X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ania.P28 Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy też macie spuchnięte wargi sromowe? Zauważyłam od wczoraj że są jakieś nabrzmiałe i takie dziwnie pomarszczone, inaczej niż zwykle, oprócz tego nic mnie nie boli i nie swędzi

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Daj znać jak po wizycie 😊😘 ja na 17 wczoraj odebrałam didimery z 2500 spadły po clexane na 1600 zobaczymy czy nadal je wypisze czy odstawi
    Młody fiknął główką w dół od ubiegłego tygodnia, mam nadzieję, że już tak zostanie 😀 Zdążyłam dwa razy zrobić ćwiczenia spinning babies, ale coś mi się zdaje, że zanim co to w poniedziałek wieczorem, jak miałam takie spięcie długie, mógł zmienić pozycję. Pozostałe kwestie ok, szyjka trzyma, 3 cm. Sprawdził mi też papierkiem lakmusowym ewentualne sączenie wód, sucho :d Kolejna wizyta za 2 tygodnie i taka częstotliwość już do końca.

Dobrze, że to clexane działa i spadają, daj znać, czy już pozwolił Ci odstawić i co nowego po Waszej wizycie.

Sylwia11 witaj na wątku, majowa Mamo 🙃.
    Co do biocenozy, to ja prowadzę ciążę prywatnie i miałam raz zleconą - kiedy dr chciał sprawdzić, czy nie przyplątała się jakaś infekcja, bo zgłosiłam mu większe niż zwykle upławy i śluz (poza tym nie było żadnych innych objawów).

Ania.P28 może jakieś małe żylaczki warg sromowych się pojawiają? Albo nabrzmiały od ucisku, w końcu coraz więcej nam tam grawitacyjnie ciąży. Robisz pozycje odwrócone i odciążasz dno macicy?

Patrycja trzymam kciuki za pieska, może jeszcze z tego wyjdzie! 😗

Dziś dzień prania ubranek - pogoda jest szałowa, u mnie 18 stopni i pełne słońce, właśnie kończy się cykl czyszczenia pralki tym takim specjalnym środkiem (uszczelki, komora na proszek i filtr już rano ogarnięte), zrobię jedno "dorosłe" pranie po tym i lecę z tematem. Ale się cieszę 😍.

Bożena, Izulek21, PorannaPanna, KiNiAW, Gośka29, legusta, Patrycja_Pata, Kadża lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Młody fiknął główką w dół od ubiegłego tygodnia, mam nadzieję, że już tak zostanie 😀 Zdążyłam dwa razy zrobić ćwiczenia spinning babies, ale coś mi się zdaje, że zanim co to w poniedziałek wieczorem, jak miałam takie spięcie długie, mógł zmienić pozycję. Pozostałe kwestie ok, szyjka trzyma, 3 cm. Sprawdził mi też papierkiem lakmusowym ewentualne sączenie wód, sucho :d Kolejna wizyta za 2 tygodnie i taka częstotliwość już do końca.

Dobrze, że to clexane działa i spadają, daj znać, czy już pozwolił Ci odstawić i co nowego po Waszej wizycie.

Sylwia11 witaj na wątku, majowa Mamo 🙃.
    Co do biocenozy, to ja prowadzę ciążę prywatnie i miałam raz zleconą - kiedy dr chciał sprawdzić, czy nie przyplątała się jakaś infekcja, bo zgłosiłam mu większe niż zwykle upławy i śluz (poza tym nie było żadnych innych objawów).

Ania.P28 może jakieś małe żylaczki warg sromowych się pojawiają? Albo nabrzmiały od ucisku, w końcu coraz więcej nam tam grawitacyjnie ciąży. Robisz pozycje odwrócone i odciążasz dno macicy?

Patrycja trzymam kciuki za pieska, może jeszcze z tego wyjdzie! 😗

Dziś dzień prania ubranek - pogoda jest szałowa, u mnie 18 stopni i pełne słońce, właśnie kończy się cykl czyszczenia pralki tym takim specjalnym środkiem (uszczelki, komora na proszek i filtr już rano ogarnięte), zrobię jedno "dorosłe" pranie po tym i lecę z tematem. Ale się cieszę 😍.
    Czyli same dobre wiadomości 🤗 to dobrze, bardzo się cieszę:)

KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.P28 wrote:
    A ja mam pytanie czy też macie spuchnięte wargi sromowe? Zauważyłam od wczoraj że są jakieś nabrzmiałe i takie dziwnie pomarszczone, inaczej niż zwykle, oprócz tego nic mnie nie boli i nie swędzi
    Nic takiego u siebie nie zauważyłam 🤔 może dziecko uciska??

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak potrzebujecie np laktator to od dziś do soboty jest 20% na stronie neno. Ja zdecydowałam się na laktator neno perfecto

hypatia92 lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Dziewczyny jak potrzebujecie np laktator to od dziś do soboty jest 20% na stronie neno. Ja zdecydowałam się na laktator neno perfecto
    Dzięki za info, ja mam od nich Neno Camino, ale jeszcze nie testowałam. Czeka 😋.
    Czaję się na ten podgrzewacz/sterylizator Neno Lindo 6w1, tylko widzę, że nawet z rabatem 20% cena wychodzi 240 zł, a za tyle jest normalnie dostępny np. w Media Expercie, Morele czy Smyku, więc chyba jeszcze chwilę się wstrzymam i poobserwuję ceny. Ten gadżet można kupić i po porodzie, zobaczymy najpierw, jak nam pójdzie KP. No chyba że będzie jakaś wow promka, to pewnie się skuszę 😁.

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    A dobry jest ten laktator?

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w sumie chciałam kupić jeden muszlowy, on tak w granicach 200zl kosztuje , mam loviego dobry jest, części dokupione ale chce mieć wolne ręce.... Tak sobie wymyśliłam 🙈

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    A dobry jest ten laktator?
    Jak użyję to Ci powiem 😅 dobre recenzje miał i dlatego się zdecydowałam. Myślałam jeszcze o nowości od nich te muszelkowe ale właśnie złe opinie miał.

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wszystko jest super. Wyniki mam bardzo dobre, szyjka trzyma, młody cały czas ułożony główką w dół. Pobraliśmy GBS i czekamy na wyniki. Kolejna wizyta 17 kwietnia, już raczej ostatnia przed porodem 🙈

KiNiAW, hypatia92, legusta, Gośka29, Bożena, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej My po wizycie mały 2.250g także nie jest źle jest super a już się bałam że będzie duży. Ułożony glowka w dół więc chyba pomogły cwiczenia😊 niestety zastrzyki nadal do końca dostałam receptę więc nadal kłócie kolejna wizyta 17 kwiecień i zobaczymy co będzie.

Izulek21, hypatia92, legusta, Gośka29, Bożena, Kadża, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Hej My po wizycie mały 2.250g także nie jest źle jest super a już się bałam że będzie duży. Ułożony glowka w dół więc chyba pomogły cwiczenia😊 niestety zastrzyki nadal do końca dostałam receptę więc nadal kłócie kolejna wizyta 17 kwiecień i zobaczymy co będzie.

Oprócz zastrzyków to świetne wieści! Dobrze, że mały załapał aby się obrócić. 😊

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Jak użyję to Ci powiem 😅 dobre recenzje miał i dlatego się zdecydowałam. Myślałam jeszcze o nowości od nich te muszelkowe ale właśnie złe opinie miał.
    Ja też się czaiłam na tą nowość neno perla, ale jak przeczytałam opinie to mi się odechciało kupować 😂

Kurcze ja dzisiaj dzień kończę z zapaleniem zatok, górnych dróg oddechowych i zapaleniem spojówki 🤡🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ masakra jakaś jak mnie rozłożyło...

Kasia1988 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja też się czaiłam na tą nowość neno perla, ale jak przeczytałam opinie to mi się odechciało kupować 😂

Kurcze ja dzisiaj dzień kończę z zapaleniem zatok, górnych dróg oddechowych i zapaleniem spojówki 🤡🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ masakra jakaś jak mnie rozłożyło...

Współczuję ci naprawdę u mnie 2 dzieci antybiotyki na 6dni bo osluchowo szmery a tu święta więc żeby nie poszło na oskrzela i płuca dala antybiotyk sumamed i jednemu i drugiej więc święta pewno w domu

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Współczuję Ci:( ja mam jeszcze katar i kaszel mi się zaczyna 🤦 gardło na szczęście po prawie 5 dniach odpuściło w końcu

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    To chyba taki w sam raz po środku jest, nie?? Jejuś już coraz bliżej terminu

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Współczuję ci naprawdę u mnie 2 dzieci antybiotyki na 6dni bo osluchowo szmery a tu święta więc żeby nie poszło na oskrzela i płuca dala antybiotyk sumamed i jednemu i drugiej więc święta pewno w domu
    Współczuję:( te pogody i wirusy nas wykończą:(

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:

Heh to będziemy testować razem 🙈 ja miałam z loviego i nadal mam to jest świetny , no ale już stacjonarny 🙈 a chce coś w ruchu żeby być.... No nic trzeba szukać dalej 🤔

Kasia1988 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    To chyba taki w sam raz po środku jest, nie?? Jejuś już coraz bliżej terminu

No wydaje mi się że ok bo już się bałam że może faktycznie będzie duży 😊 no coraz bliżej 😊

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No wydaje mi się że ok bo już się bałam że może faktycznie będzie duży 😊 no coraz bliżej 😊
    Myślę że będzie w sam raz 🤗 jeju to mój pewnie też już ponad 2 kg waży 🤔 ostatnio to jakieś dziwne rzeczy wyczynia w brzuchu a boli niemiłosiernie....

KiNiAW lubi tę wiadomość

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ