Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
KiNiAW wrote:Ale może szpital ma inne usg twój gin inne i zawsze są widełki nie martw się na zapas napewno jest ok 😊
KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Według wypisu ze szpitala waga to „1843 +/-270 gr”
Mamy jutro 36tc równo…KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Poranna Panna nie martw się. Ja byłam podobnym przypadkiem. Moja mama jak była ze mną w ciąży zjadła banana którym się zatruła i ponoć od tego ja przestałam rosnąć w brzuchu. Ostatecznie urodziłam się w 39 tygodniu z wagą 2 kg ledwo. A po urodzeniu wystrzeliłam z wagą błyskawicznie. Na pewno jest wszystko w porządku ☺️
PorannaPanna, KiNiAW, legusta, Kadża lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Bożena wrote:Hmm. No to mała waga ale z drugiej strony są też i te widełki, ten margines błędu. A z drugiej strony jak on leży nisko to może ciężki go zmierzyć i tak strzelają?? A przepływy masz dobre, łożysko też?
Milenka trochę mnie uspokoilas. Z drugiej strony jakby było bardzo nie ok to by nie wypuścili raczej ze szpitalaKiNiAW, Milena96 lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Tak, przepływy są okej. Już się tak nie stresuję. Po prostu przyłożę się do jedzenia rzeczy które są bogate w takie wartości dla niego teraz ważne.
Milenka trochę mnie uspokoilas. Z drugiej strony jakby było bardzo nie ok to by nie wypuścili raczej ze szpitala
Dokładnie gdyby było fos nie tak to trzymali by cię na obserwacji siostry mała miała mieć 3500 przy urodzeniu a urodziła się ponad 4kg to ponad 500g usg przeklamywaloBożena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale macie przeboje !
Szok, że to pokazuje, że terminy naprawdę nas gonia Oo Oby wszystko u was było dobrze!
PorannaPanna powodzonka! Ładuj w siebie ile wlezie teraz! Jedz za trzech
Jeśli chodzi o szlafroki to słyszałam, że muślinowe się super sprawdzają i myślę czy nie zamówic, bo mam w domu taki satynowy jeden... Koszule nocną dostałam jedną od bratowej i musze chyba jeszcze chociaż jedna dokupić... Ale to ciekawe... okazuje sie, ze praktycznie żadna z nas nie lubi spać w koszulach ... ciekawe czemu aż tyle ich w sprzedaży
A czy któras z was poleci gdzie kupić biustonosz do karmienia, ale dla sporych piersi? takie 75 F/G? Przed ciążą nosiłam 70G, ale doszlo w obwodzie troche no i miseczka też chyba...
Z palcem lepiej, musiałam zdjąc szybciej szwy, bo chyba Pania w szpitalu ponioslo ze ściśnięciem i grubością nici... Masakra byla 3 dni. Pulsował palec, okropnie spuchniety, strasznie bolał dopóki nie zdjęłam szwów...
W poniedzialek za to moja mama z siostra i bratowa zrobiły mi baby shower niespodziankeZaprosily moja ekipe babeczek i sie uśmiałysmy, posiedziałysmy popijając 0,0 % Cin Cina - polecam.. calkiem smaczny o dziwo Oo
Dzisiaj żeby nie było tak kolorowo zdycham przez ból pod żebrami... jutro z rana mam badania krwii różne i ten posiew wlasnie GBS. Chyba to oznacza ostatnią prostą ..
A po powrocie przyjezdza do nas fotograf i robimy jakąś sesję zdjeciowaTaka prosta w plenerze na łące
Izulek21, PorannaPanna, legusta, KiNiAW, hypatia92, Bożena, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dokładnie gdyby było fos nie tak to trzymali by cię na obserwacji siostry mała miała mieć 3500 przy urodzeniu a urodziła się ponad 4kg to ponad 500g usg przeklamywalo
KiNiAW, hypatia92, Kadża, PorannaPanna lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
PorannaPanna wrote:Tak, przepływy są okej. Już się tak nie stresuję. Po prostu przyłożę się do jedzenia rzeczy które są bogate w takie wartości dla niego teraz ważne.
Milenka trochę mnie uspokoilas. Z drugiej strony jakby było bardzo nie ok to by nie wypuścili raczej ze szpitalauważam że wszystko jest oki, jakby coś było nie tak to tak jak piszesz by zostawili Cię w szpitalu.
KiNiAW, Kadża, PorannaPanna, legusta lubią tę wiadomość
-
Lenayna wrote:Dziewczyny, ale macie przeboje !
Szok, że to pokazuje, że terminy naprawdę nas gonia Oo Oby wszystko u was było dobrze!
PorannaPanna powodzonka! Ładuj w siebie ile wlezie teraz! Jedz za trzech
Jeśli chodzi o szlafroki to słyszałam, że muślinowe się super sprawdzają i myślę czy nie zamówic, bo mam w domu taki satynowy jeden... Koszule nocną dostałam jedną od bratowej i musze chyba jeszcze chociaż jedna dokupić... Ale to ciekawe... okazuje sie, ze praktycznie żadna z nas nie lubi spać w koszulach ... ciekawe czemu aż tyle ich w sprzedaży
A czy któras z was poleci gdzie kupić biustonosz do karmienia, ale dla sporych piersi? takie 75 F/G? Przed ciążą nosiłam 70G, ale doszlo w obwodzie troche no i miseczka też chyba...
Z palcem lepiej, musiałam zdjąc szybciej szwy, bo chyba Pania w szpitalu ponioslo ze ściśnięciem i grubością nici... Masakra byla 3 dni. Pulsował palec, okropnie spuchniety, strasznie bolał dopóki nie zdjęłam szwów...
W poniedzialek za to moja mama z siostra i bratowa zrobiły mi baby shower niespodziankeZaprosily moja ekipe babeczek i sie uśmiałysmy, posiedziałysmy popijając 0,0 % Cin Cina - polecam.. calkiem smaczny o dziwo Oo
Dzisiaj żeby nie było tak kolorowo zdycham przez ból pod żebrami... jutro z rana mam badania krwii różne i ten posiew wlasnie GBS. Chyba to oznacza ostatnią prostą ..
A po powrocie przyjezdza do nas fotograf i robimy jakąś sesję zdjeciowaTaka prosta w plenerze na łące
właśnie 75G a drugi kupiłam najzwyklejszy bawełniany w sklepie z odzieżą ciążowa
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Ja już po spuszczeniu sporo krwi na badania i śniadaniu. Słonko ładnie świeci, ale wiatr robi swoje 🙄 a tak mi dobrze w weekend w ogrodzie było 😁 nocka słabo na każdym boku jak leżałam to potem ból straszny na plechach oddychać ciężko, mąż się śmiał, że przy przekręcaniu miałam chyba próbne stękania do porodu😂
Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Zostalo mi 14 dni 😱♥️
Nam na ostatniej wizycie nie udalo sie zmierzyć, uparciuch wypieła sie pupa w strone brzucha i koniec.
45 minut leżałam na tym fotelu i nic 🤷♀️ tylko mi plecy chwyciło tak że zejsc nie umiałam 🤣😂
Mialam wczoraj KTG u położnej, specjalnie najadlam sie slodkiego przed...mała udawala że jej nie ma 😅 a gdy tylko mnie porozpinała i usiadlam na krzesle..fale dunaju 🤦♀️
To jest dzidzia ewidentnie niewspolpracujaca z personelem medycznym 😂🤣
Brzuch mi juz opadl porzadnie, także oddycham jak kiedyś i nawet te wielkie uczucia goraca mi minely 🥵
Córcia wstawila sie juz w kanał, na szczescie szyjka daje rade 🙈 i mimo skurczy i twardnienia jakos sie trzymamy...moze temu ze mimo ze mnie trafia grzecznie leze ile moge zeby jej nie prowokowac.
Za to dzisiaj obiecalam sobie że sie spakuje, bo juz kilka dni to odwlekam...ale nareszcie mam wszystko co potrzebuje 😱Izulek21, Kadża, legusta, Sara10, KiNiAW, Kasia1988, Lenayna, hypatia92 lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Madden wrote:Zostalo mi 14 dni 😱♥️
Nam na ostatniej wizycie nie udalo sie zmierzyć, uparciuch wypieła sie pupa w strone brzucha i koniec.
45 minut leżałam na tym fotelu i nic 🤷♀️ tylko mi plecy chwyciło tak że zejsc nie umiałam 🤣😂
Mialam wczoraj KTG u położnej, specjalnie najadlam sie slodkiego przed...mała udawala że jej nie ma 😅 a gdy tylko mnie porozpinała i usiadlam na krzesle..fale dunaju 🤦♀️
To jest dzidzia ewidentnie niewspolpracujaca z personelem medycznym 😂🤣
Brzuch mi juz opadl porzadnie, także oddycham jak kiedyś i nawet te wielkie uczucia goraca mi minely 🥵
Córcia wstawila sie juz w kanał, na szczescie szyjka daje rade 🙈 i mimo skurczy i twardnienia jakos sie trzymamy...moze temu ze mimo ze mnie trafia grzecznie leze ile moge zeby jej nie prowokowac.
Za to dzisiaj obiecalam sobie że sie spakuje, bo juz kilka dni to odwlekam...ale nareszcie mam wszystko co potrzebuje 😱
Powodzenia! Ale to zleciało 🙈
-
Witajcie dziewczyny
no ja też już tydzień do przodu
I czekam już chyba na ten 22 go tylko żeby mała nie postanowiła jeszcze bardziej uparcie po swojemu i teraz się odwróci albo sam się poród zacznie 😂😂😂w czworak jak się już położyłam do łóżka to miałam wrażenie że jakoś bardziej mi „mokro” i że to może wody 🤦🏽♀️👀 spałam w miarę fajnie więc super.
Dziewczyny które macie dzieci … robicie jakiś prezent od nowonarodzonej dziecka dla tego starszego ?
Ja dla młodzieży wiadomo nie ale dla tej 5.5 latki mam maskotkę z napisem od dzidziusia dla siostry i dziś z H&M doszedł mi taki letni komplecik co ma na koszulce starsza siostra napisane. Myślę że będzie się cieszyć
Miłego dnia kochane.Madden, legusta, KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Kazdza nawet nie wpadłam na taki pomysł ale w sumie super sprawa, pomyśle o jakiś kompletach takich samych dla nich.
Ja w nocy masakra, mialam potworny bol krocza, tak silny ze nie mogłam się ruszyć na łóżku. przeleżałam 3 h, bez ruchu, bylam sama z dziećmi więc nie bardzo miałam kogo poprosić o pomoc. Zasnęłam po 2 w nocy, a rano obudziłam się z bólem podbrzusza, jak podczas okresu. Rodziłam już 2 razy, I nie przypominam sobie takiego bólu na żadnym etapie ciazy. Obserwuje czy nie pojawi się jakieś krwawienie czy cos. Może w tej ciazy bardziej boli bo poprzednio była cesarka i do tego mam zrosty w całej jamie brzusznej ? Będę się obserwować. -
Monika.a wrote:Ja już po spuszczeniu sporo krwi na badania i śniadaniu. Słonko ładnie świeci, ale wiatr robi swoje 🙄 a tak mi dobrze w weekend w ogrodzie było 😁 nocka słabo na każdym boku jak leżałam to potem ból straszny na plechach oddychać ciężko, mąż się śmiał, że przy przekręcaniu miałam chyba próbne stękania do porodu😂