Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:To ja jestem daleko w lesie bo nawet prania nir zaczęłam 😂😂😂😂
Ja tydzień temu też byłam jeszcze w lesie. Dostałam speeda z czwartku na piątek 🤭Bożena lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Hej dziewczyny! Wszystko przybiera na tempie teraz!
Patrycja trzymam mocno kciuki💚
Ja mam wizytę w czwartek to mam nadzieję,że dowiem się co i jak. W weekend jeszcze byłam na szkoleniu,ale mam zamiar już mniej aktywnie poza domem i zacząć przygotowania w końcu…właśnie pierwsze pranie z ubrankami 56 wstawione, muszę też zacząć ogarniać rzeczy do porodu…czas potwornie szybko leci. Nieco odstawiam w kąt wszystkie inne sprawy nie związane z porodem poza rodziną
Jak dla mnie to dzisiejsza temperatura (28 stopni) to powielę za dużo,akceptuję do 25 max 🙈
Co do kosmetyków- ja też ograniczam się do własnego mleka, olejku migdałowego i ew. mąki ziemniaczanej.
Pozdrawiam Was ciepło!KiNiAW, Sara10, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Ja po wizycie, pozamykana jestem na 4 spusty plus szyjka 4 cm dluga... To że mnie boli to normalne, wszystko się rozciąga, na usg nic nie widać żeby coś się działo ze spojeniem. Młody waży 2350 (34tydzien) wszystko jest wporzadku, mam sobie dalaj spacerować 🤔 waga stoi w miejscu od ponad miesiąca..... Trochę się bałam tej wagi że maluch nie przybierze ale 3 tygodnie temu ważył 1800 więc chyba dobrze przybrał?
Super waga małego 😊moja waga od 6 tygodni też bez zmian a mały po tygodniu przybrał ponad 200g więc nie stresuj się będzie dobrze☺️Bożena lubi tę wiadomość
-
Patrycja ja na Twoim miejscu dużo bym spała, żeby zbierać siły na poród! I chillera z mężem w celu podbicia oksytocynki 😁 powodzenia, ciekawa jestem czy Cię weźmie na dniach czy jednak jeszcze trochę potrzyma 😅
Mi dziś przyszła apteka, szlafrok i biustonosze z sinsaya. Muszę dokupić majtki siateczkowe bo tego nie mieli w aptece, ginexid, pampersy i woreczki strunowe. Z tym że jeszcze się nie pakuję, cały czas mi się wydaje, że to za wcześnie 🙈 fakt, po wiadomości o skróconej szyjce zamówiłam większość rzeczy, których mi brakowało, ale nic poza tym 😅 to już i tak jest krok do przodu 🤣 zobaczę co się okaże na wizycie za tydzień i może wtedy pomału będę się brać za pranie.KiNiAW, Gośka29, Izulek21, hypatia92, legusta lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Wiecie co-moja waga ostatnio też nic się nie zmieniła od miesiąca,a dzidzia rośnie
Także wszystko w normie dziewczyny
Wieszałam z córą pierwszą partię bobaskowych ciuszków-co za wzruszenie🥰
Zaczęłam też robić kolejne zasadzenia i siałam…ale nie za dobrze to zniosłam i teraz obowiązkowa przerwa na leżenie,ehh.Jakoś ciężko do mnie dochodzi,że czegoś „nie powinnam”…jeszcze w zeszłym tygodniu na rowerze jeździłam🤪
W jakich aptekach internetowych zamawiacie rzeczy na poród?KiNiAW, hypatia92, Bożena lubią tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Wiecie co-moja waga ostatnio też nic się nie zmieniła od miesiąca,a dzidzia rośnie
Zaczęłam też robić kolejne zasadzenia i siałam…ale nie za dobrze to zniosłam i teraz obowiązkowa przerwa na leżenie,ehh.Jakoś ciężko do mnie dochodzi,że czegoś „nie powinnam”…jeszcze w zeszłym tygodniu na rowerze jeździłam🤪
W jakich aptekach internetowych zamawiacie rzeczy na poród?
Ja zamawiałam w gemini i jeszcze w jednej ale nie pamiętam nazwy 😅Agatekk lubi tę wiadomość
-
Hej, mialam wizyte u poloznej, mala ułożona główka w dół, serduszko bije dobrze, cisnienie i mocz w porządku. Szyjki mi nie zbadała bo to ciaza wysokiego ryzyka i jakby coś się stało podczas badania to nie jest przystosowana do odebrania porodu wczesniaka. Mam se umówić wizyte w szpitalu jak będę na usg w 36 tyg. I tyle. złapałam jakąś infekcje gardła, boli jak kolczatka i do tego bol glowy...
-
Ela3 wrote:Hej, mialam wizyte u poloznej, mala ułożona główka w dół, serduszko bije dobrze, cisnienie i mocz w porządku. Szyjki mi nie zbadała bo to ciaza wysokiego ryzyka i jakby coś się stało podczas badania to nie jest przystosowana do odebrania porodu wczesniaka. Mam se umówić wizyte w szpitalu jak będę na usg w 36 tyg. I tyle. złapałam jakąś infekcje gardła, boli jak kolczatka i do tego bol glowy...
Dobrze ze z malutka wszystko ok😊na gardło prenalen lub tantum verde i herbatki z miodem cytryna lub malina mi pomagały a na głowę apapik -
Agatekk wrote:Wiecie co-moja waga ostatnio też nic się nie zmieniła od miesiąca,a dzidzia rośnie
W jakich aptekach internetowych zamawiacie rzeczy na poród?w sumie chyba są najlepiej zaopatrzeni . Ja niby mogę co nieco robić ale mnie to zaraz krocze boli i brzuch twardnieje co mnie już irytuje.....
Agatekk lubi tę wiadomość
-
Ela3 wrote:Hej, mialam wizyte u poloznej, mala ułożona główka w dół, serduszko bije dobrze, cisnienie i mocz w porządku. Szyjki mi nie zbadała bo to ciaza wysokiego ryzyka i jakby coś się stało podczas badania to nie jest przystosowana do odebrania porodu wczesniaka. Mam se umówić wizyte w szpitalu jak będę na usg w 36 tyg. I tyle. złapałam jakąś infekcje gardła, boli jak kolczatka i do tego bol glowy...
Mnie to ostatnio uratowało -
Dziewczyny jak u was z oddychaniem? U mnie tragedia. Strasznie ciężko mi się oddycha. Zasnąć mi okropnie trudno przez to bo mam wrażenie że muszę ciągle kontrolować oddech.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Ela3 strepsils nie jest zalecany przy cukrzycy, nawet w ulotce jest to wyraznie napisane
jedna tabeltka ma sporo cukru.
Co do apteki ja zawsze robilam zamowienia w gemini a teraz sie akusilam na olmed, bo cenowo wiele rzeczy taniej wychodziloKiNiAW, hypatia92, Agatekk lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
W jakich aptekach internetowych zamawiacie rzeczy na poród?Agatekk lubi tę wiadomość
-
Mała uparcie głową w górę …? Za tydzień kolejna wizyta i scan a za 2 cc ( scan przed cc też będzie ) jesli sie nie obróci. Pani doktor mówiła ze mam się nastawić raczej na cc bo mała szansa na przekręcenie. Ma nóżki ma wyprostowane ładnie sobie leży wygodnie …. Więc jak by miała zgięte nóżki to była by szansa większa bo by może się odbiła i fiknęła a tak musi je zgiąć podkurczyć i jeszcze się odbić więc wg lekarz szansa jakaś jest ale nikła. Cc wpisała na 22 go jako 1 wsza bym szła 👀 no to teraz muszę poczytać co z czym się „je” bo tej opcji nie brałam pod uwagę i zrobić w razie co listę pytań jak to w Irlandii wygląda
Na szczęście żelazo poszło w górę płytki tylko ciut poniżej normy ale mam nadzieję że się też wyrówna.
Patrycja jak tam u Ciebie cały dzień ??KiNiAW, Bożena, Madden lubią tę wiadomość
-
Ela3 wrote:plikam Hascosept, tutaj to się nazywa diflam spray, trochę pomaga, I mam strepsils do ssania. Herbata z miodem albo sokiem malinowym odpada, cukier mi pójdzie do góry...
-
Milena96 wrote:Dziewczyny jak u was z oddychaniem? U mnie tragedia. Strasznie ciężko mi się oddycha. Zasnąć mi okropnie trudno przez to bo mam wrażenie że muszę ciągle kontrolować oddech.