X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sa te skurcze przepowiadające, to czujecie wtedy ruchy maluchów??

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny a jak sa te skurcze przepowiadające, to czujecie wtedy ruchy maluchów??

Aktualnie wyciszyły mi się skurcze ale gdy miałam to czułam ruchy

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Aktualnie wyciszyły mi się skurcze ale gdy miałam to czułam ruchy
    Oki... No to miałam coś takiego dzisiaj :/ do tej pory tylko brzuch twardniał bardzo. A dziś pojawił się ból podbrzusza przez chwilę, brzuch stwardniał i młody się wiercił bardzo przy tym. Strasznie to było nieprzyjemne.

• legusta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek mam z tym spaniem dokładnie to samo, wczoraj i dziś byłam tak zmęczona tą pogodą, że nic tylko bym spała 🙈 u nas na szczęście jutro ochłodzenie :) może wróci mi chociaż trochę siły...

Mam wrażenie, że też dziś miałam te skurcze przepowiadające :) albo dziecko tak mocno się kręciło

Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Oki... No to miałam coś takiego dzisiaj :/ do tej pory tylko brzuch twardniał bardzo. A dziś pojawił się ból podbrzusza przez chwilę, brzuch stwardniał i młody się wiercił bardzo przy tym. Strasznie to było nieprzyjemne.

To też tak czułam. Dużo odpoczynku 😘

• legusta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile koszul do porodu/karmienia kupujecie? 🤔

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ja 2 szt kupuje. Tyle też mój szpital wymaga.

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja dostałam 3 do karmienia od koleżanki, a do porodu wezmę coś z lumpa albo długi t-shirt.
    To tylko do szpitala, w domu planuję spać w piżamie.

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

2szt myślę że starcza 😊

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanego dnia i wizyt 😊 czy wy też się w nocy tak pocicie? Obudziłam się rano taka upocona że masakra zawsze miałam problem z poceniem ale pod pachami a teraz mam wrażenie że całe ciało a jeszcze jak zaaplikuje na wieczór ta luteinę i założę wkładkę to nawet boki krocza mam wrażenie że w dzień chyba od tej wkładki 😵‍💫

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja mam dwie sztuki

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny udanego dnia i wizyt 😊 czy wy też się w nocy tak pocicie? Obudziłam się rano taka upocona że masakra zawsze miałam problem z poceniem ale pod pachami a teraz mam wrażenie że całe ciało a jeszcze jak zaaplikuje na wieczór ta luteinę i założę wkładkę to nawet boki krocza mam wrażenie że w dzień chyba od tej wkładki 😵‍💫
    Hej, ja się nie pocę w nocy ale nie ukrywam że śpię przy otwartym oknie już od jakiegoś czasu więc w sypialni mamy chłodno. Ale z kolei pocę się w ciągu dnia i mam takie wybuchy gorąca jak przed okresem miałam zawsze. No i od kilku dni mam głupkowate sny… 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:

Wiesz co, właśnie od kilku dni tak. Myślałam że mi za gorąca , a dziś w pokoju zimno a i tak się spocilam. 🤔

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:

Mi jest non stop duszno ostatnio. Okno mamy cały czas otwarte a i tak mam wrażenie, że jest duszno ciągle. A pocę się jak nie wiem... Dobrze, że to końcówka i unikniemy tych ogromnych upałów będąc w ciąży uff

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

KiNiAW a za ciepło nie masz w sypialni?Ostarnie dni mocno musiały nagrzać mury domów niespodziewanie. Na szczęście już chłodniej :)

Ja jak robi się około 7 stopni w nocy to już śpię tylko przy otwartym,nie potrafię zasnąć jak ciepło :/

Mi jeszcze wczoraj brzuch twardniał przez te przekopy w ogrodzie,resztę bardziej siłową już odpuściłam sobie.

Ja nic do porodu ani do spania do karmienia specjalnie nie dokupuje-stare się nadadzą,a i dostałam kilka bluzek z długim rękawem do karmienia,są za duże więc będzie w nich spanko.

Byłam wczoraj u uroginki i pokazała mi masaż krocza-mam bliznę po poprzednich porodach (rutynowe nacięcie) i najbardziej nad nią muszę popracować. Nie jest to przyjemne,ale cóż…🫣

Wlasnie wyszłam z badania krwi,jutro z rana wizyta.

Wspaniałego dnia dla Was!

KiNiAW, Kadża, hypatia92 lubią tę wiadomość

age.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie mam żadnych koszul, muszę zamówić :) po pierwszym porodzie szybko się pozbyłam, bo nienawidzę spać w koszulach nocnych. U mnie najlepiej sprawdzają się koszulki i krótkie spodenki do spania, ale wiem, że szpital wymaga koszule - jednak do karmienia i do "kontroli" czy wszystko ok się goi wygodniej.
    W pierwszej ciąży miałam 3 a i tak mąż musiał prać 🤭 2 wydają mi się mało, bo nie mamy suszarki a z pogodą w maju może być jeszcze różnie. W takim razie zamówię chyba 3, żeby jedna była w rezerwie gdyby pobyt w szpitalu się przedłużył :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Hej dziewczyny!

KiNiAW a za ciepło nie masz w sypialni?Ostarnie dni mocno musiały nagrzać mury domów niespodziewanie. Na szczęście już chłodniej :)

Ja jak robi się około 7 stopni w nocy to już śpię tylko przy otwartym,nie potrafię zasnąć jak ciepło :/

Mi jeszcze wczoraj brzuch twardniał przez te przekopy w ogrodzie,resztę bardziej siłową już odpuściłam sobie.

Ja nic do porodu ani do spania do karmienia specjalnie nie dokupuje-stare się nadadzą,a i dostałam kilka bluzek z długim rękawem do karmienia,są za duże więc będzie w nich spanko.

Byłam wczoraj u uroginki i pokazała mi masaż krocza-mam bliznę po poprzednich porodach (rutynowe nacięcie) i najbardziej nad nią muszę popracować. Nie jest to przyjemne,ale cóż…🫣

Wlasnie wyszłam z badania krwi,jutro z rana wizyta.

Wspaniałego dnia dla Was!
    Ja tak samo mam że jak w nocy około 10 stopni to ja już otwarte okno. Zdecydowanie lepiej mi się śpi w chłodnym

KiNiAW, Agatekk lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 koszule - jedna porodowa, a reszta na pobyt. Z synem byłam dzień dłużej przez bilirubinę i idealnie wystarczyło po jednej na dzień. Moim zdaniem tshirty nie są najwygodniejszą opcją do porodu, przydaje się coś rozpinanego, żeby przyjąć dzidzię na klatę 😁 i trudniej się ściąga niż koszulę w przypadku, gdy trzeba szybko się rozebrać. A moja porodowa jakoś bardzo nie ucierpiała, mimo że odeszły mi wody i zanim trafiłam na stół to poród trochę trwał.

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam naszykowane dwie koszulę do karmienia, na poród ponoć szpital mi da jednorazowa(kiedyś dawali 😂)

Z dobrych wieści dziś wychodzę do domu! Bobas okej, szyjka krótka ale się nie skraca, rozwarcia jakoś specjalnie nie ma(nie rozumiem ale okej 😂 czemu nie powie pani doktorowa że jest np cm) 😂 dzidzia jest bardzo nisko więc mamy odpoczywać i wytrzymać chociaż dwa tygodnie, ja napewno nie wytrzymam, syn zobaczymy 😂 także zjem tu jeszcze obiadek i do domku do chłopa mojego kochanego ❤️

legusta, Bożena, KiNiAW, JJJ, Kadża, Sara10, hypatia92, Izulek21, Madden lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam koszul do karmienia, mam jedną do szpitala niby na porod, ale i tak wezmę te szpitalna bo ja zakładam odwrotnie i otwarcie mam z przodu więc jakby co to dzidzie mogą mi położyć na brzuchu. bluzki i legginsy mam do chodzenia po.szpitalu i normalna pijame na noc. bluzki z dekoltem więc łatwo do wyciągnięcia cycka do karmienia jak by co. Mnie też jest gorąco, sypiam przy otwartym oknie, ale to normalne pod koniec ciazy, hormony i te sprawy.

Jak ja mam skurcze przepowiadające to mała się nie rusza wcale. Moje są krótkie ale za to dość silne. mała ruszą się 3 razy dziennie, wieczorem najmocniej, w
    ciągu dnia słabiej.
    Przeziębiłam się na dobre, musze się wykurować do soboty bo wtedy pasierb wraca do Londynu i odpadnie mi pomoc przy dzieciakach. Eh...

KiNiAW lubi tę wiadomość

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ