X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Ja też mam ochotę na sushi i sałatkę z parmezanem i camembertem i napić się gorzkiego Aperola 😂
    Ja jem codziennie lody, ale zamiast jednego posiłku, więc kaloryczność zachowana m.
    W ogóle ostatnio mogę chrupać sam lód i mi to bardzo smakuje. A macie jakieś zachcianki takie dziwne? ;D
    Jejuś ja ten czosnek kocham... I pieczarki. Ale z synkiem w ciąży miałam to samo 🙈🫣 mogła bym jeść i jeść.... I grejpfruty. To mój smak.... Loda też bym zjadła ale nie mogę 😭😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 21:31

Sara10 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja mam mega ochotę na piwo miodowe Łomża 🤣
    W sumie to na początku ciąży jadłam arbuz z ogórkiem kiszonym 😅
    Jejuś jakie połączenie 🙈 ale w zasadzie ogórek kiszony nawet do sosu czosnkowego pasuje 😂😋 Boże ja jadłam ziemniaki zatopione dosłownie w jogurcie naturalnym 🫣 mój syn tak na mnie patrzył z taką dziwną mina i tylko pytał czy ja to na pewno zjem 🙈😂 a mi to tak smakuje..... I cukier w normie 🙈

Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze miałam fazę na zwykłe ziemniaki gotowane w mundurkach i przekrojone na pół z masłem i odrobiną soli.

W 3 trymestrze to już mi przeszły takie dziwne połączenia i już spokój mam.

PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moja młoda chyba nazwę rożek albo lody 😂😂😂dziewczyny ja cały tydzień jem lody ( mimo że było zimno ) plus kaszka na mleku z sokiem a od dwóch dni pożeram ok 6 dziennie 🤦🏽‍♀️👀rożki i wodne 🤷🏽‍♀️

Izulek21, Bożena, hypatia92, KiNiAW, legusta, Cali lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możliwe żeby brzuch mi opadł w 35tygodniu?

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena, tak, w poprzednich ciazach brzuch mi opadał bardzo wcześnie, I bardzo nisko, zaraz po 30 tygodniu. Nie wiem jak u innych dziewczyn

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny możliwe żeby brzuch mi opadł w 35tygodniu?

Możliwe mi też już poszedł w dół pytałam gina ostatnio mówi że może opadac powoli

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki... Trochę się dziś przestraszyłam... Chociaż mąż mówi że nic nie widzi. Ja widzę.... I już panikuje..... Wczoraj trochę za dużo podchodziłam i jeszcze się schylalam i kucalam.... Ale nic mnie nie bolało właśnie, dobrze się czułam i czuję.

KiNiAW, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Oki... Trochę się dziś przestraszyłam... Chociaż mąż mówi że nic nie widzi. Ja widzę.... I już panikuje..... Wczoraj trochę za dużo podchodziłam i jeszcze się schylalam i kucalam.... Ale nic mnie nie bolało właśnie, dobrze się czułam i czuję.

Jak to chlop Mój też nic nie widział dopiero jak mu pokazałam zdj z 30t i potem z 33 t to zauważył 😅

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Jak to chlop Mój też nic nie widział dopiero jak mu pokazałam zdj z 30t i potem z 33 t to zauważył 😅
    Ano cóż.... Ale Kinia to znak że szyja się skraca? Czy to niezależne jest? Bo ja jakoś tego momentu z synem nie kojarzę 🤦 ale tam to były dużo większe problemy i inne..... Dlatego mogę nie pamiętać....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ano cóż.... Ale Kinia to znak że szyja się skraca? Czy to niezależne jest? Bo ja jakoś tego momentu z synem nie kojarzę 🤦 ale tam to były dużo większe problemy i inne..... Dlatego mogę nie pamiętać....

Mi kin ostatnio powiedzial że jeśli jest kolejna ciąża to na tym etapie ujscie może być już otwarte i to jest normalne ale żeby zapobiedz wczesnemu porodowi dal ta luteinę bo mi się skróciła ale to nie ma związku z tym że brzuch opada. Ja wizyta w środę i zobaczę co powie nie wiem co to wymyślić bo ten drugi dal luteinę bo mój wiecznie wszystko ok szyjki nie bada a tu się jednak okazało że się skróciła więc chyba mu sciemnie że byłam na szpitalu i dali mi luteinę żeby mu nie mówić że byłam u drugiego i tyle i żeby mnie zbadał wkoncu bierze 200zl za wizytę więc chyba może sprawdzic a nie rutyna wiecznie.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mi kin ostatnio powiedzial że jeśli jest kolejna ciąża to na tym etapie ujscie może być już otwarte i to jest normalne ale żeby zapobiedz wczesnemu porodowi dal ta luteinę bo mi się skróciła ale to nie ma związku z tym że brzuch opada. Ja wizyta w środę i zobaczę co powie nie wiem co to wymyślić bo ten drugi dal luteinę bo mój wiecznie wszystko ok szyjki nie bada a tu się jednak okazało że się skróciła więc chyba mu sciemnie że byłam na szpitalu i dali mi luteinę żeby mu nie mówić że byłam u drugiego i tyle i żeby mnie zbadał wkoncu bierze 200zl za wizytę więc chyba może sprawdzic a nie rutyna wiecznie.

Kurcze, no pewnie że tak. To nie są małe pieniądze a człowiek powinien czuć się zaopiekowały przecież... Ja mam na każdej wizycie szyję badana, ale ja miałam w poprzedniej ciąży niewydolność szyjki stwierdzona i teraz ona dmucha na zimne, co dwa trzy tygodnie wizyta jest, czasem co tydzień jak te krwawienia występowały.... No to może i u mnie trzyma wszystko a ja niepotrzebnie panikuje. W końcu 35tydzien więc już coraz bliżej i będzie dobrze w razie czego:)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja Pata jak u ciebie sytuacja rozwinęło sie cos????
    Nadzieja odezwij się do nas czekamy 😊

legusta lubi tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos tęsknotek przedciążowych to ja najbardziej tęsknię za ubraniami 🫠 już mam dość ubierania się na zmianę w dwie pary legginsów, dresów ciążowych i szerokich t-shirtów 🤣 no i za zwykłą codzienną sprawnością... Przez ostatnie dwa dni stałam w kuchni i mam takie zakwasy na łydkach, że ledwo chodzę 🫠
    Ja brzuch mam optymalnie, ale chyba dlatego, że jestem wysoka i po prostu mam miejsce 😅 bez problemu jestem w stanie włożyć otwarta dłoń bokiem między biustem a brzuchem, z drugiej strony jak patrzę w lustrze to chyba jeszcze nie jest na maksa nisko 🤔 za to jak leżę to chłop mi tak dupkę w żebra wbija, że jeszcze moment i mi je poprzestawia 😱

KiNiAW, Izulek21, Bożena, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch jeszcze wysoko, w pt mam wizyte to sie dowiem ile ma szyjka :) te kopniaki w zebro mnie wykoncza, wiec nawet bym chciala zeby brzuszek byl juz troszke nizej :)

Kurde dziwne ze lekarz na prywatnej wizycie Wam nic nie mowi o dl szyjki, myslalam ze to obok serduszka podstawowe info :)

Monika.a, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Apropos tęsknotek przedciążowych to ja najbardziej tęsknię za ubraniami 🫠 już mam dość ubierania się na zmianę w dwie pary legginsów, dresów ciążowych i szerokich t-shirtów 🤣 no i za zwykłą codzienną sprawnością... Przez ostatnie dwa dni stałam w kuchni i mam takie zakwasy na łydkach, że ledwo chodzę 🫠
    Ja brzuch mam optymalnie, ale chyba dlatego, że jestem wysoka i po prostu mam miejsce 😅 bez problemu jestem w stanie włożyć otwarta dłoń bokiem między biustem a brzuchem, z drugiej strony jak patrzę w lustrze to chyba jeszcze nie jest na maksa nisko 🤔 za to jak leżę to chłop mi tak dupkę w żebra wbija, że jeszcze moment i mi je poprzestawia 😱
    Ja też za ubraniami. Tyle mi się podoba z nowych kolekcji, a nie mogę zamówić. A pewnie potem będzie wyprzedane 😞

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U mnie brzuch jeszcze wysoko, w pt mam wizyte to sie dowiem ile ma szyjka :) te kopniaki w zebro mnie wykoncza, wiec nawet bym chciala zeby brzuszek byl juz troszke nizej :)

Kurde dziwne ze lekarz na prywatnej wizycie Wam nic nie mowi o dl szyjki, myslalam ze to obok serduszka podstawowe info :)

No ja też tak myślałam ale stwierdzam że u niego to już rutyna chodzę do niego 3 ciążę i najgorzej ja prowadzi zawsze byłam zadowolona a teraz sama jak nie podpytam to cisza

• JJJ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Ja też za ubraniami. Tyle mi się podoba z nowych kolekcji, a nie mogę zamówić. A pewnie potem będzie wyprzedane 😞

Dokładnie tak! Mam tyle zakładek zapisanych, że głowa mała 🤣

Monika.a lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ja właśnie mam wrażenie że jest niżej ale w żebro dostaje cały czas.... Już sama nie wiem, zgłupiałam 🤦 co nie zmienia faktu że już jestem zmęczona i dziś w końcu głodna 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 15:13

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ja nie zauważyłam specjalnych zachcianek ciążowych u siebie w cale 🙈 Może poza tym, że trochę więcej mięsa w diecie.
    Ja właśnie wyszłam że szpitala 🫣
    Byłam od piątku, bo spadły mi płytki krwii poniżej 100 i lekarz prowadzący skierował mnie na oddział. Na szczęście utrzymują się w miarę na podobnym poziomie, więc narazie obserwacja, ale raczej będą chcieli mi wywołać poród ok 39 tyg. Więc zostało 2 tyg. No chyba, że mały sam się pospieszy, ale lekarka w to wątpi. W piątek jak mnie przyjmowali to szyjka była wysoko i zamknięta, dzisiaj już rozwarcia 1,5-2 cm Oo
    Szybko to wszystko się dzieje!
    Przynajmniej mam mobilizacje, zeby wszystko w tym tyg uszykowac dla malucha i się spakować 🙊👶🏻👶🏻👶🏻

legusta, KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ