X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Jejuś jak Ty dajesz radę z takim maluchem?
    Nie mam innego wyjscia 🤣🤣🤣

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Nie mam innego wyjscia 🤣🤣🤣
    Ech co prawda to prawda 🙈 ja nieraz narzekam z moim 5 latkiem 🙈 bo ciągle mama to mama to a taki maluszek to przecież i na rączki wola 😊🥹

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z hemoroidami - a czy przed ciążą / między ciążami też miałyście z nimi problem?
    Sorki, jeśli gdzieś było, a nie doczytałam.
    Bo mnie doktor na każdej wizycie pyta, czy są żylaki i opuchlizna, i tak się zastanawiam, czy hemo też wchodzą w ten repertuar typowo ciążowy 😁.
    Życzę jak najmniej bólu i oby się szybko ustabilizowała sytuacja.

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Dziewczyny z hemoroidami - a czy przed ciążą / między ciążami też miałyście z nimi problem?
    Bo mnie doktor na każdej wizycie pyta, czy są żylaki i opuchlizna, i tak się zastanawiam, czy hemo też wchodzą w ten repertuar typowo ciążowy 😁.

Ja miałam przy każdej ciąży problem ale po nigdy właśnie

hypatia92 lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam problemu, wyskoczyly podczas porodu (byl dosc dlugi i ciezki), po porodzie miesiac czy dwa i sie wchlonely albo byly wewnatrz i nie bylo problemu i teraz pod koniec ciazy na nowo powrocil problem.

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ech co prawda to prawda 🙈 ja nieraz narzekam z moim 5 latkiem 🙈 bo ciągle mama to mama to a taki maluszek to przecież i na rączki wola 😊🥹
    I tak pierwszy trymestr byl najgorszy, teraz juz coraz wiekszy to i wiecej czasu jest w stanie sie pobawic :)

Bożena lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Ja miałam w pierwszej ciąży zatwardzenia i ostatnie 3 tyg ciazy [rodziłam 40+1] były bardzo ciężkie. Przy porodzie sn, jak dotknęłam odbytu to się wysraszylam, no byl wywiniety na drugą stronę. Dobrze że miałam lewatywe przed porodem i nie musiałam iść na kibelek zaraz po porodzie bo bardzo się bałam. Od razu dali mi czopki i się wchlonelo. Odezwało się 4 lata po porodzie, poszlam na zabieg ale te zabiegi nie są dożywotnio.

Jak mnie pytajao żylaki to mówię hemoroidy i wpisuje ze nie ma zylakow 🤔 może dlatego że żylaki odbytu nie są szkodliwe dla dziecka a nog wraz z opuchluzna może juz tak...

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczorajszego wieczora mam napiętą całą jedną stronę brzucha plus pokłuwanie w pochwie. Myślałam, że po nocy przejdzie, ale jest praktycznie tak samo mimo wzięcia magnezu i snu. Brak plamienia, krwawienia, ruchy bobo czuję (chwilami aż za dobrze). Czy któraś z Was tak miała? Zdarzyło mi się kilka skurczy przepowiadających, ale one przechodziły po minucie-dwóch, a tu cały brzuch mam napięty już dłuższy czas.

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Od wczorajszego wieczora mam napiętą całą jedną stronę brzucha plus pokłuwanie w pochwie. Myślałam, że po nocy przejdzie, ale jest praktycznie tak samo mimo wzięcia magnezu i snu. Brak plamienia, krwawienia, ruchy bobo czuję (chwilami aż za dobrze). Czy któraś z Was tak miała? Zdarzyło mi się kilka skurczy przepowiadających, ale one przechodziły po minucie-dwóch, a tu cały brzuch mam napięty już dłuższy czas.

Kochana ja wczoraj myślałam że wyląduje w szpitalu tak mi brzuch twardniał że przy wstaniu i chodzeniu nie szło wytrzymwc bo bolało a mały jak się wypiął tak pozostawał w takiej pozycji długo nie spałam pół nocy bo jeszcze ciagle parcie na pęcherz wkoncu nad ranem zasnęłam jutro mam wizytę u gina więc go zapytam i każe zbadać szyjkę dziś jest lepiej i nie wiem czy tak poprostu czy o tego że ten chirurg mnie wymęczył tym badaniem no koszmar bałam się jak nic bo dziś zaczęłam 32 równy czyli 8 mies.

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Może Wes nospe. Może też bobo się tak ułożył i naciska Ci na narządy?

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kochana ja wczoraj myślałam że wyląduje w szpitalu tak mi brzuch twardniał że przy wstaniu i chodzeniu nie szło wytrzymwc bo bolało a mały jak się wypiął tak pozostawał w takiej pozycji długo nie spałam pół nocy bo jeszcze ciagle parcie na pęcherz wkoncu nad ranem zasnęłam jutro mam wizytę u gina więc go zapytam i każe zbadać szyjkę dziś jest lepiej i nie wiem czy tak poprostu czy o tego że ten chirurg mnie wymęczył tym badaniem no koszmar bałam się jak nic bo dziś zaczęłam 32 równy czyli 8 mies.
    No to miałam podobnie jak opisujesz Kinia, chodziłam taka przygięta wczoraj, bo jak próbowałam się wyprostować, to bardzo ciągnęło. Widzę, że Twój też robi niezłe harce, Ignaś właśnie wypiął dupkę tak, że mam jakby połówkę pomarańczy pod skórą.

Może to z przemęczenia u Ciebie albo, tak jak pisze Kasia, na coś nam naciskają dzieciaki przy ruchach. Ja mam w planie dzisiaj głównie leżeć, też mam jutro wizytę u gina, więc postaram się nie panikować i nie jechać dziś dodatkowo na SOR (choć była już taka myśl 😀), chyba że się pogorszy.

Dziękuję Wam za szybkie odpowiedzi, trochę mi ulżyło.

KiNiAW, Kasia1988, legusta, Bożena lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też mam podobnie jak Wy. Młody się tak wypina, że jedna strona jest mega twarda, uciska mi pod żebrami, że wysiedzieć nie umiem. Gdy się położę to daje takie kopniaki, że nie wiadomo jak już leżeć. Coraz częściej mi teraz brzuch twardnieje i uczucie parcia na odbyt mam momentami. Dobrze, że jutro też mam wizytę u lekarza.

Miłego dnia dziewczyny, u mnie wyszło dzisiaj piękne słońce. ❤️

Katalonia, KiNiAW, legusta, Kadża, hypatia92, Bożena lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia a nie przepracowalas sie w ostatnich dniach? Moj mlody czesto tak "wymusza" odpoczynek 😂
    U mnie taki bol pod zebrami ze az mnie piecze caly czas dzisiaj 😬😭

Bożena lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja mam brzuch od początku ciąży nisko. Teraz jestem 30 +2 i ja nie wiem teraz co to ucisk na żebra albo brak oddechu. Czy pójdzie mi jeszcze w górę jak dzidzia zacznie rosnąć?

Pisałam Wam wczoraj że w tej ciąży jestem mocno zestresowana (sytuacja ciqzowa) i byle co wyprowadza mnie z równowagi. Może macie jakieś sposoby na relaksację?

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Właśnie was nadrobiłam, połowy już nie pamiętam co przeczytałam 😂 czytając was strasznie zabolała mnie pierś, odslonilam ją i się polało 😂😂 to dobry znak 😂 przed świętami będę pakować walizę z moim. Trochę musi mi pomóc bo już nie daję rady. Jest coraz ciężej, tak jak pisałyście 😂 ja na 2 kwietnia idę porobić te badania już w kierunku porodu, 8 kwietnia mam wizytę u mojego gina. Kumpela mi załatwiła u swojej położnej na ktg po 36tc jeśli się nie zacznie nic. Chciałabym mieć zrobione 🩷 apetyt nie odpuszcza, na wodę już patrzeć nie mogę 😂 no cóż zobaczymy co będzie dalej 😂😂

I to wieczne leżenie, mały wariacje robi 😂 ale no kazali odpoczywać to leżę 😂

KiNiAW, Kadża, legusta, Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy ktoś też zapisywał się do Rossmann, ale dziś dostałam info, że mam darmowe pampersy do odbioru :)

PorannaPanna, legusta, Izulek21 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 26 marca 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Wiecie co ja mam brzuch od początku ciąży nisko. Teraz jestem 30 +2 i ja nie wiem teraz co to ucisk na żebra albo brak oddechu. Czy pójdzie mi jeszcze w górę jak dzidzia zacznie rosnąć?

Pisałam Wam wczoraj że w tej ciąży jestem mocno zestresowana (sytuacja ciqzowa) i byle co wyprowadza mnie z równowagi. Może macie jakieś sposoby na relaksację?

No brzuszek do góry już raczej nie pójdzie mi się zdaje raczej pod koniec bardziej w dół wszystko zależy jak dzidzia jest ustawione jak głowa w dół to powinien iść w dół brzuch co do relaksacji nie pomogę sama bym chciała się zrelaksować tym bardziej przy moim obolałym tyłku 🤯😪

Kasia1988 lubi tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Nie wiem, czy ktoś też zapisywał się do Rossmann, ale dziś dostałam info, że mam darmowe pampersy do odbioru :)
    Też dostałam w tamtym tygodniu, muszę się wybrać 😂 wcześniej dostałam o oliwkę do smarowania brzuszka 👌🏻

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No brzuszek do góry już raczej nie pójdzie mi się zdaje raczej pod koniec bardziej w dół wszystko zależy jak dzidzia jest ustawione jak głowa w dół to powinien iść w dół brzuch co do relaksacji nie pomogę sama bym chciała się zrelaksować tym bardziej przy moim obolałym tyłku 🤯😪
    Kurcze to mnie chyba zmartwiłaś bo jak nie pójdzie w górę to pójdzie do przodu to się chyba już przewrócę do przodu 😅

Dziś świeci słońce więc może wystawię buźkę do słońca i będzie mi lepiej ❤️

PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Też dostałam w tamtym tygodniu, muszę się wybrać 😂 wcześniej dostałam o oliwkę do smarowania brzuszka 👌🏻
    Oliwkę też dostałam w sumie od razu max kilka dni po zapisaniu i prawie przegapiłam 🤪

PorannaPanna lubi tę wiadomość

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ