Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Milena96 wrote:Hej dziewczyny, czy Wy też macie coraz większe problemy z nabraniem pełnego oddechu? Mam wrażenie że muszę się porządnie namęczyć żeby wziąć głęboki oddech. Do tego wróciły mi kołatania serca ale wszystkie parametry mam okej: Ciśnienie, tętno, natlenienie krwi więc nie wiem skąd to się bierze. Już nie mogę się doczekać aż będę po porodzie i organizm zacznie wracać do normy bo jest coraz ciężej. A tu jeszcze tyle tygodni bo ja na czerwca 🙈
Ja mam na odwrót od kad mały jest głową w dół to lżej mi się oddycha właśnie chodz jak porobię coś dłużej i wchodzenie po schodach to nada wyczyn nie mówiąc już o goleniu okolic intymnych masakra ile się muszę namęczyć 😅🤦🏻♀️ -
Ja też mam lekki problem z oddychaniem, co jakiś czas muszę wziąć głębszy oddech i to takie dziwne uczucie 😅 Szczerze mówiąc zaczęłam się zastanawiać jak czują się osoby z taką mega nadwagą jak nam tak w ciąży jest ciężko 😜 przekichane tak na dłuższą metę
Ja dzisiaj po badaniach kontrolnych, wszystko jest ok, dr mówiła że szyjka wytrzyma długo i na spokojnie do CC więc chyba mała się nigdzie nie wybiera 😅 no i będę czuć mocne kopniaki przez ułożenie małej i łożyska, cudo 😂
I lekarka zalecała to szczepienie na krztusiec bo jest dużo zachorowań w Polsce 🧐
Milena96, Bożena, KiNiAW, Patrycja_Pata, Izulek21, Sara10, hypatia92, legusta lubią tę wiadomość
-
Milena96 wrote:Hej dziewczyny, czy Wy też macie coraz większe problemy z nabraniem pełnego oddechu? Mam wrażenie że muszę się porządnie namęczyć żeby wziąć głęboki oddech. Do tego wróciły mi kołatania serca ale wszystkie parametry mam okej: Ciśnienie, tętno, natlenienie krwi więc nie wiem skąd to się bierze. Już nie mogę się doczekać aż będę po porodzie i organizm zacznie wracać do normy bo jest coraz ciężej. A tu jeszcze tyle tygodni bo ja na czerwca 🙈
Wiesz co, u mnie to tak różnie, miałam parę takich dni, gdzie wyraźnie czułam że "ktoś" mi leży jakby na przeponie i mnie zatykało, teraz jest lepiej, ogóle to zadyszki łapę 🙈 4 kg przytyłam a czuje się jak słonik czasem 😒Milena96 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Ja mam na odwrót od kad mały jest głową w dół to lżej mi się oddycha właśnie chodz jak porobię coś dłużej i wchodzenie po schodach to nada wyczyn nie mówiąc już o goleniu okolic intymnych masakra ile się muszę namęczyć 😅🤦🏻♀️
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Ja od wczoraj jakoś młodego czuje nisko i to tak boli jak on się rozpycha że zaraz brzuch mi twardnieje mocno. Nie wiem co to się wyrabia... Zaraz 34 tydzień.... Oby do poniedziałku
Mam to samo i tak się zastanawiam wizyta 17 dopiero ale w razie co ten drugi lekarz jutro przyjmuje i zobaczę co będzie do jutra -
Ja mam maleńka tak nisko....czuje ja pod brzuchem dosłownie i czuję jak odpycha się od żeber i dosłownie uderza, wślizguje się w dół...
W szpitalu powiedziała pani, i położna cziraj na wizycie,że jest bardzo niziutko, że w kanał się pasuje, już tak od 34tc ją czuję, w nd najbliższą 36tc i do tego czasu mam się oszczędzać...😁 Więc ostrożnie dziewczynyKiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Mnie to czeka na wizytę 🙈 nie wie. Jak ja to zrobię bo założenie skarpet jest trochę kłopotliwe. 🙈
Aha, i oficjalnie ogłaszam, że długa metalowa łyżka do butów to najlepszy zakup trzeciego trymestru haha 😃.
Słonecznego dnia!Bożena, KiNiAW, Sara10, mama_Klary, Patrycja_Pata, legusta, Madden lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Dzisiaj miałam produktywny dzień więc resztę zamierzam przeleżeć.
Ostatnie rzeczy małego poprasowałam tj, pieluchy tetrowe, bawełniane, prześcieradełka do gondoli i łóżeczka.
Zamówiłam podkłady poporodowe, zostało mi zamówienie koszuli do karmienia i staników oraz zamówienie apteczne.
Zrobiłam porządek w zamrażalniku, bo mamy dość mały a mam plan aby coś ugotować i po mrozić jakieś dania na czas po szpitalu jak nikomu nie będzie w głowie gotowanie 😊
KiNiAW, mama_Klary, hypatia92, Patrycja_Pata, legusta lubią tę wiadomość
-
Izulek, to kawał roboty za Tobą! Czas na w pełni zasłużny odpoczynek. Masz już upatrzone jakieś koszule i staniki do karmienia? Może coś do polecenia?
Z objawów to mnie od kilku dni pojawia się momentami ból kolan i ból stóp, czuję, jakby były takie "rozpłaszczone", zwłaszcza jak więcej pochodzę. Niestety +14 kg robi swoje na stawy i zaczyna to być uciążliwe. Także też wrzucam na większy luz i w głowie muszę sobie przestawić, że lepiej już tak beztrosko nie hasać jak dotychczas, gdzie zazwyczaj robiłam 8-10k kroków.
Ale skończony 34 tc na horyzoncie! 😀
Czyli za 3 tyg donoszona ciąża.
A w zasadzie to mogę w każdej chwili urodzić.
Dalej to do mnie nie dociera 😀.KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Izulek, to kawał roboty za Tobą! Czas na w pełni zasłużny odpoczynek. Masz już upatrzone jakieś koszule i staniki do karmienia? Może coś do polecenia?
Z objawów to mnie od kilku dni pojawia się momentami ból kolan i ból stóp, czuję, jakby były takie "rozpłaszczone", zwłaszcza jak więcej pochodzę. Niestety +14 kg robi swoje na stawy i zaczyna to być uciążliwe. Także też wrzucam na większy luz i w głowie muszę sobie przestawić, że lepiej już tak beztrosko nie hasać jak dotychczas, gdzie zazwyczaj robiłam 8-10k kroków.
Ale skończony 34 tc na horyzoncie! 😀
Czyli za 3 tyg donoszona ciąża.
A w zasadzie to mogę w każdej chwili urodzić.
Dalej to do mnie nie dociera 😀.
Oglądałam 2 koszule na sinsay ale obawiam się, że będzie tam słaby dostęp do piersi więc raczej wybiorę jakieś koszule z allegro. Są na prawdę ładne i proste wzory. Staniki też oglądałam na allegro i chyba na jakieś najzwyklejsze się zdecyduje. Chociaż ładne z koronką nawet widziałam na sinsay i jest jakaś obniżka dzisiaj więc w sumie nie wiem 😅KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Oglądałam 2 koszule na sinsay ale obawiam się, że będzie tam słaby dostęp do piersi więc raczej wybiorę jakieś koszule z allegro. Są na prawdę ładne i proste wzory. Staniki też oglądałam na allegro i chyba na jakieś najzwyklejsze się zdecyduje. Chociaż ładne z koronką nawet widziałam na sinsay i jest jakaś obniżka dzisiaj więc w sumie nie wiem 😅
Ja właśnie zamówiłam 2tyg temu 2 koszule na allegro i super dotarły jedna granatowa na zakładkę a druga na zamki u góry i są spoko a staniki 2 kupiłam w hm I jeden w rosmanie i też spoko. Nie przeplacalam bo nie wiem jak będzie z karmieniem ☺️w razie co można dokupić a z koszul i tak w domu nigdy nie korzystałam raczej koszulka i spodenki do spaniaIzulek21 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Ja właśnie zamówiłam 2tyg temu 2 koszule na allegro i super dotarły jedna granatowa na zakładkę a druga na zamki u góry i są spoko a staniki 2 kupiłam w hm I jeden w rosmanie i też spoko. Nie przeplacalam bo nie wiem jak będzie z karmieniem ☺️w razie co można dokupić a z koszul i tak w domu nigdy nie korzystałam raczej koszulka i spodenki do spania
To chyba właśnie te koszule oglądałam na allegro. Mi tam nie zależy na jakimś wzorze, głównie aby było wygodnie i dostęp do cycka 🤣
Też zakupie tylko po 2 szt, bo też nie wiem jak to będzie. Ostatnio usłyszałam tekst, że świat po porodzie się nie kończy i zawsze można dokupić więc nie mam spiny 😅KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:To chyba właśnie te koszule oglądałam na allegro. Mi tam nie zależy na jakimś wzorze, głównie aby było wygodnie i dostęp do cycka 🤣
Też zakupie tylko po 2 szt, bo też nie wiem jak to będzie. Ostatnio usłyszałam tekst, że świat po porodzie się nie kończy i zawsze można dokupić więc nie mam spiny 😅Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Ja mam koszulę porodową z Roger Publishing jeszcze po pierwszym porodzie, tylko zaginęła gdzieś w workach z ciuchami 😭 muszę je przeglądnąć jeszcze raz... Dwie proste z dolce sonno, też kupowałam je w pierwszej ciąży, teraz widziałam że mają dużo ładniejsze i zamówiłam jedną 😍 może będzie jako sukienka do latania po domu 😁 biustonosze mam dwa z allegro, takie materiałowe i duże, chodzę w nich już teraz, bo są naprawdę wygodne, a "na wyjścia" z H&M, klasyczne, z tym że odpinane. Właśnie też widziałam w sinsayu te koronkowe i korci mnie, żeby zamówić 😅
KiNiAW, hypatia92, Bożena lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Ja mam koszulę porodową z Roger Publishing jeszcze po pierwszym porodzie, tylko zaginęła gdzieś w workach z ciuchami 😭 muszę je przeglądnąć jeszcze raz... Dwie proste z dolce sonno, też kupowałam je w pierwszej ciąży, teraz widziałam że mają dużo ładniejsze i zamówiłam jedną 😍 może będzie jako sukienka do latania po domu 😁 biustonosze mam dwa z allegro, takie materiałowe i duże, chodzę w nich już teraz, bo są naprawdę wygodne, a "na wyjścia" z H&M, klasyczne, z tym że odpinane. Właśnie też widziałam w sinsayu te koronkowe i korci mnie, żeby zamówić 😅
No a jest promocja na sinsay - 25% na wszystkie majtki, biustonosze i skarpetki z kodem LADY25
Więc mnie też to kusi 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 23:16
-
Hej. Odnośnie tych pampikow z maila z rosska. Tam jest wyznaczona data do kiedy możecie odebrać u musicie tego pilnować. Pani z mojego roska mówiła że wiele kobiet przegapia i że nie pilnują a później pretensje… ja odebrałam tydzień po mailu a chyba jest tam coś koło miesiąca czasu na odbiór
My leżymy. Walizę do 80% spakowana co szczerze, nie wiem co jeszcze. Wszystkie wyprawki przejrzałam i już popakowałam co trzeba. Muszę sobie kupić przedłużacz bo mam w domu tylko takie z których się korzysta non stop 😂 i jakieś przekąski wybrać do walizy. Ciuszki małego posortowałam w torebki strunowe i opisałam żeby łatwiej było czy chłopu czy położnej jakby mi ktoś miał pomóc
Zastanawiam się czy awaryjnie pakować laktator, nie wiem co jeszcze czy kocyk czy rożek… no i ogarnia mnie panika powoli 😂😂 -
Co do covida w ciąży to w pierwszej ciąży na naszym forum sporo dziewczyn miało (to był rok 21/22) i większość wtedy przechodziła łagodnie, wszystkie dzieciaczki urodziły się zdrowe
Ja miałam dzień pełen ogarniania pokoju dla starszaka. Musiałam wszystko posegregować w szafie, by mąż mógł ją wynieść - kupiliśmy nową i jutro czeka mnie skręcanie z bratem, także bardzo produktywny czas. Dzisiaj mam wrażenie, że wszystko mnie boli z przepracowania, no ale ktoś to musiał zrobić, bo musimy zrobić pokój synkowi.
Obawiam się, że po takim intensywnym czw i pt będę pon i wt odpoczywac 😅
W przyszlym tyg czeka mnie zamowienie koszul do szpitala, zamowienie apteczne, pranie i prasowanie ubranek, spakowanie torby.
No a potem jeszcze odswiezenie lozeczka dostawki, gondoli i fotelika. Mam wrazenie ze moja lista "to do" sie nie konczy 😝🤣🤣🤣 mam tylko nadzieje ze zdaze ze wszystkim bo czasu coraz mniej 🙃🤭KiNiAW, hypatia92, Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
To widzę, że nie tylko ja mam odczucie, że nie zdążę 😅 przeraża mnie to, bo z jednej strony będę miała planowaną cesarkę ale z drugiej strony to zawsze może być szybciej jeśli akcja się zacznie (oby poczekał z wyjściem)
Mój kot za to zrobił się mega przytulasem i rano jak i wieczorem mega się przytula do brzuszka. Rozczula mnie to, bo cały czas się zastanawiam jak przyjmie nowego członka rodziny.Bożena lubi tę wiadomość