Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Część dziewczyny, niestety też należę do teamu bólu krocza i wszystkiego co jest na dolez podczas spaceru nawet miałam wrażenie że coś ze spojeniem się dzieje bo mnie cały wzgórek łonowy bolał.... Co do spania to ja się budzę 3 razy na siku i tak krążę sobie..... Ale zasypiam jakoś mniej lub więcej
za to rano od 7 najczęściej już nie śpię bo syn tak wstaje.... A mogła bym sobie spać dłużej
dziś wizyta to zapytam o te bóle wszystkie.... Mam tylko nadzieję, że szyja się trzyma bo mam jeszcze masę roboty żeby wszystko ogarnąć.... Oficjalnie 34 tydzień. 🤗 Boże jak to zleciało..... Chyba też się stresuje bo dziś cukier miałam też lekko podwyższony 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 08:00
Ilciak33, KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Część dziewczyny, niestety też należę do teamu bólu krocza i wszystkiego co jest na dolez podczas spaceru nawet miałam wrażenie że coś ze spojeniem się dzieje bo mnie cały wzgórek łonowy bolał.... Co do spania to ja się budzę 3 razy na siku i tak krążę sobie..... Ale zasypiam jakoś mniej lub więcej
za to rano od 7 najczęściej już nie śpię bo syn tak wstaje.... A mogła bym sobie spać dłużej
dziś wizyta to zapytam o te bóle wszystkie.... Mam tylko nadzieję, że szyja się trzyma bo mam jeszcze masę roboty żeby wszystko ogarnąć.... Oficjalnie 34 tydzień. 🤗 Boże jak to zleciało..... Chyba też się stresuje bo dziś cukier miałam też lekko podwyższony 🤦
Jakbym czytała o sobie 😅 daj znać po wizycie co lekarz powiedział o bólach. U mnie znowu cukry zaczęły spadać na czczo, że musiałam zmniejszyć sobie jednostkę insuliny na noc. W szpitalu mi wyznaczyli termin na 12 maja (co by dawało 39+3 na rozwiązanie ciąży), ale cały czas mam jakieś dziwne przeczucie że nie dotrwam do tego 😐 byle do 37 tc 🤞🏻KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
-
Cześć ☺️
36tydzien zaczął nam się z przytupem!
Odszedł mi czop śluzowy (a przynajmniej jego znaczna część)🤭
Od wczorajszego popołudnia skurcze sporadyczne, brzuch twardnieje, śluz nadal się wydobywa po trochu
Mała się niemiłosiernie wpycha w kanał.
Położna kazała czekać na skurcz lub odejście wód co może nastąpić w każdej chwili- więc czekamy!
Napięcie rośnie!
Trzymajcie kciukiIlciak33, KiNiAW, Kadża, hypatia92, Milena96, Izulek21, legusta, Sara10, Agatekk lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:Cześć ☺️
Od wczorajszego popołudnia skurcze sporadyczne, brzuch twardnieje, śluz nadal się wydobywa po trochu
Położna kazała czekać na skurcz lub odejście wód co może nastąpić w każdej chwili- więc czekamy!
Napięcie rośnie!
Trzymajcie kciuki
Kochana mi jak odszedł czop z synem w 37t to za 5h urodziłam byłam u położnej jak mnie badała to już miałam 6cm rozwarcia a bóli prawie nic może zbadaj szyjkę czy jest ok żebyś wiedziała 😊😅 -
KiNiAW wrote:Kochana mi jak odszedł czop z synem w 37t to za 5h urodziłam byłam u położnej jak mnie badała to już miałam 6cm rozwarcia a bóli prawie nic może zbadaj szyjkę czy jest ok żebyś wiedziała 😊😅
O kurcze! Moja siostra te śmiała tak szybko właśnie poród
Z kolei ze Straszyn synem jak odszedł mi czop to za 2dni dopiero się zaczęło dziać...
Ale teraz będę myśleć czy nie powinnam się zbadać 😬🤔 -
Patrycja_Pata wrote:O kurcze! Moja siostra te śmiała tak szybko właśnie poród
Z kolei ze Straszyn synem jak odszedł mi czop to za 2dni dopiero się zaczęło dziać...
Ale teraz będę myśleć czy nie powinnam się zbadać 😬🤔
No ja po ostatnim porodzie właśnie jak tak miałam to teraz bym nawet położna poprosiła o zbadanie bo będzie Widzieć czy rozwarcie już jest. A przy córce nic nie miałam zanego czopu wody nie odeszły nic no ale co poród inaczej. Ja gdybym tak miała to dla świętego spokoju głowy bym poprosiła położna o zbadanie ☺️Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość
-
O kurczę jakie emocje. 🥹 trzymamy kciuki żeby wszystko poszło idealnie.
Dziewczyny jak jest planowana cesarka to z jakim wyprzedzeniem lekarz daje skierowanie?Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Mi czopy odchodzily w dzien porodu, juz przy silnych skurczach. oboje dzieci urodzone w terminie. Tez mam bole na dole jakby spojenie, I ogólne napinanie się brzucha bardzo często. Doszły też bole bole pleców przy napinaniu brzucha. Dzisiaj mam wizyte u poloznej 33 tydzien poproszę ja o zbadanie szyjki ale może odmówić. tutaj to nie jest regularne badanie.
-
Napięcie rośnie!
Trzymajcie kciuki -
Ja po wizycie, pozamykana jestem na 4 spusty plus szyjka 4 cm dluga... To że mnie boli to normalne, wszystko się rozciąga, na usg nic nie widać żeby coś się działo ze spojeniem. Młody waży 2350 (34tydzien) wszystko jest wporzadku, mam sobie dalaj spacerować 🤔 waga stoi w miejscu od ponad miesiąca..... Trochę się bałam tej wagi że maluch nie przybierze ale 3 tygodnie temu ważył 1800 więc chyba dobrze przybrał?
hypatia92, Ilciak33, legusta, KiNiAW, Agatekk lubią tę wiadomość
-
Ilciak33 wrote:Jakbym czytała o sobie 😅 daj znać po wizycie co lekarz powiedział o bólach. U mnie znowu cukry zaczęły spadać na czczo, że musiałam zmniejszyć sobie jednostkę insuliny na noc. W szpitalu mi wyznaczyli termin na 12 maja (co by dawało 39+3 na rozwiązanie ciąży), ale cały czas mam jakieś dziwne przeczucie że nie dotrwam do tego 😐 byle do 37 tc 🤞🏻
-
Bożena wrote:Ja po wizycie, pozamykana jestem na 4 spusty plus szyjka 4 cm dluga... To że mnie boli to normalne, wszystko się rozciąga, na usg nic nie widać żeby coś się działo ze spojeniem. Młody waży 2350 (34tydzien) wszystko jest wporzadku, mam sobie dalaj spacerować 🤔 waga stoi w miejscu od ponad miesiąca..... Trochę się bałam tej wagi że maluch nie przybierze ale 3 tygodnie temu ważył 1800 więc chyba dobrze przybrał?
Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Napięcie rośnie!
Trzymajcie kciuki
Aż podskoczyłam jak to przeczytałam. Trzymamy kciuki! ❤️❤️KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Milena96 wrote:O kurczę jakie emocje. 🥹 trzymamy kciuki żeby wszystko poszło idealnie.
Dziewczyny jak jest planowana cesarka to z jakim wyprzedzeniem lekarz daje skierowanie?
Wydaje mi się, że w każdym momencie może wystawić i im wcześniej tym lepiej żeby się już zapisać do szpitala na terminja dostałam skierowanie jakoś w 28 tygodniu i już mam termin cesarski i spotkania z anestezjologiem.
Milena96 lubi tę wiadomość
-
Napięcie rośnie!
Trzymajcie kciuki
Wow, trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło i za poród oczywiście!
a ja nawet nie zaczęłam pakować torby 😅🤣 chociaż te wiad zmotywowały mnie żeby zamówienie z apteki zrobić :pSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
mama_Klary wrote:Wydaje mi się, że w każdym momencie może wystawić i im wcześniej tym lepiej żeby się już zapisać do szpitala na termin
ja dostałam skierowanie jakoś w 28 tygodniu i już mam termin cesarski i spotkania z anestezjologiem.
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Ja po wynikach badań z zeszłego tygodnia zabrałam się za przygotowania. Torba porodowa i poporodowa już prawie spakowane. Ostatnie rzeczy muszę dorzucić. Ubranka 56 poprane, poprasowane i spakowane. Ręczniki, rożki wyprane i się suszą. Jeszcze pieluchy, koce, pościel do wyprania. Pogoda się mocno poprawiła więc szybko schnie. Ale nie można mieć wszystkiego. Przy takiej pogodzie załącza mi się alergia 🤧🙄
KiNiAW, legusta, hypatia92, Bożena lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Gośka29 wrote:Ja po wynikach badań z zeszłego tygodnia zabrałam się za przygotowania. Torba porodowa i poporodowa już prawie spakowane. Ostatnie rzeczy muszę dorzucić. Ubranka 56 poprane, poprasowane i spakowane. Ręczniki, rożki wyprane i się suszą. Jeszcze pieluchy, koce, pościel do wyprania. Pogoda się mocno poprawiła więc szybko schnie. Ale nie można mieć wszystkiego. Przy takiej pogodzie załącza mi się alergia 🤧🙄Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022