Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:Hypatia a nie przepracowalas sie w ostatnich dniach? Moj mlody czesto tak "wymusza" odpoczynek 😂
U mnie taki bol pod zebrami ze az mnie piecze caly czas dzisiaj 😬😭 -
Ja dobrze że miałam kontrolę w sobotę bo byłabym pewna że mi się szyjka skraca i coś się dzieje 🤦 brzuch od niedzieli też mocniej twardnieje ale też jestem przeziębiona więc podejrzewam, że to też się przyczynia. Młody mnie dziś uderza w dół tak że mam wrażenie że zaraz za przeproszeniem popuszcze
i bardziej się przeciąga dziś 🤔 co też niestety boli:( jakoś przy Gabrysiu mnie tak nie bolało jak teraz. Nie wiem czy młody jest większy, czy silniejszy czy od czego to zależy bo łożysko tak samo mam na przedniej ścianie
PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Ja dobrze że miałam kontrolę w sobotę bo byłabym pewna że mi się szyjka skraca i coś się dzieje 🤦 brzuch od niedzieli też mocniej twardnieje ale też jestem przeziębiona więc podejrzewam, że to też się przyczynia. Młody mnie dziś uderza w dół tak że mam wrażenie że zaraz za przeproszeniem popuszcze
i bardziej się przeciąga dziś 🤔 co też niestety boli:( jakoś przy Gabrysiu mnie tak nie bolało jak teraz. Nie wiem czy młody jest większy, czy silniejszy czy od czego to zależy bo łożysko tak samo mam na przedniej ścianie
Łączę się w "bólach" mam tak skopane żebra itp, że jak zakręciło w nosie i kichnelam to z bólu mi łzy poleciały. Mam wrażenie, że maluch zaraz przez skórę wyjdzie tak się wypycha i przeciąga. Ehh z jednej strony nie ma wątpliwości, że u niego ok, a z drugiej wyczekuje chwili jego snu i oddechu dla mnieBożena lubi tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Od wczorajszego wieczora mam napiętą całą jedną stronę brzucha plus pokłuwanie w pochwie. Myślałam, że po nocy przejdzie, ale jest praktycznie tak samo mimo wzięcia magnezu i snu. Brak plamienia, krwawienia, ruchy bobo czuję (chwilami aż za dobrze). Czy któraś z Was tak miała? Zdarzyło mi się kilka skurczy przepowiadających, ale one przechodziły po minucie-dwóch, a tu cały brzuch mam napięty już dłuższy czas.
hypatia92 lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Ojej ja nic nie dostałam 🤔
Mój mały też szaleje, cycki bolą od samego rana, wycieki mam delikatne 😂 siedzę u mamy i co chwilę podskakuje a mama do małego mówi żeby tak nie kopał bo nas obie straszy 😂Kasia1988, Bożena, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:A zapisałaś się słońce do Rossne w rossmanie? Jeśli tak to sprawdź dobrze E-mail który masz podpięty pod konto Rossmana 🥰.
Mój mały też szaleje, cycki bolą od samego rana, wycieki mam delikatne 😂 siedzę u mamy i co chwilę podskakuje a mama do małego mówi żeby tak nie kopał bo nas obie straszy 😂ale maila na temat pampersów nie mam
PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
Ruchliwe te nasze dzieciaczki są widzę 🫣 z jednej strony to dobrze, bo jesteśmy spokojne jak się ruszają
Narzeczony wczoraj dał rękę na brzuch i mówi Ło matko jaki brzuch twardy! Aż się zdziwił, że młody się tak wypina i zaczął mówić mu do brzucha, żeby zluzował trochę, bo Mamusie to boli. Nie posłuchał Taty jedynie kopa zasadził 😅
Bożena, PorannaPanna, KiNiAW, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Ruchliwe te nasze dzieciaczki są widzę 🫣 z jednej strony to dobrze, bo jesteśmy spokojne jak się ruszają
Narzeczony wczoraj dał rękę na brzuch i mówi Ło matko jaki brzuch twardy! Aż się zdziwił, że młody się tak wypina i zaczął mówić mu do brzucha, żeby zluzował trochę, bo Mamusie to boli. Nie posłuchał Taty jedynie kopa zasadził 😅Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie u proktologa, który stwierdził opuchliznę bardziej niż przerosniete hemoroidy oraz maly zakrzepik 3mm z którym nic się nie da zrobic.
Poradził cyclo 3 fort, masaż odbytu maścią posterian, na noc czopek proktis m, debutir forte 2x1, fibraxine 1x1 rano na czczo codziennie lub co 2 dni, lactuloze lub olej lniany 2x15ml (przy mojej cukrzycy to raczej olej), dieta bogatoresztkowa
Po ciąży powinno przejść- no oby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 15:07
KiNiAW lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katalonia wrote:Ja po wizycie u proktologa, który stwierdził opuchliznę bardziej niż przerosniete hemoroidy oraz maly zakrzepik 3mm z którym nic się nie da zrobic.
Poradził cyclo 3 fort, masaż odbytu maścią posterian, na noc czopek proktis m, debutir forte 2x1, fibraxine 1x1 rano na czczo codziennie lub co 2 dni, lactuloze lub olej lniany 2x15ml (przy mojej cukrzycy to raczej olej), dieta bogatoresztkowa
Po ciąży powinno przejść- no oby.
Ty przynajmniej już jesteś przy końcu a ja jeszcze trochę czasu a jak sobie pomyślę że kolejne wyjdą to aż mi się płakać chce 😪 -
legusta wrote:Hypatia a nie przepracowalas sie w ostatnich dniach? Moj mlody czesto tak "wymusza" odpoczynek 😂
U mnie taki bol pod zebrami ze az mnie piecze caly czas dzisiaj 😬😭
Aczkolwiek cały czas mi się zdaje, że nadal mogę tyle (albo prawie tyle) co przed ciążą. Haha, dobry żart. Ale to oczywiście wychodzi dopiero pod koniec włażenia na schody (choć mogłam użyć windy), albo jak targam kolejną siatę z zakupami zamiast poprosić męża o załatwienie tego 😂.
Dziś na szczęście już się tak nie spina, teraz już sobie leżę i odpoczywam.
Załatwiłam w szpitalu wizytę kontrolną po tym zabiegu na oko, wygląda na to, że ładnie się goi i otworek zabezpieczony, ale zaświadczenia o braku przeciwwskazań do SN nie chciała mi wystawić, tylko mnie odesłała do lekarki, która mnie pokierowała na ten cały zabieg. Mam nadzieję, że od niej to dostanę, bo położna wspominała, że mogą w moim szpitalu o to pytać.
Też nie mam póki co maila o pampersach, może jeszcze przyjdzie. Oliwkę odebrałam jakiś miesiąc temu albo i więcej.
Słonecznego dnia 🌻KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ja dzisiaj wgl poczułam, że muszę w swoich ciuchach porobić porządki i ogarnąć to w czym chodzę a czego nie zakładam już. Poprałam wszystko a jutro mam plan wyprasować i ładnie poukładać. Chyba to ten syndrom wicia gniazda 😅🫣
Bożena, KiNiAW, hypatia92, Kasia1988 lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Ja dzisiaj wgl poczułam, że muszę w swoich ciuchach porobić porządki i ogarnąć to w czym chodzę a czego nie zakładam już. Poprałam wszystko a jutro mam plan wyprasować i ładnie poukładać. Chyba to ten syndrom wicia gniazda 😅🫣
-
Bożena wrote:Mnie natomiast ogarnia panika typu "Boże ja nie zdążę wszystkiego zrobić"🙈 a jeszcze urodziny syna w niedzielę i zakupy 🤔🙈
Spokojnie, zdążymy ze wszystkim 😊 jak nie my to kto 🙈
Też mnie czasem ogarniają takie myśli, że kurde jeszcze to chce zrobić a to tamto a tu czasu ubywa.
Zrób listę zakupów na spokojnie i wszystko będzie dobrzeKiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Macie do polecenia jakiś dobry odplamiacz do dziecięcych ubranek?👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
hej, tak nas czytam, I pomyslalam sobie, ze wszystkie mamy ten sam objaw
twardnienia brzucha, bole, rozciaganie, I wszystkie nas to niepokoi. Wyglada na to, ze dobrnelysmy do punktu ktory nazywa sie "ostatnia prosta" 😂 damy radę, brzuchy sie napinala I bola przygotowyja sie do tego co za 8/6/4 tygodnie ma sie wydarzyc. Mi dzisiaj polozna dzwonila ze mam zwiekszyc dawke insuliny na noc z 18 jednostek na 26. Duzy przeskok, ale cukier na czczo mam bardzo wysoki. Ja 2 Kwietnia mam usg I wizyte u poloznika/ginekologa. Zobaczymy jak duza jest ta Moja mala
. Zastanawiam sie jak ja sobie dam rade z dziewczynka... po 2 chlopcach to jak czarna magia dla mnie
Ilciak33, Bożena, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Ela3 wrote:hej, tak nas czytam, I pomyslalam sobie, ze wszystkie mamy ten sam objaw
twardnienia brzucha, bole, rozciaganie, I wszystkie nas to niepokoi. Wyglada na to, ze dobrnelysmy do punktu ktory nazywa sie "ostatnia prosta" 😂 damy radę, brzuchy sie napinala I bola przygotowyja sie do tego co za 8/6/4 tygodnie ma sie wydarzyc. Mi dzisiaj polozna dzwonila ze mam zwiekszyc dawke insuliny na noc z 18 jednostek na 26. Duzy przeskok, ale cukier na czczo mam bardzo wysoki. Ja 2 Kwietnia mam usg I wizyte u poloznika/ginekologa. Zobaczymy jak duza jest ta Moja mala
. Zastanawiam sie jak ja sobie dam rade z dziewczynka... po 2 chlopcach to jak czarna magia dla mnie
Dasz radę!
Ja pierwszy raz zostanę Mamą. Nawet nigdy nie miałam styczności z takim maluszkiem i tylko sobie powtarzam, że oby przeżyć pierwszy miesiąc a potem już zleci.PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Dasz radę!
Ja pierwszy raz zostanę Mamą. Nawet nigdy nie miałam styczności z takim maluszkiem i tylko sobie powtarzam, że oby przeżyć pierwszy miesiąc a potem już zleci.
Mały teraz tak kopie że aż jakbym prądy czuła, leżenie już mnie męczyć zaczyna psychicznie nawet..Izulek21, Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Ja mam braxtony, ale mnie nie niepokoją, wręcz cieszą, może dlatego, że pierwszy syn był wyganiany 10 dni po terminie, więc nie wierzę, że mogłabym urodzić przed terminem 🤣 choć bardzo bym chciała 🙈
Wkurzyłam się dziś eh, okazało się że na jutro nie mamy auta do pożyczenia, kolejny raz kiedy nie uda nam się pojechać po szafę 🙃 a ja bez niej nic dalej nie zrobię, bo nawet jeśli zamówię np aptekę to nie mam gdzie tego trzymać... W tym tyg już się nie uda pojechać, przyszły też się ciężko zapowiada... Ogółem niby jeszcze czas, ale obawiam się, że tym sposobem będę robić wszystko naprawdę na ostatnią chwilę 🫣
Jeszcze próbowaliśmy z synem dotrwać do wieczora bez drzemki, nie udało się i zasnął o 17, więc wieczór mam już z głowy, bo będzie szalał 🫠dobrze, że chociaż pogoda robi się ładna, jedna irytująca rzecz mniej 😂🩵 04.2021
🩵 05.2024