X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Hypatia a nie przepracowalas sie w ostatnich dniach? Moj mlody czesto tak "wymusza" odpoczynek 😂
    U mnie taki bol pod zebrami ze az mnie piecze caly czas dzisiaj 😬😭
    Ja też mam pieczenie od dobrych kilku dni.. niestety nasila się to jak stoję czy chodzę czy siedzę.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze że miałam kontrolę w sobotę bo byłabym pewna że mi się szyjka skraca i coś się dzieje 🤦 brzuch od niedzieli też mocniej twardnieje ale też jestem przeziębiona więc podejrzewam, że to też się przyczynia. Młody mnie dziś uderza w dół tak że mam wrażenie że zaraz za przeproszeniem popuszcze :( i bardziej się przeciąga dziś 🤔 co też niestety boli:( jakoś przy Gabrysiu mnie tak nie bolało jak teraz. Nie wiem czy młody jest większy, czy silniejszy czy od czego to zależy bo łożysko tak samo mam na przedniej ścianie

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Też dostałam w tamtym tygodniu, muszę się wybrać 😂 wcześniej dostałam o oliwkę do smarowania brzuszka 👌🏻
    Ojej ja nic nie dostałam 🤔

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja dobrze że miałam kontrolę w sobotę bo byłabym pewna że mi się szyjka skraca i coś się dzieje 🤦 brzuch od niedzieli też mocniej twardnieje ale też jestem przeziębiona więc podejrzewam, że to też się przyczynia. Młody mnie dziś uderza w dół tak że mam wrażenie że zaraz za przeproszeniem popuszcze :( i bardziej się przeciąga dziś 🤔 co też niestety boli:( jakoś przy Gabrysiu mnie tak nie bolało jak teraz. Nie wiem czy młody jest większy, czy silniejszy czy od czego to zależy bo łożysko tak samo mam na przedniej ścianie

Łączę się w "bólach" mam tak skopane żebra itp, że jak zakręciło w nosie i kichnelam to z bólu mi łzy poleciały. Mam wrażenie, że maluch zaraz przez skórę wyjdzie tak się wypycha i przeciąga. Ehh z jednej strony nie ma wątpliwości, że u niego ok, a z drugiej wyczekuje chwili jego snu i oddechu dla mnie :(

Bożena lubi tę wiadomość

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Od wczorajszego wieczora mam napiętą całą jedną stronę brzucha plus pokłuwanie w pochwie. Myślałam, że po nocy przejdzie, ale jest praktycznie tak samo mimo wzięcia magnezu i snu. Brak plamienia, krwawienia, ruchy bobo czuję (chwilami aż za dobrze). Czy któraś z Was tak miała? Zdarzyło mi się kilka skurczy przepowiadających, ale one przechodziły po minucie-dwóch, a tu cały brzuch mam napięty już dłuższy czas.
    Ja od kilku dni mam tak samo, czasem dochodzi ból podbrzusza. Ruchy bardzo intensywne ale brzuch się napina. W czwartek mam wizytę więc czekam z niecierpliwością

hypatia92 lubi tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ojej ja nic nie dostałam 🤔
    A zapisałaś się słońce do Rossne w rossmanie? Jeśli tak to sprawdź dobrze E-mail który masz podpięty pod konto Rossmana 🥰.

Mój mały też szaleje, cycki bolą od samego rana, wycieki mam delikatne 😂 siedzę u mamy i co chwilę podskakuje a mama do małego mówi żeby tak nie kopał bo nas obie straszy 😂

Kasia1988, Bożena, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    A zapisałaś się słońce do Rossne w rossmanie? Jeśli tak to sprawdź dobrze E-mail który masz podpięty pod konto Rossmana 🥰.

Mój mały też szaleje, cycki bolą od samego rana, wycieki mam delikatne 😂 siedzę u mamy i co chwilę podskakuje a mama do małego mówi żeby tak nie kopał bo nas obie straszy 😂
    Taaak jestem zapisana:) oliwkę przeoczyłam :( ale maila na temat pampersów nie mam :(

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchliwe te nasze dzieciaczki są widzę 🫣 z jednej strony to dobrze, bo jesteśmy spokojne jak się ruszają

Narzeczony wczoraj dał rękę na brzuch i mówi Ło matko jaki brzuch twardy! Aż się zdziwił, że młody się tak wypina i zaczął mówić mu do brzucha, żeby zluzował trochę, bo Mamusie to boli. Nie posłuchał Taty jedynie kopa zasadził 😅

Bożena, PorannaPanna, KiNiAW, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ruchliwe te nasze dzieciaczki są widzę 🫣 z jednej strony to dobrze, bo jesteśmy spokojne jak się ruszają

Narzeczony wczoraj dał rękę na brzuch i mówi Ło matko jaki brzuch twardy! Aż się zdziwił, że młody się tak wypina i zaczął mówić mu do brzucha, żeby zluzował trochę, bo Mamusie to boli. Nie posłuchał Taty jedynie kopa zasadził 😅
    Oj tak, chociaż mamy pewność że wszystko jest oki i nie trzeba liczyć ruchów i się stresować 🙈

Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u proktologa, który stwierdził opuchliznę bardziej niż przerosniete hemoroidy oraz maly zakrzepik 3mm z którym nic się nie da zrobic.

Poradził cyclo 3 fort, masaż odbytu maścią posterian, na noc czopek proktis m, debutir forte 2x1, fibraxine 1x1 rano na czczo codziennie lub co 2 dni, lactuloze lub olej lniany 2x15ml (przy mojej cukrzycy to raczej olej), dieta bogatoresztkowa

Po ciąży powinno przejść- no oby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 15:07

KiNiAW lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ja po wizycie u proktologa, który stwierdził opuchliznę bardziej niż przerosniete hemoroidy oraz maly zakrzepik 3mm z którym nic się nie da zrobic.

Poradził cyclo 3 fort, masaż odbytu maścią posterian, na noc czopek proktis m, debutir forte 2x1, fibraxine 1x1 rano na czczo codziennie lub co 2 dni, lactuloze lub olej lniany 2x15ml (przy mojej cukrzycy to raczej olej), dieta bogatoresztkowa

Po ciąży powinno przejść- no oby.

Ty przynajmniej już jesteś przy końcu a ja jeszcze trochę czasu a jak sobie pomyślę że kolejne wyjdą to aż mi się płakać chce 😪

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Hypatia a nie przepracowalas sie w ostatnich dniach? Moj mlody czesto tak "wymusza" odpoczynek 😂
    U mnie taki bol pod zebrami ze az mnie piecze caly czas dzisiaj 😬😭
    No coś tam porobiłam w weekend, trochę schylania było, ale bez jakichś mega przeciążeń.
    Aczkolwiek cały czas mi się zdaje, że nadal mogę tyle (albo prawie tyle) co przed ciążą. Haha, dobry żart. Ale to oczywiście wychodzi dopiero pod koniec włażenia na schody (choć mogłam użyć windy), albo jak targam kolejną siatę z zakupami zamiast poprosić męża o załatwienie tego 😂.
    Dziś na szczęście już się tak nie spina, teraz już sobie leżę i odpoczywam.

Załatwiłam w szpitalu wizytę kontrolną po tym zabiegu na oko, wygląda na to, że ładnie się goi i otworek zabezpieczony, ale zaświadczenia o braku przeciwwskazań do SN nie chciała mi wystawić, tylko mnie odesłała do lekarki, która mnie pokierowała na ten cały zabieg. Mam nadzieję, że od niej to dostanę, bo położna wspominała, że mogą w moim szpitalu o to pytać.

Też nie mam póki co maila o pampersach, może jeszcze przyjdzie. Oliwkę odebrałam jakiś miesiąc temu albo i więcej.

Słonecznego dnia 🌻

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wgl poczułam, że muszę w swoich ciuchach porobić porządki i ogarnąć to w czym chodzę a czego nie zakładam już. Poprałam wszystko a jutro mam plan wyprasować i ładnie poukładać. Chyba to ten syndrom wicia gniazda 😅🫣

Bożena, KiNiAW, hypatia92, Kasia1988 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja dzisiaj wgl poczułam, że muszę w swoich ciuchach porobić porządki i ogarnąć to w czym chodzę a czego nie zakładam już. Poprałam wszystko a jutro mam plan wyprasować i ładnie poukładać. Chyba to ten syndrom wicia gniazda 😅🫣
    Mnie natomiast ogarnia panika typu "Boże ja nie zdążę wszystkiego zrobić"🙈 a jeszcze urodziny syna w niedzielę i zakupy 🤔🙈

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Mnie natomiast ogarnia panika typu "Boże ja nie zdążę wszystkiego zrobić"🙈 a jeszcze urodziny syna w niedzielę i zakupy 🤔🙈

Spokojnie, zdążymy ze wszystkim 😊 jak nie my to kto 🙈
    Też mnie czasem ogarniają takie myśli, że kurde jeszcze to chce zrobić a to tamto a tu czasu ubywa.

Zrób listę zakupów na spokojnie i wszystko będzie dobrze :)

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie do polecenia jakiś dobry odplamiacz do dziecięcych ubranek?

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, tak nas czytam, I pomyslalam sobie, ze wszystkie mamy ten sam objaw :) twardnienia brzucha, bole, rozciaganie, I wszystkie nas to niepokoi. Wyglada na to, ze dobrnelysmy do punktu ktory nazywa sie "ostatnia prosta" 😂 damy radę, brzuchy sie napinala I bola przygotowyja sie do tego co za 8/6/4 tygodnie ma sie wydarzyc. Mi dzisiaj polozna dzwonila ze mam zwiekszyc dawke insuliny na noc z 18 jednostek na 26. Duzy przeskok, ale cukier na czczo mam bardzo wysoki. Ja 2 Kwietnia mam usg I wizyte u poloznika/ginekologa. Zobaczymy jak duza jest ta Moja mala :). Zastanawiam sie jak ja sobie dam rade z dziewczynka... po 2 chlopcach to jak czarna magia dla mnie

Ilciak33, Bożena, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    hej, tak nas czytam, I pomyslalam sobie, ze wszystkie mamy ten sam objaw :) twardnienia brzucha, bole, rozciaganie, I wszystkie nas to niepokoi. Wyglada na to, ze dobrnelysmy do punktu ktory nazywa sie "ostatnia prosta" 😂 damy radę, brzuchy sie napinala I bola przygotowyja sie do tego co za 8/6/4 tygodnie ma sie wydarzyc. Mi dzisiaj polozna dzwonila ze mam zwiekszyc dawke insuliny na noc z 18 jednostek na 26. Duzy przeskok, ale cukier na czczo mam bardzo wysoki. Ja 2 Kwietnia mam usg I wizyte u poloznika/ginekologa. Zobaczymy jak duza jest ta Moja mala :). Zastanawiam sie jak ja sobie dam rade z dziewczynka... po 2 chlopcach to jak czarna magia dla mnie

Dasz radę!

Ja pierwszy raz zostanę Mamą. Nawet nigdy nie miałam styczności z takim maluszkiem i tylko sobie powtarzam, że oby przeżyć pierwszy miesiąc a potem już zleci.

PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Dasz radę!

Ja pierwszy raz zostanę Mamą. Nawet nigdy nie miałam styczności z takim maluszkiem i tylko sobie powtarzam, że oby przeżyć pierwszy miesiąc a potem już zleci.
    Ja też czekam na pierwsze dziecię, kilka razy przebierałam i kąpałam mojego chrześniaka jak był małym bobkiem 😂 ale wierzę że damy radę bo w nas kobietach siła!

Mały teraz tak kopie że aż jakbym prądy czuła, leżenie już mnie męczyć zaczyna psychicznie nawet..

Izulek21, Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam braxtony, ale mnie nie niepokoją, wręcz cieszą, może dlatego, że pierwszy syn był wyganiany 10 dni po terminie, więc nie wierzę, że mogłabym urodzić przed terminem 🤣 choć bardzo bym chciała 🙈
    Wkurzyłam się dziś eh, okazało się że na jutro nie mamy auta do pożyczenia, kolejny raz kiedy nie uda nam się pojechać po szafę 🙃 a ja bez niej nic dalej nie zrobię, bo nawet jeśli zamówię np aptekę to nie mam gdzie tego trzymać... W tym tyg już się nie uda pojechać, przyszły też się ciężko zapowiada... Ogółem niby jeszcze czas, ale obawiam się, że tym sposobem będę robić wszystko naprawdę na ostatnią chwilę 🫣
    Jeszcze próbowaliśmy z synem dotrwać do wieczora bez drzemki, nie udało się i zasnął o 17, więc wieczór mam już z głowy, bo będzie szalał 🫠dobrze, że chociaż pogoda robi się ładna, jedna irytująca rzecz mniej 😂

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ