X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiadka czeka za cesarką. Jednak ogromna waga dziecka i cukrzyca ciążowa zrobiły swoje. Dziecko prawie 5 kg w 39 tygodniu. Ale to u nich rodzinne.

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Sąsiadka czeka za cesarką. Jednak ogromna waga dziecka i cukrzyca ciążowa zrobiły swoje. Dziecko prawie 5 kg w 39 tygodniu. Ale to u nich rodzinne.
    Och matko jedyna 😮😮😮 nie strasz mnie.... Chociaż mój mówią że mały będzie.....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie uspokojona tymi gwałtownymi ruchami wszystko z młodym ok 2435g glowka bardzo nisko szyjka siw obniżyła z 38mm na 30mm chodz w badaniu palcami jest na 25mm i dostałam luteinę żeby przynajmniej dotrwać 3tygodnie bo to pierwsze ujscie jest już otwarte na 0,5cm ale kanał na szczęście zamknięty noi oczywiście nie przesłać się 3 tyg tylko więcej odpoczywać

Izulek21, legusta, Kadża, Patrycja_Pata, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a majtki to wy kupujecie te siateczkowe takie jednorazowe?? Bo ja już nie pamiętam jakich używałam.... Pamiętam tylko że w drugiej dobie przeszłam na zwykłe podpaski tylnie te takie duże nocne przylepce nie takie wkładane w majtki... Ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć o majtkach jakie miałam :(

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny, a majtki to wy kupujecie te siateczkowe takie jednorazowe?? Bo ja już nie pamiętam jakich używałam.... Pamiętam tylko że w drugiej dobie przeszłam na zwykłe podpaski tylnie te takie duże nocne przylepce nie takie wkładane w majtki... Ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć o majtkach jakie miałam :(

Tak, ja kupiłam siateczkowe majtki. Jakieś najzwyklejsze wielokrotnego użytku z canpolu.

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Ohoho ale się tu gwarno zrobiło :)

Jak czytam, ile Wy robicie to aż mi głupio, że tak się rozleniwiłam 🙈
    Po świętach złapało mnie przeziębienie i zakatarzona jestem.
    Próbuje poogarniać ostatnie brakujące rzeczy - fotelik, wanienkę, śpiwór na zimę dostanę jednak od bratowej, muszę dokupić bazę.

Wlasnie wrzuciłam do koszyka koszulę do karmienia (jedna już mam). W domu wolę pizamy, ale pamiętam, że w szpitali codziennie nowa koszula musiała być bo byłam cała w mleku i krwi (jednak te podpaski poporodowe przeciekają bokami 🙈), więc zastanawiam się czy 2 czy jednak 3 przygotować.

Dla bobasa biorę swoje na dzień body+spodenki na noc pajace - chyba po 3 kpl

Rożek mam 1 ale wydaje mi się strasznie mały i zastanawiam się nad dokupieniem drugiego. Kocyk też biorę taki dzianinowy i muślinowy.
    Pieluszki tetrowe, ręcznik (chociaż chyba w szpitalundziecka nie kąpią), pampery, krem do pupy.

Kupujecie otulacz do fotelika? Bo mam zagwozdkę wlasnie. Dzieci mam grudniowe i listopadowe i nie wiem co się przyda dla majowego 😂

Ja też nie dostałam żadnej informacji ani o oliwce ani o pampersach z Rossmanna, nie wiem dlaczego :(

Ja się zastanawiałam nad otulaczem i koniec końców kupiłam muślinowe, nie za gruby, bo w razie jakby nie wiem wiało albo coś to wolę go tam okryć. A jak nie będzie potrzeby to można go używać jako kocyka więc i tak się użyje go pewnie.

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek z Adasiem (urodzony początek czerwca) używałam w szpitalu i jeszcze w domu w dostawce, więc tym razem też kupuję :) nie wiadomo jaki maj będzie jeśli chodzi o pogodę, zresztą na liście szpitalnej jest rożek, więc trzeba mieć :)

Do fotelika nie mamy otulacza - kupiłam kombinezon merino, a najwyżej na nóżki pójdzie kocyk :) otulacz do fotelika pewnie rozważę dopiero na zimę :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoNiAW dobrze że wszystko ok ale odpoczywaj !
    Ja otulacz mam ale akurat dostałam taki fajny
    Muszę spakować się do końca bo codziennie to mówię a w sumie wszystko na szafce leży i tylko dokładam 🤦🏽‍♀️ majtki mam i jednorazowe i z campol mama mi przysłała wielorazowe. Też w woreczki popakuję wszystko bo jak by jednak była ta cc to mężowi będzie lepiej choć dziś z rana miałam rozkminkę że niech się obróci bo będzie łatwiej ( tak to nie wiem co i jak tutaj tj jak 1 wsze karmienie czy mąż będzie mógł kangurowac w razie co i tak dalej ) ale nie wiem jakie ciuszki w sesie pampers skarpetki body or rękaw i pajac w woreczek w osobny czapeczkę etc ale u nas ok 10-12 st jest i leje a mało tego w weekend ma być huragan a po nim następny bo już dostaje ostrzeżenie SMS więc będzie zimno. W szpitalu mają ciepło ale często na salach okna otwierają ( Irlandczycy zimą potrafią chodzić albo na kr rękawach albo opatuleni a dziecko bez skarpet czy czapki mieć w wózku ) więc tu myślę co zabrać
    Powiem wam że dziś słabo się czuję głowę w dół na chwilę zrobię to kręci mi się a mała głowę ma w górze ale chyba ręka mi grzebie po flakach ze aż mnie skręca. Bo kopniaki to ewidentnie w pęcherz dostaje

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Muszę spakować się do końca bo codziennie to mówię a w sumie wszystko na szafce leży i tylko dokładam 🤦🏽‍♀️ majtki mam i jednorazowe i z campol mama mi przysłała wielorazowe. Też w woreczki popakuję wszystko bo jak by jednak była ta cc to mężowi będzie lepiej choć dziś z rana miałam rozkminkę że niech się obróci bo będzie łatwiej ( tak to nie wiem co i jak tutaj tj jak 1 wsze karmienie czy mąż będzie mógł kangurowac w razie co i tak dalej ) ale nie wiem jakie ciuszki w sesie pampers skarpetki body or rękaw i pajac w woreczek w osobny czapeczkę etc ale u nas ok 10-12 st jest i leje a mało tego w weekend ma być huragan a po nim następny bo już dostaje ostrzeżenie SMS więc będzie zimno. W szpitalu mają ciepło ale często na salach okna otwierają ( Irlandczycy zimą potrafią chodzić albo na kr rękawach albo opatuleni a dziecko bez skarpet czy czapki mieć w wózku ) więc tu myślę co zabrać
    Powiem wam że dziś słabo się czuję głowę w dół na chwilę zrobię to kręci mi się a mała głowę ma w górze ale chyba ręka mi grzebie po flakach ze aż mnie skręca. Bo kopniaki to ewidentnie w pęcherz dostaje

Kochana Tobie już dobrze bo dzidzia jako tako 37t1d to donoszona trzymam kciuki żeby się obróciła ja mam nadzieję że mój mi psikusa już nie zrobi i zostanie tak nisko do końca 😉😊

Kadża lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie uspokojona tymi gwałtownymi ruchami wszystko z młodym ok 2435g glowka bardzo nisko szyjka siw obniżyła z 38mm na 30mm chodz w badaniu palcami jest na 25mm i dostałam luteinę żeby przynajmniej dotrwać 3tygodnie bo to pierwsze ujscie jest już otwarte na 0,5cm ale kanał na szczęście zamknięty noi oczywiście nie przesłać się 3 tyg tylko więcej odpoczywać
    O matko kochana.... Jak dobrze że poszłaś dzisiaj a nie czekałaś... Dotrwasz , wszystkie dotrwamy szczęśliwie ❤️

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Właśnie ja drugi dzień taki trochę bez szału mam z tymi kopniakami i brzuchem bo twardnieje skubany cały czas :/ no nic do poniedziałku niedaleko. Weekend za pasem to może uda mi się trochę poleżeć. :)

Kadża lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja rożek z Adasiem (urodzony początek czerwca) używałam w szpitalu i jeszcze w domu w dostawce, więc tym razem też kupuję :) nie wiadomo jaki maj będzie jeśli chodzi o pogodę, zresztą na liście szpitalnej jest rożek, więc trzeba mieć :)

Do fotelika nie mamy otulacza - kupiłam kombinezon merino, a najwyżej na nóżki pójdzie kocyk :) otulacz do fotelika pewnie rozważę dopiero na zimę :)
    Ja mam rożek po Gabim, nic więcej nie kupowałam, kupiłam kocyk bambusowy bo przy synku to był strzał w dziesiątkę, mam tez trochę grubsze kocyki po synku nie nie zniszczone to uproalam i schną :) u mnie w szpitalu pisze że można wziąć rożek ale przymusu nie ma. Zobaczę jak mi to wszystko miejsce w torbie zapełni. Ale myślę że że dwa kocyki, jeden grubszy drugi bambusowy to wystarczy, jeszcze mam pieluszki muślinowe to też zawsze coś się przyda. 🤷 Myślę że to będą max 3 dni z dzieckiem jak dłużej to coś tam się dowiezie i już.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O matko kochana.... Jak dobrze że poszłaś dzisiaj a nie czekałaś... Dotrwasz , wszystkie dotrwamy szczęśliwie ❤️

Mówił właśnie że to ujście przy kolejnym dziecku siw otwiera wcześniej ale żeby dotrwać jeszcze 3tyg to wypisał luteinę właśnie

• Kadża Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do kogoś może odzywała się Nadzieja ? Jestem ciekawa co u nich … nic się nie odzywa mam nadzieję że to tylko przez opiekę nad małym i brakiem czasu na pisanie i że wszystko u nich jest dobrze

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dziewczyny czy do kogoś może odzywała się Nadzieja ? Jestem ciekawa co u nich … nic się nie odzywa mam nadzieję że to tylko przez opiekę nad małym i brakiem czasu na pisanie i że wszystko u nich jest dobrze

Też myślę o niej pisałam już tutaj 2x żeby się odezwała i nic mam nadzieję że u nich ok właśnie jest

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:

Niestety nie pisała, też mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku i może da już w domu. Oby się odezwała

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką zgagę, że nie mogę spać 😞

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Mam taką zgagę, że nie mogę spać 😞

Mnie też coś dzisiaj zaczęło łapać... Dlatego już zaliczyłam kilka kursów do lodówki po zimne mleko, zjadłam jogurt i wypiłam smoothie z mango 😅 takiej zgagi jak w ciąży to nigdy nie miałam

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że bezsenność króluje u Nas na grupie 😅🤣🤣

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niestety, albo zgaga nie pozwala spać, albo młody ćwiczy w brzuchu, albo ma czkawkę, a to kot nie śpi i domaga się przytulasów a na koniec narzeczony chrapie 😅

Sara10, hypatia92, legusta lubią tę wiadomość

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ