X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według wypisu ze szpitala waga to „1843 +/-270 gr”
    Mamy jutro 36tc równo…

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Mamy jutro 36tc równo…

Ale może szpital ma inne usg twój gin inne i zawsze są widełki nie martw się na zapas napewno jest ok 😊

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ale może szpital ma inne usg twój gin inne i zawsze są widełki nie martw się na zapas napewno jest ok 😊
    Mój gin też stwierdził że dziecko nie przybrało na wadze od ostatniej wizyty. Poczytałam w necie co mogę zrobić dla niego, już zakupy zrobione. Będziemy zmieniać trochę dietę żeby może jakoś podnieść jego wagę

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Mamy jutro 36tc równo…
    Hmm. No to mała waga ale z drugiej strony są też i te widełki, ten margines błędu. A z drugiej strony jak on leży nisko to może ciężki go zmierzyć i tak strzelają?? A przepływy masz dobre, łożysko też?

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranna Panna nie martw się. Ja byłam podobnym przypadkiem. Moja mama jak była ze mną w ciąży zjadła banana którym się zatruła i ponoć od tego ja przestałam rosnąć w brzuchu. Ostatecznie urodziłam się w 39 tygodniu z wagą 2 kg ledwo. A po urodzeniu wystrzeliłam z wagą błyskawicznie. Na pewno jest wszystko w porządku ☺️

PorannaPanna, KiNiAW, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Hmm. No to mała waga ale z drugiej strony są też i te widełki, ten margines błędu. A z drugiej strony jak on leży nisko to może ciężki go zmierzyć i tak strzelają?? A przepływy masz dobre, łożysko też?
    Tak, przepływy są okej. Już się tak nie stresuję. Po prostu przyłożę się do jedzenia rzeczy które są bogate w takie wartości dla niego teraz ważne.

Milenka trochę mnie uspokoilas. Z drugiej strony jakby było bardzo nie ok to by nie wypuścili raczej ze szpitala

KiNiAW, Milena96 lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Tak, przepływy są okej. Już się tak nie stresuję. Po prostu przyłożę się do jedzenia rzeczy które są bogate w takie wartości dla niego teraz ważne.

Milenka trochę mnie uspokoilas. Z drugiej strony jakby było bardzo nie ok to by nie wypuścili raczej ze szpitala

Dokładnie gdyby było fos nie tak to trzymali by cię na obserwacji siostry mała miała mieć 3500 przy urodzeniu a urodziła się ponad 4kg to ponad 500g usg przeklamywalo

Bożena lubi tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale macie przeboje !
    Szok, że to pokazuje, że terminy naprawdę nas gonia Oo Oby wszystko u was było dobrze!
    PorannaPanna powodzonka! Ładuj w siebie ile wlezie teraz! Jedz za trzech ;D

Jeśli chodzi o szlafroki to słyszałam, że muślinowe się super sprawdzają i myślę czy nie zamówic, bo mam w domu taki satynowy jeden... Koszule nocną dostałam jedną od bratowej i musze chyba jeszcze chociaż jedna dokupić... Ale to ciekawe... okazuje sie, ze praktycznie żadna z nas nie lubi spać w koszulach ... ciekawe czemu aż tyle ich w sprzedaży ;D

A czy któras z was poleci gdzie kupić biustonosz do karmienia, ale dla sporych piersi? takie 75 F/G? Przed ciążą nosiłam 70G, ale doszlo w obwodzie troche no i miseczka też chyba...

Z palcem lepiej, musiałam zdjąc szybciej szwy, bo chyba Pania w szpitalu ponioslo ze ściśnięciem i grubością nici... Masakra byla 3 dni. Pulsował palec, okropnie spuchniety, strasznie bolał dopóki nie zdjęłam szwów...

W poniedzialek za to moja mama z siostra i bratowa zrobiły mi baby shower niespodzianke ;D Zaprosily moja ekipe babeczek i sie uśmiałysmy, posiedziałysmy popijając 0,0 % Cin Cina - polecam.. calkiem smaczny o dziwo Oo

Dzisiaj żeby nie było tak kolorowo zdycham przez ból pod żebrami... jutro z rana mam badania krwii różne i ten posiew wlasnie GBS. Chyba to oznacza ostatnią prostą ..
    A po powrocie przyjezdza do nas fotograf i robimy jakąś sesję zdjeciowa ;D Taka prosta w plenerze na łące ;)

Izulek21, PorannaPanna, legusta, KiNiAW, hypatia92, Bożena, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dokładnie gdyby było fos nie tak to trzymali by cię na obserwacji siostry mała miała mieć 3500 przy urodzeniu a urodziła się ponad 4kg to ponad 500g usg przeklamywalo
    U mnie w pierwszej ciazy tez przeklamywalo jakies 500g, a znow u mojej sasiadki przeklamywalo w druga strone - miala cesarke w 38tyg i wyciagneli dziecko z waga 2kg :o takze PorannaPanna jak ikosc wod i przeplywy sa ok to nie ma co sie stresowac :)

KiNiAW, hypatia92, Kadża, PorannaPanna lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszałyście coś o globulkach z kwasem hialuronowym po porodzie? Któraś używała?

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    A słyszałyście coś o globulkach z kwasem hialuronowym po porodzie? Któraś używała?
    Ja nie słyszałam, a to jakoś pomaga w gojeniu dzięki lepszemu nawilżeniu czy jak?

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:

No to może zwyczajnie go źle zmierzyli albo będzie okruszkiem :) uważam że wszystko jest oki, jakby coś było nie tak to tak jak piszesz by zostawili Cię w szpitalu.

KiNiAW, Kadża, PorannaPanna, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Dziewczyny, ale macie przeboje !
    Szok, że to pokazuje, że terminy naprawdę nas gonia Oo Oby wszystko u was było dobrze!
    PorannaPanna powodzonka! Ładuj w siebie ile wlezie teraz! Jedz za trzech ;D

Jeśli chodzi o szlafroki to słyszałam, że muślinowe się super sprawdzają i myślę czy nie zamówic, bo mam w domu taki satynowy jeden... Koszule nocną dostałam jedną od bratowej i musze chyba jeszcze chociaż jedna dokupić... Ale to ciekawe... okazuje sie, ze praktycznie żadna z nas nie lubi spać w koszulach ... ciekawe czemu aż tyle ich w sprzedaży ;D

A czy któras z was poleci gdzie kupić biustonosz do karmienia, ale dla sporych piersi? takie 75 F/G? Przed ciążą nosiłam 70G, ale doszlo w obwodzie troche no i miseczka też chyba...

Z palcem lepiej, musiałam zdjąc szybciej szwy, bo chyba Pania w szpitalu ponioslo ze ściśnięciem i grubością nici... Masakra byla 3 dni. Pulsował palec, okropnie spuchniety, strasznie bolał dopóki nie zdjęłam szwów...

W poniedzialek za to moja mama z siostra i bratowa zrobiły mi baby shower niespodzianke ;D Zaprosily moja ekipe babeczek i sie uśmiałysmy, posiedziałysmy popijając 0,0 % Cin Cina - polecam.. calkiem smaczny o dziwo Oo

Dzisiaj żeby nie było tak kolorowo zdycham przez ból pod żebrami... jutro z rana mam badania krwii różne i ten posiew wlasnie GBS. Chyba to oznacza ostatnią prostą ..
    A po powrocie przyjezdza do nas fotograf i robimy jakąś sesję zdjeciowa ;D Taka prosta w plenerze na łące ;)
    Co do biustonoszy to ja mam jeden koronkowy bez wypełnienia z esotiq :) właśnie 75G a drugi kupiłam najzwyklejszy bawełniany w sklepie z odzieżą ciążowa :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt dziewczyny i pięknego dnia 😊😘

Izulek21, Bożena, Gośka29, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spuszczeniu sporo krwi na badania i śniadaniu. Słonko ładnie świeci, ale wiatr robi swoje 🙄 a tak mi dobrze w weekend w ogrodzie było 😁 nocka słabo na każdym boku jak leżałam to potem ból straszny na plechach oddychać ciężko, mąż się śmiał, że przy przekręcaniu miałam chyba próbne stękania do porodu😂

Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Madden Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostalo mi 14 dni 😱♥️

Nam na ostatniej wizycie nie udalo sie zmierzyć, uparciuch wypieła sie pupa w strone brzucha i koniec.
    45 minut leżałam na tym fotelu i nic 🤷‍♀️ tylko mi plecy chwyciło tak że zejsc nie umiałam 🤣😂
    Mialam wczoraj KTG u położnej, specjalnie najadlam sie slodkiego przed...mała udawala że jej nie ma 😅 a gdy tylko mnie porozpinała i usiadlam na krzesle..fale dunaju 🤦‍♀️
    To jest dzidzia ewidentnie niewspolpracujaca z personelem medycznym 😂🤣
    Brzuch mi juz opadl porzadnie, także oddycham jak kiedyś i nawet te wielkie uczucia goraca mi minely 🥵
    Córcia wstawila sie juz w kanał, na szczescie szyjka daje rade 🙈 i mimo skurczy i twardnienia jakos sie trzymamy...moze temu ze mimo ze mnie trafia grzecznie leze ile moge zeby jej nie prowokowac.

Za to dzisiaj obiecalam sobie że sie spakuje, bo juz kilka dni to odwlekam...ale nareszcie mam wszystko co potrzebuje 😱

Izulek21, Kadża, legusta, Sara10, KiNiAW, Kasia1988, Lenayna, hypatia92 lubią tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Zostalo mi 14 dni 😱♥️

Nam na ostatniej wizycie nie udalo sie zmierzyć, uparciuch wypieła sie pupa w strone brzucha i koniec.
    45 minut leżałam na tym fotelu i nic 🤷‍♀️ tylko mi plecy chwyciło tak że zejsc nie umiałam 🤣😂
    Mialam wczoraj KTG u położnej, specjalnie najadlam sie slodkiego przed...mała udawala że jej nie ma 😅 a gdy tylko mnie porozpinała i usiadlam na krzesle..fale dunaju 🤦‍♀️
    To jest dzidzia ewidentnie niewspolpracujaca z personelem medycznym 😂🤣
    Brzuch mi juz opadl porzadnie, także oddycham jak kiedyś i nawet te wielkie uczucia goraca mi minely 🥵
    Córcia wstawila sie juz w kanał, na szczescie szyjka daje rade 🙈 i mimo skurczy i twardnienia jakos sie trzymamy...moze temu ze mimo ze mnie trafia grzecznie leze ile moge zeby jej nie prowokowac.

Za to dzisiaj obiecalam sobie że sie spakuje, bo juz kilka dni to odwlekam...ale nareszcie mam wszystko co potrzebuje 😱

Powodzenia! Ale to zleciało 🙈

• Kadża Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;) no ja też już tydzień do przodu
    I czekam już chyba na ten 22 go tylko żeby mała nie postanowiła jeszcze bardziej uparcie po swojemu i teraz się odwróci albo sam się poród zacznie 😂😂😂w czworak jak się już położyłam do łóżka to miałam wrażenie że jakoś bardziej mi „mokro” i że to może wody 🤦🏽‍♀️👀 spałam w miarę fajnie więc super.
    Dziewczyny które macie dzieci … robicie jakiś prezent od nowonarodzonej dziecka dla tego starszego ?
    Ja dla młodzieży wiadomo nie ale dla tej 5.5 latki mam maskotkę z napisem od dzidziusia dla siostry i dziś z H&M doszedł mi taki letni komplecik co ma na koszulce starsza siostra napisane. Myślę że będzie się cieszyć
    Miłego dnia kochane.

Madden, legusta, KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdza nawet nie wpadłam na taki pomysł ale w sumie super sprawa, pomyśle o jakiś kompletach takich samych dla nich.

Ja w nocy masakra, mialam potworny bol krocza, tak silny ze nie mogłam się ruszyć na łóżku. przeleżałam 3 h, bez ruchu, bylam sama z dziećmi więc nie bardzo miałam kogo poprosić o pomoc. Zasnęłam po 2 w nocy, a rano obudziłam się z bólem podbrzusza, jak podczas okresu. Rodziłam już 2 razy, I nie przypominam sobie takiego bólu na żadnym etapie ciazy. Obserwuje czy nie pojawi się jakieś krwawienie czy cos. Może w tej ciazy bardziej boli bo poprzednio była cesarka i do tego mam zrosty w całej jamie brzusznej ? Będę się obserwować.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Ja już po spuszczeniu sporo krwi na badania i śniadaniu. Słonko ładnie świeci, ale wiatr robi swoje 🙄 a tak mi dobrze w weekend w ogrodzie było 😁 nocka słabo na każdym boku jak leżałam to potem ból straszny na plechach oddychać ciężko, mąż się śmiał, że przy przekręcaniu miałam chyba próbne stękania do porodu😂
    A jak np długo leżysz na jednym boku i się przekręcasz później na drugi to też Cię boli brzuch.?? Ja w tej ciąży też nie mogę na plecach leżeć, zatyka mnie bardzo.

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ