X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dla mnie jakoś straszny dzień, byłam na pobraniu krwi, zasłabłam w aptece później 🤦 teraz nie mam wcale siły żeby cokolwiek zrobić. Strasznie się czuje, a jeszcze o 14 muszę syna z przedszkola odebrać

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Też mam naszykowane dwie koszulę do karmienia, na poród ponoć szpital mi da jednorazowa(kiedyś dawali 😂)

Z dobrych wieści dziś wychodzę do domu! Bobas okej, szyjka krótka ale się nie skraca, rozwarcia jakoś specjalnie nie ma(nie rozumiem ale okej 😂 czemu nie powie pani doktorowa że jest np cm) 😂 dzidzia jest bardzo nisko więc mamy odpoczywać i wytrzymać chociaż dwa tygodnie, ja napewno nie wytrzymam, syn zobaczymy 😂 także zjem tu jeszcze obiadek i do domku do chłopa mojego kochanego ❤️

Super ze wychodzisz odpoczywaj jak najwięcej 😘

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziś dla mnie jakoś straszny dzień, byłam na pobraniu krwi, zasłabłam w aptece później 🤦 teraz nie mam wcale siły żeby cokolwiek zrobić. Strasznie się czuje, a jeszcze o 14 muszę syna z przedszkola odebrać

O kurcze u mnie prócz tego że wstałam mokra cała to gotuje obiadek o 13 po syna do przedszkola o 15 po córkę do szkoły a na 17 dentysta z synem i jak tu odpoczywać nie ma kiedy. Jeszcze dziś się dowiedziałam że stelaz pod kosz mojzesza będzie pod koniec kwietnia oby zdążył przyjść na czas i byle do środy do wizyty

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O kurcze u mnie prócz tego że wstałam mokra cała to gotuje obiadek o 13 po syna do przedszkola o 15 po córkę do szkoły a na 17 dentysta z synem i jak tu odpoczywać nie ma kiedy. Jeszcze dziś się dowiedziałam że stelaz pod kosz mojzesza będzie pod koniec kwietnia oby zdążył przyjść na czas i byle do środy do wizyty
    Jeny to też masz masę zajęć :/

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Jeny to też masz masę zajęć :/

No niestety na szczęście mąż jeszcze tydzień pracy a później zostaje w domu wiec może trochę odetchne

Kadża, hypatia92, Bożena, legusta lubią tę wiadomość

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena współczuję zasłabnięcia 😔
    Poranna Panna co w domu to w domu 😉 odpoczywaj ☺️

Ja jestem jakoś dziwnie spokojna. Jeszcze kilka dni temu byłam spanikowana. Cisza przed burzą? Czy efekt zbliżania się do końca przygotowań? 🤔

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna fajnie, że wychodzicie 😊. Odpoczywaj!

Bożena może dużo krwi Ci pobrali i stąd to zasłabnięcie? Ktoś Ci pomógł w tej aptece?

Kinia jaki napięty grafik 😀.

Ja dziś byłam u lekarza, szyjka trochę krótsza i miększa, ale zamknięta, wody się nie sączą, brak plamień. Na razie nic się nie zapowiada, skurcze przepowiadające miewam, ale rzadko. Specjalnie prosiłam o sprawdzenie, bo mąż ma jeszcze jedną delegację w przyszłym tygodniu, i to w Belgii, więc jakby były jakiekolwiek symptomy, to by nie jechał.

Maluch waży prawie 2400 g, no i na szczęście dalej główka w dół. Już się raczej nie obróci. Jak gin na do widzenia powiedział: "Mam nadzieję, że się zobaczymy za 2 tygodnie", to mnie tak uderzyło, że to już tuż tuż 😃.

Dostałam skierowanie na KTG po 36 tc i mam się niebawem umawiać, bo podobno kilka dni się czeka. Normalnie nie robią KTG tak wcześnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia powinni mnie przyjąć, przynajmniej wg prowadzącego. Pożyjemy - zobaczymy, jutro pewnie będę tam dzwonić.

A teraz idę odsypiać, bo dziś była kiepska noc, wierciłam się z boku na bok i zaliczyłam chyba 10 pobudek.

Samych dobrych wieści życzę 😗.

KiNiAW, Izulek21, Kadża, legusta, Agatekk lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Już mam skopany dzień, dziecko mało waży jak się okazuje, stary jedzie do szpitala po mnie bez butów i bez bluzy… a na dworze zimno… płakać mi się chce…
    Wrócił się po buty i bluzę kosztem tego że będę siedzieć teraz na oddziale jak ten kołek i czekać…

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Już mam skopany dzień, dziecko mało waży jak się okazuje, stary jedzie do szpitala po mnie bez butów i bez bluzy… a na dworze zimno… płakać mi się chce…
    Wrócił się po buty i bluzę kosztem tego że będę siedzieć teraz na oddziale jak ten kołek i czekać…

Tzn ile mały waży???? Kochana nie denerwuj się i nie stresuj będzie napewno dobrze

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Na spokojnie. Pewnie sam jest w stresie, więc najlepiej im wyartykułować czy napisać SMS konkretnie żeby rozczarowania nie było. Ja czasem w domu powiem skrótem i mąż idzie tym skrótem chociaż alarmy po drodze wyją, że powinien jeszcze coś.

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby spałam dobrze, ale różnica 10st od wczoraj migrenę przyniosła. Dziś niestety nie ma opcji na dłuższe siedzenie w ogrodzie :( i jakoś tak w ciągu dnia mnie na 3h 😴

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Kochana spokojnie:) może po prostu źle zmierzyli.... Zawsze jakiś błąd pomiaru jest.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Bożena może dużo krwi Ci pobrali i stąd to zasłabnięcie? Ktoś Ci pomógł w tej aptece?

Ja dziś byłam u lekarza, szyjka trochę krótsza i miększa, ale zamknięta, wody się nie sączą, brak plamień. Na razie nic się nie zapowiada, skurcze przepowiadające miewam, ale rzadko. Specjalnie prosiłam o sprawdzenie, bo mąż ma jeszcze jedną delegację w przyszłym tygodniu, i to w Belgii, więc jakby były jakiekolwiek symptomy, to by nie jechał.

Maluch waży prawie 2400 g, no i na szczęście dalej główka w dół. Już się raczej nie obróci. Jak gin na do widzenia powiedział: "Mam nadzieję, że się zobaczymy za 2 tygodnie", to mnie tak uderzyło, że to już tuż tuż 😃.

Dostałam skierowanie na KTG po 36 tc i mam się niebawem umawiać, bo podobno kilka dni się czeka. Normalnie nie robią KTG tak wcześnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia powinni mnie przyjąć, przynajmniej wg prowadzącego. Pożyjemy - zobaczymy, jutro pewnie będę tam dzwonić.

A teraz idę odsypiać, bo dziś była kiepska noc, wierciłam się z boku na bok i zaliczyłam chyba 10 pobudek.

Tak, tak, pani w aptece mi pomogła:) później zjadłam cukierka żeby cukier podbić i już było dobrze. Za długo nie jadłam:( jeszcze erytrocyty mi wyszły poniżej normy 🤔

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No niestety na szczęście mąż jeszcze tydzień pracy a później zostaje w domu wiec może trochę odetchne
    Musisz trochę, ja już czasem resztka sił ogarniam, ale nieraz trzeba niestety:/

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Co do ktg to ja pierwsze będę miała właśnie w 36 tygodniu 24go przed wizytą:)

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Ja niby spałam dobrze, ale różnica 10st od wczoraj migrenę przyniosła. Dziś niestety nie ma opcji na dłuższe siedzenie w ogrodzie :( i jakoś tak w ciągu dnia mnie na 3h 😴
    Właśnie ta pogoda dziś jest trochę dobijająca. Koszmarnie się czuje przez to :(

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeboje dziewczyny 🙈
    Duuuużo odpoczynku dla wszystkich! Wiem, że się powtarzam ale teraz powinniśmy się oszczędzać.

Ja dzisiaj coś jakby słabiej czułam ruchy ale zjadłam ciastko i młody się aktywował i nawet jak obiad robiłam to się wiercił. Uf.
    Czekam z niecierpliwością na przyszły tydzień, bo wtedy będę miała ustalony termin cc i wizytę u swojego lekarza. Możliwe, że to już ostatnia wizyta 🥹

Wczoraj zrobiłam zamówienie w Gemini i dzisiaj już mam do odbioru. Magia 21 wieku i internetu. Zamawiasz i masz. Jeszcze tylko koszule i szlafrok zamówić i dopakować muszę jakieś drobiazgi typu przybory toaletowe, które już zbieram do kosmetyczki, talerzyk i sztućce i jakieś drobiazgi dla małego.
    Wczoraj Narzeczony wraca z pracy i widzi walizkę otwartą i mówi do kota : oho, mama się pakuje i nas zostawia. Jedzie sobie 😅

hypatia92, legusta, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Tak, tak, pani w aptece mi pomogła:) później zjadłam cukierka żeby cukier podbić i już było dobrze. Za długo nie jadłam:( jeszcze erytrocyty mi wyszły poniżej normy 🤔
    No to super, że szybko zareagowała i Cię wsparła.
    A spadkiem erytrocytów bym się nie przejmowała, to normalne w ciąży, tak samo jak obniżenie hematokrytu i hemoglobiny a podwyższenie leukocytów. Ja startowałam z erytrocytami 4,50, a mam teraz 3,80 - też poniżej normy, bo się zaczyna w tym labie od 3,93 - i mój gin twierdzi, że super wyniki morfologii 😉.

Izulek też właśnie siadam do Gemini 😋. Mają dostawę za 5 zł do każdej Żabki i to jest spoko, bo pozostałe apteki wymagają albo wysokiej kwoty zamówienia albo każą bulić 12-17 zł za dostawę i wtedy te różnice w cenach jakoś się zacierają.

Monika.a współczuję migreny. Jak sobie z tym radzisz w ciąży?

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranna Panna trzymam kciuki, żeby jednak żadne SGA się nie rozwinęło. Ja jutro mam wizytę w instytucie i będę właśnie pytać, czy dziecko nadal na 10 centylu czy może już troszkę większe, bo też się martwię, że złe przepływy, niska masa i podejrzenie tej wady serduszka to źle połączenie.

Izulek - ale fajnie wiedzieć kiedy się urodzi! Możesz prawie wszystko zaplanować sobie do tego dnia, chyba, że dzieciątko postanowi zrobić psikusa.

Bożena- ja hemoglobinę i erytrocyty od 20 tg mam za niskie, więc nie przejmuj się, bo w ciąży są inne normy.

Hypatia - mnie niestety umawiają na pierwsze KTG dopiero w dniu porodu, chyba, że coś się zdarzy po drodze. To dobrze, że szyjka już się przygotowuje ;)

Mnie alergia nadal męczy, mimo wzięcia leków, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo mam wrażenia, że nie przechodziłam nigdy tak ciężko tych okresów pylenia ;)

KiNiAW, Izulek21, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gemini ta ekspresowa wysyłka jest świetna :) ja nadal czekam na swoje zamówienie (wybrałam olmed bo ciut taniej było). Pamiętam, że raz jak czekałam 3-5dni w gemini to potem na mejla wysłali kod rabatowy na -10 czy 15% :)

Ja od poniedziałku mam taki spadek sił, praktycznie przez te trzy dni jak syn jest w żłobku to ja albo śpię albo leżę 🙈 chyba organizm zbiera siły przed porodem 😅 ale też mnie mega rozłożyło przeziębienie i po nocy czuję się fatalnie, może dlatego odsypiam.

W weekend czeka Nas wyjazd do teściów, a już myślałam że ten na święta był ostatnim 🙈 po powrocie czeka mnie pakowanie walizki, bo to już 36tydz. będzie. Jakoś nie mogę się zebrać do prania ubranek.. Ale dzisiaj jestem na 0 z praniem bieżącym, to pewnie jutro puszczę te malutkie ubranka, a po weekendzie na spokojnie prasowanie i pakowanie :)

KiNiAW, Izulek21, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ