X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było jeszcze pytanie o hemoglobinę - u mnie 2 tygodnie temu 12,7. Wynik dobry, ale pilnuję się, bo co badanie, to jednak spada, startowałam z poziomu 14,4 jesienią 😞. Spróbuj podziałać dietą, nawet jakby miało dalej spadać, to przynajmniej wolniej! A jak coś, to z żelaza (ale suplementów) polecam FeMe z Healthlabs.

Zapisywałyście się do klubu Rossnę? Ja już jakiś czas temu i dzisiaj mi wskoczył kupon na oliwkę Babydream do smarowania brzuszka za 0,01 zł - do zrealizowania przy najbliższych zakupach.

Sara10, Nadzieja2 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zapisana ale nie mam kuponu 🤔

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zapisana i nie mam żadnego kuponu

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miesiac temu hemoglobina 12.7 a w poniedziałek 12.4 więc mieszczę się w normie 😊

Sara10 lubi tę wiadomość

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również polecam Feme z Healtlabs , ogólnie ich suple są naprawdę świetnej jakości, tylko ceny spore.
    Ja zastanawiam się cały czas nad wózkiem Venici, lekki, klasyczny model, podoba mi się bardzo.
    A to Rossmann jakieś kupony ma ? Ja nie korzystam, z kosmetyków będę kupować raczej coś z wysokiej półki, bo ja mam ogólnie fisia na punkcie naturalnych prostych składów.
    Ogólnie mój dzień dziś do niczego, raz że od poniedziałku pada, zero słońca i nic mi się nie chce to jeszcze dziś prawie cała noc nie spałam, nie wiem czemu. Nie mogę zasnąć i kropka. Teraz czekam na wieczór by się normalnie położyć ale jestem nie żywa ..

Sara10 lubi tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przychodzi na maila 😊 sprawdźcie w aplikacji czy macie zaznaczoną zgodę na newsletter.

Ja mam hemoglobinę poniżej normy i powoli powoli sobie rośnie, choć oczekiwałabym większego tempa biorąc podwójną dawkę żelaza na receptę 🙃

My mamy po synku dostawkę Kinderkraft, łóżeczko drewniane ze szczebelkami i wózek Jedo Koda. Na początku będziemy używać dostawki. Sprawdziła nam się do momentu jak syn zaczął się przekręcać i wstawać, czyli jakiś 9 miesiąc jeśli dobrze pamiętam. A później nie mam pojęcia, bo mamy malutką sypialnię, o ile dostawka jeszcze jakoś się zmieści, tak łóżeczko średnio 🙈 najlepiej by było wstawić chłopakom łóżko piętrowe i młodszego ulokować na dole, no ale to będzie dość wcześnie żeby już go przerzucać na "doroślejsze" łóżko. Zresztą zobaczymy jak będzie przesypiać noce.
    Co do wózka to gondola będzie w użyciu, a potem chyba go sprzedamy i kupimy jakąś lekką spacerówkę, bo ta z zestawu jest ogromna.

Jak widzę na waszych suwaczkach 30 tydzień to normalnie szok 😅 niby ten sam miesiąc, a jednak między terminem z początku a z końca maja są 4 tygodnie 😅 ja mam wrażenie że jeszcze tyyyyle czasu, bo w sumie 3 miesiące to dużo 😅

Dziewczyny z Krakowa (i nie tylko) jeśli chciałybyście przeżyć Mother Shower to jest do wygrania na instagramie Koali 😍 polecam 😁

hypatia92, Sara10 lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Ja na początek będę mieć kosz Mojżesza, a później zobaczymy.
    A wózek to raczej Cybex Balios S, jeszcze zastanawiam się nad Anex IQ, bo jest on jest bardzo dostosowany do mojego wzrostu (jestem niska), i bardzo lekki, a mieszkamy na trzecim piętrze. W marcu będziemy kupować, więc wtedy podejmiemy decyzję ;)
    Też rozważam cybex balios ale s lux :)

Sara10 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia też mamy łóżko 140 i też mówiłam tak jak Ty 😅🤣 stety niestety dziecko zweryfikowało i często ląduje z nami 😁

Ja się właśnie zastanawiam czy kupować dostawkę. Przy synku sprawdziła się tylko przez pierwsze pół roku, no ale jednak na początku mega wygoda. Teraz synek śpi w łóżeczku drewnianym 120x60, ale mógłby je oddać bratu bo na niego już czeka duże 😅

KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    To przychodzi na maila 😊 sprawdźcie w aplikacji czy macie zaznaczoną zgodę na newsletter

Ach to znając mnie pewnie usunęłam nie patrząc co usuwam 🤷

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Chicco na parter- najwygodniejsza opcja. Na pierwsze mc na noc dostawką. Ale zestaw mebli też będzie- jeszcze nie wiemy jaki i myślimy żeby od razu był na kilka lat i można z niego zrobić tapczanik jesteśmy na etapie aranżacji pokoju. A kupowała, któraś z Was naklejki na ścianę i może polecić sklep?

• Kadża Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek babylo xti, łóżeczko drewniane będzie w sypialni takie z szufladą a na dół mamy Chicco next to me.
    Dziś pobrali mi 6 próbek krwi i powiem wam że 2 raz słabo mi się potem lekko robiło chyba 1 raz w życiu 😉
    W pn mam EKG i monitor a w czwartek kardiologa i w sumie nie wiem czemu bo listy ze szpitala poprzychodziły ale domyślam się że to chodzi o moją aortę bo po poronieniu okazało się że ta wstępująca jest powiększona i mieli sprawdzić ale wysłano mnie do lekarza ( nie od tej części aorty - nie pytajcie w Irlandii tak jest 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️😂) i chyba lekarz ogólny mnie wysyła na sprawdzenie u nas w szpitalu przed porodem. Bo nikt mi nic nie mówił 🤷🏽‍♀️
    A ja lekko schizy łapie i się zastanawiam że ja ciągle mam „ mokro” a jeszcze wczoraj byłam u koleżanki i mi powiedziała że jej wody się sączyły 🤦🏽‍♀️ niestety nie kupię tutaj testów ale mam się zarejestrować na szczepienie na krztusiec i chyba poproszę o polke pielęgniarkę która jest w Przychodni ( ja rzadko na nią trafiam ) i jej zapytam bo wizytę ciążową w szpitalu mam za miesiąc bo 25 go marca.
    A wy się szczepicie na krztusiec czy w PL też szczepią w ciąży ?
    W ogóle ze szkół dzieci dostałam dziś maile ze w Irlandii 11 przypadków Odry i sprawdzić czy dzieci mają szczepienie to mmr na pewno mają 🤷🏽‍♀️

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    My mamy wózek babylo xti, łóżeczko drewniane będzie w sypialni takie z szufladą a na dół mamy Chicco next to me.
    Dziś pobrali mi 6 próbek krwi i powiem wam że 2 raz słabo mi się potem lekko robiło chyba 1 raz w życiu 😉
    W pn mam EKG i monitor a w czwartek kardiologa i w sumie nie wiem czemu bo listy ze szpitala poprzychodziły ale domyślam się że to chodzi o moją aortę bo po poronieniu okazało się że ta wstępująca jest powiększona i mieli sprawdzić ale wysłano mnie do lekarza ( nie od tej części aorty - nie pytajcie w Irlandii tak jest 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️😂) i chyba lekarz ogólny mnie wysyła na sprawdzenie u nas w szpitalu przed porodem. Bo nikt mi nic nie mówił 🤷🏽‍♀️
    A ja lekko schizy łapie i się zastanawiam że ja ciągle mam „ mokro” a jeszcze wczoraj byłam u koleżanki i mi powiedziała że jej wody się sączyły 🤦🏽‍♀️ niestety nie kupię tutaj testów ale mam się zarejestrować na szczepienie na krztusiec i chyba poproszę o polke pielęgniarkę która jest w Przychodni ( ja rzadko na nią trafiam ) i jej zapytam bo wizytę ciążową w szpitalu mam za miesiąc bo 25 go marca.
    A wy się szczepicie na krztusiec czy w PL też szczepią w ciąży ?
    W ogóle ze szkół dzieci dostałam dziś maile ze w Irlandii 11 przypadków Odry i sprawdzić czy dzieci mają szczepienie to mmr na pewno mają 🤷🏽‍♀️

Ja się nie szczepiłam na krztusiec a odnośnie Odry to w pl jest obowiązkowe dla dzieci z tym że dużo osób teraz nie szczepi i dużo uchodźcówa oni nie mają wymaganych takich szczepień w kalendarzu stąd nawrót Odry. Ewidentnie jest coś w powietrzu bo dziś mam już katar lekki i gardło mnie rano lekko bolało dobrze ze zdążyłam zrobić badania i ta krzywa uff. Kciukasy za wizyty I udanego ale mokrego dnia u mnie pada od rana 😊😘🌧

Kadża lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda jest dobijająca 🙈 ja to już się o słońce modlę bo wszyscy wariujemy już w tym domu 🤦 co do wózka to mam po synku ale za cholerę nie pamiętam jaki model 🙈 mąż go sprawdzał i jest ok, tak samo fotelik. Muszę do laktatora dokupić te membranki i na początek chyba wystarczy zobaczymy jak z laktacja będzie bo z synem się tak namęczyłam, a płaczu ile było, wyłam i ściągałam. Aż się unormowało . Teraz podchodzę dość na luzie do tego więc może może będzie rzeka mleka 😁 dziewczyny też macie problem żeby się ułożyć do snu i spać???

Monika.a, legusta lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ta pogoda jest dobijająca 🙈 ja to już się o słońce modlę bo wszyscy wariujemy już w tym domu 🤦 co do wózka to mam po synku ale za cholerę nie pamiętam jaki model 🙈 mąż go sprawdzał i jest ok, tak samo fotelik. Muszę do laktatora dokupić te membranki i na początek chyba wystarczy zobaczymy jak z laktacja będzie bo z synem się tak namęczyłam, a płaczu ile było, wyłam i ściągałam. Aż się unormowało . Teraz podchodzę dość na luzie do tego więc może może będzie rzeka mleka 😁 dziewczyny też macie problem żeby się ułożyć do snu i spać???

Ja zasypiam na lewym boku ale jak się budzę to jestem na plecach właśnie więc później się przekręca na bok. Jakoś z synem wczesniej nie miałam problemów spałam ciagle na boku a tutaj jakoś no nie wiem nie kontroluje tego w nocy 😅

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Ja przed ciąża zasypiałam tylko na brzuchu i nie umiałam inaczej zasnąć. Dlatego bardzo szybko postanowiłam zakupić poduszkę ciążową i już się przyzwyczajać do spania na boku, chociaż nie powiem do 4 msc zdarzało się spać parę razy na brzuchu. Teraz tylko i wyłącznie na boku i to też zależy który, bo młodemu czasem nie odpowiada i daje znać, że mam się obrócić 😅 ogólnie ostatnio mam tak, że cały czas bym spała, wyniki mam w porządku więc nie wiem czy mój organizm tak reaguje na 3 trymestr czy co

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze spałam na boku. Ostatnio mi lepiej na prawym, ale maluch wymusza na lewym i troszkę się kręcę. Ja też chyba przez pogodę chodzę nieprzytomna mimo przespanych nocy. A jak patrzyłam na marzec, to pożałowałam spr pogody....

• Olix Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Mam pytanko, jakie wózki i łóżeczka wybrałyście? 😄

Ja wybrałam w końcu Joolz Day Plus, bo znalazlam świetna ofertę nowego wózka.
    Joolza mieliśmy przy pierwszej córce i złego słowa nie mogę powiedzieć, a te nowsze wersje są jeszcze ładniejsze. Jedynie kolor chciałam beżowy, a jest szary, ale już dobrałam komplet pościeli z prześcieradłem w gąski i wygląda pięknie:)

KiNiAW lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja przed ciąża zasypiałam tylko na brzuchu i nie umiałam inaczej zasnąć. Dlatego bardzo szybko postanowiłam zakupić poduszkę ciążową i już się przyzwyczajać do spania na boku, chociaż nie powiem do 4 msc zdarzało się spać parę razy na brzuchu. Teraz tylko i wyłącznie na boku i to też zależy który, bo młodemu czasem nie odpowiada i daje znać, że mam się obrócić 😅 ogólnie ostatnio mam tak, że cały czas bym spała, wyniki mam w porządku więc nie wiem czy mój organizm tak reaguje na 3 trymestr czy co
    Ja mam właśnie odwrotnie 🤦 z synem w ciąży spałam jak niedźwiedź 🙈 a teraz na prawym boku źle, na lewym źle na plecach źle i tak się kręcę 🙈 ciąża po trzydziestce jest bardziej wymagająca 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja mam właśnie odwrotnie 🤦 z synem w ciąży spałam jak niedźwiedź 🙈 a teraz na prawym boku źle, na lewym źle na plecach źle i tak się kręcę 🙈 ciąża po trzydziestce jest bardziej wymagająca 🙈
    Mam tak samo jak Ty. Często budzę się o 1 i do 3-4 nie mogę usnąć :(

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego weekendu życzę Dziewczyny 😊😊 ja katar masakryczny s dziś nad ranem złapał mnie skurcz lydki masakra ledwo naciągnęłam i rozmasowałam aż mnie do tej pory boli.

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ