X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ania.P28 Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy też macie spuchnięte wargi sromowe? Zauważyłam od wczoraj że są jakieś nabrzmiałe i takie dziwnie pomarszczone, inaczej niż zwykle, oprócz tego nic mnie nie boli i nie swędzi

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Daj znać jak po wizycie 😊😘 ja na 17 wczoraj odebrałam didimery z 2500 spadły po clexane na 1600 zobaczymy czy nadal je wypisze czy odstawi
    Młody fiknął główką w dół od ubiegłego tygodnia, mam nadzieję, że już tak zostanie 😀 Zdążyłam dwa razy zrobić ćwiczenia spinning babies, ale coś mi się zdaje, że zanim co to w poniedziałek wieczorem, jak miałam takie spięcie długie, mógł zmienić pozycję. Pozostałe kwestie ok, szyjka trzyma, 3 cm. Sprawdził mi też papierkiem lakmusowym ewentualne sączenie wód, sucho :d Kolejna wizyta za 2 tygodnie i taka częstotliwość już do końca.

Dobrze, że to clexane działa i spadają, daj znać, czy już pozwolił Ci odstawić i co nowego po Waszej wizycie.

Sylwia11 witaj na wątku, majowa Mamo 🙃.
    Co do biocenozy, to ja prowadzę ciążę prywatnie i miałam raz zleconą - kiedy dr chciał sprawdzić, czy nie przyplątała się jakaś infekcja, bo zgłosiłam mu większe niż zwykle upławy i śluz (poza tym nie było żadnych innych objawów).

Ania.P28 może jakieś małe żylaczki warg sromowych się pojawiają? Albo nabrzmiały od ucisku, w końcu coraz więcej nam tam grawitacyjnie ciąży. Robisz pozycje odwrócone i odciążasz dno macicy?

Patrycja trzymam kciuki za pieska, może jeszcze z tego wyjdzie! 😗

Dziś dzień prania ubranek - pogoda jest szałowa, u mnie 18 stopni i pełne słońce, właśnie kończy się cykl czyszczenia pralki tym takim specjalnym środkiem (uszczelki, komora na proszek i filtr już rano ogarnięte), zrobię jedno "dorosłe" pranie po tym i lecę z tematem. Ale się cieszę 😍.

Bożena, Izulek21, PorannaPanna, KiNiAW, Gośka29, legusta, Patrycja_Pata, Kadża lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Młody fiknął główką w dół od ubiegłego tygodnia, mam nadzieję, że już tak zostanie 😀 Zdążyłam dwa razy zrobić ćwiczenia spinning babies, ale coś mi się zdaje, że zanim co to w poniedziałek wieczorem, jak miałam takie spięcie długie, mógł zmienić pozycję. Pozostałe kwestie ok, szyjka trzyma, 3 cm. Sprawdził mi też papierkiem lakmusowym ewentualne sączenie wód, sucho :d Kolejna wizyta za 2 tygodnie i taka częstotliwość już do końca.

Dobrze, że to clexane działa i spadają, daj znać, czy już pozwolił Ci odstawić i co nowego po Waszej wizycie.

Sylwia11 witaj na wątku, majowa Mamo 🙃.
    Co do biocenozy, to ja prowadzę ciążę prywatnie i miałam raz zleconą - kiedy dr chciał sprawdzić, czy nie przyplątała się jakaś infekcja, bo zgłosiłam mu większe niż zwykle upławy i śluz (poza tym nie było żadnych innych objawów).

Ania.P28 może jakieś małe żylaczki warg sromowych się pojawiają? Albo nabrzmiały od ucisku, w końcu coraz więcej nam tam grawitacyjnie ciąży. Robisz pozycje odwrócone i odciążasz dno macicy?

Patrycja trzymam kciuki za pieska, może jeszcze z tego wyjdzie! 😗

Dziś dzień prania ubranek - pogoda jest szałowa, u mnie 18 stopni i pełne słońce, właśnie kończy się cykl czyszczenia pralki tym takim specjalnym środkiem (uszczelki, komora na proszek i filtr już rano ogarnięte), zrobię jedno "dorosłe" pranie po tym i lecę z tematem. Ale się cieszę 😍.
    Czyli same dobre wiadomości 🤗 to dobrze, bardzo się cieszę:)

KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.P28 wrote:
    A ja mam pytanie czy też macie spuchnięte wargi sromowe? Zauważyłam od wczoraj że są jakieś nabrzmiałe i takie dziwnie pomarszczone, inaczej niż zwykle, oprócz tego nic mnie nie boli i nie swędzi
    Nic takiego u siebie nie zauważyłam 🤔 może dziecko uciska??

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak potrzebujecie np laktator to od dziś do soboty jest 20% na stronie neno. Ja zdecydowałam się na laktator neno perfecto

hypatia92 lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Dziewczyny jak potrzebujecie np laktator to od dziś do soboty jest 20% na stronie neno. Ja zdecydowałam się na laktator neno perfecto
    Dzięki za info, ja mam od nich Neno Camino, ale jeszcze nie testowałam. Czeka 😋.
    Czaję się na ten podgrzewacz/sterylizator Neno Lindo 6w1, tylko widzę, że nawet z rabatem 20% cena wychodzi 240 zł, a za tyle jest normalnie dostępny np. w Media Expercie, Morele czy Smyku, więc chyba jeszcze chwilę się wstrzymam i poobserwuję ceny. Ten gadżet można kupić i po porodzie, zobaczymy najpierw, jak nam pójdzie KP. No chyba że będzie jakaś wow promka, to pewnie się skuszę 😁.

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    A dobry jest ten laktator?

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w sumie chciałam kupić jeden muszlowy, on tak w granicach 200zl kosztuje , mam loviego dobry jest, części dokupione ale chce mieć wolne ręce.... Tak sobie wymyśliłam 🙈

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    A dobry jest ten laktator?
    Jak użyję to Ci powiem 😅 dobre recenzje miał i dlatego się zdecydowałam. Myślałam jeszcze o nowości od nich te muszelkowe ale właśnie złe opinie miał.

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wszystko jest super. Wyniki mam bardzo dobre, szyjka trzyma, młody cały czas ułożony główką w dół. Pobraliśmy GBS i czekamy na wyniki. Kolejna wizyta 17 kwietnia, już raczej ostatnia przed porodem 🙈

KiNiAW, hypatia92, legusta, Gośka29, Bożena, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej My po wizycie mały 2.250g także nie jest źle jest super a już się bałam że będzie duży. Ułożony glowka w dół więc chyba pomogły cwiczenia😊 niestety zastrzyki nadal do końca dostałam receptę więc nadal kłócie kolejna wizyta 17 kwiecień i zobaczymy co będzie.

Izulek21, hypatia92, legusta, Gośka29, Bożena, Kadża, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Hej My po wizycie mały 2.250g także nie jest źle jest super a już się bałam że będzie duży. Ułożony glowka w dół więc chyba pomogły cwiczenia😊 niestety zastrzyki nadal do końca dostałam receptę więc nadal kłócie kolejna wizyta 17 kwiecień i zobaczymy co będzie.

Oprócz zastrzyków to świetne wieści! Dobrze, że mały załapał aby się obrócić. 😊

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Jak użyję to Ci powiem 😅 dobre recenzje miał i dlatego się zdecydowałam. Myślałam jeszcze o nowości od nich te muszelkowe ale właśnie złe opinie miał.
    Ja też się czaiłam na tą nowość neno perla, ale jak przeczytałam opinie to mi się odechciało kupować 😂

Kurcze ja dzisiaj dzień kończę z zapaleniem zatok, górnych dróg oddechowych i zapaleniem spojówki 🤡🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ masakra jakaś jak mnie rozłożyło...

Kasia1988 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja też się czaiłam na tą nowość neno perla, ale jak przeczytałam opinie to mi się odechciało kupować 😂

Kurcze ja dzisiaj dzień kończę z zapaleniem zatok, górnych dróg oddechowych i zapaleniem spojówki 🤡🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ masakra jakaś jak mnie rozłożyło...

Współczuję ci naprawdę u mnie 2 dzieci antybiotyki na 6dni bo osluchowo szmery a tu święta więc żeby nie poszło na oskrzela i płuca dala antybiotyk sumamed i jednemu i drugiej więc święta pewno w domu

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Współczuję Ci:( ja mam jeszcze katar i kaszel mi się zaczyna 🤦 gardło na szczęście po prawie 5 dniach odpuściło w końcu

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    To chyba taki w sam raz po środku jest, nie?? Jejuś już coraz bliżej terminu

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Współczuję ci naprawdę u mnie 2 dzieci antybiotyki na 6dni bo osluchowo szmery a tu święta więc żeby nie poszło na oskrzela i płuca dala antybiotyk sumamed i jednemu i drugiej więc święta pewno w domu
    Współczuję:( te pogody i wirusy nas wykończą:(

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:

Heh to będziemy testować razem 🙈 ja miałam z loviego i nadal mam to jest świetny , no ale już stacjonarny 🙈 a chce coś w ruchu żeby być.... No nic trzeba szukać dalej 🤔

Kasia1988 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    To chyba taki w sam raz po środku jest, nie?? Jejuś już coraz bliżej terminu

No wydaje mi się że ok bo już się bałam że może faktycznie będzie duży 😊 no coraz bliżej 😊

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No wydaje mi się że ok bo już się bałam że może faktycznie będzie duży 😊 no coraz bliżej 😊
    Myślę że będzie w sam raz 🤗 jeju to mój pewnie też już ponad 2 kg waży 🤔 ostatnio to jakieś dziwne rzeczy wyczynia w brzuchu a boli niemiłosiernie....

KiNiAW lubi tę wiadomość

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ