X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym roku popłynęłam z uprawa warzyw i trochę owoców. Ale ja mieszkam w mieście, w bloku więc uprawa była balkonowa. Działki nie mamy. Miałam cały balkon zastawiony 🙊 kupiłam szklarnie, doniczki, ziemię. Zostało mi sporo nasion na ten rok. Tyle było przy tym roboty, że w tym roku nie podjęłam się tego zadania bo nie miałby mi kto podlać jak będę w szpitalu 🤷
    Ale frajda była jak wyrosły pomidorki, papryka, groszek zielony, nawet jeden ogórek się pojawił 🤣

KiNiAW, hypatia92, Izulek21, legusta, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Dostałam maila z Rossmanna (nareszcie) żeby się zgłosić po odbiór pampersów. Któraś z Was już je odbierała? To trzeba wziąć z półki i pójść z nimi do kasy czy od razu do kasy i wtedy przyniosą? Dziś byłam to na półce ich nie było.

Ja odbierałam w zeszłym tygodniu. Trzeba przy kasie pokazać kartę i pani przynosi :)

Co do nasadzeń i siewów też już trochę w tym roku robiłam i teraz czekam na efekty. Ale w tym roku nie przesadzam…wiem,że nie ogarnę ilości z poprzednich lat :/ A pomidory mi psy już notorycznie z krzaków kradną (nie mam jeszcze szklarni)🙈

Wspaniałego dnia dziewczyny!

KiNiAW, Gośka29, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie dostałam żadnego email z rosmana 🤔

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja nadal nie dostałam żadnego email z rosmana 🤔

A czy synulino z brzuszka dodany?

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    A czy synulino z brzuszka dodany?

Tak właśnie dodany

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś to miał już kilka razy czkawkę. Jak byłam mała to non stop miałam czkawki więc to chyba po mnie 😅
    Głównie to po kiwi, napoju gazowanym a czasem tak po prostu mu się czka. Śmieszne uczucie 😊

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Tak właśnie dodany
    Może zaraz dostaniesz:) ja dostałam wczoraj 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mój maluch dziś wymyślił ale tak szaleje w dole brzucha, że mam zwyczajnie wrażenie, że zaraz wyleci..... Aż mnie cały dol boli:( tak to jeszcze nie miałam .....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Nie wiem co mój maluch dziś wymyślił ale tak szaleje w dole brzucha, że mam zwyczajnie wrażenie, że zaraz wyleci..... Aż mnie cały dol boli:( tak to jeszcze nie miałam .....

Mój też dziś wyjątkowo aktywny aż się boję czy zasnę wogole a jak zasnę to na ile 🫣 skórę na brzuchu już mam tak napięta a jak się jeszcze przeciągnie bardziej to normalnie dziś mi łzy poszły

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dzisiaj zaczęłam myć włosy na stojąco, bo już zgiąć się ciężko. A ile gimnastyki zrobiłam aby paznokcie u stóp obciąć to jest hit 😅

Powiem Wam, że momentami ciąży ten brzuszek ale troszkę będę za nim tęsknić. Mimo wszystko. 🥹

hypatia92, KiNiAW, Agatekk, Ilciak33, Kadża lubią tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was przechodziła covida w ciąży? Co wiecie w temacie?

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nawet kataru nie miałam, ale też się szczepiłam na grypę, covida i krztuśca,
    Ale spotykałam pacjentki w ciąży z covidem, przede wszystkim postępowanie objawowe.
    Jeżeli jest potrzeba pobytu w szpitalu to wtedy umieszczona jest pacjentka w izolatce. Tak naprawdę większych ograniczeń niż założenie maski nie ma ;)

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam do czynienia z covidem (ani teraz ani wcześniej - lub wcześniej bezobjawowo,ale nie wiem o tym) także nie pomogę. Podejrzewasz?

KiNiAW no to choroba paczuszkę musisz odebrać! A info o poprzedniej promce o oliwce do brzuszka dostałaś? Może po prostu podejdź do kasy,pokaż kartę i pani wyda bez maila? Ja nie musiałam go pokazywać nawet.

Sara-widzę,że mamy podobne nocki🙈Nieco zaczynają mnie już denerwować te drzemki w ciągu dnia po tak krótkich nocach (ostatnio śpię po 4-5h max).

KiNiAW lubi tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Nie miałam do czynienia z covidem (ani teraz ani wcześniej - lub wcześniej bezobjawowo,ale nie wiem o tym) także nie pomogę. Podejrzewasz?

KiNiAW no to choroba paczuszkę musisz odebrać! A info o poprzedniej promce o oliwce do brzuszka dostałaś? Może po prostu podejdź do kasy,pokaż kartę i pani wyda bez maila? Ja nie musiałam go pokazywać nawet.

Sara-widzę,że mamy podobne nocki🙈Nieco zaczynają mnie już denerwować te drzemki w ciągu dnia po tak krótkich nocach (ostatnio śpię po 4-5h max).

Ani o oliwce ani o pampersach 😒 a to wystarczyło się wpisać do klubu rossne i wpisać date porodu tak?

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja śpię bardzo dobrze w ciąży, zasypiam koło 23 i budzę się o 7, bez pobudek w nocy. Dzisiaj miałam koszmar, że oddawałam i pobieralam krew koleżankom w moim starym Liceum, bez żadnych zasad aseptyki antyseptyki 😂😂
    W ogóle dziewczyny, ja czasami budzę się na brzuchu co mnie za każdym razem martwi, bo obawiam się, że robię krzywdę małej.

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ani o oliwce ani o pampersach 😒 a to wystarczyło się wpisać do klubu rossne i wpisać date porodu tak?
    Jeszcze jakieś zgody marketingowe jak dobrze pamiętam.

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was przechodziła covida w ciąży? Co wiecie w temacie?

Ja przechodziłam covid na początku drugiego trymestru, jakoś w 13-14 tc. Miałam w sumie dwa dni wyjęte z życia przez temperaturę i złe samopoczucie, a później tylko kaszel i katar i jakoś przeszło. Z leków mogłam tylko brać paracetamol na gorączkę. Brałam też prenalen na gardło i spray do nosa na Katar.

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny na chwilę potrzebowałam odsapnąć od forum w Święta.

Wczoraj miałam wizytę i moja szyjka się wydłużyła. Z 2,6 na 2,9 więc cieszę się bardzo. Ale przez ten czas dałam sobie czas na polegiwanie między obowiązkami o nospa. Wiem że każda jest inna i nie działa to na wszystkich.

Jako pracownica Rossmanna na l4 to do kasy podchodzicie i mówicie że macie do odbioru pampersy czy oliwkę i one Wam dają. Co do kwestii meili to czasami się dzieje tak że po porodzie możecie dostać i wtedy odbieracie.

Ja idę w poniedziałek do Uroginekologa i też chce żeby mi pokazała masaż kroczą i zapytam o spożywanie daktyli po 32 tyg. Jadłyście? Słyszałyście o tym? Ja kupiłam już 3 opakowania i zamierzam jeść. Podobno działa na macice.

Zazdroszczę Wam swojego podwórka my teraz wynajmujemy mieszkanie i nawet nie ma balkonu nad czym ubolewam😅

KiNiAW, Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:

No właśnie okazuje, że dzieciaki nie jelitówke tylko covida przechodzą, do wymiotów i biegunki doszedł kaszel i ból gardła, natomiast ja też ogólnie przeziębieniowo osłabiona się czuje katar, ból gardła i straciłam węch, więc położna i mnie kazała zrobić test. Ale uspokajała, że powinno być wszytko ok

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy Wy też macie coraz większe problemy z nabraniem pełnego oddechu? Mam wrażenie że muszę się porządnie namęczyć żeby wziąć głęboki oddech. Do tego wróciły mi kołatania serca ale wszystkie parametry mam okej: Ciśnienie, tętno, natlenienie krwi więc nie wiem skąd to się bierze. Już nie mogę się doczekać aż będę po porodzie i organizm zacznie wracać do normy bo jest coraz ciężej. A tu jeszcze tyle tygodni bo ja na czerwca 🙈

mama_Klary lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ