Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Sąsiadka czeka za cesarką. Jednak ogromna waga dziecka i cukrzyca ciążowa zrobiły swoje. Dziecko prawie 5 kg w 39 tygodniu. Ale to u nich rodzinne.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Dziewczyny jestem po wizycie uspokojona tymi gwałtownymi ruchami wszystko z młodym ok 2435g glowka bardzo nisko szyjka siw obniżyła z 38mm na 30mm chodz w badaniu palcami jest na 25mm i dostałam luteinę żeby przynajmniej dotrwać 3tygodnie bo to pierwsze ujscie jest już otwarte na 0,5cm ale kanał na szczęście zamknięty noi oczywiście nie przesłać się 3 tyg tylko więcej odpoczywać
Izulek21, legusta, Kadża, Patrycja_Pata, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a majtki to wy kupujecie te siateczkowe takie jednorazowe?? Bo ja już nie pamiętam jakich używałam.... Pamiętam tylko że w drugiej dobie przeszłam na zwykłe podpaski tylnie te takie duże nocne przylepce nie takie wkładane w majtki... Ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć o majtkach jakie miałam
-
Bożena wrote:Dziewczyny, a majtki to wy kupujecie te siateczkowe takie jednorazowe?? Bo ja już nie pamiętam jakich używałam.... Pamiętam tylko że w drugiej dobie przeszłam na zwykłe podpaski tylnie te takie duże nocne przylepce nie takie wkładane w majtki... Ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć o majtkach jakie miałam
Tak, ja kupiłam siateczkowe majtki. Jakieś najzwyklejsze wielokrotnego użytku z canpolu.KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Olix wrote:Ohoho ale się tu gwarno zrobiło
Jak czytam, ile Wy robicie to aż mi głupio, że tak się rozleniwiłam 🙈
Po świętach złapało mnie przeziębienie i zakatarzona jestem.
Próbuje poogarniać ostatnie brakujące rzeczy - fotelik, wanienkę, śpiwór na zimę dostanę jednak od bratowej, muszę dokupić bazę.
Wlasnie wrzuciłam do koszyka koszulę do karmienia (jedna już mam). W domu wolę pizamy, ale pamiętam, że w szpitali codziennie nowa koszula musiała być bo byłam cała w mleku i krwi (jednak te podpaski poporodowe przeciekają bokami 🙈), więc zastanawiam się czy 2 czy jednak 3 przygotować.
Dla bobasa biorę swoje na dzień body+spodenki na noc pajace - chyba po 3 kpl
Rożek mam 1 ale wydaje mi się strasznie mały i zastanawiam się nad dokupieniem drugiego. Kocyk też biorę taki dzianinowy i muślinowy.
Pieluszki tetrowe, ręcznik (chociaż chyba w szpitalundziecka nie kąpią), pampery, krem do pupy.
Kupujecie otulacz do fotelika? Bo mam zagwozdkę wlasnie. Dzieci mam grudniowe i listopadowe i nie wiem co się przyda dla majowego 😂
Ja też nie dostałam żadnej informacji ani o oliwce ani o pampersach z Rossmanna, nie wiem dlaczego
Ja się zastanawiałam nad otulaczem i koniec końców kupiłam muślinowe, nie za gruby, bo w razie jakby nie wiem wiało albo coś to wolę go tam okryć. A jak nie będzie potrzeby to można go używać jako kocyka więc i tak się użyje go pewnie. -
Ja rożek z Adasiem (urodzony początek czerwca) używałam w szpitalu i jeszcze w domu w dostawce, więc tym razem też kupuję
nie wiadomo jaki maj będzie jeśli chodzi o pogodę, zresztą na liście szpitalnej jest rożek, więc trzeba mieć
Do fotelika nie mamy otulacza - kupiłam kombinezon merino, a najwyżej na nóżki pójdzie kocykotulacz do fotelika pewnie rozważę dopiero na zimę
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KoNiAW dobrze że wszystko ok ale odpoczywaj !
Ja otulacz mam ale akurat dostałam taki fajny
Muszę spakować się do końca bo codziennie to mówię a w sumie wszystko na szafce leży i tylko dokładam 🤦🏽♀️ majtki mam i jednorazowe i z campol mama mi przysłała wielorazowe. Też w woreczki popakuję wszystko bo jak by jednak była ta cc to mężowi będzie lepiej choć dziś z rana miałam rozkminkę że niech się obróci bo będzie łatwiej ( tak to nie wiem co i jak tutaj tj jak 1 wsze karmienie czy mąż będzie mógł kangurowac w razie co i tak dalej ) ale nie wiem jakie ciuszki w sesie pampers skarpetki body or rękaw i pajac w woreczek w osobny czapeczkę etc ale u nas ok 10-12 st jest i leje a mało tego w weekend ma być huragan a po nim następny bo już dostaje ostrzeżenie SMS więc będzie zimno. W szpitalu mają ciepło ale często na salach okna otwierają ( Irlandczycy zimą potrafią chodzić albo na kr rękawach albo opatuleni a dziecko bez skarpet czy czapki mieć w wózku ) więc tu myślę co zabrać
Powiem wam że dziś słabo się czuję głowę w dół na chwilę zrobię to kręci mi się a mała głowę ma w górze ale chyba ręka mi grzebie po flakach ze aż mnie skręca. Bo kopniaki to ewidentnie w pęcherz dostajeKiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:KoNiAW dobrze że wszystko ok ale odpoczywaj !
Muszę spakować się do końca bo codziennie to mówię a w sumie wszystko na szafce leży i tylko dokładam 🤦🏽♀️ majtki mam i jednorazowe i z campol mama mi przysłała wielorazowe. Też w woreczki popakuję wszystko bo jak by jednak była ta cc to mężowi będzie lepiej choć dziś z rana miałam rozkminkę że niech się obróci bo będzie łatwiej ( tak to nie wiem co i jak tutaj tj jak 1 wsze karmienie czy mąż będzie mógł kangurowac w razie co i tak dalej ) ale nie wiem jakie ciuszki w sesie pampers skarpetki body or rękaw i pajac w woreczek w osobny czapeczkę etc ale u nas ok 10-12 st jest i leje a mało tego w weekend ma być huragan a po nim następny bo już dostaje ostrzeżenie SMS więc będzie zimno. W szpitalu mają ciepło ale często na salach okna otwierają ( Irlandczycy zimą potrafią chodzić albo na kr rękawach albo opatuleni a dziecko bez skarpet czy czapki mieć w wózku ) więc tu myślę co zabrać
Powiem wam że dziś słabo się czuję głowę w dół na chwilę zrobię to kręci mi się a mała głowę ma w górze ale chyba ręka mi grzebie po flakach ze aż mnie skręca. Bo kopniaki to ewidentnie w pęcherz dostaje
Kochana Tobie już dobrze bo dzidzia jako tako 37t1d to donoszona trzymam kciuki żeby się obróciła ja mam nadzieję że mój mi psikusa już nie zrobi i zostanie tak nisko do końca 😉😊Kadża lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny jestem po wizycie uspokojona tymi gwałtownymi ruchami wszystko z młodym ok 2435g glowka bardzo nisko szyjka siw obniżyła z 38mm na 30mm chodz w badaniu palcami jest na 25mm i dostałam luteinę żeby przynajmniej dotrwać 3tygodnie bo to pierwsze ujscie jest już otwarte na 0,5cm ale kanał na szczęście zamknięty noi oczywiście nie przesłać się 3 tyg tylko więcej odpoczywać
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:KoNiAW dobrze że wszystko ok ale odpoczywaj !
Powiem wam że dziś słabo się czuję głowę w dół na chwilę zrobię to kręci mi się a mała głowę ma w górze ale chyba ręka mi grzebie po flakach ze aż mnie skręca. Bo kopniaki to ewidentnie w pęcherz dostajeno nic do poniedziałku niedaleko. Weekend za pasem to może uda mi się trochę poleżeć.
Kadża lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Ja rożek z Adasiem (urodzony początek czerwca) używałam w szpitalu i jeszcze w domu w dostawce, więc tym razem też kupuję
nie wiadomo jaki maj będzie jeśli chodzi o pogodę, zresztą na liście szpitalnej jest rożek, więc trzeba mieć
Do fotelika nie mamy otulacza - kupiłam kombinezon merino, a najwyżej na nóżki pójdzie kocykotulacz do fotelika pewnie rozważę dopiero na zimę
u mnie w szpitalu pisze że można wziąć rożek ale przymusu nie ma. Zobaczę jak mi to wszystko miejsce w torbie zapełni. Ale myślę że że dwa kocyki, jeden grubszy drugi bambusowy to wystarczy, jeszcze mam pieluszki muślinowe to też zawsze coś się przyda. 🤷 Myślę że to będą max 3 dni z dzieckiem jak dłużej to coś tam się dowiezie i już.
-
Bożena wrote:O matko kochana.... Jak dobrze że poszłaś dzisiaj a nie czekałaś... Dotrwasz , wszystkie dotrwamy szczęśliwie ❤️
Mówił właśnie że to ujście przy kolejnym dziecku siw otwiera wcześniej ale żeby dotrwać jeszcze 3tyg to wypisał luteinę właśnie -
Kadża wrote:Dziewczyny czy do kogoś może odzywała się Nadzieja ? Jestem ciekawa co u nich … nic się nie odzywa mam nadzieję że to tylko przez opiekę nad małym i brakiem czasu na pisanie i że wszystko u nich jest dobrze
Też myślę o niej pisałam już tutaj 2x żeby się odezwała i nic mam nadzieję że u nich ok właśnie jest -
Kadża wrote:Dziewczyny czy do kogoś może odzywała się Nadzieja ? Jestem ciekawa co u nich … nic się nie odzywa mam nadzieję że to tylko przez opiekę nad małym i brakiem czasu na pisanie i że wszystko u nich jest dobrze
Niestety nie pisała, też mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku i może da już w domu. Oby się odezwała