X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jejku dziewczyny czy Wy też jesteście takie zmęczone na tej końcówce ciąży? Wróciłam z galerii (musiałam dokupić kilka rzeczy) i wróciłam i spałam 2h. Generalnie mam wrażenie, że przez te nieprzespane noce mogłabym spać cały czas w ciągu dnia i jak synek jest w żłobku to ja "wegetuje" dosłownie.. Na nic nie mam sił :( no masakra, nie pamiętam żeby tak było w pierwszej ciąży. Albo organizm zbiera siły na poród albo ferrytyna i hemoglobina mega w dół mi poleciała bo ledwo zipie...
    Taaaaak, to samo - nocki średnie, więc w dzień siły też średnie. Dzisiaj i tak trochę zrobiliśmy... prasowanie i wieszanie firanek (czekały od poniedziałku xD), pranie łóżka odkurzaczem piorącym, puściłam chyba z 5 pralek z różnymi pokrowcami itd. Akurat mąż był w domu, to sporo ogarnął, bo ja co uprasowałam 2 firanki, to musiałam sobie 10 minut posiedzieć 😀. No komedia. Teraz wstałam z krótkiej drzemki, normalnie bym się nie kładła o tej porze, ale dosłownie leciałam z nóg. Więc łączę się z Wami!

Sara10 ale świetne wieści. Spokój i zdrowie są bezcenne. Będziesz miała cudowną kruszynkę.

Bożena u mnie na razie apetyt w normie. Wolałabym mniej jeść, bo przyrost wagi obciąża mi już stawy, ale kurczę nie będę się głodzić 🤔.

KiNiAW, Bożena, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny a jak u was z jedzeniem? Ja od dobrych 2 tygodni nie mogę za duzo praktycznie zjeść.... Czasem to aż wymuszam w siebie jedzenie ze względu na tą cukrzycę. Ale mały tak potwornie kopię po żołądku że wszystko mi się cofa aż:(

Ja to mogę jeść i jeść znowu na wszystko mam ochotę

• Bożena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja to mogę jeść i jeść znowu na wszystko mam ochotę
    No to ja nie wiem co mi się dzieje już 🤦

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    No to ja nie wiem co mi się dzieje już 🤦

Może z przemęczenia i tego wszystkiego. Ja jak mam taki dzień że napiety grafik dużo roboty to wtedy nawet nie myślę o jedzeniu fakt faktem rano się zmuszam do jedzenia bo nigdy śniadań nie jadłam a teraz przy tabletkach żeby nie brać na pusty żołądek to zmuszam się ale obiad i później to samo tak jakoś leci mogłabym co chwilę coś przekąsić 😅

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj spędziłam mega miłe popołudnie z przyjaciółkami. I z rocznym synkiem jednej z nich. Mega słodziak z niego. Aż sobie uzmysłowiłam, że niedługo będę tak siedzieć ze swoim synkiem 🥹

Od wczoraj tak źle mi się śpi, że szok. Jakiś taki niepokój zaczynam odczuwać. Że szybciej się zacznie, że sama będę w domu i co mam robić, że sobie nie poradzę w pierwszej chwili z takim maluchem, że jak to będzie jak wrócimy już do domu. Dlatego zasypiam dopiero koło 3 w nocy.

Co do apetytu to ostatnio też nie jem jakoś specjalnie. Jakoś tak widzę, że mniejsze porcje mi w zupełności wystarczają. Za to mam mega pragnienie. Suszy mnie jakbym miała kaca po chlaniu %% 🤣🤣

KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie apetyt kiepski, jak już coś zjem to zgaga albo kopniaki po żołądku, więc nawet mi się jeść nie chce bo mnie łapie na wymioty niczym w 1 trym..

Wow, hypatia skąd Ty bierzesz siły na takie gruntowne sprzątanie :D podziwiam.

Chociaż u mnie to chyba organizm do południa potrzebuje takiej regeneracji, bo popołudnia z 2 latkiem potrafią być mega aktywne i trzeba się dużo nabiegać i być na wysokich obrotach.

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U mnie apetyt kiepski, jak już coś zjem to zgaga albo kopniaki po żołądku, więc nawet mi się jeść nie chce bo mnie łapie na wymioty niczym w 1 trym..

Chociaż u mnie to chyba organizm do południa potrzebuje takiej regeneracji, bo popołudnia z 2 latkiem potrafią być mega aktywne i trzeba się dużo nabiegać i być na wysokich obrotach.
    No właśnie z tymi kopniakami jest tragedia... I też niestety mi się robi niedobrze:/ pocieszające jest to, że jednak nie jestem w tym sama:(

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia dziewczyny 😊 mój syn dziś w domu zostaje:/ nos zatkany 🤦

Izulek21, KiNiAW, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanych wizyt jeśli któraś ma i słonecznego dnia. U mnie dziś będzie leniwie 😁 za to poniedziałek będę miała masakrę bo ortodonta z córka syn przedszkole potem znowu dentysta z córka cały dzień w aucie za to we wtorek się zrelaksuje u fryzjera a w środę zobacze już małego na wizycie 😊

hypatia92, Izulek21, Kadża, legusta, Bożena lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Większość zrobił mąż, mi zeszły 2 godziny, żeby kilka firanek i zasłon uprasować 😀. A tak to raczej byłam "do pomagania". Właśnie, a ja po południu mogę poleżeć jako póki co bezdzietna lambadziara 😜. Regeneracja musi być!

Bożena chory synek czy alergia wiosenna?

Udało mi się umówić na pierwsze KTG 25 kwietnia. To będzie 36+4. Jejku, już tak blisko do końca!

Izulek21, KiNiAW, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę, że aplikacja mi pokazuje 26 dni do porodu to jestem w szoku, bo totalnie nie wiem kiedy to wszystko zleciało. Przecież jeszcze nie tak dawno robiłam test ciążowy i widziałam na usg pęcherzyk z kropką w środku a następnie słyszałam bicie serduszka. 🥹

Wczoraj przecholowałam z chodzeniem i dzisiaj raczej leżący dzień. Tak mnie w nocy plecy bolały, że aż mi się płakać chciało. Ostatnio wgl mam jakiś zmienny nastrój. Dużo rzeczy mnie denerwuje. Obraziłam się na Narzeczonego, że zasnął i buziaka na dobranoc mi nie dał. No chore 🤣
    Nie wiem czy końcówka ciąży też daje się mu we znaki ale najchętniej to by ciągle był przy mnie w razie w, i jak dzwonię czasem do niego gdy jest w pracy to od razu się pyta czy coś się dzieje 🙈

Mam nadzieję, że synuś poczeka i na spokojnie sobie pojedziemy na termin cc i będzie dobrze.

Wczoraj odebrałam pampersy i oliwkę z Rossmanna. Zawrotny paragon na 2 grosze 🤣

KiNiAW, hypatia92, Bożena, Madden lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 ja tak samo mówię jak Ty mówię jak już mam mieć tą cc to niech już mała grzecznie siedzi i nie urządza mi atrakcji prędzej. Jak ma się obracać to do poniedziałku żeby czasem numeru nie było tuż przed cc😂bo jak się już nastawię to już niech tak zostanie
    Te 10 dni niech już sobie ładnie siedzi i czekamy na cc
    Mnie to ciągnie mocno na dole … głupio to zabrzmi ale jak by ktoś lapę w środek mi włożył albo piłkę ktoś pompował. Czuję ogólnie się super tyle że właśnie jak pochodzę to boli kroczę i ta zgaga a bardziej że mi się te kwasy cofają ale pani doktor mówiła że to maleńka głowa uciska dlatego :( ale tak jak piszecie już końcową więc damy radę do końca ze wszystkim.
    Ja dziś do 14 sama w domu to dziś ładnie bo nie pada i 11 stopni już ( tyle że pochmurno) to che surfinie wsadzić i nasiona kwiatów posiać do kiełkowania no i muszę ogarnąć poziomki więc mam nadzieję że mi się uda ;)
    Miłego dnia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 09:11

hypatia92, KiNiAW, Izulek21, Madden lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja jak dziś na aplikacji zobaczyłam że 30!!! dni do porodu to się lekko przeraziłam. W pierwszej ciąży szkoła rodzenia, ćwiczenia, oddechy przygotowujące do porodu a teraz?! mam wrażenie, że jestem totalnie w lesie ;p jeśli ten poród mnie nie zaskoczy to aż będę zdziwiona :) cały czas wydaje mi się, że jeszcze tyyyle czasu.

hypatia92, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy Wasze dłonie też tak spuchły? Jestem w szoku, mam łapę jak facet dosłownie. Już kilka dni temu zdjęłam wszystkie pierścionki żeby sie nie zaklinowały ale dosłownie nie poznaje swoich dłoni.

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Większość zrobił mąż, mi zeszły 2 godziny, żeby kilka firanek i zasłon uprasować 😀. A tak to raczej byłam "do pomagania". Właśnie, a ja po południu mogę poleżeć jako póki co bezdzietna lambadziara 😜. Regeneracja musi być!

Bożena chory synek czy alergia wiosenna?

Udało mi się umówić na pierwsze KTG 25 kwietnia. To będzie 36+4. Jejku, już tak blisko do końca!
    Nie wiem... Niby katar miał, nos się oczyścił po nocy i była awantura że on idzie do przedszkola no i poszedł w końcu.... Dobrze że od 9 przedszkole 🙈 ale zobaczymy jak dalej będzie.. mam nadzieję, że jednak się nie rozłoży. Bo teraz i ta diagnozę zaczęliśmy i przecież niedługo koniec ciąży, żebym i ja czegoś nie załapała na samej końcówce;(

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Hej dziewczyny, czy Wasze dłonie też tak spuchły? Jestem w szoku, mam łapę jak facet dosłownie. Już kilka dni temu zdjęłam wszystkie pierścionki żeby sie nie zaklinowały ale dosłownie nie poznaje swoich dłoni.

Też czuje, że spuchnięte takie jakieś. Wcześniej zakładając pierścionek zaręczynowy miałam trochę luzu a teraz trochę ciężej się zakłada więc póki co muszę z niego zrezygnować, bo się boję, że go nie ściągnę. Dodatkowo ściągnęłam paznokcie i mam króciutkie więc dopiero ta dłoń dziwnie wygląda 😅

Milena96 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Nie, raczej nie pulchne:) ale biorę heparynę więc może dlatego..... Chociaż z synem nie brałam i też nie puchlam, do końca ciąży nosiłam obrączkę i przed samą CC zdjęłam:) ale za to po cesarce to była katastrofa z opuchlizna....

• JJJ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do terminu pokazuje 45 dni 😅 choć jak aplikuję luteinę to czuję, że szyjka mega miękka i otwarta... Czekam jak na szpilkach do poniedziałkowej wizyty, żeby zobaczyć jak się trzyma. Nie mam czasu jeszcze rodzić 🤣 syn ma urodziny we wtorek i czekają nas łącznie trzy imprezki, jedna u teściów w ten weekend, druga pod koniec miesiąca w sali zabaw typowo dla dzieciaków i jeszcze trzecia w majówkę u moich rodziców 😅

Izulek21, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Mi do terminu pokazuje 45 dni 😅 choć jak aplikuję luteinę to czuję, że szyjka mega miękka i otwarta... Czekam jak na szpilkach do poniedziałkowej wizyty, żeby zobaczyć jak się trzyma. Nie mam czasu jeszcze rodzić 🤣 syn ma urodziny we wtorek i czekają nas łącznie trzy imprezki, jedna u teściów w ten weekend, druga pod koniec miesiąca w sali zabaw typowo dla dzieciaków i jeszcze trzecia w majówkę u moich rodziców 😅

Wow to imprezowo u Ciebie ☺️ niech maluch jeszcze czeka i da Mamie poszaleć 😅
    Ja za tydzień mam malować koleżankę na ślub syna i też mówię małemu, żeby jeszcze się wstrzymał 🤣

KiNiAW, JJJ, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:

U mnie opuchlizny nie ma nie puchną mi stopy i dłonie ale też biorę heparynę ale nie wiem czy to ma wpływ po trasie samolotem miałam nogi jak słoń ale po 3 dniach zeszły a nie byłam wtedy na zastrzykach więc nie wiem. W 1 ciąży mega mi puchły stopy ale rodziłam w czerwcu i był mega upał

Milena96 lubi tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ