X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, niestety też należę do teamu bólu krocza i wszystkiego co jest na dolez podczas spaceru nawet miałam wrażenie że coś ze spojeniem się dzieje bo mnie cały wzgórek łonowy bolał.... Co do spania to ja się budzę 3 razy na siku i tak krążę sobie..... Ale zasypiam jakoś mniej lub więcej :) za to rano od 7 najczęściej już nie śpię bo syn tak wstaje.... A mogła bym sobie spać dłużej :( dziś wizyta to zapytam o te bóle wszystkie.... Mam tylko nadzieję, że szyja się trzyma bo mam jeszcze masę roboty żeby wszystko ogarnąć.... Oficjalnie 34 tydzień. 🤗 Boże jak to zleciało..... Chyba też się stresuje bo dziś cukier miałam też lekko podwyższony 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 08:00

Ilciak33, KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Część dziewczyny, niestety też należę do teamu bólu krocza i wszystkiego co jest na dolez podczas spaceru nawet miałam wrażenie że coś ze spojeniem się dzieje bo mnie cały wzgórek łonowy bolał.... Co do spania to ja się budzę 3 razy na siku i tak krążę sobie..... Ale zasypiam jakoś mniej lub więcej :) za to rano od 7 najczęściej już nie śpię bo syn tak wstaje.... A mogła bym sobie spać dłużej :( dziś wizyta to zapytam o te bóle wszystkie.... Mam tylko nadzieję, że szyja się trzyma bo mam jeszcze masę roboty żeby wszystko ogarnąć.... Oficjalnie 34 tydzień. 🤗 Boże jak to zleciało..... Chyba też się stresuje bo dziś cukier miałam też lekko podwyższony 🤦

Jakbym czytała o sobie 😅 daj znać po wizycie co lekarz powiedział o bólach. U mnie znowu cukry zaczęły spadać na czczo, że musiałam zmniejszyć sobie jednostkę insuliny na noc. W szpitalu mi wyznaczyli termin na 12 maja (co by dawało 39+3 na rozwiązanie ciąży), ale cały czas mam jakieś dziwne przeczucie że nie dotrwam do tego 😐 byle do 37 tc 🤞🏻

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ☺️
    36tydzien zaczął nam się z przytupem!
    Odszedł mi czop śluzowy (a przynajmniej jego znaczna część)🤭
    Od wczorajszego popołudnia skurcze sporadyczne, brzuch twardnieje, śluz nadal się wydobywa po trochu
    Mała się niemiłosiernie wpycha w kanał.
    Położna kazała czekać na skurcz lub odejście wód co może nastąpić w każdej chwili- więc czekamy!
    Napięcie rośnie!
    Trzymajcie kciuki

Ilciak33, KiNiAW, Kadża, hypatia92, Milena96, Izulek21, legusta, Sara10, Agatekk lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć ☺️
    Od wczorajszego popołudnia skurcze sporadyczne, brzuch twardnieje, śluz nadal się wydobywa po trochu
    Położna kazała czekać na skurcz lub odejście wód co może nastąpić w każdej chwili- więc czekamy!
    Napięcie rośnie!
    Trzymajcie kciuki

Kochana mi jak odszedł czop z synem w 37t to za 5h urodziłam byłam u położnej jak mnie badała to już miałam 6cm rozwarcia a bóli prawie nic może zbadaj szyjkę czy jest ok żebyś wiedziała 😊😅

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kochana mi jak odszedł czop z synem w 37t to za 5h urodziłam byłam u położnej jak mnie badała to już miałam 6cm rozwarcia a bóli prawie nic może zbadaj szyjkę czy jest ok żebyś wiedziała 😊😅

O kurcze! Moja siostra te śmiała tak szybko właśnie poród
    Z kolei ze Straszyn synem jak odszedł mi czop to za 2dni dopiero się zaczęło dziać...
    Ale teraz będę myśleć czy nie powinnam się zbadać 😬🤔

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    O kurcze! Moja siostra te śmiała tak szybko właśnie poród
    Z kolei ze Straszyn synem jak odszedł mi czop to za 2dni dopiero się zaczęło dziać...
    Ale teraz będę myśleć czy nie powinnam się zbadać 😬🤔

No ja po ostatnim porodzie właśnie jak tak miałam to teraz bym nawet położna poprosiła o zbadanie bo będzie Widzieć czy rozwarcie już jest. A przy córce nic nie miałam zanego czopu wody nie odeszły nic no ale co poród inaczej. Ja gdybym tak miała to dla świętego spokoju głowy bym poprosiła położna o zbadanie ☺️

Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata 😮 dzieje się! Trzymamy kciuki mocnoooo! ❤️

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę jakie emocje. 🥹 trzymamy kciuki żeby wszystko poszło idealnie.
    Dziewczyny jak jest planowana cesarka to z jakim wyprzedzeniem lekarz daje skierowanie?

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czopy odchodzily w dzien porodu, juz przy silnych skurczach. oboje dzieci urodzone w terminie. Tez mam bole na dole jakby spojenie, I ogólne napinanie się brzucha bardzo często. Doszły też bole bole pleców przy napinaniu brzucha. Dzisiaj mam wizyte u poloznej 33 tydzien poproszę ja o zbadanie szyjki ale może odmówić. tutaj to nie jest regularne badanie.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć ☺️
    Napięcie rośnie!
    Trzymajcie kciuki
    O matko kochana toż to już !?

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, pozamykana jestem na 4 spusty plus szyjka 4 cm dluga... To że mnie boli to normalne, wszystko się rozciąga, na usg nic nie widać żeby coś się działo ze spojeniem. Młody waży 2350 (34tydzien) wszystko jest wporzadku, mam sobie dalaj spacerować 🤔 waga stoi w miejscu od ponad miesiąca..... Trochę się bałam tej wagi że maluch nie przybierze ale 3 tygodnie temu ważył 1800 więc chyba dobrze przybrał?

hypatia92, Ilciak33, legusta, KiNiAW, Agatekk lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Jakbym czytała o sobie 😅 daj znać po wizycie co lekarz powiedział o bólach. U mnie znowu cukry zaczęły spadać na czczo, że musiałam zmniejszyć sobie jednostkę insuliny na noc. W szpitalu mi wyznaczyli termin na 12 maja (co by dawało 39+3 na rozwiązanie ciąży), ale cały czas mam jakieś dziwne przeczucie że nie dotrwam do tego 😐 byle do 37 tc 🤞🏻
    O widzisz u mnie to jest tak że są w normie a przychodzi dzień wizyty i jest podwyższony tego dnia 🙈 ale mówię, to wynik stresu na pewno:)

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja po wizycie, pozamykana jestem na 4 spusty plus szyjka 4 cm dluga... To że mnie boli to normalne, wszystko się rozciąga, na usg nic nie widać żeby coś się działo ze spojeniem. Młody waży 2350 (34tydzien) wszystko jest wporzadku, mam sobie dalaj spacerować 🤔 waga stoi w miejscu od ponad miesiąca..... Trochę się bałam tej wagi że maluch nie przybierze ale 3 tygodnie temu ważył 1800 więc chyba dobrze przybrał?
    Dobry przyrost, cieszę się, że wszystko dobrze u Was. Teraz się trochę odstresuj i odpocznij 😗.

Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć ☺️
    Napięcie rośnie!
    Trzymajcie kciuki

Aż podskoczyłam jak to przeczytałam. Trzymamy kciuki! ❤️❤️

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Dobry przyrost, cieszę się, że wszystko dobrze u Was. Teraz się trochę odstresuj i odpocznij 😗.
    Jak to po każdej wizycie odetchnęłam z ulgą :) ale to chyba ma każda z nas :)

KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    O kurczę jakie emocje. 🥹 trzymamy kciuki żeby wszystko poszło idealnie.
    Dziewczyny jak jest planowana cesarka to z jakim wyprzedzeniem lekarz daje skierowanie?

Wydaje mi się, że w każdym momencie może wystawić i im wcześniej tym lepiej żeby się już zapisać do szpitala na termin :) ja dostałam skierowanie jakoś w 28 tygodniu i już mam termin cesarski i spotkania z anestezjologiem.

Milena96 lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć ☺️
    Napięcie rośnie!
    Trzymajcie kciuki

Wow, trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło i za poród oczywiście!
    a ja nawet nie zaczęłam pakować torby 😅🤣 chociaż te wiad zmotywowały mnie żeby zamówienie z apteki zrobić :p

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Wydaje mi się, że w każdym momencie może wystawić i im wcześniej tym lepiej żeby się już zapisać do szpitala na termin :) ja dostałam skierowanie jakoś w 28 tygodniu i już mam termin cesarski i spotkania z anestezjologiem.
    Mój jeszcze mi nie dał bo czeka aż mały się obróci ale nie zanosi się na to żeby się obrócił więc zagadam go za tydzień na wizycie.

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wynikach badań z zeszłego tygodnia zabrałam się za przygotowania. Torba porodowa i poporodowa już prawie spakowane. Ostatnie rzeczy muszę dorzucić. Ubranka 56 poprane, poprasowane i spakowane. Ręczniki, rożki wyprane i się suszą. Jeszcze pieluchy, koce, pościel do wyprania. Pogoda się mocno poprawiła więc szybko schnie. Ale nie można mieć wszystkiego. Przy takiej pogodzie załącza mi się alergia 🤧🙄

KiNiAW, legusta, hypatia92, Bożena lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Ja po wynikach badań z zeszłego tygodnia zabrałam się za przygotowania. Torba porodowa i poporodowa już prawie spakowane. Ostatnie rzeczy muszę dorzucić. Ubranka 56 poprane, poprasowane i spakowane. Ręczniki, rożki wyprane i się suszą. Jeszcze pieluchy, koce, pościel do wyprania. Pogoda się mocno poprawiła więc szybko schnie. Ale nie można mieć wszystkiego. Przy takiej pogodzie załącza mi się alergia 🤧🙄
    To ja jestem daleko w lesie bo nawet prania nir zaczęłam 😂😂😂😂

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ