Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Olix wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was miala może tego szumisia: https://www.forkids.pl/pl/p/MOONIE-SZUMIACY-KROLICZEK-Z-LAMPKA-I-CZUINIKIEM-SNU-CREAM/11180
Jest sliczny, ma dodatkowo lampkę, ale czy szum jest przyjemny dla dziecka?
U mnie zarówno córka, jak i syn zasypiali przy szumie, ale te tradycyjne szare Whisbear z długimi łapami mi się nie podobają wizualnie - wtedy nie było takiego wyboru
I drugie pytanie mam o rogal do karmienia z Cotton Sweets, bardzo pasuje mi do fotela ten croissant, ale nie znalazłam opinii czy wygodny: https://cottonsweets.pl/pl/p/Poduszka-Croissant-Harry-Boucle-Waniliowy/3194
Kupiłam go właśnie teraz jest śliczny a siostra bardzo polecała że jej mamy spał przy tych szumach także wypróbuje 😊Kadża, legusta lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Kupiłam go właśnie teraz jest śliczny a siostra bardzo polecała że jej mamy spał przy tych szumach także wypróbuje 😊
O, to koniecznie daj znać jakie te szumy są. Jak pozytywna wystawisz opinię to też zamówię
Bo to czy dziecko szumy pokocha to już jak wiadomo indywidualna sprawa
Gdzie kupowałaś? Miałaś może jakąś dobrą cenę?
Wybieracie się dziewczyny na targi Mamaville?
W Warszawie dopiero w kwietniu, ale w innych miastach zaczynają się już za tydzień!
Mam jeszcze pytanie o nianię elektroniczną.
Zastanawiam się nad Neno Vera. Myślę że w domu koze się przydać (przy poprzednich dzieciach nie miałam, ale mieszkaliśmy w mieszkaniu, więc nie musiałam latać miedzy piętrami. Niestety ceny używanych są nawet wyższe niż nowych, nie wiem o co chodzihttps://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Kadża wrote:Co do butelek ja plastikowe
Co do misia szumisia myślałam nad nim dla córki poprzedniej ciąży ale kupiłam sowę Oli bo była tańsza opcja i miałam na miejscu ale sprawdziła sie tak sobie… chyba mała nie poczuła miłości 😉za to sprawdził się u nas Alilo. I to do tego stopnia że po tym 1 wszym kupiliśmy większego jak młoda podrosła ok 3rż i używa go do dziś a ma 5.5 teraz. Te małe są teraz ulepszone bo ja ( jakoś nie wiem czemu ale 1 wszego się nie pozbyłam 😜)mam tego co jak go ruszysz to od nowa zaczyna wszystko a te nowsze już nie są tak czułe. Do większego możesz wgrywać bajki piosenki sama nie wiem czy ten nowszy mały mam teraz też tyle sama opcje. Niby nie maskotkowe a plastikowo gumowe ale np jako gryzak sprawdził się świetnie ten 1 wszy u nas a uszka nie pogryzione więc teraz będą pewnie w użytku oba. Może zobacz też i te opcje
Dziewczyny a czy któraś z was używała bądź słyszała o srebrnych nakładkach na piersi przy karmieniu ?? Podobno są świetne a sutki są w całości nie poranione. Macie jakieś opinie ??
Muszę chyba poczytać o tym Alilo, bo właśnie wiem, że jest szał, a ja go nie ogarniamKadża lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
No niestety nie jest maskotka jak szumiś ten 1 bardziej grzechotkowy a ten drugi dla starszych służy jako lampka i ala mp3. Ale się sprawdził u nas. Ma różne szumy etc i kołysanki też bajki. Ja tego pierwszego na noc wyciszałam i później jak coś przy małej robiłam to też jako mała lampka służył. Ale wiem właśnie że szumią też ma wiele dobrych opinii i opcji. Zrobisz rekonesans i zobaczysz😉
-
Ja wybieram się na targi Mamaville w Krakowie 16.03.
Też zastanawiam się nad misiem szumieniem, ale chyba zostawię sobie ten zakup właśnie na targi.
Myślałam, też o króliczku Alilo i mata dla malej. Ale traktuję to jak dodatki i nie mam na to ciśnienia.
Butelki kupiłam dwie z Avent Natural Response i jedna szklana z Lovi. Smoczki też z Lovi.
Kupiliśmy w końcu Cybexa Balios S Lux, i do tego fotelik cybex cloud t plus z bazą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 15:03
Kadża, KiNiAW, legusta, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Olix wrote:O, to koniecznie daj znać jakie te szumy są. Jak pozytywna wystawisz opinię to też zamówię
Bo to czy dziecko szumy pokocha to już jak wiadomo indywidualna sprawa
Gdzie kupowałaś? Miałaś może jakąś dobrą cenę?
Wybieracie się dziewczyny na targi Mamaville?
W Warszawie dopiero w kwietniu, ale w innych miastach zaczynają się już za tydzień!
Mam jeszcze pytanie o nianię elektroniczną.
Zastanawiam się nad Neno Vera. Myślę że w domu koze się przydać (przy poprzednich dzieciach nie miałam, ale mieszkaliśmy w mieszkaniu, więc nie musiałam latać miedzy piętrami. Niestety ceny używanych są nawet wyższe niż nowych, nie wiem o co chodzi
Cena 249 czyli tak jak wszędzie patrzyłam a co do szumów to u siostry sprawdzałam i na yt i faktycznie są takie naturalne ten 1 jakby z brzuszka mamy także zobaczymy czy małemu się spodobają 😊Sara10 lubi tę wiadomość
-
Sara10 gdzie kupiliście wózek? Była jakaś fajna promka? Bo poluję na ten sam
Co do misia szumisia to nam się mega sprawdził przez pierwsze 6mscy. Mieliśmy taki z szumami i jeszcze dodatkowo wbudowanymi bajkami Teraz mi się mega podoba ten miś moonie z lampką ale chyba bezsensu kupować skoro mamy szumisia.
Tego alilo większego chyba właśnie kupimy starszemu synkowi jako prezent po powrocie ze szpitalaKadża, KiNiAW lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ja idę na targi Mamaville w Poznaniu i liczę że upoluję tam trochę bajerów. Straszne mam opory przed kupowaniem w sieci bo nie mam kompletnie wyobraźni i muszę wszystko obejrzeć i dotknąć żeby wiedzieć czy to chcę 😂
Przy okazji ma być wykład z trudności w pielęgnacji noworodka i jakieś opowiastki o karmieniu innym niż piersią. Ja jestem zdecydowana na kpi+mm od pierwszych dni życia, więc pójdę posłuchać czy mają jakieś fajne porady.
Wczoraj byliśmy na zwiedzaniu porodówki, idziemy jeszcze jedną obejrzeć w przyszłym miesiącu, ale chyba i tak jestem zdecydowana na tę pierwszą bo mają neonatologa dostępnego 24h.
Czytam sobie jakie gadżety kupowałyście ostatnio i pewnie się też zainspiruję. Ale najpierw muszę się dokulać do mojego baby shower, bo już mi kazano się spodziewać wielu prezentów, więc nie chcę robić jakiegoś dubla.
W przyszłym tygodniu prenatalki, dam znaćKiNiAW, Sara10, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość
Początek starań: 05.2021
Invimed: 06.2022
Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
AMH: 5.87 (05.2023)
Teratozoospermia: morfologia 2%
Stres oksydacyjny w normie.
IVF planowane na wrzesień 2023 🥰
18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰 -
Dziewczyny jak u Was z emocjami? Ja ostatnie kilka dni mam kryzys. Zdarza mi się płakać bez powodu. Nie wiem czy to normalne na tym etapie ciąży.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
legusta wrote:Sara10 gdzie kupiliście wózek? Była jakaś fajna promka? Bo poluję na ten sam
Co do misia szumisia to nam się mega sprawdził przez pierwsze 6mscy. Mieliśmy taki z szumami i jeszcze dodatkowo wbudowanymi bajkami Teraz mi się mega podoba ten miś moonie z lampką ale chyba bezsensu kupować skoro mamy szumisia.
Tego alilo większego chyba właśnie kupimy starszemu synkowi jako prezent po powrocie ze szpitala
Wszystko kupiliśmy w Dawidam, właśnie nie było żadnej promocji, ale dostaliśmy mały rabat, ale też bez szału niestety 😅
W ogóle podobał mi się ten brązowy kolor wózka, ale on będzie dostawiony na rynku w okolicy wakacji, więc wzięliśmy czarny. Słyszałam, że czarne wózki bledną od słońca i zastanawiam się czy to był dobry wybór. A wy macie jakieś doświadczenie z wózkami w kolorze czarnym? -
O kurcze to mnie zaskoczylas. Tez mi sie podoba ten kolor (albo ten niebieski) w niektorych sklepach online widzialam z wysylka w 24h 🤔
Przegladalam te baliosy na olx i faktycznie wiekszosc budek spacerowek czarnych byla mocno wyblakla od slonca.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Milena96 wrote:Dziewczyny jak u Was z emocjami? Ja ostatnie kilka dni mam kryzys. Zdarza mi się płakać bez powodu. Nie wiem czy to normalne na tym etapie ciąży.
U mnie tak sobie, ale zwalam to na ciezkie chwilę w pracy (odliczam już dni do końca lutego!) I ohydną pogodę (do wczoraj). Dodatkowo córka złapała zapalenie pluc, a ja od 2 tyg mam zawalone zatoki...wystarczy trochę słońca za oknem i mam wrażenie, że będzie lepiej.
Natomiast czytałam, że 3ci trymestr pod kątem emocji podobny do pierwszego, więc można i płakać bez powoduMilena96 lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Krystalova wrote:Ja idę na targi Mamaville w Poznaniu i liczę że upoluję tam trochę bajerów. Straszne mam opory przed kupowaniem w sieci bo nie mam kompletnie wyobraźni i muszę wszystko obejrzeć i dotknąć żeby wiedzieć czy to chcę 😂
Przy okazji ma być wykład z trudności w pielęgnacji noworodka i jakieś opowiastki o karmieniu innym niż piersią. Ja jestem zdecydowana na kpi+mm od pierwszych dni życia, więc pójdę posłuchać czy mają jakieś fajne porady.
Wczoraj byliśmy na zwiedzaniu porodówki, idziemy jeszcze jedną obejrzeć w przyszłym miesiącu, ale chyba i tak jestem zdecydowana na tę pierwszą bo mają neonatologa dostępnego 24h.
Czytam sobie jakie gadżety kupowałyście ostatnio i pewnie się też zainspiruję. Ale najpierw muszę się dokulać do mojego baby shower, bo już mi kazano się spodziewać wielu prezentów, więc nie chcę robić jakiegoś dubla.
W przyszłym tygodniu prenatalki, dam znać
Poznań ma chyba właśnie za tydzień! Czy dałabyś mi znać czy będzie stoisko Neno, Moonie oraz Cotton Sweets i jakie przygotowali rabaty? Odpowiem sobie na pytanie czy warto czekać do połowy kwietnia z zakupami 😂https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Milena96 wrote:Dziewczyny jak u Was z emocjami? Ja ostatnie kilka dni mam kryzys. Zdarza mi się płakać bez powodu. Nie wiem czy to normalne na tym etapie ciąży.
Hormony szaleją. Myślę że to norma w ciąży.... Ja w sumie od początku się bardzo łatwo wzruszam wszystkim 🙈Milena96 lubi tę wiadomość
-
Witam się po przerwie wakacyjnej Wróciiśmy z Cypru, ale był to wyjazd niestety z przygodami. Jeśli ktoś by mnie zapytał, czy poleciałabym drugi raz będąc w ciąży na "wypoczynek" to odpowiadam, że - nie, ja już podziękuję.
5dnia pobytu, po wstaniu z łóżka, krótkim krzątaniu się i szykowaniu na śniadanie zaczęłam nagle bardzo krwawić żywo czerwoną krwią. Kapało ze mnie po prostu na podłogę. Partner blady, córka nie wie co się dzieje, a ja... z najgorszymi myślami w głowie. Więc sru do szpitala. Najpierw w jednym mówią, że aktualnie nie ma ginekologa, ale niedlugo będzie. A że szpital prywatny, z dobrymi opiniami, mówimy ok-czekamy. Po 1,5h telefon, że lekarz idzie na operacje i może nas przyjąć jutro. Więc szybka decyzja, że jedziemy do drugiego, państwowego szpitala. A tam zrobili tylko KTG, bo...nie mają żadnego ginekologa i może będzie wieczorem...
Koniec końców, wyszłam na własne życzenie, krwawienie ustało, żadnych skurczów ani bóli nie było - więc polozne mowiły, że jak coś się bedzie dziać to mam wracać i mnie zostawią na kilka dni na obserwację. A ja w głowie, że jutro mamy już lot, że ja chcę do Polski, do swojego lekarza-już, teraz. Napisałam do swojej lekarki-koleżanki ginekolog, a ona że od razu po przylocie mam się stawić u niej w szpitalu. I wiecie co? Nic nie było widać, że się działo. Wszystko "czyste". Prawdopodobnie miałam jakiegoś krwiaka, który postanowił sam się oczyścić więc pękł. Na urlopie, na końcu świata, w innej cywilizacji, przyprawiając mnie o stan przedzawałowy.Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Hej dziewczyny ❤️ czy którejś już ruszyła laktacja? Kilka minut temu zauważyłam mokre plamy na koszuli do spania 😂 cycki napływają żółtymi kroplami. Narazie delikatnie. Dziś mam wizytę u ginekologa także powiem mu że się ruszyło. Mały z dnia na dzień kopie coraz mocniej 😋
KiNiAW, legusta, Kadża lubią tę wiadomość
-
mama_Klary wrote:Jakby ktoś był z Warszawy to są też fajne targi w piątek i w sobotę w Świat Dziecka w Wola Parku i mają być promocje 😜
Ja mam w planach jechać i w końcu coś kupić do wyprawki, bo nadal nic nie mam 😅
Widzialam właśnie, ale boję się tłumów...tam i bez targów jest strasznie tłoczno, bo jest całkiem fajny plac zabaw dla dzieci...strach pomyśleć co się będzie działo z targami 😂https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Cukierkowa wrote:Witam się po przerwie wakacyjnej Wróciiśmy z Cypru, ale był to wyjazd niestety z przygodami. Jeśli ktoś by mnie zapytał, czy poleciałabym drugi raz będąc w ciąży na "wypoczynek" to odpowiadam, że - nie, ja już podziękuję.
5dnia pobytu, po wstaniu z łóżka, krótkim krzątaniu się i szykowaniu na śniadanie zaczęłam nagle bardzo krwawić żywo czerwoną krwią. Kapało ze mnie po prostu na podłogę. Partner blady, córka nie wie co się dzieje, a ja... z najgorszymi myślami w głowie. Więc sru do szpitala. Najpierw w jednym mówią, że aktualnie nie ma ginekologa, ale niedlugo będzie. A że szpital prywatny, z dobrymi opiniami, mówimy ok-czekamy. Po 1,5h telefon, że lekarz idzie na operacje i może nas przyjąć jutro. Więc szybka decyzja, że jedziemy do drugiego, państwowego szpitala. A tam zrobili tylko KTG, bo...nie mają żadnego ginekologa i może będzie wieczorem...
Koniec końców, wyszłam na własne życzenie, krwawienie ustało, żadnych skurczów ani bóli nie było - więc polozne mowiły, że jak coś się bedzie dziać to mam wracać i mnie zostawią na kilka dni na obserwację. A ja w głowie, że jutro mamy już lot, że ja chcę do Polski, do swojego lekarza-już, teraz. Napisałam do swojej lekarki-koleżanki ginekolog, a ona że od razu po przylocie mam się stawić u niej w szpitalu. I wiecie co? Nic nie było widać, że się działo. Wszystko "czyste". Prawdopodobnie miałam jakiegoś krwiaka, który postanowił sam się oczyścić więc pękł. Na urlopie, na końcu świata, w innej cywilizacji, przyprawiając mnie o stan przedzawałowy.
O matko! Wspolczuje tych "atrakcji". Wyobrażam sobie stres! Na szczęście wszystko dobrze się skończyło...
Nienajlepiej to wszystko świadczy o cypryjskiej służbie zdrowiahttps://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png