X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hej. Odnośnie tych pampikow z maila z rosska. Tam jest wyznaczona data do kiedy możecie odebrać u musicie tego pilnować. Pani z mojego roska mówiła że wiele kobiet przegapia i że nie pilnują a później pretensje… ja odebrałam tydzień po mailu a chyba jest tam coś koło miesiąca czasu na odbiór :)
    My leżymy. Walizę do 80% spakowana co szczerze, nie wiem co jeszcze. Wszystkie wyprawki przejrzałam i już popakowałam co trzeba. Muszę sobie kupić przedłużacz bo mam w domu tylko takie z których się korzysta non stop 😂 i jakieś przekąski wybrać do walizy. Ciuszki małego posortowałam w torebki strunowe i opisałam żeby łatwiej było czy chłopu czy położnej jakby mi ktoś miał pomóc :)
    Zastanawiam się czy awaryjnie pakować laktator, nie wiem co jeszcze czy kocyk czy rożek… no i ogarnia mnie panika powoli 😂😂

Zobacz na stronie szpitala czy możesz brać rzeczy typu rożek kocyk dla dzidziusia u mnie nie można mieć nic z ciuszków tylko pampersy dopiero na wyjście

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital też pisze, że ubranka tylko na wyjście aby mieć. W co oni tego bobasa ubierają? Szpital na ten czas zapewnia swoje czy jak?

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Zobacz na stronie szpitala czy możesz brać rzeczy typu rożek kocyk dla dzidziusia u mnie nie można mieć nic z ciuszków tylko pampersy dopiero na wyjście
    U nas znow praktycznie wszystko swoje trzeba miec - i ubranka i kocyk i rozek :p

KiNiAW, Monika.a, PorannaPanna lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U nas znow praktycznie wszystko swoje trzeba miec - i ubranka i kocyk i rozek :p
    U mnie tak samo, na liście dla dziecka jest kocyk, rożek, pieluchy tetrowe i 3 zestawy ubranek.
    Ale np. na liście dla kobiety są podkłady i podpaski, a czytałam na forum świeże posty, że zapewniają w szpitalu i można śmiało korzystać.
    Jednak dla bejbika wolę wziąć, poza tym co swoje, to swoje, z domową a nie szpitalną florą bakteryjną 😀.

Widzę, że niespane było w nocy 😜.

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    U mnie tak samo, na liście dla dziecka jest kocyk, rożek, pieluchy tetrowe i 3 zestawy ubranek.
    Ale np. na liście dla kobiety są podkłady i podpaski, a czytałam na forum świeże posty, że zapewniają w szpitalu i można śmiało korzystać.
    Jednak dla bejbika wolę wziąć, poza tym co swoje, to swoje, z domową a nie szpitalną florą bakteryjną 😀.

Zaczynam czuć co to bezsenność ciążowa... Do 2:30 nie spałam a potem koło 5 się obudziłam i nie dało się zasnąć. Masakra. Kiedyś miałam czas, że całą noc od wieczora do rana przesypiałam i miałam twardy sen a z wiekiem to jestem bardziej wyczulona na jakieś szmery a w ciąży to wgl dramat 😅

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

U mnie jedna ciąża, niemowlak, druga ciąża to jak prześpię całą noc bez pobudki to rarytas 😅😅😅 dziś np usnęłam przed 1, o 3.30 moje dziecko obudziło się z tekstem "mleczko mleczko mleczko" a już dawno w nocy nie jadł :D no a o 6.30 już całkiem pobudka. W międzyczasie z 4 wizyty w toalecie na siku, po 2 spać nie mogłam więc nawet nie chcę myśleć ile tego snu było 🤣

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam przekonanie, że dla bejbika wolę mieć swoje :)

hypatia92 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest napisane, że jak mama chce to może mieć ubranka dla dziecka. Ja biorę też z takich względów, że jak się szpitalne pobrudzą to trzeba będzie chodzić i szukać kogoś, żeby dał na przebranie. To ja już wolę wziąć swoje i się nie stresować taką "pierdołą" 😉

Wczoraj odebrałam z Rossmanna pampersy a dziś dostałam maila, że odebrać oliwkę przy zakupie innych produktów. Już myślałam, że kiedyś usunęłam tego maila a widocznie jednakngo jeszcze nie dostałam.

Wczoraj też robiłam badania na wizytę w czwartek. Tak jak w ciąży z synem poziom glukozy w moczu spadł z ponad 1000 na 300. Wtedy po takim wyniku po 2 tygodniach byłam rozpakowana 😱 przerażona zaczęłam pakować torbę do szpitala. Ubranka dopiero zaczęłam prac. Jestem jeszcze daleko w tyle. Wiadomo ciąża ciąży nie równa ale jednak lepiej być przygotowanym.
    Najbardziej nam pasuje żeby panna zechciała wyjść 27-28.04 jak już ale my to sobie możemy chcieć 🤣
    Będę na wizycie to powiem o swoich obawach.

Ależ się rozpisalam 🙊

hypatia92, KiNiAW lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Zaczynam czuć co to bezsenność ciążowa... Do 2:30 nie spałam a potem koło 5 się obudziłam i nie dało się zasnąć. Masakra. Kiedyś miałam czas, że całą noc od wieczora do rana przesypiałam i miałam twardy sen a z wiekiem to jestem bardziej wyczulona na jakieś szmery a w ciąży to wgl dramat 😅
    Nadchodzi chyba ten czas... będziemy się wszystkie wspierać na końcówce, dobrze, że forum jest całodobowe 😅. Ja podobnie - zawsze dobrze spałam, raczej bez pobudek, i mega szybko zasypiałam. Teraz zostało z tych rzeczy tylko szybkie zasypianie. Ignacy między 5 a 6 rano ma chyba okno aktywności, więc od około 2 tygodni tak zazwyczaj wstaję.

Legusta może lepiej nie liczyć 😀.

Gośka teraz ma być kilka dni super pogody, to akurat szybko wyschną 😉. Ja właśnie skończyłam prasowanie i biorę się za pakowanie toreb. Przez chorobę mi się to trochę przesunęło, ale ambitny plan jest, aby dziś ogarnąć tę kwestię.

Po ile kompletów pakujecie do szpitala? Bo ja myślę 3x56 i 3x62, w razie czego mąż dowiezie. A to takie malutkie pakieciki i tak... wkładam w woreczki strunowe (któraś z Was już chyba pisała o opisywaniu ich - super patent, dzięki).

KiNiAW, Patrycja_Pata, Izulek21, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie ze mną kciuki bo moja sąsiadka właśnie pojechała na porodówkę rano rodzić synka. Jestem ciekawa jak to rozwiążą bo ona jest drobniutka a dziecko gigant. 🤗

KiNiAW, PorannaPanna, Gośka29, Patrycja_Pata, hypatia92, Izulek21, legusta, Kadża, Madden lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena trzymam kciuki! ✊🏻
    U mnie szpital wypisane ma wszystko że muszę mieć 😂 ogólnie wyprawka i tak w porównaniu do szpitali na około wydaje mi się najsensowniejsza. Ale nie wiem co mi się bardziej sprawdzi. Spakowałam rożek, trudno. Najwyżej chłop dowiezie kocyk 😂 my mamy wizytę 8 kwietnia po 18 chwilę. Wyniki porobione, w krwi jakieś delikatne wzrosty mam nadzieję że nic złego. Mocz okej, hbs hiv czy toxo nie mam więc luz 😂 pewno doktorek będzie pobierał gbs na wizycie, ciekawe jak to będzie. Dziś wieczorem kończę pakować walizę tak na tip top

KiNiAW, Milena96, hypatia92, legusta lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja jednak jadę na 12 sprawdzic stan szyjki czy jest ok I zapytać o te gwaltowne ruchy małego bo z dwójką wcześniej tak nie miałam wolę dmuchać na zimno. Dziś po wstaniu jak kichnelam i mały się przeciągnął tak poprostu się dosłownie posikalam 🤦🏻‍♀️ dam znać co po wizycie. A jeśli chodzi o ciuszki do szpitala to u mnie właśnie nie można swoich tylko na wyjście a tam zakładają swoje tzn z synem było tak że miał jakiś tam kaftanik i później zawijali w takie rożki szpitalne więc biorę tylko pampersy jakiś krem do pupy i w razie w smoczek a jakby coś trzeba było mąż dowiezie

Patrycja_Pata, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Mój szpital też pisze, że ubranka tylko na wyjście aby mieć. W co oni tego bobasa ubierają? Szpital na ten czas zapewnia swoje czy jak?

Tak jak wspominałam mają swoje właśnie ciuszki dla dzieci u mnie to samo tylko na wyjście trzeba mieć więc ja biorę tylko pampersy krem smoczek awaryjnie a w razie co mąż dowiezie

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się już płakać chce 😭 tyle w koło do zrobienia a ja w ciągłym niedoczasie 😭 już mam naprawdę serdecznie dosyć 😔

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a ja jednak jadę na 12 sprawdzic stan szyjki czy jest ok I zapytać o te gwaltowne ruchy małego bo z dwójką wcześniej tak nie miałam wolę dmuchać na zimno. Dziś po wstaniu jak kichnelam i mały się przeciągnął tak poprostu się dosłownie posikalam 🤦🏻‍♀️ dam znać co po wizycie. A jeśli chodzi o ciuszki do szpitala to u mnie właśnie nie można swoich tylko na wyjście a tam zakładają swoje tzn z synem było tak że miał jakiś tam kaftanik i później zawijali w takie rożki szpitalne więc biorę tylko pampersy jakiś krem do pupy i w razie w smoczek a jakby coś trzeba było mąż dowiezie

Kinia daj znać, jak po wizycie! Kciuki mocno zaciśnięte, aby wszystko było dobrze.

Bożena, co u Ciebie? Dałaś radę wczoraj? Jak się masz? Myślałam o Tobie, mam nadzieję, że magnez pomógł.

Milena kciuki za sąsiadkę. Są emocje 😀.

Milena96 lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hej. Odnośnie tych pampikow z maila z rosska. Tam jest wyznaczona data do kiedy możecie odebrać u musicie tego pilnować. Pani z mojego roska mówiła że wiele kobiet przegapia i że nie pilnują a później pretensje… ja odebrałam tydzień po mailu a chyba jest tam coś koło miesiąca czasu na odbiór :)
    My leżymy. Walizę do 80% spakowana co szczerze, nie wiem co jeszcze. Wszystkie wyprawki przejrzałam i już popakowałam co trzeba. Muszę sobie kupić przedłużacz bo mam w domu tylko takie z których się korzysta non stop 😂 i jakieś przekąski wybrać do walizy. Ciuszki małego posortowałam w torebki strunowe i opisałam żeby łatwiej było czy chłopu czy położnej jakby mi ktoś miał pomóc :)
    Zastanawiam się czy awaryjnie pakować laktator, nie wiem co jeszcze czy kocyk czy rożek… no i ogarnia mnie panika powoli 😂😂
    Wiesz co, ja miałam w pierwszej ciąży laktator że sobą w szpitalu i w sumie mi się przydał bo położna mi pomagała i pokazała jak pokarm odciągać:)

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Nadchodzi chyba ten czas... będziemy się wszystkie wspierać na końcówce, dobrze, że forum jest całodobowe 😅. Ja podobnie - zawsze dobrze spałam, raczej bez pobudek, i mega szybko zasypiałam. Teraz zostało z tych rzeczy tylko szybkie zasypianie. Ignacy między 5 a 6 rano ma chyba okno aktywności, więc od około 2 tygodni tak zazwyczaj wstaję.

Legusta może lepiej nie liczyć 😀.

Gośka teraz ma być kilka dni super pogody, to akurat szybko wyschną 😉. Ja właśnie skończyłam prasowanie i biorę się za pakowanie toreb. Przez chorobę mi się to trochę przesunęło, ale ambitny plan jest, aby dziś ogarnąć tę kwestię.

Po ile kompletów pakujecie do szpitala? Bo ja myślę 3x56 i 3x62, w razie czego mąż dowiezie. A to takie malutkie pakieciki i tak... wkładam w woreczki strunowe (któraś z Was już chyba pisała o opisywaniu ich - super patent, dzięki).
    Ja chyba też tyle zestawów wezmę. I też mam torebki strunowe naszykowane 😁😁 ale nie wiem co zrobić z rożkiem. To maj będzie... Z synem w marcu się rożek np nie przydał, mam po synku bo nawet go w domu nie używaliśmy... Nie wiem czy kocyka cieńszego nie wezmę jeszcze jednego i on będzie jako rożek, takiego malucha we wszystko da się zawinąć. 🤔 Jezu mnie też przerażenie ogarnia :( wczoraj jeszcze trochę w ogródku poroniłam, zapomniałam że kucać nie mogę i tak się tarzałam 😒 a później zdziwienie że brzuch co krok zrobiłam to twardniał mocno w nocy to samo 🤔 zaraz 34 tydzień... Jeszcze dwa tygodnie i niech się dzieje co chce... A jednocześnie dwa tygodnie żeby ogarnąć groby, pranie, prasowanie pakowanie ,łóżeczko i wózek 😮

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kinia daj znać, bo u mnie czasem też tak się zdarza że zrobię gwałtowny krok i cos mi się w tym brzuchu dzieje i to boli:( ale ja czekam do poniedziałku jak na szpilkach...

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Kinia daj znać, jak po wizycie! Kciuki mocno zaciśnięte, aby wszystko było dobrze.

Bożena, co u Ciebie? Dałaś radę wczoraj? Jak się masz? Myślałam o Tobie, mam nadzieję, że magnez pomógł.

Milena kciuki za sąsiadkę. Są emocje 😀.
    Żyje:) trzymam się i toczę dalej 🙈 ale wczoraj brzuch twardniał konkretnie. Młody też mnie nie oszczędzał bo strasznie kopał nisko aż co chwilę do toalety musiałam iść zobaczyć czy coś tam nie ma (już głowa pracuje) dziś już dwie czkawki miał , nie wiem co on tam robi ale coraz bardziej to boli:( Gabryś był grzeczniejszy i delikatniejszy.... A Wojciech to chyba będzie jeszcze bardziej nadpobudliwy niż Gabriel 🤔 jestem już na maxa przerażona tym wszystkim;( aż aptekę zamówiłam dzisiaj

• Olix Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho ale się tu gwarno zrobiło :)

Jak czytam, ile Wy robicie to aż mi głupio, że tak się rozleniwiłam 🙈
    Po świętach złapało mnie przeziębienie i zakatarzona jestem.
    Próbuje poogarniać ostatnie brakujące rzeczy - fotelik, wanienkę, śpiwór na zimę dostanę jednak od bratowej, muszę dokupić bazę.

Wlasnie wrzuciłam do koszyka koszulę do karmienia (jedna już mam). W domu wolę pizamy, ale pamiętam, że w szpitali codziennie nowa koszula musiała być bo byłam cała w mleku i krwi (jednak te podpaski poporodowe przeciekają bokami 🙈), więc zastanawiam się czy 2 czy jednak 3 przygotować.

Dla bobasa biorę swoje na dzień body+spodenki na noc pajace - chyba po 3 kpl

Rożek mam 1 ale wydaje mi się strasznie mały i zastanawiam się nad dokupieniem drugiego. Kocyk też biorę taki dzianinowy i muślinowy.
    Pieluszki tetrowe, ręcznik (chociaż chyba w szpitalundziecka nie kąpią), pampery, krem do pupy.

Kupujecie otulacz do fotelika? Bo mam zagwozdkę wlasnie. Dzieci mam grudniowe i listopadowe i nie wiem co się przyda dla majowego 😂

Ja też nie dostałam żadnej informacji ani o oliwce ani o pampersach z Rossmanna, nie wiem dlaczego :(

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ