Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Było jeszcze pytanie o hemoglobinę - u mnie 2 tygodnie temu 12,7. Wynik dobry, ale pilnuję się, bo co badanie, to jednak spada, startowałam z poziomu 14,4 jesienią 😞. Spróbuj podziałać dietą, nawet jakby miało dalej spadać, to przynajmniej wolniej! A jak coś, to z żelaza (ale suplementów) polecam FeMe z Healthlabs.
Zapisywałyście się do klubu Rossnę? Ja już jakiś czas temu i dzisiaj mi wskoczył kupon na oliwkę Babydream do smarowania brzuszka za 0,01 zł - do zrealizowania przy najbliższych zakupach.Sara10, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ja jestem zapisana ale nie mam kuponu 🤔👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Również polecam Feme z Healtlabs , ogólnie ich suple są naprawdę świetnej jakości, tylko ceny spore.
Ja zastanawiam się cały czas nad wózkiem Venici, lekki, klasyczny model, podoba mi się bardzo.
A to Rossmann jakieś kupony ma ? Ja nie korzystam, z kosmetyków będę kupować raczej coś z wysokiej półki, bo ja mam ogólnie fisia na punkcie naturalnych prostych składów.
Ogólnie mój dzień dziś do niczego, raz że od poniedziałku pada, zero słońca i nic mi się nie chce to jeszcze dziś prawie cała noc nie spałam, nie wiem czemu. Nie mogę zasnąć i kropka. Teraz czekam na wieczór by się normalnie położyć ale jestem nie żywa ..Sara10 lubi tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
To przychodzi na maila 😊 sprawdźcie w aplikacji czy macie zaznaczoną zgodę na newsletter.
Ja mam hemoglobinę poniżej normy i powoli powoli sobie rośnie, choć oczekiwałabym większego tempa biorąc podwójną dawkę żelaza na receptę 🙃
My mamy po synku dostawkę Kinderkraft, łóżeczko drewniane ze szczebelkami i wózek Jedo Koda. Na początku będziemy używać dostawki. Sprawdziła nam się do momentu jak syn zaczął się przekręcać i wstawać, czyli jakiś 9 miesiąc jeśli dobrze pamiętam. A później nie mam pojęcia, bo mamy malutką sypialnię, o ile dostawka jeszcze jakoś się zmieści, tak łóżeczko średnio 🙈 najlepiej by było wstawić chłopakom łóżko piętrowe i młodszego ulokować na dole, no ale to będzie dość wcześnie żeby już go przerzucać na "doroślejsze" łóżko. Zresztą zobaczymy jak będzie przesypiać noce.
Co do wózka to gondola będzie w użyciu, a potem chyba go sprzedamy i kupimy jakąś lekką spacerówkę, bo ta z zestawu jest ogromna.
Jak widzę na waszych suwaczkach 30 tydzień to normalnie szok 😅 niby ten sam miesiąc, a jednak między terminem z początku a z końca maja są 4 tygodnie 😅 ja mam wrażenie że jeszcze tyyyyle czasu, bo w sumie 3 miesiące to dużo 😅
Dziewczyny z Krakowa (i nie tylko) jeśli chciałybyście przeżyć Mother Shower to jest do wygrania na instagramie Koali 😍 polecam 😁hypatia92, Sara10 lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Sara10 wrote:Ja na początek będę mieć kosz Mojżesza, a później zobaczymy.
A wózek to raczej Cybex Balios S, jeszcze zastanawiam się nad Anex IQ, bo jest on jest bardzo dostosowany do mojego wzrostu (jestem niska), i bardzo lekki, a mieszkamy na trzecim piętrze. W marcu będziemy kupować, więc wtedy podejmiemy decyzjęSara10 lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hypatia też mamy łóżko 140 i też mówiłam tak jak Ty 😅🤣 stety niestety dziecko zweryfikowało i często ląduje z nami 😁
Ja się właśnie zastanawiam czy kupować dostawkę. Przy synku sprawdziła się tylko przez pierwsze pół roku, no ale jednak na początku mega wygoda. Teraz synek śpi w łóżeczku drewnianym 120x60, ale mógłby je oddać bratu bo na niego już czeka duże 😅KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
JJJ wrote:To przychodzi na maila 😊 sprawdźcie w aplikacji czy macie zaznaczoną zgodę na newsletter
Ach to znając mnie pewnie usunęłam nie patrząc co usuwam 🤷👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
My mamy Chicco na parter- najwygodniejsza opcja. Na pierwsze mc na noc dostawką. Ale zestaw mebli też będzie- jeszcze nie wiemy jaki i myślimy żeby od razu był na kilka lat i można z niego zrobić tapczanik jesteśmy na etapie aranżacji pokoju. A kupowała, któraś z Was naklejki na ścianę i może polecić sklep?
-
My mamy wózek babylo xti, łóżeczko drewniane będzie w sypialni takie z szufladą a na dół mamy Chicco next to me.
Dziś pobrali mi 6 próbek krwi i powiem wam że 2 raz słabo mi się potem lekko robiło chyba 1 raz w życiu 😉
W pn mam EKG i monitor a w czwartek kardiologa i w sumie nie wiem czemu bo listy ze szpitala poprzychodziły ale domyślam się że to chodzi o moją aortę bo po poronieniu okazało się że ta wstępująca jest powiększona i mieli sprawdzić ale wysłano mnie do lekarza ( nie od tej części aorty - nie pytajcie w Irlandii tak jest 🤷🏽♀️🤦🏽♀️😂) i chyba lekarz ogólny mnie wysyła na sprawdzenie u nas w szpitalu przed porodem. Bo nikt mi nic nie mówił 🤷🏽♀️
A ja lekko schizy łapie i się zastanawiam że ja ciągle mam „ mokro” a jeszcze wczoraj byłam u koleżanki i mi powiedziała że jej wody się sączyły 🤦🏽♀️ niestety nie kupię tutaj testów ale mam się zarejestrować na szczepienie na krztusiec i chyba poproszę o polke pielęgniarkę która jest w Przychodni ( ja rzadko na nią trafiam ) i jej zapytam bo wizytę ciążową w szpitalu mam za miesiąc bo 25 go marca.
A wy się szczepicie na krztusiec czy w PL też szczepią w ciąży ?
W ogóle ze szkół dzieci dostałam dziś maile ze w Irlandii 11 przypadków Odry i sprawdzić czy dzieci mają szczepienie to mmr na pewno mają 🤷🏽♀️ -
Kadża wrote:My mamy wózek babylo xti, łóżeczko drewniane będzie w sypialni takie z szufladą a na dół mamy Chicco next to me.
Dziś pobrali mi 6 próbek krwi i powiem wam że 2 raz słabo mi się potem lekko robiło chyba 1 raz w życiu 😉
W pn mam EKG i monitor a w czwartek kardiologa i w sumie nie wiem czemu bo listy ze szpitala poprzychodziły ale domyślam się że to chodzi o moją aortę bo po poronieniu okazało się że ta wstępująca jest powiększona i mieli sprawdzić ale wysłano mnie do lekarza ( nie od tej części aorty - nie pytajcie w Irlandii tak jest 🤷🏽♀️🤦🏽♀️😂) i chyba lekarz ogólny mnie wysyła na sprawdzenie u nas w szpitalu przed porodem. Bo nikt mi nic nie mówił 🤷🏽♀️
A ja lekko schizy łapie i się zastanawiam że ja ciągle mam „ mokro” a jeszcze wczoraj byłam u koleżanki i mi powiedziała że jej wody się sączyły 🤦🏽♀️ niestety nie kupię tutaj testów ale mam się zarejestrować na szczepienie na krztusiec i chyba poproszę o polke pielęgniarkę która jest w Przychodni ( ja rzadko na nią trafiam ) i jej zapytam bo wizytę ciążową w szpitalu mam za miesiąc bo 25 go marca.
A wy się szczepicie na krztusiec czy w PL też szczepią w ciąży ?
W ogóle ze szkół dzieci dostałam dziś maile ze w Irlandii 11 przypadków Odry i sprawdzić czy dzieci mają szczepienie to mmr na pewno mają 🤷🏽♀️
Ja się nie szczepiłam na krztusiec a odnośnie Odry to w pl jest obowiązkowe dla dzieci z tym że dużo osób teraz nie szczepi i dużo uchodźcówa oni nie mają wymaganych takich szczepień w kalendarzu stąd nawrót Odry. Ewidentnie jest coś w powietrzu bo dziś mam już katar lekki i gardło mnie rano lekko bolało dobrze ze zdążyłam zrobić badania i ta krzywa uff. Kciukasy za wizyty I udanego ale mokrego dnia u mnie pada od rana 😊😘🌧Kadża lubi tę wiadomość
-
Ta pogoda jest dobijająca 🙈 ja to już się o słońce modlę bo wszyscy wariujemy już w tym domu 🤦 co do wózka to mam po synku ale za cholerę nie pamiętam jaki model 🙈 mąż go sprawdzał i jest ok, tak samo fotelik. Muszę do laktatora dokupić te membranki i na początek chyba wystarczy zobaczymy jak z laktacja będzie bo z synem się tak namęczyłam, a płaczu ile było, wyłam i ściągałam. Aż się unormowało . Teraz podchodzę dość na luzie do tego więc może może będzie rzeka mleka 😁 dziewczyny też macie problem żeby się ułożyć do snu i spać???
Monika.a, legusta lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Ta pogoda jest dobijająca 🙈 ja to już się o słońce modlę bo wszyscy wariujemy już w tym domu 🤦 co do wózka to mam po synku ale za cholerę nie pamiętam jaki model 🙈 mąż go sprawdzał i jest ok, tak samo fotelik. Muszę do laktatora dokupić te membranki i na początek chyba wystarczy zobaczymy jak z laktacja będzie bo z synem się tak namęczyłam, a płaczu ile było, wyłam i ściągałam. Aż się unormowało . Teraz podchodzę dość na luzie do tego więc może może będzie rzeka mleka 😁 dziewczyny też macie problem żeby się ułożyć do snu i spać???
Ja zasypiam na lewym boku ale jak się budzę to jestem na plecach właśnie więc później się przekręca na bok. Jakoś z synem wczesniej nie miałam problemów spałam ciagle na boku a tutaj jakoś no nie wiem nie kontroluje tego w nocy 😅 -
Bożena wrote:Ta pogoda jest dobijająca 🙈 ja to już się o słońce modlę bo wszyscy wariujemy już w tym domu 🤦 co do wózka to mam po synku ale za cholerę nie pamiętam jaki model 🙈 mąż go sprawdzał i jest ok, tak samo fotelik. Muszę do laktatora dokupić te membranki i na początek chyba wystarczy zobaczymy jak z laktacja będzie bo z synem się tak namęczyłam, a płaczu ile było, wyłam i ściągałam. Aż się unormowało . Teraz podchodzę dość na luzie do tego więc może może będzie rzeka mleka 😁 dziewczyny też macie problem żeby się ułożyć do snu i spać???
Ja przed ciąża zasypiałam tylko na brzuchu i nie umiałam inaczej zasnąć. Dlatego bardzo szybko postanowiłam zakupić poduszkę ciążową i już się przyzwyczajać do spania na boku, chociaż nie powiem do 4 msc zdarzało się spać parę razy na brzuchu. Teraz tylko i wyłącznie na boku i to też zależy który, bo młodemu czasem nie odpowiada i daje znać, że mam się obrócić 😅 ogólnie ostatnio mam tak, że cały czas bym spała, wyniki mam w porządku więc nie wiem czy mój organizm tak reaguje na 3 trymestr czy coKiNiAW lubi tę wiadomość
-
mama_Klary wrote:Mam pytanko, jakie wózki i łóżeczka wybrałyście? 😄
Ja wybrałam w końcu Joolz Day Plus, bo znalazlam świetna ofertę nowego wózka.
Joolza mieliśmy przy pierwszej córce i złego słowa nie mogę powiedzieć, a te nowsze wersje są jeszcze ładniejsze. Jedynie kolor chciałam beżowy, a jest szary, ale już dobrałam komplet pościeli z prześcieradłem w gąski i wygląda pięknie:)KiNiAW lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Izulek21 wrote:Ja przed ciąża zasypiałam tylko na brzuchu i nie umiałam inaczej zasnąć. Dlatego bardzo szybko postanowiłam zakupić poduszkę ciążową i już się przyzwyczajać do spania na boku, chociaż nie powiem do 4 msc zdarzało się spać parę razy na brzuchu. Teraz tylko i wyłącznie na boku i to też zależy który, bo młodemu czasem nie odpowiada i daje znać, że mam się obrócić 😅 ogólnie ostatnio mam tak, że cały czas bym spała, wyniki mam w porządku więc nie wiem czy mój organizm tak reaguje na 3 trymestr czy co
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Ja mam właśnie odwrotnie 🤦 z synem w ciąży spałam jak niedźwiedź 🙈 a teraz na prawym boku źle, na lewym źle na plecach źle i tak się kręcę 🙈 ciąża po trzydziestce jest bardziej wymagająca 🙈
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022