X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Pamiętam jak po CC w Matce Polce też leżałam na skrzypiącym łóżku i wszystkie noce praktycznie leżałam na plecach bez zaśnięcia bo jak próbowałam się przekręcić na bok to nie dość, że rana bolała to to łóżko tak skrzypiało, że mi było głupio próbować się przekręcać przez ten hałas a jeszcze dwie inne osoby były na sali 😅 Trzy dni bólu kręgosłupa przez to i nieprzespane noce 😂
    Ojeju 🙈 to ja miałam raj bo dali mi jedno z tych nowych łóżek gdzie nawet podnoszenie działało dobrze 🙈 ale ja tego nie umiałam obsługiwać. 😂

KiNiAW, mama_Klary lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja wlasnie wyciagnelam ubranka 56 do prania...
    17 bodziakow, 14 pajacy... Was tez tak ponioslo? 🙈 a mialam wrazenie ze praktycznie nic nie kupuje bo wiekszosc po synku :p
    U mnie w tym rozmiarze 14 body (głównie dostane i głównie z krótkim 🙈) i 6 pajacy, ale jeszcze mam 3x kaftanik i 3x półśpiochy, bo szpital wymaga. Wydaje mi się, że nie będę tego potem w domu zakładać, no ale zobaczymy 😀.

Dziewczyny co mają cienkie fajne szlafroki, podacie firmy/modele? Bo też szukam, póki co spakowałam taką narzutkę bawełnianą do połowy uda, ale jej nie mam czym przewiązać w pasie. Sinsay oczywiście sprawdzę.

Ja dziś pobrałam wymaz na GBS (mój lekarz kazał po skonczeniu 34 tc, bo czekanie na wynik to 7-14 dni - mam nadzieję, że będzie szybciej niż później) i od razu wszystkie te zakaźne z krwi, morfo i mocz na jutrzejszą wizytę, plus kontrola TSH. Uff!

Patrycja i Poranna Panna trzymajcie się w szpitalu. To już jest w zasadzie bezpieczny etap, ale i tak trzymamy kciuki, aby jeszcze chwilę razem pobyć 🙂.

KiNiAW, legusta, Patrycja_Pata, PorannaPanna lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    U mnie w tym rozmiarze 14 body (głównie dostane i głównie z krótkim 🙈) i 6 pajacy, ale jeszcze mam 3x kaftanik i 3x półśpiochy, bo szpital wymaga. Wydaje mi się, że nie będę tego potem w domu zakładać, no ale zobaczymy 😀.

Dziewczyny co mają cienkie fajne szlafroki, podacie firmy/modele? Bo też szukam, póki co spakowałam taką narzutkę bawełnianą do połowy uda, ale jej nie mam czym przewiązać w pasie. Sinsay oczywiście sprawdzę.

Ja dziś pobrałam wymaz na GBS (mój lekarz kazał po skonczeniu 34 tc, bo czekanie na wynik to 7-14 dni - mam nadzieję, że będzie szybciej niż później) i od razu wszystkie te zakaźne z krwi, morfo i mocz na jutrzejszą wizytę, plus kontrola TSH. Uff!

Patrycja i Poranna Panna trzymajcie się w szpitalu. To już jest w zasadzie bezpieczny etap, ale i tak trzymamy kciuki, aby jeszcze chwilę razem pobyć 🙂.

Ja kupiłam zwykły cienki szlafrok w bieliźniarskim 😅 wogole nie przepadam za szlaforkami takiego typu więc tylko będzie służył do szpitala

hypatia92 lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia gdzie planujesz rodzic?

Przy pierwszym dziecku nie mialam kaftanikow, za to polspiochy super mi sie uzytkowalo :) duzo wygodniej niz spodenki+skarpetki :)
    Ja nienawidze szlafrokow i cienki bawelniany lezy od pierwszego porodu na dnie szafy, teraz mocno sie zastanawiam aby bluze zapakowac 😂

Tez musze sie umowic na gbs, ale mi mowili ze po skonczonym 35 tyg :)

hypatia92, KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki zielony z sinsaya, 100% wiskoza. Przy poprzednim porodzie miałam byle jaki z lumpa za 10 zł i czułam się okropnie 🤣 także teraz stwierdziłam, że co jak co, dla własnej psychiki będę kupować ładne rzeczy 😅

hypatia92, legusta, Sara10, Izulek21, Olix, Bożena lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Przy pierwszym dziecku nie mialam kaftanikow, za to polspiochy super mi sie uzytkowalo :) duzo wygodniej niz spodenki+skarpetki :)
    Ja nienawidze szlafrokow i cienki bawelniany lezy od pierwszego porodu na dnie szafy, teraz mocno sie zastanawiam aby bluze zapakowac 😂

Mi też dopiero 17 da na gbs to będę 35t

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ujastek 🙂.
    Z półśpiochów chociaż skarpetki nie spadają 😂.
    Też czytałam, że między 35 a 37 tc, no ale słucham się lekarza. W sumie jestem w 35, tyle że nieskończonym.

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • legusta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Ujastek 🙂.
    Z półśpiochów chociaż skarpetki nie spadają 😂.
    Też czytałam, że między 35 a 37 tc, no ale słucham się lekarza. W sumie jestem w 35, tyle że nieskończonym.
    Natchnęłaś mnie, chyba dokupię jeszcze półśpiochy bo mam tylko jedne a te z hmu są świetne na pierwsze dni /tyg :)

hypatia92, KiNiAW lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś pytała czy matka Polka, nie. Miałam jechać ale mam znacznie dalej niż Sieradz w tutaj opieka też nie jest zła. Noc ciężka bo spać nie mogłam, ale takto źle nie jest. Druga kroplówka boli bardzo, zaraz chyba zgłoszę że boli :( ktg było ok, bez skurczy. Szyjka się skraca, rozwarcie specjalnie nie ma jak to mówiła ordynator, dziecko bardzo nisko leży, bardzo. Ale nie zapowiada się na dzień dzisiejszy na poród, do jutra napewno zostaje.
    Czekam aż moje zbawienie przywiezie coś dobrego bo obiad był taki 6 na 10 😂😂😂

KiNiAW, legusta, Izulek21, hypatia92, Kadża, Bożena, mama_Klary lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dziewczyny któraś pytała czy matka Polka, nie. Miałam jechać ale mam znacznie dalej niż Sieradz w tutaj opieka też nie jest zła. Noc ciężka bo spać nie mogłam, ale takto źle nie jest. Druga kroplówka boli bardzo, zaraz chyba zgłoszę że boli :( ktg było ok, bez skurczy. Szyjka się skraca, rozwarcie specjalnie nie ma jak to mówiła ordynator, dziecko bardzo nisko leży, bardzo. Ale nie zapowiada się na dzień dzisiejszy na poród, do jutra napewno zostaje.
    Czekam aż moje zbawienie przywiezie coś dobrego bo obiad był taki 6 na 10 😂😂😂

Dobrze, że skurczy nie ma. Niech dzidzia jeszcze poczeka. Może te kroplówki pomogą. A w szpitalu to nigdy nie śpi się najlepiej.
    Ja to myślę jak zasnę w innym miejscu bez Narzeczonego, bo w sumie to nigdy nie spędzamy nocy osobno 😅

Trzymam kciuki aby się wszystko uspokoiło 😘

KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak kupię sobie jakiś inny szlafrok, widziałam na allegro i jakiś bawełniany wezmę tak jak radzicie. Dziękuję za rady. ❤️

Od poniedziałku nic tylko bym spała i spała. Totalnie nic się nie chce, a jeszcze przez ten gorąc to już dopiero. Spać nie idzie, bo gorąco. Zaraz odpalam wiatrak i zimną lemoniadę.

Przyszły mi dzisiaj te staniki do karmienia z sinsay. Są cudne, że chyba po karmieniu i tak będę je nosić, bo ta koronka jest piękna 😍

Sara10, KiNiAW, PorannaPanna, legusta lubią tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie co można kupić na alergię dla nas? Bo mnie Wiosna właśnie zaatakowała na całego 😂

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Dziewczyny, wiecie co można kupić na alergię dla nas? Bo mnie Wiosna właśnie zaatakowała na całego 😂

Ojj nie pomogę niestety

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Można Claritine 1x na dobę, pytałam alergologa.

Sara10 lubi tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziescisześć wrote:
    Można Claritine 1x na dobę, pytałam alergologa.

Dziękuję bardzo!

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Wiesz co ja kupiłam najzwyklejszy szlafrok w sklepie z odzieżą ciążowa. Dałam 49zl

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Mi pronasal pomaga do nosa.... I to w sumie możemy... A też ma problem z pyłkami ;/

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka nic o gbs nie mówiła 🤔 teraz 24go idę, będę w 36 tygodniu to może będzie teraz pobierać. Na pewno nam próby wątrobowe do zrobienia, glukozę , mocz morfologię

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Moja lekarka nic o gbs nie mówiła 🤔 teraz 24go idę, będę w 36 tygodniu to może będzie teraz pobierać. Na pewno nam próby wątrobowe do zrobienia, glukozę , mocz morfologię

A ty masz miec cc? Czasami jak ktoś ma cc to nie dają na gbs to jest ważne przy naturalnym porodzie siostra np pierwszy naturalnie i miała robione drugie cc i nie kazał lekarz ale możesz zapytać 😊

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A ty masz miec cc? Czasami jak ktoś ma cc to nie dają na gbs to jest ważne przy naturalnym porodzie siostra np pierwszy naturalnie i miała robione drugie cc i nie kazał lekarz ale możesz zapytać 😊
    Właśnie nie wiadomo co ja będę miec. Pierwsza miałam CC, teraz niby wskazań nie ma więc będzie decydował szpital. Tak mi powiedziała lekarka. Mówiła też że po CC nie można dawać oksytocyny więc nie wiem jak oni mi poród wywołają, teoretycznie przy cukrzycy i insulinie powinnam tydzień wcześniej mieć rozwiązana ciążę... Jeszcze wszystko będzie zależało od łożyska, od przepływów. Narazie jest dobrze, ale np z Gabrysiem dobrze było do 37 tygodnia, wtedy źle mi wyszło ktg przed wizytą, po wizycie była powtórka i od razu szpital.... Także wiem, że nic nie wiem :) myślę że w szpitalu krzywdy nie zrobią, jak pójdę to zobaczymy co się będzie działo:) a iść mam po majówce.

KiNiAW lubi tę wiadomość

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ