X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dla mnie jakoś straszny dzień, byłam na pobraniu krwi, zasłabłam w aptece później 🤦 teraz nie mam wcale siły żeby cokolwiek zrobić. Strasznie się czuje, a jeszcze o 14 muszę syna z przedszkola odebrać

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Też mam naszykowane dwie koszulę do karmienia, na poród ponoć szpital mi da jednorazowa(kiedyś dawali 😂)

Z dobrych wieści dziś wychodzę do domu! Bobas okej, szyjka krótka ale się nie skraca, rozwarcia jakoś specjalnie nie ma(nie rozumiem ale okej 😂 czemu nie powie pani doktorowa że jest np cm) 😂 dzidzia jest bardzo nisko więc mamy odpoczywać i wytrzymać chociaż dwa tygodnie, ja napewno nie wytrzymam, syn zobaczymy 😂 także zjem tu jeszcze obiadek i do domku do chłopa mojego kochanego ❤️

Super ze wychodzisz odpoczywaj jak najwięcej 😘

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziś dla mnie jakoś straszny dzień, byłam na pobraniu krwi, zasłabłam w aptece później 🤦 teraz nie mam wcale siły żeby cokolwiek zrobić. Strasznie się czuje, a jeszcze o 14 muszę syna z przedszkola odebrać

O kurcze u mnie prócz tego że wstałam mokra cała to gotuje obiadek o 13 po syna do przedszkola o 15 po córkę do szkoły a na 17 dentysta z synem i jak tu odpoczywać nie ma kiedy. Jeszcze dziś się dowiedziałam że stelaz pod kosz mojzesza będzie pod koniec kwietnia oby zdążył przyjść na czas i byle do środy do wizyty

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O kurcze u mnie prócz tego że wstałam mokra cała to gotuje obiadek o 13 po syna do przedszkola o 15 po córkę do szkoły a na 17 dentysta z synem i jak tu odpoczywać nie ma kiedy. Jeszcze dziś się dowiedziałam że stelaz pod kosz mojzesza będzie pod koniec kwietnia oby zdążył przyjść na czas i byle do środy do wizyty
    Jeny to też masz masę zajęć :/

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Jeny to też masz masę zajęć :/

No niestety na szczęście mąż jeszcze tydzień pracy a później zostaje w domu wiec może trochę odetchne

Kadża, hypatia92, Bożena, legusta lubią tę wiadomość

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena współczuję zasłabnięcia 😔
    Poranna Panna co w domu to w domu 😉 odpoczywaj ☺️

Ja jestem jakoś dziwnie spokojna. Jeszcze kilka dni temu byłam spanikowana. Cisza przed burzą? Czy efekt zbliżania się do końca przygotowań? 🤔

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna fajnie, że wychodzicie 😊. Odpoczywaj!

Bożena może dużo krwi Ci pobrali i stąd to zasłabnięcie? Ktoś Ci pomógł w tej aptece?

Kinia jaki napięty grafik 😀.

Ja dziś byłam u lekarza, szyjka trochę krótsza i miększa, ale zamknięta, wody się nie sączą, brak plamień. Na razie nic się nie zapowiada, skurcze przepowiadające miewam, ale rzadko. Specjalnie prosiłam o sprawdzenie, bo mąż ma jeszcze jedną delegację w przyszłym tygodniu, i to w Belgii, więc jakby były jakiekolwiek symptomy, to by nie jechał.

Maluch waży prawie 2400 g, no i na szczęście dalej główka w dół. Już się raczej nie obróci. Jak gin na do widzenia powiedział: "Mam nadzieję, że się zobaczymy za 2 tygodnie", to mnie tak uderzyło, że to już tuż tuż 😃.

Dostałam skierowanie na KTG po 36 tc i mam się niebawem umawiać, bo podobno kilka dni się czeka. Normalnie nie robią KTG tak wcześnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia powinni mnie przyjąć, przynajmniej wg prowadzącego. Pożyjemy - zobaczymy, jutro pewnie będę tam dzwonić.

A teraz idę odsypiać, bo dziś była kiepska noc, wierciłam się z boku na bok i zaliczyłam chyba 10 pobudek.

Samych dobrych wieści życzę 😗.

KiNiAW, Izulek21, Kadża, legusta, Agatekk lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Już mam skopany dzień, dziecko mało waży jak się okazuje, stary jedzie do szpitala po mnie bez butów i bez bluzy… a na dworze zimno… płakać mi się chce…
    Wrócił się po buty i bluzę kosztem tego że będę siedzieć teraz na oddziale jak ten kołek i czekać…

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Już mam skopany dzień, dziecko mało waży jak się okazuje, stary jedzie do szpitala po mnie bez butów i bez bluzy… a na dworze zimno… płakać mi się chce…
    Wrócił się po buty i bluzę kosztem tego że będę siedzieć teraz na oddziale jak ten kołek i czekać…

Tzn ile mały waży???? Kochana nie denerwuj się i nie stresuj będzie napewno dobrze

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Na spokojnie. Pewnie sam jest w stresie, więc najlepiej im wyartykułować czy napisać SMS konkretnie żeby rozczarowania nie było. Ja czasem w domu powiem skrótem i mąż idzie tym skrótem chociaż alarmy po drodze wyją, że powinien jeszcze coś.

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby spałam dobrze, ale różnica 10st od wczoraj migrenę przyniosła. Dziś niestety nie ma opcji na dłuższe siedzenie w ogrodzie :( i jakoś tak w ciągu dnia mnie na 3h 😴

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Kochana spokojnie:) może po prostu źle zmierzyli.... Zawsze jakiś błąd pomiaru jest.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Bożena może dużo krwi Ci pobrali i stąd to zasłabnięcie? Ktoś Ci pomógł w tej aptece?

Ja dziś byłam u lekarza, szyjka trochę krótsza i miększa, ale zamknięta, wody się nie sączą, brak plamień. Na razie nic się nie zapowiada, skurcze przepowiadające miewam, ale rzadko. Specjalnie prosiłam o sprawdzenie, bo mąż ma jeszcze jedną delegację w przyszłym tygodniu, i to w Belgii, więc jakby były jakiekolwiek symptomy, to by nie jechał.

Maluch waży prawie 2400 g, no i na szczęście dalej główka w dół. Już się raczej nie obróci. Jak gin na do widzenia powiedział: "Mam nadzieję, że się zobaczymy za 2 tygodnie", to mnie tak uderzyło, że to już tuż tuż 😃.

Dostałam skierowanie na KTG po 36 tc i mam się niebawem umawiać, bo podobno kilka dni się czeka. Normalnie nie robią KTG tak wcześnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia powinni mnie przyjąć, przynajmniej wg prowadzącego. Pożyjemy - zobaczymy, jutro pewnie będę tam dzwonić.

A teraz idę odsypiać, bo dziś była kiepska noc, wierciłam się z boku na bok i zaliczyłam chyba 10 pobudek.

Tak, tak, pani w aptece mi pomogła:) później zjadłam cukierka żeby cukier podbić i już było dobrze. Za długo nie jadłam:( jeszcze erytrocyty mi wyszły poniżej normy 🤔

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No niestety na szczęście mąż jeszcze tydzień pracy a później zostaje w domu wiec może trochę odetchne
    Musisz trochę, ja już czasem resztka sił ogarniam, ale nieraz trzeba niestety:/

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Co do ktg to ja pierwsze będę miała właśnie w 36 tygodniu 24go przed wizytą:)

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Ja niby spałam dobrze, ale różnica 10st od wczoraj migrenę przyniosła. Dziś niestety nie ma opcji na dłuższe siedzenie w ogrodzie :( i jakoś tak w ciągu dnia mnie na 3h 😴
    Właśnie ta pogoda dziś jest trochę dobijająca. Koszmarnie się czuje przez to :(

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeboje dziewczyny 🙈
    Duuuużo odpoczynku dla wszystkich! Wiem, że się powtarzam ale teraz powinniśmy się oszczędzać.

Ja dzisiaj coś jakby słabiej czułam ruchy ale zjadłam ciastko i młody się aktywował i nawet jak obiad robiłam to się wiercił. Uf.
    Czekam z niecierpliwością na przyszły tydzień, bo wtedy będę miała ustalony termin cc i wizytę u swojego lekarza. Możliwe, że to już ostatnia wizyta 🥹

Wczoraj zrobiłam zamówienie w Gemini i dzisiaj już mam do odbioru. Magia 21 wieku i internetu. Zamawiasz i masz. Jeszcze tylko koszule i szlafrok zamówić i dopakować muszę jakieś drobiazgi typu przybory toaletowe, które już zbieram do kosmetyczki, talerzyk i sztućce i jakieś drobiazgi dla małego.
    Wczoraj Narzeczony wraca z pracy i widzi walizkę otwartą i mówi do kota : oho, mama się pakuje i nas zostawia. Jedzie sobie 😅

hypatia92, legusta, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Tak, tak, pani w aptece mi pomogła:) później zjadłam cukierka żeby cukier podbić i już było dobrze. Za długo nie jadłam:( jeszcze erytrocyty mi wyszły poniżej normy 🤔
    No to super, że szybko zareagowała i Cię wsparła.
    A spadkiem erytrocytów bym się nie przejmowała, to normalne w ciąży, tak samo jak obniżenie hematokrytu i hemoglobiny a podwyższenie leukocytów. Ja startowałam z erytrocytami 4,50, a mam teraz 3,80 - też poniżej normy, bo się zaczyna w tym labie od 3,93 - i mój gin twierdzi, że super wyniki morfologii 😉.

Izulek też właśnie siadam do Gemini 😋. Mają dostawę za 5 zł do każdej Żabki i to jest spoko, bo pozostałe apteki wymagają albo wysokiej kwoty zamówienia albo każą bulić 12-17 zł za dostawę i wtedy te różnice w cenach jakoś się zacierają.

Monika.a współczuję migreny. Jak sobie z tym radzisz w ciąży?

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranna Panna trzymam kciuki, żeby jednak żadne SGA się nie rozwinęło. Ja jutro mam wizytę w instytucie i będę właśnie pytać, czy dziecko nadal na 10 centylu czy może już troszkę większe, bo też się martwię, że złe przepływy, niska masa i podejrzenie tej wady serduszka to źle połączenie.

Izulek - ale fajnie wiedzieć kiedy się urodzi! Możesz prawie wszystko zaplanować sobie do tego dnia, chyba, że dzieciątko postanowi zrobić psikusa.

Bożena- ja hemoglobinę i erytrocyty od 20 tg mam za niskie, więc nie przejmuj się, bo w ciąży są inne normy.

Hypatia - mnie niestety umawiają na pierwsze KTG dopiero w dniu porodu, chyba, że coś się zdarzy po drodze. To dobrze, że szyjka już się przygotowuje ;)

Mnie alergia nadal męczy, mimo wzięcia leków, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo mam wrażenia, że nie przechodziłam nigdy tak ciężko tych okresów pylenia ;)

KiNiAW, Izulek21, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość

🩷 - 6.24
  • legusta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gemini ta ekspresowa wysyłka jest świetna :) ja nadal czekam na swoje zamówienie (wybrałam olmed bo ciut taniej było). Pamiętam, że raz jak czekałam 3-5dni w gemini to potem na mejla wysłali kod rabatowy na -10 czy 15% :)

Ja od poniedziałku mam taki spadek sił, praktycznie przez te trzy dni jak syn jest w żłobku to ja albo śpię albo leżę 🙈 chyba organizm zbiera siły przed porodem 😅 ale też mnie mega rozłożyło przeziębienie i po nocy czuję się fatalnie, może dlatego odsypiam.

W weekend czeka Nas wyjazd do teściów, a już myślałam że ten na święta był ostatnim 🙈 po powrocie czeka mnie pakowanie walizki, bo to już 36tydz. będzie. Jakoś nie mogę się zebrać do prania ubranek.. Ale dzisiaj jestem na 0 z praniem bieżącym, to pewnie jutro puszczę te malutkie ubranka, a po weekendzie na spokojnie prasowanie i pakowanie :)

KiNiAW, Izulek21, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ