Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
PorannaPanna wrote:Też mam naszykowane dwie koszulę do karmienia, na poród ponoć szpital mi da jednorazowa(kiedyś dawali 😂)
Z dobrych wieści dziś wychodzę do domu! Bobas okej, szyjka krótka ale się nie skraca, rozwarcia jakoś specjalnie nie ma(nie rozumiem ale okej 😂 czemu nie powie pani doktorowa że jest np cm) 😂 dzidzia jest bardzo nisko więc mamy odpoczywać i wytrzymać chociaż dwa tygodnie, ja napewno nie wytrzymam, syn zobaczymy 😂 także zjem tu jeszcze obiadek i do domku do chłopa mojego kochanego ❤️
Super ze wychodzisz odpoczywaj jak najwięcej 😘PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Dziś dla mnie jakoś straszny dzień, byłam na pobraniu krwi, zasłabłam w aptece później 🤦 teraz nie mam wcale siły żeby cokolwiek zrobić. Strasznie się czuje, a jeszcze o 14 muszę syna z przedszkola odebrać
O kurcze u mnie prócz tego że wstałam mokra cała to gotuje obiadek o 13 po syna do przedszkola o 15 po córkę do szkoły a na 17 dentysta z synem i jak tu odpoczywać nie ma kiedy. Jeszcze dziś się dowiedziałam że stelaz pod kosz mojzesza będzie pod koniec kwietnia oby zdążył przyjść na czas i byle do środy do wizyty -
KiNiAW wrote:O kurcze u mnie prócz tego że wstałam mokra cała to gotuje obiadek o 13 po syna do przedszkola o 15 po córkę do szkoły a na 17 dentysta z synem i jak tu odpoczywać nie ma kiedy. Jeszcze dziś się dowiedziałam że stelaz pod kosz mojzesza będzie pod koniec kwietnia oby zdążył przyjść na czas i byle do środy do wizyty
-
Bożena współczuję zasłabnięcia 😔
Poranna Panna co w domu to w domu 😉 odpoczywaj ☺️
Ja jestem jakoś dziwnie spokojna. Jeszcze kilka dni temu byłam spanikowana. Cisza przed burzą? Czy efekt zbliżania się do końca przygotowań? 🤔👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
PorannaPanna fajnie, że wychodzicie 😊. Odpoczywaj!
Bożena może dużo krwi Ci pobrali i stąd to zasłabnięcie? Ktoś Ci pomógł w tej aptece?
Kinia jaki napięty grafik 😀.
Ja dziś byłam u lekarza, szyjka trochę krótsza i miększa, ale zamknięta, wody się nie sączą, brak plamień. Na razie nic się nie zapowiada, skurcze przepowiadające miewam, ale rzadko. Specjalnie prosiłam o sprawdzenie, bo mąż ma jeszcze jedną delegację w przyszłym tygodniu, i to w Belgii, więc jakby były jakiekolwiek symptomy, to by nie jechał.
Maluch waży prawie 2400 g, no i na szczęście dalej główka w dół. Już się raczej nie obróci. Jak gin na do widzenia powiedział: "Mam nadzieję, że się zobaczymy za 2 tygodnie", to mnie tak uderzyło, że to już tuż tuż 😃.
Dostałam skierowanie na KTG po 36 tc i mam się niebawem umawiać, bo podobno kilka dni się czeka. Normalnie nie robią KTG tak wcześnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia powinni mnie przyjąć, przynajmniej wg prowadzącego. Pożyjemy - zobaczymy, jutro pewnie będę tam dzwonić.
A teraz idę odsypiać, bo dziś była kiepska noc, wierciłam się z boku na bok i zaliczyłam chyba 10 pobudek.
Samych dobrych wieści życzę 😗.KiNiAW, Izulek21, Kadża, legusta, Agatekk lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Dzięki dziewczyny!
Już mam skopany dzień, dziecko mało waży jak się okazuje, stary jedzie do szpitala po mnie bez butów i bez bluzy… a na dworze zimno… płakać mi się chce…
Wrócił się po buty i bluzę kosztem tego że będę siedzieć teraz na oddziale jak ten kołek i czekać… -
PorannaPanna wrote:Dzięki dziewczyny!
Już mam skopany dzień, dziecko mało waży jak się okazuje, stary jedzie do szpitala po mnie bez butów i bez bluzy… a na dworze zimno… płakać mi się chce…
Wrócił się po buty i bluzę kosztem tego że będę siedzieć teraz na oddziale jak ten kołek i czekać…
Tzn ile mały waży???? Kochana nie denerwuj się i nie stresuj będzie napewno dobrze -
Wrócił się po buty i bluzę kosztem tego że będę siedzieć teraz na oddziale jak ten kołek i czekać… -
hypatia92 wrote:PorannaPanna fajnie, że wychodzicie 😊. Odpoczywaj!
Bożena może dużo krwi Ci pobrali i stąd to zasłabnięcie? Ktoś Ci pomógł w tej aptece?
Ja dziś byłam u lekarza, szyjka trochę krótsza i miększa, ale zamknięta, wody się nie sączą, brak plamień. Na razie nic się nie zapowiada, skurcze przepowiadające miewam, ale rzadko. Specjalnie prosiłam o sprawdzenie, bo mąż ma jeszcze jedną delegację w przyszłym tygodniu, i to w Belgii, więc jakby były jakiekolwiek symptomy, to by nie jechał.
Maluch waży prawie 2400 g, no i na szczęście dalej główka w dół. Już się raczej nie obróci. Jak gin na do widzenia powiedział: "Mam nadzieję, że się zobaczymy za 2 tygodnie", to mnie tak uderzyło, że to już tuż tuż 😃.
Dostałam skierowanie na KTG po 36 tc i mam się niebawem umawiać, bo podobno kilka dni się czeka. Normalnie nie robią KTG tak wcześnie, ale ze względu na wcześniejsze poronienia powinni mnie przyjąć, przynajmniej wg prowadzącego. Pożyjemy - zobaczymy, jutro pewnie będę tam dzwonić.
A teraz idę odsypiać, bo dziś była kiepska noc, wierciłam się z boku na bok i zaliczyłam chyba 10 pobudek.
Samych dobrych wieści życzę 😗. -
hypatia92 wrote:PorannaPanna fajnie, że wychodzicie 😊. Odpoczywaj!
Samych dobrych wieści życzę 😗.
Co do ktg to ja pierwsze będę miała właśnie w 36 tygodniu 24go przed wizytąhypatia92 lubi tę wiadomość
-
Monika.a wrote:Ja niby spałam dobrze, ale różnica 10st od wczoraj migrenę przyniosła. Dziś niestety nie ma opcji na dłuższe siedzenie w ogrodzie
i jakoś tak w ciągu dnia mnie na 3h 😴
-
Ale przeboje dziewczyny 🙈
Duuuużo odpoczynku dla wszystkich! Wiem, że się powtarzam ale teraz powinniśmy się oszczędzać.
Ja dzisiaj coś jakby słabiej czułam ruchy ale zjadłam ciastko i młody się aktywował i nawet jak obiad robiłam to się wiercił. Uf.
Czekam z niecierpliwością na przyszły tydzień, bo wtedy będę miała ustalony termin cc i wizytę u swojego lekarza. Możliwe, że to już ostatnia wizyta 🥹
Wczoraj zrobiłam zamówienie w Gemini i dzisiaj już mam do odbioru. Magia 21 wieku i internetu. Zamawiasz i masz. Jeszcze tylko koszule i szlafrok zamówić i dopakować muszę jakieś drobiazgi typu przybory toaletowe, które już zbieram do kosmetyczki, talerzyk i sztućce i jakieś drobiazgi dla małego.
Wczoraj Narzeczony wraca z pracy i widzi walizkę otwartą i mówi do kota : oho, mama się pakuje i nas zostawia. Jedzie sobie 😅hypatia92, legusta, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Tak, tak, pani w aptece mi pomogła:) później zjadłam cukierka żeby cukier podbić i już było dobrze. Za długo nie jadłam:( jeszcze erytrocyty mi wyszły poniżej normy 🤔
A spadkiem erytrocytów bym się nie przejmowała, to normalne w ciąży, tak samo jak obniżenie hematokrytu i hemoglobiny a podwyższenie leukocytów. Ja startowałam z erytrocytami 4,50, a mam teraz 3,80 - też poniżej normy, bo się zaczyna w tym labie od 3,93 - i mój gin twierdzi, że super wyniki morfologii 😉.
Izulek też właśnie siadam do Gemini 😋. Mają dostawę za 5 zł do każdej Żabki i to jest spoko, bo pozostałe apteki wymagają albo wysokiej kwoty zamówienia albo każą bulić 12-17 zł za dostawę i wtedy te różnice w cenach jakoś się zacierają.
Monika.a współczuję migreny. Jak sobie z tym radzisz w ciąży?KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Poranna Panna trzymam kciuki, żeby jednak żadne SGA się nie rozwinęło. Ja jutro mam wizytę w instytucie i będę właśnie pytać, czy dziecko nadal na 10 centylu czy może już troszkę większe, bo też się martwię, że złe przepływy, niska masa i podejrzenie tej wady serduszka to źle połączenie.
Izulek - ale fajnie wiedzieć kiedy się urodzi! Możesz prawie wszystko zaplanować sobie do tego dnia, chyba, że dzieciątko postanowi zrobić psikusa.
Bożena- ja hemoglobinę i erytrocyty od 20 tg mam za niskie, więc nie przejmuj się, bo w ciąży są inne normy.
Hypatia - mnie niestety umawiają na pierwsze KTG dopiero w dniu porodu, chyba, że coś się zdarzy po drodze. To dobrze, że szyjka już się przygotowuje
Mnie alergia nadal męczy, mimo wzięcia leków, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo mam wrażenia, że nie przechodziłam nigdy tak ciężko tych okresów pylenia
KiNiAW, Izulek21, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
W gemini ta ekspresowa wysyłka jest świetna
ja nadal czekam na swoje zamówienie (wybrałam olmed bo ciut taniej było). Pamiętam, że raz jak czekałam 3-5dni w gemini to potem na mejla wysłali kod rabatowy na -10 czy 15%
Ja od poniedziałku mam taki spadek sił, praktycznie przez te trzy dni jak syn jest w żłobku to ja albo śpię albo leżę 🙈 chyba organizm zbiera siły przed porodem 😅 ale też mnie mega rozłożyło przeziębienie i po nocy czuję się fatalnie, może dlatego odsypiam.
W weekend czeka Nas wyjazd do teściów, a już myślałam że ten na święta był ostatnim 🙈 po powrocie czeka mnie pakowanie walizki, bo to już 36tydz. będzie. Jakoś nie mogę się zebrać do prania ubranek.. Ale dzisiaj jestem na 0 z praniem bieżącym, to pewnie jutro puszczę te malutkie ubranka, a po weekendzie na spokojnie prasowanie i pakowanieKiNiAW, Izulek21, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022