Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulek21 wrote:Aktualnie wyciszyły mi się skurcze ale gdy miałam to czułam ruchy
-
Izulek mam z tym spaniem dokładnie to samo, wczoraj i dziś byłam tak zmęczona tą pogodą, że nic tylko bym spała 🙈 u nas na szczęście jutro ochłodzenie może wróci mi chociaż trochę siły...
Mam wrażenie, że też dziś miałam te skurcze przepowiadające albo dziecko tak mocno się kręciłoIzulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Bożena wrote:Oki... No to miałam coś takiego dzisiaj do tej pory tylko brzuch twardniał bardzo. A dziś pojawił się ból podbrzusza przez chwilę, brzuch stwardniał i młody się wiercił bardzo przy tym. Strasznie to było nieprzyjemne.
To też tak czułam. Dużo odpoczynku 😘 -
legusta wrote:Dziewczyny ile koszul do porodu/karmienia kupujecie? 🤔
To tylko do szpitala, w domu planuję spać w piżamie.KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Dziewczyny udanego dnia i wizyt 😊 czy wy też się w nocy tak pocicie? Obudziłam się rano taka upocona że masakra zawsze miałam problem z poceniem ale pod pachami a teraz mam wrażenie że całe ciało a jeszcze jak zaaplikuje na wieczór ta luteinę i założę wkładkę to nawet boki krocza mam wrażenie że w dzień chyba od tej wkładki 😵💫
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny udanego dnia i wizyt 😊 czy wy też się w nocy tak pocicie? Obudziłam się rano taka upocona że masakra zawsze miałam problem z poceniem ale pod pachami a teraz mam wrażenie że całe ciało a jeszcze jak zaaplikuje na wieczór ta luteinę i założę wkładkę to nawet boki krocza mam wrażenie że w dzień chyba od tej wkładki 😵💫
KiNiAW lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
KiNiAW wrote:Dziewczyny udanego dnia i wizyt 😊 czy wy też się w nocy tak pocicie? Obudziłam się rano taka upocona że masakra zawsze miałam problem z poceniem ale pod pachami a teraz mam wrażenie że całe ciało a jeszcze jak zaaplikuje na wieczór ta luteinę i założę wkładkę to nawet boki krocza mam wrażenie że w dzień chyba od tej wkładki 😵💫
Wiesz co, właśnie od kilku dni tak. Myślałam że mi za gorąca , a dziś w pokoju zimno a i tak się spocilam. 🤔KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Mi jest non stop duszno ostatnio. Okno mamy cały czas otwarte a i tak mam wrażenie, że jest duszno ciągle. A pocę się jak nie wiem... Dobrze, że to końcówka i unikniemy tych ogromnych upałów będąc w ciąży uffKiNiAW lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
KiNiAW a za ciepło nie masz w sypialni?Ostarnie dni mocno musiały nagrzać mury domów niespodziewanie. Na szczęście już chłodniej
Ja jak robi się około 7 stopni w nocy to już śpię tylko przy otwartym,nie potrafię zasnąć jak ciepło
Mi jeszcze wczoraj brzuch twardniał przez te przekopy w ogrodzie,resztę bardziej siłową już odpuściłam sobie.
Ja nic do porodu ani do spania do karmienia specjalnie nie dokupuje-stare się nadadzą,a i dostałam kilka bluzek z długim rękawem do karmienia,są za duże więc będzie w nich spanko.
Byłam wczoraj u uroginki i pokazała mi masaż krocza-mam bliznę po poprzednich porodach (rutynowe nacięcie) i najbardziej nad nią muszę popracować. Nie jest to przyjemne,ale cóż…🫣
Wlasnie wyszłam z badania krwi,jutro z rana wizyta.
Wspaniałego dnia dla Was!
KiNiAW, Kadża, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie nie mam żadnych koszul, muszę zamówić po pierwszym porodzie szybko się pozbyłam, bo nienawidzę spać w koszulach nocnych. U mnie najlepiej sprawdzają się koszulki i krótkie spodenki do spania, ale wiem, że szpital wymaga koszule - jednak do karmienia i do "kontroli" czy wszystko ok się goi wygodniej.
W pierwszej ciąży miałam 3 a i tak mąż musiał prać 🤭 2 wydają mi się mało, bo nie mamy suszarki a z pogodą w maju może być jeszcze różnie. W takim razie zamówię chyba 3, żeby jedna była w rezerwie gdyby pobyt w szpitalu się przedłużyłKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Agatekk wrote:Hej dziewczyny!
KiNiAW a za ciepło nie masz w sypialni?Ostarnie dni mocno musiały nagrzać mury domów niespodziewanie. Na szczęście już chłodniej
Ja jak robi się około 7 stopni w nocy to już śpię tylko przy otwartym,nie potrafię zasnąć jak ciepło
Mi jeszcze wczoraj brzuch twardniał przez te przekopy w ogrodzie,resztę bardziej siłową już odpuściłam sobie.
Ja nic do porodu ani do spania do karmienia specjalnie nie dokupuje-stare się nadadzą,a i dostałam kilka bluzek z długim rękawem do karmienia,są za duże więc będzie w nich spanko.
Byłam wczoraj u uroginki i pokazała mi masaż krocza-mam bliznę po poprzednich porodach (rutynowe nacięcie) i najbardziej nad nią muszę popracować. Nie jest to przyjemne,ale cóż…🫣
Wlasnie wyszłam z badania krwi,jutro z rana wizyta.
Wspaniałego dnia dla Was!KiNiAW, Agatekk lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Ja mam 4 koszule - jedna porodowa, a reszta na pobyt. Z synem byłam dzień dłużej przez bilirubinę i idealnie wystarczyło po jednej na dzień. Moim zdaniem tshirty nie są najwygodniejszą opcją do porodu, przydaje się coś rozpinanego, żeby przyjąć dzidzię na klatę 😁 i trudniej się ściąga niż koszulę w przypadku, gdy trzeba szybko się rozebrać. A moja porodowa jakoś bardzo nie ucierpiała, mimo że odeszły mi wody i zanim trafiłam na stół to poród trochę trwał.
KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Też mam naszykowane dwie koszulę do karmienia, na poród ponoć szpital mi da jednorazowa(kiedyś dawali 😂)
Z dobrych wieści dziś wychodzę do domu! Bobas okej, szyjka krótka ale się nie skraca, rozwarcia jakoś specjalnie nie ma(nie rozumiem ale okej 😂 czemu nie powie pani doktorowa że jest np cm) 😂 dzidzia jest bardzo nisko więc mamy odpoczywać i wytrzymać chociaż dwa tygodnie, ja napewno nie wytrzymam, syn zobaczymy 😂 także zjem tu jeszcze obiadek i do domku do chłopa mojego kochanego ❤️legusta, Bożena, KiNiAW, JJJ, Kadża, Sara10, hypatia92, Izulek21, Madden lubią tę wiadomość
-
Ja w ogóle nie mam koszul do karmienia, mam jedną do szpitala niby na porod, ale i tak wezmę te szpitalna bo ja zakładam odwrotnie i otwarcie mam z przodu więc jakby co to dzidzie mogą mi położyć na brzuchu. bluzki i legginsy mam do chodzenia po.szpitalu i normalna pijame na noc. bluzki z dekoltem więc łatwo do wyciągnięcia cycka do karmienia jak by co. Mnie też jest gorąco, sypiam przy otwartym oknie, ale to normalne pod koniec ciazy, hormony i te sprawy.
Jak ja mam skurcze przepowiadające to mała się nie rusza wcale. Moje są krótkie ale za to dość silne. mała ruszą się 3 razy dziennie, wieczorem najmocniej, w
ciągu dnia słabiej.
Przeziębiłam się na dobre, musze się wykurować do soboty bo wtedy pasierb wraca do Londynu i odpadnie mi pomoc przy dzieciakach. Eh...KiNiAW lubi tę wiadomość