Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
mama_Klary wrote:Pamiętam jak po CC w Matce Polce też leżałam na skrzypiącym łóżku i wszystkie noce praktycznie leżałam na plecach bez zaśnięcia bo jak próbowałam się przekręcić na bok to nie dość, że rana bolała to to łóżko tak skrzypiało, że mi było głupio próbować się przekręcać przez ten hałas a jeszcze dwie inne osoby były na sali 😅 Trzy dni bólu kręgosłupa przez to i nieprzespane noce 😂
KiNiAW, mama_Klary lubią tę wiadomość
-
legusta wrote:Ja wlasnie wyciagnelam ubranka 56 do prania...
17 bodziakow, 14 pajacy... Was tez tak ponioslo? 🙈 a mialam wrazenie ze praktycznie nic nie kupuje bo wiekszosc po synku :p
Dziewczyny co mają cienkie fajne szlafroki, podacie firmy/modele? Bo też szukam, póki co spakowałam taką narzutkę bawełnianą do połowy uda, ale jej nie mam czym przewiązać w pasie. Sinsay oczywiście sprawdzę.
Ja dziś pobrałam wymaz na GBS (mój lekarz kazał po skonczeniu 34 tc, bo czekanie na wynik to 7-14 dni - mam nadzieję, że będzie szybciej niż później) i od razu wszystkie te zakaźne z krwi, morfo i mocz na jutrzejszą wizytę, plus kontrola TSH. Uff!
Patrycja i Poranna Panna trzymajcie się w szpitalu. To już jest w zasadzie bezpieczny etap, ale i tak trzymamy kciuki, aby jeszcze chwilę razem pobyć 🙂.KiNiAW, legusta, Patrycja_Pata, PorannaPanna lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:U mnie w tym rozmiarze 14 body (głównie dostane i głównie z krótkim 🙈) i 6 pajacy, ale jeszcze mam 3x kaftanik i 3x półśpiochy, bo szpital wymaga. Wydaje mi się, że nie będę tego potem w domu zakładać, no ale zobaczymy 😀.
Dziewczyny co mają cienkie fajne szlafroki, podacie firmy/modele? Bo też szukam, póki co spakowałam taką narzutkę bawełnianą do połowy uda, ale jej nie mam czym przewiązać w pasie. Sinsay oczywiście sprawdzę.
Ja dziś pobrałam wymaz na GBS (mój lekarz kazał po skonczeniu 34 tc, bo czekanie na wynik to 7-14 dni - mam nadzieję, że będzie szybciej niż później) i od razu wszystkie te zakaźne z krwi, morfo i mocz na jutrzejszą wizytę, plus kontrola TSH. Uff!
Patrycja i Poranna Panna trzymajcie się w szpitalu. To już jest w zasadzie bezpieczny etap, ale i tak trzymamy kciuki, aby jeszcze chwilę razem pobyć 🙂.
Ja kupiłam zwykły cienki szlafrok w bieliźniarskim 😅 wogole nie przepadam za szlaforkami takiego typu więc tylko będzie służył do szpitalahypatia92 lubi tę wiadomość
-
Hypatia gdzie planujesz rodzic?
Przy pierwszym dziecku nie mialam kaftanikow, za to polspiochy super mi sie uzytkowaloduzo wygodniej niz spodenki+skarpetki
Ja nienawidze szlafrokow i cienki bawelniany lezy od pierwszego porodu na dnie szafy, teraz mocno sie zastanawiam aby bluze zapakowac 😂
Tez musze sie umowic na gbs, ale mi mowili ze po skonczonym 35 tyghypatia92, KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ja kupiłam taki zielony z sinsaya, 100% wiskoza. Przy poprzednim porodzie miałam byle jaki z lumpa za 10 zł i czułam się okropnie 🤣 także teraz stwierdziłam, że co jak co, dla własnej psychiki będę kupować ładne rzeczy 😅
hypatia92, legusta, Sara10, Izulek21, Olix, Bożena lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
legusta wrote:Hypatia gdzie planujesz rodzic?
Przy pierwszym dziecku nie mialam kaftanikow, za to polspiochy super mi sie uzytkowaloduzo wygodniej niz spodenki+skarpetki
Ja nienawidze szlafrokow i cienki bawelniany lezy od pierwszego porodu na dnie szafy, teraz mocno sie zastanawiam aby bluze zapakowac 😂
Tez musze sie umowic na gbs, ale mi mowili ze po skonczonym 35 tyg
Mi też dopiero 17 da na gbs to będę 35thypatia92 lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Hypatia gdzie planujesz rodzic?
Tez musze sie umowic na gbs, ale mi mowili ze po skonczonym 35 tyg
Z półśpiochów chociaż skarpetki nie spadają 😂.
Też czytałam, że między 35 a 37 tc, no ale słucham się lekarza. W sumie jestem w 35, tyle że nieskończonym.KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Ujastek 🙂.
Z półśpiochów chociaż skarpetki nie spadają 😂.
Też czytałam, że między 35 a 37 tc, no ale słucham się lekarza. W sumie jestem w 35, tyle że nieskończonym.hypatia92, KiNiAW lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Dziewczyny któraś pytała czy matka Polka, nie. Miałam jechać ale mam znacznie dalej niż Sieradz w tutaj opieka też nie jest zła. Noc ciężka bo spać nie mogłam, ale takto źle nie jest. Druga kroplówka boli bardzo, zaraz chyba zgłoszę że boli
ktg było ok, bez skurczy. Szyjka się skraca, rozwarcie specjalnie nie ma jak to mówiła ordynator, dziecko bardzo nisko leży, bardzo. Ale nie zapowiada się na dzień dzisiejszy na poród, do jutra napewno zostaje.
Czekam aż moje zbawienie przywiezie coś dobrego bo obiad był taki 6 na 10 😂😂😂KiNiAW, legusta, Izulek21, hypatia92, Kadża, Bożena, mama_Klary lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Dziewczyny któraś pytała czy matka Polka, nie. Miałam jechać ale mam znacznie dalej niż Sieradz w tutaj opieka też nie jest zła. Noc ciężka bo spać nie mogłam, ale takto źle nie jest. Druga kroplówka boli bardzo, zaraz chyba zgłoszę że boli
ktg było ok, bez skurczy. Szyjka się skraca, rozwarcie specjalnie nie ma jak to mówiła ordynator, dziecko bardzo nisko leży, bardzo. Ale nie zapowiada się na dzień dzisiejszy na poród, do jutra napewno zostaje.
Czekam aż moje zbawienie przywiezie coś dobrego bo obiad był taki 6 na 10 😂😂😂
Dobrze, że skurczy nie ma. Niech dzidzia jeszcze poczeka. Może te kroplówki pomogą. A w szpitalu to nigdy nie śpi się najlepiej.
Ja to myślę jak zasnę w innym miejscu bez Narzeczonego, bo w sumie to nigdy nie spędzamy nocy osobno 😅
Trzymam kciuki aby się wszystko uspokoiło 😘KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Jednak kupię sobie jakiś inny szlafrok, widziałam na allegro i jakiś bawełniany wezmę tak jak radzicie. Dziękuję za rady. ❤️
Od poniedziałku nic tylko bym spała i spała. Totalnie nic się nie chce, a jeszcze przez ten gorąc to już dopiero. Spać nie idzie, bo gorąco. Zaraz odpalam wiatrak i zimną lemoniadę.
Przyszły mi dzisiaj te staniki do karmienia z sinsay. Są cudne, że chyba po karmieniu i tak będę je nosić, bo ta koronka jest piękna 😍Sara10, KiNiAW, PorannaPanna, legusta lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:U mnie w tym rozmiarze 14 body (głównie dostane i głównie z krótkim 🙈) i 6 pajacy, ale jeszcze mam 3x kaftanik i 3x półśpiochy, bo szpital wymaga. Wydaje mi się, że nie będę tego potem w domu zakładać, no ale zobaczymy 😀.
Patrycja i Poranna Panna trzymajcie się w szpitalu. To już jest w zasadzie bezpieczny etap, ale i tak trzymamy kciuki, aby jeszcze chwilę razem pobyć 🙂.
Wiesz co ja kupiłam najzwyklejszy szlafrok w sklepie z odzieżą ciążowa. Dałam 49zlhypatia92 lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Moja lekarka nic o gbs nie mówiła 🤔 teraz 24go idę, będę w 36 tygodniu to może będzie teraz pobierać. Na pewno nam próby wątrobowe do zrobienia, glukozę , mocz morfologię
A ty masz miec cc? Czasami jak ktoś ma cc to nie dają na gbs to jest ważne przy naturalnym porodzie siostra np pierwszy naturalnie i miała robione drugie cc i nie kazał lekarz ale możesz zapytać 😊 -
KiNiAW wrote:A ty masz miec cc? Czasami jak ktoś ma cc to nie dają na gbs to jest ważne przy naturalnym porodzie siostra np pierwszy naturalnie i miała robione drugie cc i nie kazał lekarz ale możesz zapytać 😊
myślę że w szpitalu krzywdy nie zrobią, jak pójdę to zobaczymy co się będzie działo:) a iść mam po majówce.
KiNiAW lubi tę wiadomość