Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z hemoroidami - a czy przed ciążą / między ciążami też miałyście z nimi problem?
Sorki, jeśli gdzieś było, a nie doczytałam.
Bo mnie doktor na każdej wizycie pyta, czy są żylaki i opuchlizna, i tak się zastanawiam, czy hemo też wchodzą w ten repertuar typowo ciążowy 😁.
Życzę jak najmniej bólu i oby się szybko ustabilizowała sytuacja.KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Dziewczyny z hemoroidami - a czy przed ciążą / między ciążami też miałyście z nimi problem?
Bo mnie doktor na każdej wizycie pyta, czy są żylaki i opuchlizna, i tak się zastanawiam, czy hemo też wchodzą w ten repertuar typowo ciążowy 😁.
Życzę jak najmniej bólu i oby się szybko ustabilizowała sytuacja.
Ja miałam przy każdej ciąży problem ale po nigdy właśniehypatia92 lubi tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Dziewczyny z hemoroidami - a czy przed ciążą / między ciążami też miałyście z nimi problem?
Życzę jak najmniej bólu i oby się szybko ustabilizowała sytuacja.hypatia92 lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Bożena wrote:Ech co prawda to prawda 🙈 ja nieraz narzekam z moim 5 latkiem 🙈 bo ciągle mama to mama to a taki maluszek to przecież i na rączki wola 😊🥹
Bożena lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Życzę jak najmniej bólu i oby się szybko ustabilizowała sytuacja.
Ja miałam w pierwszej ciąży zatwardzenia i ostatnie 3 tyg ciazy [rodziłam 40+1] były bardzo ciężkie. Przy porodzie sn, jak dotknęłam odbytu to się wysraszylam, no byl wywiniety na drugą stronę. Dobrze że miałam lewatywe przed porodem i nie musiałam iść na kibelek zaraz po porodzie bo bardzo się bałam. Od razu dali mi czopki i się wchlonelo. Odezwało się 4 lata po porodzie, poszlam na zabieg ale te zabiegi nie są dożywotnio.
Jak mnie pytajao żylaki to mówię hemoroidy i wpisuje ze nie ma zylakow 🤔 może dlatego że żylaki odbytu nie są szkodliwe dla dziecka a nog wraz z opuchluzna może juz tak...hypatia92 lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Od wczorajszego wieczora mam napiętą całą jedną stronę brzucha plus pokłuwanie w pochwie. Myślałam, że po nocy przejdzie, ale jest praktycznie tak samo mimo wzięcia magnezu i snu. Brak plamienia, krwawienia, ruchy bobo czuję (chwilami aż za dobrze). Czy któraś z Was tak miała? Zdarzyło mi się kilka skurczy przepowiadających, ale one przechodziły po minucie-dwóch, a tu cały brzuch mam napięty już dłuższy czas.Synek 05.2024 ❤️
-
hypatia92 wrote:Od wczorajszego wieczora mam napiętą całą jedną stronę brzucha plus pokłuwanie w pochwie. Myślałam, że po nocy przejdzie, ale jest praktycznie tak samo mimo wzięcia magnezu i snu. Brak plamienia, krwawienia, ruchy bobo czuję (chwilami aż za dobrze). Czy któraś z Was tak miała? Zdarzyło mi się kilka skurczy przepowiadających, ale one przechodziły po minucie-dwóch, a tu cały brzuch mam napięty już dłuższy czas.
Kochana ja wczoraj myślałam że wyląduje w szpitalu tak mi brzuch twardniał że przy wstaniu i chodzeniu nie szło wytrzymwc bo bolało a mały jak się wypiął tak pozostawał w takiej pozycji długo nie spałam pół nocy bo jeszcze ciagle parcie na pęcherz wkoncu nad ranem zasnęłam jutro mam wizytę u gina więc go zapytam i każe zbadać szyjkę dziś jest lepiej i nie wiem czy tak poprostu czy o tego że ten chirurg mnie wymęczył tym badaniem no koszmar bałam się jak nic bo dziś zaczęłam 32 równy czyli 8 mies. -
hypatia92 wrote:Od wczorajszego wieczora mam napiętą całą jedną stronę brzucha plus pokłuwanie w pochwie. Myślałam, że po nocy przejdzie, ale jest praktycznie tak samo mimo wzięcia magnezu i snu. Brak plamienia, krwawienia, ruchy bobo czuję (chwilami aż za dobrze). Czy któraś z Was tak miała? Zdarzyło mi się kilka skurczy przepowiadających, ale one przechodziły po minucie-dwóch, a tu cały brzuch mam napięty już dłuższy czas.
KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Kochana ja wczoraj myślałam że wyląduje w szpitalu tak mi brzuch twardniał że przy wstaniu i chodzeniu nie szło wytrzymwc bo bolało a mały jak się wypiął tak pozostawał w takiej pozycji długo nie spałam pół nocy bo jeszcze ciagle parcie na pęcherz wkoncu nad ranem zasnęłam jutro mam wizytę u gina więc go zapytam i każe zbadać szyjkę dziś jest lepiej i nie wiem czy tak poprostu czy o tego że ten chirurg mnie wymęczył tym badaniem no koszmar bałam się jak nic bo dziś zaczęłam 32 równy czyli 8 mies.
Może to z przemęczenia u Ciebie albo, tak jak pisze Kasia, na coś nam naciskają dzieciaki przy ruchach. Ja mam w planie dzisiaj głównie leżeć, też mam jutro wizytę u gina, więc postaram się nie panikować i nie jechać dziś dodatkowo na SOR (choć była już taka myśl 😀), chyba że się pogorszy.
Dziękuję Wam za szybkie odpowiedzi, trochę mi ulżyło.KiNiAW, Kasia1988, legusta, Bożena lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
To też mam podobnie jak Wy. Młody się tak wypina, że jedna strona jest mega twarda, uciska mi pod żebrami, że wysiedzieć nie umiem. Gdy się położę to daje takie kopniaki, że nie wiadomo jak już leżeć. Coraz częściej mi teraz brzuch twardnieje i uczucie parcia na odbyt mam momentami. Dobrze, że jutro też mam wizytę u lekarza.
Miłego dnia dziewczyny, u mnie wyszło dzisiaj piękne słońce. ❤️Katalonia, KiNiAW, legusta, Kadża, hypatia92, Bożena lubią tę wiadomość
-
Wiecie co ja mam brzuch od początku ciąży nisko. Teraz jestem 30 +2 i ja nie wiem teraz co to ucisk na żebra albo brak oddechu. Czy pójdzie mi jeszcze w górę jak dzidzia zacznie rosnąć?
Pisałam Wam wczoraj że w tej ciąży jestem mocno zestresowana (sytuacja ciqzowa) i byle co wyprowadza mnie z równowagi. Może macie jakieś sposoby na relaksację? -
Hej laski. Właśnie was nadrobiłam, połowy już nie pamiętam co przeczytałam 😂 czytając was strasznie zabolała mnie pierś, odslonilam ją i się polało 😂😂 to dobry znak 😂 przed świętami będę pakować walizę z moim. Trochę musi mi pomóc bo już nie daję rady. Jest coraz ciężej, tak jak pisałyście 😂 ja na 2 kwietnia idę porobić te badania już w kierunku porodu, 8 kwietnia mam wizytę u mojego gina. Kumpela mi załatwiła u swojej położnej na ktg po 36tc jeśli się nie zacznie nic. Chciałabym mieć zrobione 🩷 apetyt nie odpuszcza, na wodę już patrzeć nie mogę 😂 no cóż zobaczymy co będzie dalej 😂😂
I to wieczne leżenie, mały wariacje robi 😂 ale no kazali odpoczywać to leżę 😂KiNiAW, Kadża, legusta, Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Wiecie co ja mam brzuch od początku ciąży nisko. Teraz jestem 30 +2 i ja nie wiem teraz co to ucisk na żebra albo brak oddechu. Czy pójdzie mi jeszcze w górę jak dzidzia zacznie rosnąć?
Pisałam Wam wczoraj że w tej ciąży jestem mocno zestresowana (sytuacja ciqzowa) i byle co wyprowadza mnie z równowagi. Może macie jakieś sposoby na relaksację?
No brzuszek do góry już raczej nie pójdzie mi się zdaje raczej pod koniec bardziej w dół wszystko zależy jak dzidzia jest ustawione jak głowa w dół to powinien iść w dół brzuch co do relaksacji nie pomogę sama bym chciała się zrelaksować tym bardziej przy moim obolałym tyłku 🤯😪Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
Monika.a wrote:Nie wiem, czy ktoś też zapisywał się do Rossmann, ale dziś dostałam info, że mam darmowe pampersy do odbioru
-
KiNiAW wrote:No brzuszek do góry już raczej nie pójdzie mi się zdaje raczej pod koniec bardziej w dół wszystko zależy jak dzidzia jest ustawione jak głowa w dół to powinien iść w dół brzuch co do relaksacji nie pomogę sama bym chciała się zrelaksować tym bardziej przy moim obolałym tyłku 🤯😪
Dziś świeci słońce więc może wystawię buźkę do słońca i będzie mi lepiej ❤️PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość