X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym roku popłynęłam z uprawa warzyw i trochę owoców. Ale ja mieszkam w mieście, w bloku więc uprawa była balkonowa. Działki nie mamy. Miałam cały balkon zastawiony 🙊 kupiłam szklarnie, doniczki, ziemię. Zostało mi sporo nasion na ten rok. Tyle było przy tym roboty, że w tym roku nie podjęłam się tego zadania bo nie miałby mi kto podlać jak będę w szpitalu 🤷
    Ale frajda była jak wyrosły pomidorki, papryka, groszek zielony, nawet jeden ogórek się pojawił 🤣

KiNiAW, hypatia92, Izulek21, legusta, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Dostałam maila z Rossmanna (nareszcie) żeby się zgłosić po odbiór pampersów. Któraś z Was już je odbierała? To trzeba wziąć z półki i pójść z nimi do kasy czy od razu do kasy i wtedy przyniosą? Dziś byłam to na półce ich nie było.

Ja odbierałam w zeszłym tygodniu. Trzeba przy kasie pokazać kartę i pani przynosi :)

Co do nasadzeń i siewów też już trochę w tym roku robiłam i teraz czekam na efekty. Ale w tym roku nie przesadzam…wiem,że nie ogarnę ilości z poprzednich lat :/ A pomidory mi psy już notorycznie z krzaków kradną (nie mam jeszcze szklarni)🙈

Wspaniałego dnia dziewczyny!

KiNiAW, Gośka29, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie dostałam żadnego email z rosmana 🤔

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja nadal nie dostałam żadnego email z rosmana 🤔

A czy synulino z brzuszka dodany?

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    A czy synulino z brzuszka dodany?

Tak właśnie dodany

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś to miał już kilka razy czkawkę. Jak byłam mała to non stop miałam czkawki więc to chyba po mnie 😅
    Głównie to po kiwi, napoju gazowanym a czasem tak po prostu mu się czka. Śmieszne uczucie 😊

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Tak właśnie dodany
    Może zaraz dostaniesz:) ja dostałam wczoraj 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mój maluch dziś wymyślił ale tak szaleje w dole brzucha, że mam zwyczajnie wrażenie, że zaraz wyleci..... Aż mnie cały dol boli:( tak to jeszcze nie miałam .....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Nie wiem co mój maluch dziś wymyślił ale tak szaleje w dole brzucha, że mam zwyczajnie wrażenie, że zaraz wyleci..... Aż mnie cały dol boli:( tak to jeszcze nie miałam .....

Mój też dziś wyjątkowo aktywny aż się boję czy zasnę wogole a jak zasnę to na ile 🫣 skórę na brzuchu już mam tak napięta a jak się jeszcze przeciągnie bardziej to normalnie dziś mi łzy poszły

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dzisiaj zaczęłam myć włosy na stojąco, bo już zgiąć się ciężko. A ile gimnastyki zrobiłam aby paznokcie u stóp obciąć to jest hit 😅

Powiem Wam, że momentami ciąży ten brzuszek ale troszkę będę za nim tęsknić. Mimo wszystko. 🥹

hypatia92, KiNiAW, Agatekk, Ilciak33, Kadża lubią tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was przechodziła covida w ciąży? Co wiecie w temacie?

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nawet kataru nie miałam, ale też się szczepiłam na grypę, covida i krztuśca,
    Ale spotykałam pacjentki w ciąży z covidem, przede wszystkim postępowanie objawowe.
    Jeżeli jest potrzeba pobytu w szpitalu to wtedy umieszczona jest pacjentka w izolatce. Tak naprawdę większych ograniczeń niż założenie maski nie ma ;)

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam do czynienia z covidem (ani teraz ani wcześniej - lub wcześniej bezobjawowo,ale nie wiem o tym) także nie pomogę. Podejrzewasz?

KiNiAW no to choroba paczuszkę musisz odebrać! A info o poprzedniej promce o oliwce do brzuszka dostałaś? Może po prostu podejdź do kasy,pokaż kartę i pani wyda bez maila? Ja nie musiałam go pokazywać nawet.

Sara-widzę,że mamy podobne nocki🙈Nieco zaczynają mnie już denerwować te drzemki w ciągu dnia po tak krótkich nocach (ostatnio śpię po 4-5h max).

KiNiAW lubi tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Nie miałam do czynienia z covidem (ani teraz ani wcześniej - lub wcześniej bezobjawowo,ale nie wiem o tym) także nie pomogę. Podejrzewasz?

KiNiAW no to choroba paczuszkę musisz odebrać! A info o poprzedniej promce o oliwce do brzuszka dostałaś? Może po prostu podejdź do kasy,pokaż kartę i pani wyda bez maila? Ja nie musiałam go pokazywać nawet.

Sara-widzę,że mamy podobne nocki🙈Nieco zaczynają mnie już denerwować te drzemki w ciągu dnia po tak krótkich nocach (ostatnio śpię po 4-5h max).

Ani o oliwce ani o pampersach 😒 a to wystarczyło się wpisać do klubu rossne i wpisać date porodu tak?

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja śpię bardzo dobrze w ciąży, zasypiam koło 23 i budzę się o 7, bez pobudek w nocy. Dzisiaj miałam koszmar, że oddawałam i pobieralam krew koleżankom w moim starym Liceum, bez żadnych zasad aseptyki antyseptyki 😂😂
    W ogóle dziewczyny, ja czasami budzę się na brzuchu co mnie za każdym razem martwi, bo obawiam się, że robię krzywdę małej.

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ani o oliwce ani o pampersach 😒 a to wystarczyło się wpisać do klubu rossne i wpisać date porodu tak?
    Jeszcze jakieś zgody marketingowe jak dobrze pamiętam.

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was przechodziła covida w ciąży? Co wiecie w temacie?

Ja przechodziłam covid na początku drugiego trymestru, jakoś w 13-14 tc. Miałam w sumie dwa dni wyjęte z życia przez temperaturę i złe samopoczucie, a później tylko kaszel i katar i jakoś przeszło. Z leków mogłam tylko brać paracetamol na gorączkę. Brałam też prenalen na gardło i spray do nosa na Katar.

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny na chwilę potrzebowałam odsapnąć od forum w Święta.

Wczoraj miałam wizytę i moja szyjka się wydłużyła. Z 2,6 na 2,9 więc cieszę się bardzo. Ale przez ten czas dałam sobie czas na polegiwanie między obowiązkami o nospa. Wiem że każda jest inna i nie działa to na wszystkich.

Jako pracownica Rossmanna na l4 to do kasy podchodzicie i mówicie że macie do odbioru pampersy czy oliwkę i one Wam dają. Co do kwestii meili to czasami się dzieje tak że po porodzie możecie dostać i wtedy odbieracie.

Ja idę w poniedziałek do Uroginekologa i też chce żeby mi pokazała masaż kroczą i zapytam o spożywanie daktyli po 32 tyg. Jadłyście? Słyszałyście o tym? Ja kupiłam już 3 opakowania i zamierzam jeść. Podobno działa na macice.

Zazdroszczę Wam swojego podwórka my teraz wynajmujemy mieszkanie i nawet nie ma balkonu nad czym ubolewam😅

KiNiAW, Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:

No właśnie okazuje, że dzieciaki nie jelitówke tylko covida przechodzą, do wymiotów i biegunki doszedł kaszel i ból gardła, natomiast ja też ogólnie przeziębieniowo osłabiona się czuje katar, ból gardła i straciłam węch, więc położna i mnie kazała zrobić test. Ale uspokajała, że powinno być wszytko ok

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy Wy też macie coraz większe problemy z nabraniem pełnego oddechu? Mam wrażenie że muszę się porządnie namęczyć żeby wziąć głęboki oddech. Do tego wróciły mi kołatania serca ale wszystkie parametry mam okej: Ciśnienie, tętno, natlenienie krwi więc nie wiem skąd to się bierze. Już nie mogę się doczekać aż będę po porodzie i organizm zacznie wracać do normy bo jest coraz ciężej. A tu jeszcze tyle tygodni bo ja na czerwca 🙈

mama_Klary lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ