X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was miala może tego szumisia: https://www.forkids.pl/pl/p/MOONIE-SZUMIACY-KROLICZEK-Z-LAMPKA-I-CZUINIKIEM-SNU-CREAM/11180
    Jest sliczny, ma dodatkowo lampkę, ale czy szum jest przyjemny dla dziecka?
    U mnie zarówno córka, jak i syn zasypiali przy szumie, ale te tradycyjne szare Whisbear z długimi łapami mi się nie podobają wizualnie - wtedy nie było takiego wyboru :)

I drugie pytanie mam o rogal do karmienia z Cotton Sweets, bardzo pasuje mi do fotela ten croissant, ale nie znalazłam opinii czy wygodny: https://cottonsweets.pl/pl/p/Poduszka-Croissant-Harry-Boucle-Waniliowy/3194

Kupiłam go właśnie teraz jest śliczny a siostra bardzo polecała że jej mamy spał przy tych szumach także wypróbuje 😊

Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• Olix Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kupiłam go właśnie teraz jest śliczny a siostra bardzo polecała że jej mamy spał przy tych szumach także wypróbuje 😊

O, to koniecznie daj znać jakie te szumy są. Jak pozytywna wystawisz opinię to też zamówię :)

Bo to czy dziecko szumy pokocha to już jak wiadomo indywidualna sprawa :)
    Gdzie kupowałaś? Miałaś może jakąś dobrą cenę?

Wybieracie się dziewczyny na targi Mamaville?
    W Warszawie dopiero w kwietniu, ale w innych miastach zaczynają się już za tydzień!

Mam jeszcze pytanie o nianię elektroniczną.
    Zastanawiam się nad Neno Vera. Myślę że w domu koze się przydać (przy poprzednich dzieciach nie miałam, ale mieszkaliśmy w mieszkaniu, więc nie musiałam latać miedzy piętrami. Niestety ceny używanych są nawet wyższe niż nowych, nie wiem o co chodzi :/

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Co do butelek ja plastikowe
    Co do misia szumisia myślałam nad nim dla córki poprzedniej ciąży ale kupiłam sowę Oli bo była tańsza opcja i miałam na miejscu ale sprawdziła sie tak sobie… chyba mała nie poczuła miłości 😉za to sprawdził się u nas Alilo. I to do tego stopnia że po tym 1 wszym kupiliśmy większego jak młoda podrosła ok 3rż i używa go do dziś a ma 5.5 teraz. Te małe są teraz ulepszone bo ja ( jakoś nie wiem czemu ale 1 wszego się nie pozbyłam 😜)mam tego co jak go ruszysz to od nowa zaczyna wszystko a te nowsze już nie są tak czułe. Do większego możesz wgrywać bajki piosenki sama nie wiem czy ten nowszy mały mam teraz też tyle sama opcje. Niby nie maskotkowe a plastikowo gumowe ale np jako gryzak sprawdził się świetnie ten 1 wszy u nas a uszka nie pogryzione ;) więc teraz będą pewnie w użytku oba. Może zobacz też i te opcje
    Dziewczyny a czy któraś z was używała bądź słyszała o srebrnych nakładkach na piersi przy karmieniu ?? Podobno są świetne a sutki są w całości nie poranione. Macie jakieś opinie ??

Muszę chyba poczytać o tym Alilo, bo właśnie wiem, że jest szał, a ja go nie ogarniam :)

Kadża lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie jest maskotka jak szumiś ten 1 bardziej grzechotkowy a ten drugi dla starszych służy jako lampka i ala mp3. Ale się sprawdził u nas. Ma różne szumy etc i kołysanki też bajki. Ja tego pierwszego na noc wyciszałam i później jak coś przy małej robiłam to też jako mała lampka służył. Ale wiem właśnie że szumią też ma wiele dobrych opinii i opcji. Zrobisz rekonesans i zobaczysz😉

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram się na targi Mamaville w Krakowie 16.03.
    Też zastanawiam się nad misiem szumieniem, ale chyba zostawię sobie ten zakup właśnie na targi.
    Myślałam, też o króliczku Alilo i mata dla malej. Ale traktuję to jak dodatki i nie mam na to ciśnienia.
    Butelki kupiłam dwie z Avent Natural Response i jedna szklana z Lovi. Smoczki też z Lovi.
    Kupiliśmy w końcu Cybexa Balios S Lux, i do tego fotelik cybex cloud t plus z bazą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 15:03

Kadża, KiNiAW, legusta, hypatia92 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    O, to koniecznie daj znać jakie te szumy są. Jak pozytywna wystawisz opinię to też zamówię :)

Bo to czy dziecko szumy pokocha to już jak wiadomo indywidualna sprawa :)
    Gdzie kupowałaś? Miałaś może jakąś dobrą cenę?

Wybieracie się dziewczyny na targi Mamaville?
    W Warszawie dopiero w kwietniu, ale w innych miastach zaczynają się już za tydzień!

Mam jeszcze pytanie o nianię elektroniczną.
    Zastanawiam się nad Neno Vera. Myślę że w domu koze się przydać (przy poprzednich dzieciach nie miałam, ale mieszkaliśmy w mieszkaniu, więc nie musiałam latać miedzy piętrami. Niestety ceny używanych są nawet wyższe niż nowych, nie wiem o co chodzi :/

Cena 249 czyli tak jak wszędzie patrzyłam a co do szumów to u siostry sprawdzałam i na yt i faktycznie są takie naturalne ten 1 jakby z brzuszka mamy także zobaczymy czy małemu się spodobają 😊

Sara10 lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 gdzie kupiliście wózek? Była jakaś fajna promka? Bo poluję na ten sam :)

Co do misia szumisia to nam się mega sprawdził przez pierwsze 6mscy. Mieliśmy taki z szumami i jeszcze dodatkowo wbudowanymi bajkami :) Teraz mi się mega podoba ten miś moonie z lampką ale chyba bezsensu kupować skoro mamy szumisia.
    Tego alilo większego chyba właśnie kupimy starszemu synkowi jako prezent po powrocie ze szpitala :)

Kadża, KiNiAW lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na targi Mamaville w Poznaniu i liczę że upoluję tam trochę bajerów. Straszne mam opory przed kupowaniem w sieci bo nie mam kompletnie wyobraźni i muszę wszystko obejrzeć i dotknąć żeby wiedzieć czy to chcę 😂
    Przy okazji ma być wykład z trudności w pielęgnacji noworodka i jakieś opowiastki o karmieniu innym niż piersią. Ja jestem zdecydowana na kpi+mm od pierwszych dni życia, więc pójdę posłuchać czy mają jakieś fajne porady.
    Wczoraj byliśmy na zwiedzaniu porodówki, idziemy jeszcze jedną obejrzeć w przyszłym miesiącu, ale chyba i tak jestem zdecydowana na tę pierwszą bo mają neonatologa dostępnego 24h.
    Czytam sobie jakie gadżety kupowałyście ostatnio i pewnie się też zainspiruję. Ale najpierw muszę się dokulać do mojego baby shower, bo już mi kazano się spodziewać wielu prezentów, więc nie chcę robić jakiegoś dubla.

W przyszłym tygodniu prenatalki, dam znać ;)

KiNiAW, Sara10, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was z emocjami? Ja ostatnie kilka dni mam kryzys. Zdarza mi się płakać bez powodu. Nie wiem czy to normalne na tym etapie ciąży.

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Sara10 gdzie kupiliście wózek? Była jakaś fajna promka? Bo poluję na ten sam :)

Co do misia szumisia to nam się mega sprawdził przez pierwsze 6mscy. Mieliśmy taki z szumami i jeszcze dodatkowo wbudowanymi bajkami :) Teraz mi się mega podoba ten miś moonie z lampką ale chyba bezsensu kupować skoro mamy szumisia.
    Tego alilo większego chyba właśnie kupimy starszemu synkowi jako prezent po powrocie ze szpitala :)

Wszystko kupiliśmy w Dawidam, właśnie nie było żadnej promocji, ale dostaliśmy mały rabat, ale też bez szału niestety 😅

W ogóle podobał mi się ten brązowy kolor wózka, ale on będzie dostawiony na rynku w okolicy wakacji, więc wzięliśmy czarny. Słyszałam, że czarne wózki bledną od słońca i zastanawiam się czy to był dobry wybór. A wy macie jakieś doświadczenie z wózkami w kolorze czarnym?

• legusta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to mnie zaskoczylas. Tez mi sie podoba ten kolor (albo ten niebieski) w niektorych sklepach online widzialam z wysylka w 24h 🤔
    Przegladalam te baliosy na olx i faktycznie wiekszosc budek spacerowek czarnych byla mocno wyblakla od slonca.

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Dziewczyny jak u Was z emocjami? Ja ostatnie kilka dni mam kryzys. Zdarza mi się płakać bez powodu. Nie wiem czy to normalne na tym etapie ciąży.

U mnie tak sobie, ale zwalam to na ciezkie chwilę w pracy (odliczam już dni do końca lutego!) I ohydną pogodę (do wczoraj). Dodatkowo córka złapała zapalenie pluc, a ja od 2 tyg mam zawalone zatoki...wystarczy trochę słońca za oknem i mam wrażenie, że będzie lepiej.
    Natomiast czytałam, że 3ci trymestr pod kątem emocji podobny do pierwszego, więc można i płakać bez powodu :)

Milena96 lubi tę wiadomość

• Olix Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Ja idę na targi Mamaville w Poznaniu i liczę że upoluję tam trochę bajerów. Straszne mam opory przed kupowaniem w sieci bo nie mam kompletnie wyobraźni i muszę wszystko obejrzeć i dotknąć żeby wiedzieć czy to chcę 😂
    Przy okazji ma być wykład z trudności w pielęgnacji noworodka i jakieś opowiastki o karmieniu innym niż piersią. Ja jestem zdecydowana na kpi+mm od pierwszych dni życia, więc pójdę posłuchać czy mają jakieś fajne porady.
    Wczoraj byliśmy na zwiedzaniu porodówki, idziemy jeszcze jedną obejrzeć w przyszłym miesiącu, ale chyba i tak jestem zdecydowana na tę pierwszą bo mają neonatologa dostępnego 24h.
    Czytam sobie jakie gadżety kupowałyście ostatnio i pewnie się też zainspiruję. Ale najpierw muszę się dokulać do mojego baby shower, bo już mi kazano się spodziewać wielu prezentów, więc nie chcę robić jakiegoś dubla.

W przyszłym tygodniu prenatalki, dam znać ;)

Poznań ma chyba właśnie za tydzień! Czy dałabyś mi znać czy będzie stoisko Neno, Moonie oraz Cotton Sweets i jakie przygotowali rabaty? Odpowiem sobie na pytanie czy warto czekać do połowy kwietnia z zakupami 😂

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś był z Warszawy to są też fajne targi w piątek i w sobotę w Świat Dziecka w Wola Parku i mają być promocje 😜

Ja mam w planach jechać i w końcu coś kupić do wyprawki, bo nadal nic nie mam 😅

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt dziewczyny jeśli są i miłego dzionka 😊😘

legusta, Bożena, Sara10, Kadża, mama_Klary lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:

Hormony szaleją. Myślę że to norma w ciąży.... Ja w sumie od początku się bardzo łatwo wzruszam wszystkim 🙈

Milena96 lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie wakacyjnej :) Wróciiśmy z Cypru, ale był to wyjazd niestety z przygodami. Jeśli ktoś by mnie zapytał, czy poleciałabym drugi raz będąc w ciąży na "wypoczynek" to odpowiadam, że - nie, ja już podziękuję.
    5dnia pobytu, po wstaniu z łóżka, krótkim krzątaniu się i szykowaniu na śniadanie zaczęłam nagle bardzo krwawić żywo czerwoną krwią. Kapało ze mnie po prostu na podłogę. Partner blady, córka nie wie co się dzieje, a ja... z najgorszymi myślami w głowie. Więc sru do szpitala. Najpierw w jednym mówią, że aktualnie nie ma ginekologa, ale niedlugo będzie. A że szpital prywatny, z dobrymi opiniami, mówimy ok-czekamy. Po 1,5h telefon, że lekarz idzie na operacje i może nas przyjąć jutro. Więc szybka decyzja, że jedziemy do drugiego, państwowego szpitala. A tam zrobili tylko KTG, bo...nie mają żadnego ginekologa i może będzie wieczorem...
    Koniec końców, wyszłam na własne życzenie, krwawienie ustało, żadnych skurczów ani bóli nie było - więc polozne mowiły, że jak coś się bedzie dziać to mam wracać i mnie zostawią na kilka dni na obserwację. A ja w głowie, że jutro mamy już lot, że ja chcę do Polski, do swojego lekarza-już, teraz. Napisałam do swojej lekarki-koleżanki ginekolog, a ona że od razu po przylocie mam się stawić u niej w szpitalu. I wiecie co? Nic nie było widać, że się działo. Wszystko "czyste". Prawdopodobnie miałam jakiegoś krwiaka, który postanowił sam się oczyścić więc pękł. Na urlopie, na końcu świata, w innej cywilizacji, przyprawiając mnie o stan przedzawałowy.

Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️ czy którejś już ruszyła laktacja? Kilka minut temu zauważyłam mokre plamy na koszuli do spania 😂 cycki napływają żółtymi kroplami. Narazie delikatnie. Dziś mam wizytę u ginekologa także powiem mu że się ruszyło. Mały z dnia na dzień kopie coraz mocniej 😋

KiNiAW, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Jakby ktoś był z Warszawy to są też fajne targi w piątek i w sobotę w Świat Dziecka w Wola Parku i mają być promocje 😜

Ja mam w planach jechać i w końcu coś kupić do wyprawki, bo nadal nic nie mam 😅

Widzialam właśnie, ale boję się tłumów...tam i bez targów jest strasznie tłoczno, bo jest całkiem fajny plac zabaw dla dzieci...strach pomyśleć co się będzie działo z targami 😂

• Olix Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Witam się po przerwie wakacyjnej :) Wróciiśmy z Cypru, ale był to wyjazd niestety z przygodami. Jeśli ktoś by mnie zapytał, czy poleciałabym drugi raz będąc w ciąży na "wypoczynek" to odpowiadam, że - nie, ja już podziękuję.
    5dnia pobytu, po wstaniu z łóżka, krótkim krzątaniu się i szykowaniu na śniadanie zaczęłam nagle bardzo krwawić żywo czerwoną krwią. Kapało ze mnie po prostu na podłogę. Partner blady, córka nie wie co się dzieje, a ja... z najgorszymi myślami w głowie. Więc sru do szpitala. Najpierw w jednym mówią, że aktualnie nie ma ginekologa, ale niedlugo będzie. A że szpital prywatny, z dobrymi opiniami, mówimy ok-czekamy. Po 1,5h telefon, że lekarz idzie na operacje i może nas przyjąć jutro. Więc szybka decyzja, że jedziemy do drugiego, państwowego szpitala. A tam zrobili tylko KTG, bo...nie mają żadnego ginekologa i może będzie wieczorem...
    Koniec końców, wyszłam na własne życzenie, krwawienie ustało, żadnych skurczów ani bóli nie było - więc polozne mowiły, że jak coś się bedzie dziać to mam wracać i mnie zostawią na kilka dni na obserwację. A ja w głowie, że jutro mamy już lot, że ja chcę do Polski, do swojego lekarza-już, teraz. Napisałam do swojej lekarki-koleżanki ginekolog, a ona że od razu po przylocie mam się stawić u niej w szpitalu. I wiecie co? Nic nie było widać, że się działo. Wszystko "czyste". Prawdopodobnie miałam jakiegoś krwiaka, który postanowił sam się oczyścić więc pękł. Na urlopie, na końcu świata, w innej cywilizacji, przyprawiając mnie o stan przedzawałowy.

O matko! Wspolczuje tych "atrakcji". Wyobrażam sobie stres! Na szczęście wszystko dobrze się skończyło...
    Nienajlepiej to wszystko świadczy o cypryjskiej służbie zdrowia :/

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ