X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja nie miałam jeszcze takich snów może za dużo myślisz o porodzie??? Ja bym tego snu napewno nie brała na poważnie nie wkręcaj sobie nic będzie dobrze musi być 😊😘

Dużo myślę właśnie:) cały czas mam wrażenie że o czymś ważnym zapomniałam:( wiem, musi być oki:) tyle już wytrzymaliśmy że musi być dobrze.

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj sny, w kazdej ciazy, dziwne I wyraziste.... np snilo mi sie w pierwszej ciazy, ze byla apokalipsa I trzymalam mojego noworodka na rekach a moja mama wyrywala mu nogi zeby je zjeść.... obidzily mnie wlasne krzyki. Sen o porodzie tez bardzo czesto jest. to maszs podswiadomosc, porod, opieka Nad dzieckiem, zapewnienie mu bezpieczenstwa, to normalny I zdrowy objaw. Ja wczoraj skosilam trawe w ogrodzie, ogarnelam troche, poprzestawialam stol I lrzesla, poplewilam, pograbilam, a dzisiaj ledwo chodze. U nas znowu pada, jeszcze nie zeszły podtopienia z poprzedniego weekendu a tu następne ulewy. te sztormy wykańczają.
    Ja mam silne bole w kroku. Już nie długo coraz bliżej, już za chwilę ...

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    oj sny, w kazdej ciazy, dziwne I wyraziste.... np snilo mi sie w pierwszej ciazy, ze byla apokalipsa I trzymalam mojego noworodka na rekach a moja mama wyrywala mu nogi zeby je zjeść.... obidzily mnie wlasne krzyki. Sen o porodzie tez bardzo czesto jest. to maszs podswiadomosc, porod, opieka Nad dzieckiem, zapewnienie mu bezpieczenstwa, to normalny I zdrowy objaw. Ja wczoraj skosilam trawe w ogrodzie, ogarnelam troche, poprzestawialam stol I lrzesla, poplewilam, pograbilam, a dzisiaj ledwo chodze. U nas znowu pada, jeszcze nie zeszły podtopienia z poprzedniego weekendu a tu następne ulewy. te sztormy wykańczają.
    Ja mam silne bole w kroku. Już nie długo coraz bliżej, już za chwilę ...
    Właśnie krocze i mnie boli:) najlepsza pozycja to stanie albo leżenie. Siedzieć nie mogę 🙈 mi niby 3 tygodnie zostały do pójścia do szpitala.... Ech. Zaraz to zleci a torba czeka i na mnie patrzy żeby spakować.

Ela3 lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) czy któraś z Was pije herbatę z liści z malin? Bo dostałam i nie wiem czy już pić,czy jeszcze poczekać np.do 38t.c.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Cześć Dziewczyny :) czy któraś z Was pije herbatę z liści z malin? Bo dostałam i nie wiem czy już pić,czy jeszcze poczekać np.do 38t.c.
    Kurde ja w ta herbate czy daktyle to nie wierze 🙈🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Możesz pić, ona wspomaga pracę macicy, ale porodu nie wywoła 😀 ja piłam w poprzedniej ciąży i próbę porodu miałam króciutką, ale nie wiem czy to przez to czy przez oksytocynę 🙈 teraz też sobie kupiłam tylko dlatego, że bardzo lubię jej smak, a zwykła herbata mi nie wchodzi 😀

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Pineapple! Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja jestem z czerwcowego wątku, ale wdepnę na chwilę też do Was, bo mam wystawioną receptę na szczepionkę p.krztuścowi, ale jakoś się ciągle waham.. czy Wy tu się szczepiłyście? To dla mnie jakaś nowa moda, bo w 1 ciąży się nie szczepiłam, nawet nie wiedziałam, że miałam. Pytałam też wokól mnie świeże mamusie, żadna się nie szczepiła. Nawet lekarz mi tego nie zalecił sam od siebie, spytałam i w sumie wyszlam z gabinetu z receptą.. ogolnie to znam temat tylko z tego forum..

preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi gin zmienił wizytę z środy na dziś na 19 także się cieszę bo mu opowiem o tych bólach i zobaczymy co powie

Izulek21, Bożena, legusta, Madden, Kadża, hypatia92, Sara10 lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple! wrote:
    Cześć dziewczyny, ja jestem z czerwcowego wątku, ale wdepnę na chwilę też do Was, bo mam wystawioną receptę na szczepionkę p.krztuścowi, ale jakoś się ciągle waham.. czy Wy tu się szczepiłyście? To dla mnie jakaś nowa moda, bo w 1 ciąży się nie szczepiłam, nawet nie wiedziałam, że miałam. Pytałam też wokól mnie świeże mamusie, żadna się nie szczepiła. Nawet lekarz mi tego nie zalecił sam od siebie, spytałam i w sumie wyszlam z gabinetu z receptą.. ogolnie to znam temat tylko z tego forum..

Mój lekarz odradził jakiekolwiek szczepienia w ciąży więc się nie szczepiłam.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny mi gin zmienił wizytę z środy na dziś na 19 także się cieszę bo mu opowiem o tych bólach i zobaczymy co powie
    To super , daj znać koniecznie jak po wizycie. Będziesz na pewno o wiele spokojniejsza.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam dzisiaj noc 🙈
    Po niedzielnym spacerze zasnęłam i potem był trochę kłopot zasnąć w nocy i do tego tak mnie nogi bolały, że szok. Narzeczony mnie budził, że chrapię mu i on spać nie może, potem jakiś pies szczekał i się obudziłam. No masakra dzisiaj. Co 30 min się chyba budziłam 🫣
    I na końcówce ciąży też mam dziwne sny. Ale mi się śni głównie, że nasz syn jest już na świecie. Przynosimy go do domu i leży w swoim rożku na kanapie a my siedzimy obok i się patrzymy na niego jak on śpi i nic nie robimy 🤣

Bożena lubi tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka 3.2 czyli się wydłużyła (poprzednio miała 2.7). Dostałam pozwolenie żeby trochę "wrócić do życia" 😅

legusta, Izulek21, KiNiAW, Kadża, hypatia92, Sara10, Bożena, Ilciak33 lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Mój lekarz odradził jakiekolwiek szczepienia w ciąży więc się nie szczepiłam.
    Wydaje mi sie ze co lekarz to inaczej :) ja w pierwszej i teraz w drugiej ciazy mialam zalecenie od lekarza szczepienia na krztusiec, ale sie nie szczepilam :)

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szczepiłam na krztusiec w,każdej ciazy. Tutaj to jest mocno rekomendowane, bo chodzi o noworodka. Jak się szczepisz w ciazy to te przeciwciała, trafiają do niego i chronią go przed krztusciem do 3 miesiąca życia kiedy przypada szczepienie niemowlaka. Tutaj jest spore zachorowania na krztusiec wśród noworodków nieszczepionych.Ale na grypę i na covid się nie szczepiłam. A prawda jest taka, że każdy powinien postąpić tak jak czuje i uważa za słuszne.

Izulek21, Pineapple! lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz również rekomendował to szczepienie i robiłam je około 30 tc. Mąż też będzie się szczepił, tyle że za tydzień, jako że w pierwszych tygodniach to my będziemy na co dzień z maluchem.

Po szczepieniu nie miałam żadnych skutków ubocznych poza lekkim bólem ręki w miejscu wkłucia przez niecałe dwa dni.

KiNiAW, Izulek21, Pineapple!, Ela3 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Haha myślałam właśnie o tym dzisiaj, żeby sobie ją kupić.

Nie ma dowodów na jej działanie w przyspieszeniu porodu, ale wiecie, moc placebo i podejścia jest ogromna, poza tym na końcówce nie zaszkodzi :D Dodatkowo w sumie lubię ten smak, kiedyś już piłam ją przed ciążą.

Tu ciekawy artykuł na temat (braku) badań: https://doulamarta.pl/2021/04/27/herbata-z-lisci-malin-w-ciazy/

A co myślicie o stosowaniu oleju z wiesiołka, ananasach i daktylach? ^^

Edit: jeszcze a propos od kiedy pić - ja mam w planach zacząć po skończeniu 36 tygodnia. Akurat wtedy mąż wróci z ostatniej delegacji, więc mogę rodzić 😀.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 16:16

Synek 05.2024 ❤️
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również już po wizycie dziś. Mała się nie obróciła czyli cc w nast poniedziałek. W piątek mam zadzwonić na oddział żeby pobrali mi prędzej krew. Tak to wszystko ok. Ja czuję się ciut gorzej ale wiadomo końcówka już. Boli mnie bardzo krocze ciągnie bardzo i plecy bolą i pupa ale to mała tak uciska.
    Co do szczepionki ja się nie szczepiłam na krztusiec w Irlandii miała to być moja decyzja. Jak powiedziałam że raczej się nie zaszczepie to położna na to ze bardzo dobrze więc też nie namawiała za bardzo ;)

KiNiAW, Madden, hypatia92, Sara10, legusta, Izulek21, Pineapple! lubią tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala dziewczyny, chyba mi czop odchodzi powoli i wody

Izulek21, Milena96, Monika.a lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:

Kciukaski Kochana czekamy na dobre wiadomości 😊😘🤞🤞🙏 koniecznie daj znać 😊😘

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Trzymaj się kochana i czekamy na wieści 😘🤞

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ