X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ;)
    Ja wczoraj spakowałam torby dla siebie i małej !! Tj muszę dorzucić przybory toaletowe przedłużacz i jutro się okaże co z mała to czy SN czy cc bo nie wiem jedzenia tu nie mogę a wodę chyba dawali ale muszę zapytać. W nocy mała tak się ruszała ( w sumie od 2 dni aż bolało ) że w pewnym momencie tak mną szarpnęło że aż obudziłam się w myślę że może jednak się przekręciła choć już sama nie wiem …. A nie chce jej cisnąć więc czekam do jutra będzie co ma być przecież urodzić sienmusi 😜a jak to nie ważne jak chce najważniejsze żeby wszystko bylo dobrze i tyle.
    A tak w ogóle od wczoraj chodzi mi po głowie zmiana imienia i nie wiem czemu
    Z Apolonii (Poli) na Marianne ( Manie Marynie tu by wołali na nią MarryAnn bo to podobnie brzmi) po teściu a mąż miał zaledwie 6 lat jak tato mu zmarł Maria ( dużo mamy ich w rodzinie bo babcie prababcie i ciocia) ale i znaczenie ładne bo „ pochodząca od Marii” a w sumie ja po poronieniu ( będzie właśnie ta malutka rodziła się w tym samym czasie co straciliśmy dzieciątko w ubiegłym roku ) modliłam się pompejanka
    I tak mi chodzi po głowie …..mąż chyba w szoku. Starszemu rodzeństwu sie podoba
    Choć ta Pola była mi w głowie od początku 🤦🏽‍♀️😂
    A co do kosmetyków to mam olej z migdałów i sudocrem jako krem. Dokupiłam też Elave Baby do mycia w razie co i krem na pupę.
    Moim zdaniem zrób tak jak czujesz w sercu ❤️ mój syn Gabriel też jest dzieckiem po poprzednim porobieniu.... Ale to długa i dziwna historia dla tego kto nie wierzy :) obecny maluch też tęczowy ...

Kadża, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Na którego masz termin? Bo ja dziś 33t5d
    teoretycznie na 25 maja, ale lekarz mowil ze bedziemy wywolywac tydzien wczesniej, ze wzgledu na cukrzyce. Ale wiecej sie dowiem na usg 30 kwietnia

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Szok, że ten czas tak leci! Ciągle wydawało mi się, że jeszcze go tyle na kompletowanie wyprawki, że chyba zaczynam się stresować czy zdążę patrzac ile rzeczy muszę ogarnąć... 🫣
    Obiecałam sobie wszystkie braki dzisiaj zamówić i spakować w przyszłym tyg torbę do szpitala.

Ostatnie dni jednak dały mi w kość.
    Mąż mnie wkręcił do swojej biurowej pracy i trochę mi to zabrało czasu, ale miał jakieś pilne dokumenty do porobienia, duże zlecenie i musiałam pomóc, żeby się wyrobił. W miedzy czasie plecy i żebra już odbierały cała moc...
    A jak w końcu po dwóch masażach odczułam ulge w ten czwartek ... pierwsza przespana tak nocka od dawna to się na drugi dzień załatwiłam... rozcielam palca wskazującego prawej ręki i to tak, że musieli zszyć na SORze🤕 Wiec juz druga noc trudna i na paracetamolu, bo palec pulsuje ciagle :/ Mój mąż się już śmieje, że ja jakaś masochistka. Chodzę i mu jojcze, bo ciągle coś boli....

My dzisiaj pełne 35 tyg. Zaczynamy 36 😊
    Jeszcze chwilę wytrzymam. Byle się palec do porodu zagoił 🤣🤣🤣

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Cześć dziewczyny! Szok, że ten czas tak leci! Ciągle wydawało mi się, że jeszcze go tyle na kompletowanie wyprawki, że chyba zaczynam się stresować czy zdążę patrzac ile rzeczy muszę ogarnąć... 🫣
    Obiecałam sobie wszystkie braki dzisiaj zamówić i spakować w przyszłym tyg torbę do szpitala.

Ostatnie dni jednak dały mi w kość.
    Mąż mnie wkręcił do swojej biurowej pracy i trochę mi to zabrało czasu, ale miał jakieś pilne dokumenty do porobienia, duże zlecenie i musiałam pomóc, żeby się wyrobił. W miedzy czasie plecy i żebra już odbierały cała moc...
    A jak w końcu po dwóch masażach odczułam ulge w ten czwartek ... pierwsza przespana tak nocka od dawna to się na drugi dzień załatwiłam... rozcielam palca wskazującego prawej ręki i to tak, że musieli zszyć na SORze🤕 Wiec juz druga noc trudna i na paracetamolu, bo palec pulsuje ciagle :/ Mój mąż się już śmieje, że ja jakaś masochistka. Chodzę i mu jojcze, bo ciągle coś boli....

My dzisiaj pełne 35 tyg. Zaczynamy 36 😊
    Jeszcze chwilę wytrzymam. Byle się palec do porodu zagoił 🤣🤣🤣
    O jeju to przygody... Współczuję. Trudna jest ta końcówka dla nas wszystkich chyba 🙈 ale jeszcze chwila i koniec.... Ja dziś tak popłynęłam na spacerze że ledwo do domu wróciłam 🤦 Boże nigdy tak wolno nie szłam. Aż sama sobie się dziwie....

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo spokoju i siły dziewczyny! Zdążymy ze wszystkim, bo jak nie my to kto 😅

Mi ciężko się zabrać za pakowanie tej walizki, że szok...

Dzisiaj spędziłam pół dnia na działce z Narzeczonym i Mamą. Babcia moja wczoraj trafiła do szpitala i dzisiaj się dowiedziałam, bo nie chcieli mnie denerwować ale jakoś ze spokojem to przyjęłam, bo wiem, że ma opiekę.

Miłego przyszłego tygodnia 😘

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 dużo zdrowia dla Twojej babci!
    Czy Was też boli pochwa? Ale tak bardziej w środku? Tylko to taki nieprzyjemny, trwający ból, nie ukłucia Bo mnie pierwszy raz i zastanawiam się o co chodzi 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 20:33

Izulek21, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    !!!! 36tydzień!!!! Udało się dotrwać!😁

Wiadomo,że najlepiej jeszcze tydzień ! Ale tak się baliśmy że się nie uda ....

Chyba mózg wszystko puścił; nerwy strach,lek, zamartwianie, bo czuję się jak nowonarodzona😅
    Znów mam siły, brzuch tak nie ciągnie i nie mam tak częstych skurczy! Obciążenie czuje na dole -wiadomo, pewnie dlatego tez,że brzuch mi się opuścił 😱 ale tak już może być... Malutka robi sobie porządne rozciągania, czasem przesunie z kolanka czy piętki, ale też jakby spokojniejsza....

Trzymam kciuki za was w tym tygodniu, za wizyty i dobre samopoczucie, będę podczytytwać, bo mam dużo na głowie 😅

Ps. Co do mycia maluszka będziecie używać, jakoś nie mogę się zdecydować na żaden płyn (nawet czytając srokao)
    😘

Na początku tylko woda z mlekiem z piersi lub kilkoma kropel olejku...

Patrycja_Pata, Agatekk lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak samopoczucie kobietki???

U mnie problemu z snem. Ból pleców i krocza. Dzidzi szaleje w najlepsze 😁😁

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam tylko mydelko bambino, I olives po kapieli tez bambino. Specjalnie mi z polski wysylali, nustela czy.jakos tak uczulala malego I J9nson tez, a bambino.sie przyjelo u nas

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Ja mam dzisiaj jakiś kryzys 😅. Od kilku dni mam ból krocza, nie wiem czy spojenie łonowe mi się nie rozchodzi. Coraz gorszy ból przy chodzeniu :( jak leżę to jest okej. Dziwne, że to tak z dnia na dzień mnie złapało. Przez to, że chodzę jak połamaną to czuję się jakaś taka wielka i ciężka 😰. Na szczęście mąż mnie mega odciąża i tylko krzyczy, że mam leżeć, ale ile też można 🙈

Madden lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Chyba wszystkie mamy problem ze spaniem ja tak godzine po aplikacji luteiny mam twardnienie brzuszka i puszcza na szczęście to chyba przepowiadające skurcze plecy też bola i krocze też od ciężaru chyba małego a dokazywac dokazuje najbardziej jak jadę autem i wieczór jak się położę to on wtedy ma imprezę chyba 😅

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Ja mam dzisiaj jakiś kryzys 😅. Od kilku dni mam ból krocza, nie wiem czy spojenie łonowe mi się nie rozchodzi. Coraz gorszy ból przy chodzeniu :( jak leżę to jest okej. Dziwne, że to tak z dnia na dzień mnie złapało. Przez to, że chodzę jak połamaną to czuję się jakaś taka wielka i ciężka 😰. Na szczęście mąż mnie mega odciąża i tylko krzyczy, że mam leżeć, ale ile też można 🙈

A może dzidzia ciśnie w dół I też tak będziesz czuła ja wystarczy że zamiote podłogę i już muszę usiąść lub leżeć tak mnie boli krocze i brzuch twardnieje a mały jak zacznie mnie rączkami i głowa cisnac to siku co 5min wystarczy że kopnie i już toaleta. Zapytaj może na wizycie. Mój mąż też robi co może żebym odpoczywała bo dostałam taki nakaz przez 3tygodnie

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A może dzidzia ciśnie w dół I też tak będziesz czuła ja wystarczy że zamiote podłogę i już muszę usiąść lub leżeć tak mnie boli krocze i brzuch twardnieje a mały jak zacznie mnie rączkami i głowa cisnac to siku co 5min wystarczy że kopnie i już toaleta. Zapytaj może na wizycie. Mój mąż też robi co może żebym odpoczywała bo dostałam taki nakaz przez 3tygodnie

Wizytę mam za tydzień we wtorek i na pewno zapytam. Młoda była ostatnio ułożona miednicowo. Może się w końcu obróciła i stąd te bóle. Ja też mam skracającą się szyjkę i lekarz na razie mówił że mam się oszczędzać. Ale i tak przez większość dnia leżę.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Wizytę mam za tydzień we wtorek i na pewno zapytam. Młoda była ostatnio ułożona miednicowo. Może się w końcu obróciła i stąd te bóle. Ja też mam skracającą się szyjkę i lekarz na razie mówił że mam się oszczędzać. Ale i tak przez większość dnia leżę.

Możliwe bo mój jak był poprzecznie to inaczej czułam a jak siw przekręcił to właśnie od tej pory mam uczucie bólu krocza u ciężkości w dole

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo mycia to nam w szkole rodzenia mowila położna, że wystarczy na poczatku dodać parę kropel olejku migdałowego do kąpieli, emolienty tylko jeśli będzie taka potrzeba później... ;)

Zamówiłam troche pierdół wyprawkowych na allegro! Już coś do przodu💪🏼

KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odczuwam mocne twardnienie brzucha a wręcz czasami to aż mocniej boli. Krocze też ale myślę że to już bliżej dlatego. Mała nie wiem jak leży i szczerze ciężko mi to wyczuć ale jutro się dowiem. Jedynie co to skarpet już samej mega ciężko więc dziś to nawet nie próbowałam tylko mąż pomagał i coraz więcej mnie męczy. Też spać nie mogę a jutro trzeba prędzej wstać bo dzieci mają powrót do szkoły więc wiadomo jak to pierwszy dzień ….

KiNiAW lubi tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, problemy ze snem się zaczynają. Tzn w sumie spać to śpię ale mega dziwny mi się ten sen wydaje..
    Pipka boli, taki nacisk ewidentnie, wiem że to dlatego że coraz bliżej i że dzidzia moja leży bardzo nisko.
    Zobaczymy co powie jutro gin na wizycie.
    Walizę mam już 90% spakowana.
    Dziś się mój śmiał ze mnie że Kostek nie widać 😂😂😂 ale nie ukrywam pomaga, nawet kąpiele czasem są razem bo sama sobie już stópek nie umyje dokładnie 😂 dziś na działce przeleżałam pół dnia, pojadłam pyszne rzeczy z grilla mmm 😋
    Uruchomiłam dziś sterylizator z neno, najwyższa pora nauczyć się sprzętu, butelka i rzeczy od laktatora wyparzone. Po pierwszym użyciu powiem że sprzęt fajny nawet. I cichy :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 23:33

KiNiAW, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanko było. Spanko się skończyło 🤣

hypatia92, KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty dziś i dobre wiadomości 😊😘🤞🤞oraz słonecznego dnia 🌞☀️

hypatia92, Kadża, Izulek21, Agatekk lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Spanko było. Spanko się skończyło 🤣
    Też od 4 nie śpię. Ciekawe czasy nastały 😀.
    W weekend byliśmy odwiedzić rodziców i teścia i stwierdzam, że to już ostatnia wizyta przed porodem - po 2,5 h w aucie zamiast stóp miałam dwa parówczaki, mimo przystanków i zmiany pozycji bardzo spuchły. Dłuższe trasy to już nie dla mnie.

Dobrego tygodnia, moje drogie i udanych wizyt. Ja się wybieram w środę, więc zaraz lecę na kwasy żółciowe, zaś jutro reszta badań, żeby mieć gotowe wyniki dla lekarza.

KiNiAW, legusta, PorannaPanna, Kadża, Izulek21, Agatekk lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ