziej "slawni" sa zabiegani ale tez mają pojęcie co robią. Jest
    Milion powodów żeby się zastanawiać. Chyba lepiej zaufać że trafiło się w dobre ręce. 🥰 Dzięki Kinia.

Proszę 🥰ja chodzę 3 ciążę do tego samego i jestem zadowolona ma dużo pacjentek ale mimo to poszłam skonsultować i się uspokoiłam że jednak moj prowadzący pomimo krótszej wizyty ma wielkie pojęcie i teraz już ufam 😅. Normalne że każda ma obawy tak jak ja teraz ale czasami lepiej zaufać właśnie 🥰. Musi być dobrze już teraz tylko do przodu🥰😘

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ