X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Ja też mam ochotę na sushi i sałatkę z parmezanem i camembertem i napić się gorzkiego Aperola 😂
    Ja jem codziennie lody, ale zamiast jednego posiłku, więc kaloryczność zachowana m.
    W ogóle ostatnio mogę chrupać sam lód i mi to bardzo smakuje. A macie jakieś zachcianki takie dziwne? ;D
    Jejuś ja ten czosnek kocham... I pieczarki. Ale z synkiem w ciąży miałam to samo 🙈🫣 mogła bym jeść i jeść.... I grejpfruty. To mój smak.... Loda też bym zjadła ale nie mogę 😭😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 21:31

Sara10 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja mam mega ochotę na piwo miodowe Łomża 🤣
    W sumie to na początku ciąży jadłam arbuz z ogórkiem kiszonym 😅
    Jejuś jakie połączenie 🙈 ale w zasadzie ogórek kiszony nawet do sosu czosnkowego pasuje 😂😋 Boże ja jadłam ziemniaki zatopione dosłownie w jogurcie naturalnym 🫣 mój syn tak na mnie patrzył z taką dziwną mina i tylko pytał czy ja to na pewno zjem 🙈😂 a mi to tak smakuje..... I cukier w normie 🙈

Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze miałam fazę na zwykłe ziemniaki gotowane w mundurkach i przekrojone na pół z masłem i odrobiną soli.

W 3 trymestrze to już mi przeszły takie dziwne połączenia i już spokój mam.

PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moja młoda chyba nazwę rożek albo lody 😂😂😂dziewczyny ja cały tydzień jem lody ( mimo że było zimno ) plus kaszka na mleku z sokiem a od dwóch dni pożeram ok 6 dziennie 🤦🏽‍♀️👀rożki i wodne 🤷🏽‍♀️

Izulek21, Bożena, hypatia92, KiNiAW, legusta, Cali lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możliwe żeby brzuch mi opadł w 35tygodniu?

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena, tak, w poprzednich ciazach brzuch mi opadał bardzo wcześnie, I bardzo nisko, zaraz po 30 tygodniu. Nie wiem jak u innych dziewczyn

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny możliwe żeby brzuch mi opadł w 35tygodniu?

Możliwe mi też już poszedł w dół pytałam gina ostatnio mówi że może opadac powoli

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki... Trochę się dziś przestraszyłam... Chociaż mąż mówi że nic nie widzi. Ja widzę.... I już panikuje..... Wczoraj trochę za dużo podchodziłam i jeszcze się schylalam i kucalam.... Ale nic mnie nie bolało właśnie, dobrze się czułam i czuję.

KiNiAW, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Oki... Trochę się dziś przestraszyłam... Chociaż mąż mówi że nic nie widzi. Ja widzę.... I już panikuje..... Wczoraj trochę za dużo podchodziłam i jeszcze się schylalam i kucalam.... Ale nic mnie nie bolało właśnie, dobrze się czułam i czuję.

Jak to chlop Mój też nic nie widział dopiero jak mu pokazałam zdj z 30t i potem z 33 t to zauważył 😅

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Jak to chlop Mój też nic nie widział dopiero jak mu pokazałam zdj z 30t i potem z 33 t to zauważył 😅
    Ano cóż.... Ale Kinia to znak że szyja się skraca? Czy to niezależne jest? Bo ja jakoś tego momentu z synem nie kojarzę 🤦 ale tam to były dużo większe problemy i inne..... Dlatego mogę nie pamiętać....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ano cóż.... Ale Kinia to znak że szyja się skraca? Czy to niezależne jest? Bo ja jakoś tego momentu z synem nie kojarzę 🤦 ale tam to były dużo większe problemy i inne..... Dlatego mogę nie pamiętać....

Mi kin ostatnio powiedzial że jeśli jest kolejna ciąża to na tym etapie ujscie może być już otwarte i to jest normalne ale żeby zapobiedz wczesnemu porodowi dal ta luteinę bo mi się skróciła ale to nie ma związku z tym że brzuch opada. Ja wizyta w środę i zobaczę co powie nie wiem co to wymyślić bo ten drugi dal luteinę bo mój wiecznie wszystko ok szyjki nie bada a tu się jednak okazało że się skróciła więc chyba mu sciemnie że byłam na szpitalu i dali mi luteinę żeby mu nie mówić że byłam u drugiego i tyle i żeby mnie zbadał wkoncu bierze 200zl za wizytę więc chyba może sprawdzic a nie rutyna wiecznie.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mi kin ostatnio powiedzial że jeśli jest kolejna ciąża to na tym etapie ujscie może być już otwarte i to jest normalne ale żeby zapobiedz wczesnemu porodowi dal ta luteinę bo mi się skróciła ale to nie ma związku z tym że brzuch opada. Ja wizyta w środę i zobaczę co powie nie wiem co to wymyślić bo ten drugi dal luteinę bo mój wiecznie wszystko ok szyjki nie bada a tu się jednak okazało że się skróciła więc chyba mu sciemnie że byłam na szpitalu i dali mi luteinę żeby mu nie mówić że byłam u drugiego i tyle i żeby mnie zbadał wkoncu bierze 200zl za wizytę więc chyba może sprawdzic a nie rutyna wiecznie.

Kurcze, no pewnie że tak. To nie są małe pieniądze a człowiek powinien czuć się zaopiekowały przecież... Ja mam na każdej wizycie szyję badana, ale ja miałam w poprzedniej ciąży niewydolność szyjki stwierdzona i teraz ona dmucha na zimne, co dwa trzy tygodnie wizyta jest, czasem co tydzień jak te krwawienia występowały.... No to może i u mnie trzyma wszystko a ja niepotrzebnie panikuje. W końcu 35tydzien więc już coraz bliżej i będzie dobrze w razie czego:)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja Pata jak u ciebie sytuacja rozwinęło sie cos????
    Nadzieja odezwij się do nas czekamy 😊

legusta lubi tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos tęsknotek przedciążowych to ja najbardziej tęsknię za ubraniami 🫠 już mam dość ubierania się na zmianę w dwie pary legginsów, dresów ciążowych i szerokich t-shirtów 🤣 no i za zwykłą codzienną sprawnością... Przez ostatnie dwa dni stałam w kuchni i mam takie zakwasy na łydkach, że ledwo chodzę 🫠
    Ja brzuch mam optymalnie, ale chyba dlatego, że jestem wysoka i po prostu mam miejsce 😅 bez problemu jestem w stanie włożyć otwarta dłoń bokiem między biustem a brzuchem, z drugiej strony jak patrzę w lustrze to chyba jeszcze nie jest na maksa nisko 🤔 za to jak leżę to chłop mi tak dupkę w żebra wbija, że jeszcze moment i mi je poprzestawia 😱

KiNiAW, Izulek21, Bożena, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch jeszcze wysoko, w pt mam wizyte to sie dowiem ile ma szyjka :) te kopniaki w zebro mnie wykoncza, wiec nawet bym chciala zeby brzuszek byl juz troszke nizej :)

Kurde dziwne ze lekarz na prywatnej wizycie Wam nic nie mowi o dl szyjki, myslalam ze to obok serduszka podstawowe info :)

Monika.a, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Apropos tęsknotek przedciążowych to ja najbardziej tęsknię za ubraniami 🫠 już mam dość ubierania się na zmianę w dwie pary legginsów, dresów ciążowych i szerokich t-shirtów 🤣 no i za zwykłą codzienną sprawnością... Przez ostatnie dwa dni stałam w kuchni i mam takie zakwasy na łydkach, że ledwo chodzę 🫠
    Ja brzuch mam optymalnie, ale chyba dlatego, że jestem wysoka i po prostu mam miejsce 😅 bez problemu jestem w stanie włożyć otwarta dłoń bokiem między biustem a brzuchem, z drugiej strony jak patrzę w lustrze to chyba jeszcze nie jest na maksa nisko 🤔 za to jak leżę to chłop mi tak dupkę w żebra wbija, że jeszcze moment i mi je poprzestawia 😱
    Ja też za ubraniami. Tyle mi się podoba z nowych kolekcji, a nie mogę zamówić. A pewnie potem będzie wyprzedane 😞

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U mnie brzuch jeszcze wysoko, w pt mam wizyte to sie dowiem ile ma szyjka :) te kopniaki w zebro mnie wykoncza, wiec nawet bym chciala zeby brzuszek byl juz troszke nizej :)

Kurde dziwne ze lekarz na prywatnej wizycie Wam nic nie mowi o dl szyjki, myslalam ze to obok serduszka podstawowe info :)

No ja też tak myślałam ale stwierdzam że u niego to już rutyna chodzę do niego 3 ciążę i najgorzej ja prowadzi zawsze byłam zadowolona a teraz sama jak nie podpytam to cisza

• JJJ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Ja też za ubraniami. Tyle mi się podoba z nowych kolekcji, a nie mogę zamówić. A pewnie potem będzie wyprzedane 😞

Dokładnie tak! Mam tyle zakładek zapisanych, że głowa mała 🤣

Monika.a lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ja właśnie mam wrażenie że jest niżej ale w żebro dostaje cały czas.... Już sama nie wiem, zgłupiałam 🤦 co nie zmienia faktu że już jestem zmęczona i dziś w końcu głodna 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 15:13

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ja nie zauważyłam specjalnych zachcianek ciążowych u siebie w cale 🙈 Może poza tym, że trochę więcej mięsa w diecie.
    Ja właśnie wyszłam że szpitala 🫣
    Byłam od piątku, bo spadły mi płytki krwii poniżej 100 i lekarz prowadzący skierował mnie na oddział. Na szczęście utrzymują się w miarę na podobnym poziomie, więc narazie obserwacja, ale raczej będą chcieli mi wywołać poród ok 39 tyg. Więc zostało 2 tyg. No chyba, że mały sam się pospieszy, ale lekarka w to wątpi. W piątek jak mnie przyjmowali to szyjka była wysoko i zamknięta, dzisiaj już rozwarcia 1,5-2 cm Oo
    Szybko to wszystko się dzieje!
    Przynajmniej mam mobilizacje, zeby wszystko w tym tyg uszykowac dla malucha i się spakować 🙊👶🏻👶🏻👶🏻

legusta, KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ