Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
KiNiAW wrote:Daj znać jak po wizycie 😊😘 ja na 17 wczoraj odebrałam didimery z 2500 spadły po clexane na 1600 zobaczymy czy nadal je wypisze czy odstawi
Dobrze, że to clexane działa i spadają, daj znać, czy już pozwolił Ci odstawić i co nowego po Waszej wizycie.
Sylwia11 witaj na wątku, majowa Mamo 🙃.
Co do biocenozy, to ja prowadzę ciążę prywatnie i miałam raz zleconą - kiedy dr chciał sprawdzić, czy nie przyplątała się jakaś infekcja, bo zgłosiłam mu większe niż zwykle upławy i śluz (poza tym nie było żadnych innych objawów).
Ania.P28 może jakieś małe żylaczki warg sromowych się pojawiają? Albo nabrzmiały od ucisku, w końcu coraz więcej nam tam grawitacyjnie ciąży. Robisz pozycje odwrócone i odciążasz dno macicy?
Patrycja trzymam kciuki za pieska, może jeszcze z tego wyjdzie! 😗
Dziś dzień prania ubranek - pogoda jest szałowa, u mnie 18 stopni i pełne słońce, właśnie kończy się cykl czyszczenia pralki tym takim specjalnym środkiem (uszczelki, komora na proszek i filtr już rano ogarnięte), zrobię jedno "dorosłe" pranie po tym i lecę z tematem. Ale się cieszę 😍.Bożena, Izulek21, PorannaPanna, KiNiAW, Gośka29, legusta, Patrycja_Pata, Kadża lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Młody fiknął główką w dół od ubiegłego tygodnia, mam nadzieję, że już tak zostanie 😀 Zdążyłam dwa razy zrobić ćwiczenia spinning babies, ale coś mi się zdaje, że zanim co to w poniedziałek wieczorem, jak miałam takie spięcie długie, mógł zmienić pozycję. Pozostałe kwestie ok, szyjka trzyma, 3 cm. Sprawdził mi też papierkiem lakmusowym ewentualne sączenie wód, sucho :d Kolejna wizyta za 2 tygodnie i taka częstotliwość już do końca.
Dobrze, że to clexane działa i spadają, daj znać, czy już pozwolił Ci odstawić i co nowego po Waszej wizycie.
Sylwia11 witaj na wątku, majowa Mamo 🙃.
Co do biocenozy, to ja prowadzę ciążę prywatnie i miałam raz zleconą - kiedy dr chciał sprawdzić, czy nie przyplątała się jakaś infekcja, bo zgłosiłam mu większe niż zwykle upławy i śluz (poza tym nie było żadnych innych objawów).
Ania.P28 może jakieś małe żylaczki warg sromowych się pojawiają? Albo nabrzmiały od ucisku, w końcu coraz więcej nam tam grawitacyjnie ciąży. Robisz pozycje odwrócone i odciążasz dno macicy?
Patrycja trzymam kciuki za pieska, może jeszcze z tego wyjdzie! 😗
Dziś dzień prania ubranek - pogoda jest szałowa, u mnie 18 stopni i pełne słońce, właśnie kończy się cykl czyszczenia pralki tym takim specjalnym środkiem (uszczelki, komora na proszek i filtr już rano ogarnięte), zrobię jedno "dorosłe" pranie po tym i lecę z tematem. Ale się cieszę 😍.KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Ania.P28 wrote:A ja mam pytanie czy też macie spuchnięte wargi sromowe? Zauważyłam od wczoraj że są jakieś nabrzmiałe i takie dziwnie pomarszczone, inaczej niż zwykle, oprócz tego nic mnie nie boli i nie swędzi
-
Kasia1988 wrote:Dziewczyny jak potrzebujecie np laktator to od dziś do soboty jest 20% na stronie neno. Ja zdecydowałam się na laktator neno perfecto
Czaję się na ten podgrzewacz/sterylizator Neno Lindo 6w1, tylko widzę, że nawet z rabatem 20% cena wychodzi 240 zł, a za tyle jest normalnie dostępny np. w Media Expercie, Morele czy Smyku, więc chyba jeszcze chwilę się wstrzymam i poobserwuję ceny. Ten gadżet można kupić i po porodzie, zobaczymy najpierw, jak nam pójdzie KP. No chyba że będzie jakaś wow promka, to pewnie się skuszę 😁.Synek 05.2024 ❤️ -
My po wizycie. Wszystko jest super. Wyniki mam bardzo dobre, szyjka trzyma, młody cały czas ułożony główką w dół. Pobraliśmy GBS i czekamy na wyniki. Kolejna wizyta 17 kwietnia, już raczej ostatnia przed porodem 🙈
KiNiAW, hypatia92, legusta, Gośka29, Bożena, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Hej My po wizycie mały 2.250g także nie jest źle jest super a już się bałam że będzie duży. Ułożony glowka w dół więc chyba pomogły cwiczenia😊 niestety zastrzyki nadal do końca dostałam receptę więc nadal kłócie kolejna wizyta 17 kwiecień i zobaczymy co będzie.
Izulek21, hypatia92, legusta, Gośka29, Bożena, Kadża, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Hej My po wizycie mały 2.250g także nie jest źle jest super a już się bałam że będzie duży. Ułożony glowka w dół więc chyba pomogły cwiczenia😊 niestety zastrzyki nadal do końca dostałam receptę więc nadal kłócie kolejna wizyta 17 kwiecień i zobaczymy co będzie.
Oprócz zastrzyków to świetne wieści! Dobrze, że mały załapał aby się obrócić. 😊KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Jak użyję to Ci powiem 😅 dobre recenzje miał i dlatego się zdecydowałam. Myślałam jeszcze o nowości od nich te muszelkowe ale właśnie złe opinie miał.
Kurcze ja dzisiaj dzień kończę z zapaleniem zatok, górnych dróg oddechowych i zapaleniem spojówki 🤡🤦♀️🤦♀️🤦♀️ masakra jakaś jak mnie rozłożyło...Kasia1988 lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja też się czaiłam na tą nowość neno perla, ale jak przeczytałam opinie to mi się odechciało kupować 😂
Kurcze ja dzisiaj dzień kończę z zapaleniem zatok, górnych dróg oddechowych i zapaleniem spojówki 🤡🤦♀️🤦♀️🤦♀️ masakra jakaś jak mnie rozłożyło...
Współczuję ci naprawdę u mnie 2 dzieci antybiotyki na 6dni bo osluchowo szmery a tu święta więc żeby nie poszło na oskrzela i płuca dala antybiotyk sumamed i jednemu i drugiej więc święta pewno w domu -
legusta wrote:Ja też się czaiłam na tą nowość neno perla, ale jak przeczytałam opinie to mi się odechciało kupować 😂
Kurcze ja dzisiaj dzień kończę z zapaleniem zatok, górnych dróg oddechowych i zapaleniem spojówki 🤡🤦♀️🤦♀️🤦♀️ masakra jakaś jak mnie rozłożyło...
Współczuję Ci:( ja mam jeszcze katar i kaszel mi się zaczyna 🤦 gardło na szczęście po prawie 5 dniach odpuściło w końcu -
KiNiAW wrote:Hej My po wizycie mały 2.250g także nie jest źle jest super a już się bałam że będzie duży. Ułożony glowka w dół więc chyba pomogły cwiczenia😊 niestety zastrzyki nadal do końca dostałam receptę więc nadal kłócie kolejna wizyta 17 kwiecień i zobaczymy co będzie.
-
KiNiAW wrote:Współczuję ci naprawdę u mnie 2 dzieci antybiotyki na 6dni bo osluchowo szmery a tu święta więc żeby nie poszło na oskrzela i płuca dala antybiotyk sumamed i jednemu i drugiej więc święta pewno w domu
-
Kasia1988 wrote:Jak użyję to Ci powiem 😅 dobre recenzje miał i dlatego się zdecydowałam. Myślałam jeszcze o nowości od nich te muszelkowe ale właśnie złe opinie miał.
Heh to będziemy testować razem 🙈 ja miałam z loviego i nadal mam to jest świetny , no ale już stacjonarny 🙈 a chce coś w ruchu żeby być.... No nic trzeba szukać dalej 🤔Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:No wydaje mi się że ok bo już się bałam że może faktycznie będzie duży 😊 no coraz bliżej 😊
KiNiAW lubi tę wiadomość