X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju ja jeszcze jako takiej zgagi w tej ciąży nie miałam ,🙈 ale z synem pamiętam tragedia była ...

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Oj niestety, albo zgaga nie pozwala spać, albo młody ćwiczy w brzuchu, albo ma czkawkę, a to kot nie śpi i domaga się przytulasów a na koniec narzeczony chrapie 😅
    Jakbym czytała o swojej rodzince 😂

hypatia92, Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska noc, przyjechaliśmy do rodziców, nie mamy tu w pokoju łóżka, tylko rozkładaną wersalkę. O ile bez ciąży jeszcze jako tako się na niej spało, to teraz czuję, jakbym leżała na desce, i budzę się 20 razy, żeby się przekręcić, a rano jestem połamana 😮. Porządny materac to jest to 💙.

Co do tekstyliów - mój szpital wymaga rożka i kocyka, ten pierwszy dorwałam za 8 zł na OLX i raczej posłuży tylko do szpitala, bo do domu mam inny (polecam popatrzeć na polską firmę Pepi, jeśli jeszcze szukacie). Kocyk biorę bawełniany z IKEA (taki słodki w jamniczki 😁). Otulacz do fotelika mamy, mąż pewnie weźmie lub nie zależnie od pogody, też dorwałam używany za dyszkę, a wygląda jak nowy. No i dostaliśmy ostatnio kocyk bambus-bawełna od mojego zespołu z pracy i powiem Wam, że Lullalove robi świetne te kocyki, jest tak milutki w dotyku, że chyba sama będę pod nim spać 😀.

Udanego weekendu, Dziewczyny!

KiNiAW, Izulek21, legusta lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Madden Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    U mnie też kiepska noc, przyjechaliśmy do rodziców, nie mamy tu w pokoju łóżka, tylko rozkładaną wersalkę. O ile bez ciąży jeszcze jako tako się na niej spało, to teraz czuję, jakbym leżała na desce, i budzę się 20 razy, żeby się przekręcić, a rano jestem połamana 😮. Porządny materac to jest to 💙.

Co do tekstyliów - mój szpital wymaga rożka i kocyka, ten pierwszy dorwałam za 8 zł na OLX i raczej posłuży tylko do szpitala, bo do domu mam inny (polecam popatrzeć na polską firmę Pepi, jeśli jeszcze szukacie). Kocyk biorę bawełniany z IKEA (taki słodki w jamniczki 😁). Otulacz do fotelika mamy, mąż pewnie weźmie lub nie zależnie od pogody, też dorwałam używany za dyszkę, a wygląda jak nowy. No i dostaliśmy ostatnio kocyk bambus-bawełna od mojego zespołu z pracy i powiem Wam, że Lullalove robi świetne te kocyki, jest tak milutki w dotyku, że chyba sama będę pod nim spać 😀.

Udanego weekendu, Dziewczyny!

Hypatia, potwierdzam Ania porowdzi świetna marke Lullalove. To dziewczyna z mojego miasta, z ktora kiedys chodzilam na zajecia na siłownię. Pamietam jak opowiadala o wyborze drewna do gryzakow, wtedy je jakos wprowadzali...ile ona w to zaangazowania wklada to szok 😱 ale dzieki temu powstaja takie cuda 😊

KiNiAW, Kadża, legusta, Sara10, hypatia92 lubią tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknego słonecznego weekendu Dziewczyny 😊😘

Izulek21, Bożena, Madden, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Pięknego słonecznego weekendu Dziewczyny 😊😘
    Wzajemne 🤗 wypoczywaj :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Wzajemne 🤗 wypoczywaj :)

Dziękuję Kochana staram się właśnie praktycznie nic nie robić dziś dopiero wykupiłam ta luteinę bo nigdzie nie było i wieczor zaaplikuje

Bożena lubi tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wyjątkowo źle spałam, bolał mnie krzyż, dół brzucha ciągnął, nie mogłam sobie znaleźć pozycji, do tego syn się wiercił w naszym łóżku. Rano trochę ogarnęłam kuchnię, oczywiście bez zajeżdżania się, po prostu mam już dość leżenia... 😅 Nie wiem czemu, ale mam wrażenie że i tak większość z nas ze skracającymi szyjkami dotrwa do terminu i jeszcze się będziemy wkurzać na maluchy, że nie chcą wychodzić 🤣 okej, tego nie wiem, ale nam życzę! Albo przynajmniej do 38tc, dla mnie tak by było optymalnie 😎

Bożena, Izulek21, KiNiAW, hypatia92, legusta lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziękuję Kochana staram się właśnie praktycznie nic nie robić dziś dopiero wykupiłam ta luteinę bo nigdzie nie było i wieczor zaaplikuje
    No dobrze. Nieraz tak jest , że ciężko dostać ;/ ja jestem ciekawa co mi w poniedziałek lekarka powie... Ale już 3 dzien mam taki cholernie słaby :(

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    No dobrze. Nieraz tak jest , że ciężko dostać ;/ ja jestem ciekawa co mi w poniedziałek lekarka powie... Ale już 3 dzien mam taki cholernie słaby :(

Trzymam kciuki za poniedziałek będzie dobrze 😊 mi ogólnie ciężko wszystko samo leżenie mnie dobija a tu mąż robi koło podwórka i noszą do domu na buciorach i ciągle syf. A gin jeszcze mi mówił żebym nie głaskała brzucha bo może to potęgować twardnienie i skurcze

• Bożena Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Trzymam kciuki za poniedziałek będzie dobrze 😊 mi ogólnie ciężko wszystko samo leżenie mnie dobija a tu mąż robi koło podwórka i noszą do domu na buciorach i ciągle syf. A gin jeszcze mi mówił żebym nie głaskała brzucha bo może to potęgować twardnienie i skurcze
    Tak, to wiem że nie można:/ ja wzięłam dziś spazmoline. Dopiero po tym mi lepiej.... Ciężko jest leżakować:( ale dużo już nie zostało. Musimy dać radę.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:

Nie można głaskać brzucha? A ja to robię kilka razy dziennie 😱

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:

Też robiłam tak właśnie a mi gin mówi zw przy skracającej szyjce i twardnieniach żeby nie glaskac właśnie ale czasami ciężko się powstrzymać jak kopie ro wtedy gładziłam wlasnie

• Bożena Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Nie można właśnie, smarować brzucha też wtedy już nie można. Z myciem ostrożnie. Siedzieć nie można nawet. Takie zalecenia miałam w ciąży z synem od 20 go tygodnia jak mi się jazdy z szyja zaczęły.

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocna zgaga cdn😩

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Nocna zgaga cdn😩

Oj współczuję...
    U mnie dzisiaj tylko bezsenność nie daje spać. Skończę czytać książkę szybciej niż sądziłam 😅

• Kadża Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo 👀 jeszcze chwila i nie będziemy miały zgagi
    Mi zawsze mówili że jak zgaga to włosy rosną 😂fakt że trójka moja miała włosy ale nie aż takie długie w porównaniu do zgagi jaką miałam 😜 no i czuję że mała jakoś inaczej leży tj myślę że ona teraz jakoś całą w poprzek to może do pn znajdzie się jej głowa w dole
    Spokojnej nocy dziewczyny

Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    U mnie to samo 👀 jeszcze chwila i nie będziemy miały zgagi
    Mi zawsze mówili że jak zgaga to włosy rosną 😂fakt że trójka moja miała włosy ale nie aż takie długie w porównaniu do zgagi jaką miałam 😜 no i czuję że mała jakoś inaczej leży tj myślę że ona teraz jakoś całą w poprzek to może do pn znajdzie się jej głowa w dole
    Spokojnej nocy dziewczyny

Też już słyszałam ten tekst o zgadze i włosach 😅 jak się urodziłam byłam owłosionym dzieckiem a moja Mama wcale się nie skarżyła na zgage

Ja to cały czas dostaje kopniaki w żebra, naciska na pęcherz co skutkuje tym, że po 5 minutach znowu muszę iść sikać. Uspokaja go jazda samochodem, bo wtedy jest jakiś spokojniejszy

Dobrej i przespanej nocki wszystkim mamusiom życzę ❤️

KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy synek miał mega długie i gęste włosy jak się urodził, aż nie chciało się wierzyć, że to noworodek - jego włosy były fenomenem w szpitalu 😂 a ja w ciąży zero zgagi 🙃

Izulek21, KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !!!! 36tydzień!!!! Udało się dotrwać!😁

Wiadomo,że najlepiej jeszcze tydzień ! Ale tak się baliśmy że się nie uda ....

Chyba mózg wszystko puścił; nerwy strach,lek, zamartwianie, bo czuję się jak nowonarodzona😅
    Znów mam siły, brzuch tak nie ciągnie i nie mam tak częstych skurczy! Obciążenie czuje na dole -wiadomo, pewnie dlatego tez,że brzuch mi się opuścił 😱 ale tak już może być... Malutka robi sobie porządne rozciągania, czasem przesunie z kolanka czy piętki, ale też jakby spokojniejsza....

Trzymam kciuki za was w tym tygodniu, za wizyty i dobre samopoczucie, będę podczytytwać, bo mam dużo na głowie 😅

Ps. Co do mycia maluszka będziecie używać, jakoś nie mogę się zdecydować na żaden płyn (nawet czytając srokao)
    😘

Bożena, Monika.a, Gośka29, KiNiAW, PorannaPanna, mama_Klary, Izulek21, legusta, Kadża, hypatia92, Aguśka, Madden lubią tę wiadomość

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ