Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara10 wrote:Ja też mam ochotę na sushi i sałatkę z parmezanem i camembertem i napić się gorzkiego Aperola 😂
Ja jem codziennie lody, ale zamiast jednego posiłku, więc kaloryczność zachowana m.
W ogóle ostatnio mogę chrupać sam lód i mi to bardzo smakuje. A macie jakieś zachcianki takie dziwne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 21:31
Sara10 lubi tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Ja mam mega ochotę na piwo miodowe Łomża 🤣
W sumie to na początku ciąży jadłam arbuz z ogórkiem kiszonym 😅Izulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
A ja moja młoda chyba nazwę rożek albo lody 😂😂😂dziewczyny ja cały tydzień jem lody ( mimo że było zimno ) plus kaszka na mleku z sokiem a od dwóch dni pożeram ok 6 dziennie 🤦🏽♀️👀rożki i wodne 🤷🏽♀️
Izulek21, Bożena, hypatia92, KiNiAW, legusta, Cali lubią tę wiadomość
-
Oki... Trochę się dziś przestraszyłam... Chociaż mąż mówi że nic nie widzi. Ja widzę.... I już panikuje..... Wczoraj trochę za dużo podchodziłam i jeszcze się schylalam i kucalam.... Ale nic mnie nie bolało właśnie, dobrze się czułam i czuję.
KiNiAW, Kadża, legusta lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Oki... Trochę się dziś przestraszyłam... Chociaż mąż mówi że nic nie widzi. Ja widzę.... I już panikuje..... Wczoraj trochę za dużo podchodziłam i jeszcze się schylalam i kucalam.... Ale nic mnie nie bolało właśnie, dobrze się czułam i czuję.
Jak to chlop Mój też nic nie widział dopiero jak mu pokazałam zdj z 30t i potem z 33 t to zauważył 😅 -
KiNiAW wrote:Jak to chlop Mój też nic nie widział dopiero jak mu pokazałam zdj z 30t i potem z 33 t to zauważył 😅
-
Bożena wrote:Ano cóż.... Ale Kinia to znak że szyja się skraca? Czy to niezależne jest? Bo ja jakoś tego momentu z synem nie kojarzę 🤦 ale tam to były dużo większe problemy i inne..... Dlatego mogę nie pamiętać....
Mi kin ostatnio powiedzial że jeśli jest kolejna ciąża to na tym etapie ujscie może być już otwarte i to jest normalne ale żeby zapobiedz wczesnemu porodowi dal ta luteinę bo mi się skróciła ale to nie ma związku z tym że brzuch opada. Ja wizyta w środę i zobaczę co powie nie wiem co to wymyślić bo ten drugi dal luteinę bo mój wiecznie wszystko ok szyjki nie bada a tu się jednak okazało że się skróciła więc chyba mu sciemnie że byłam na szpitalu i dali mi luteinę żeby mu nie mówić że byłam u drugiego i tyle i żeby mnie zbadał wkoncu bierze 200zl za wizytę więc chyba może sprawdzic a nie rutyna wiecznie. -
KiNiAW wrote:Mi kin ostatnio powiedzial że jeśli jest kolejna ciąża to na tym etapie ujscie może być już otwarte i to jest normalne ale żeby zapobiedz wczesnemu porodowi dal ta luteinę bo mi się skróciła ale to nie ma związku z tym że brzuch opada. Ja wizyta w środę i zobaczę co powie nie wiem co to wymyślić bo ten drugi dal luteinę bo mój wiecznie wszystko ok szyjki nie bada a tu się jednak okazało że się skróciła więc chyba mu sciemnie że byłam na szpitalu i dali mi luteinę żeby mu nie mówić że byłam u drugiego i tyle i żeby mnie zbadał wkoncu bierze 200zl za wizytę więc chyba może sprawdzic a nie rutyna wiecznie.
Kurcze, no pewnie że tak. To nie są małe pieniądze a człowiek powinien czuć się zaopiekowały przecież... Ja mam na każdej wizycie szyję badana, ale ja miałam w poprzedniej ciąży niewydolność szyjki stwierdzona i teraz ona dmucha na zimne, co dwa trzy tygodnie wizyta jest, czasem co tydzień jak te krwawienia występowały.... No to może i u mnie trzyma wszystko a ja niepotrzebnie panikuje. W końcu 35tydzien więc już coraz bliżej i będzie dobrze w razie czego:)KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Apropos tęsknotek przedciążowych to ja najbardziej tęsknię za ubraniami 🫠 już mam dość ubierania się na zmianę w dwie pary legginsów, dresów ciążowych i szerokich t-shirtów 🤣 no i za zwykłą codzienną sprawnością... Przez ostatnie dwa dni stałam w kuchni i mam takie zakwasy na łydkach, że ledwo chodzę 🫠
Ja brzuch mam optymalnie, ale chyba dlatego, że jestem wysoka i po prostu mam miejsce 😅 bez problemu jestem w stanie włożyć otwarta dłoń bokiem między biustem a brzuchem, z drugiej strony jak patrzę w lustrze to chyba jeszcze nie jest na maksa nisko 🤔 za to jak leżę to chłop mi tak dupkę w żebra wbija, że jeszcze moment i mi je poprzestawia 😱KiNiAW, Izulek21, Bożena, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
U mnie brzuch jeszcze wysoko, w pt mam wizyte to sie dowiem ile ma szyjka
te kopniaki w zebro mnie wykoncza, wiec nawet bym chciala zeby brzuszek byl juz troszke nizej
Kurde dziwne ze lekarz na prywatnej wizycie Wam nic nie mowi o dl szyjki, myslalam ze to obok serduszka podstawowe infoMonika.a, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
JJJ wrote:Apropos tęsknotek przedciążowych to ja najbardziej tęsknię za ubraniami 🫠 już mam dość ubierania się na zmianę w dwie pary legginsów, dresów ciążowych i szerokich t-shirtów 🤣 no i za zwykłą codzienną sprawnością... Przez ostatnie dwa dni stałam w kuchni i mam takie zakwasy na łydkach, że ledwo chodzę 🫠
Ja brzuch mam optymalnie, ale chyba dlatego, że jestem wysoka i po prostu mam miejsce 😅 bez problemu jestem w stanie włożyć otwarta dłoń bokiem między biustem a brzuchem, z drugiej strony jak patrzę w lustrze to chyba jeszcze nie jest na maksa nisko 🤔 za to jak leżę to chłop mi tak dupkę w żebra wbija, że jeszcze moment i mi je poprzestawia 😱 -
legusta wrote:U mnie brzuch jeszcze wysoko, w pt mam wizyte to sie dowiem ile ma szyjka
te kopniaki w zebro mnie wykoncza, wiec nawet bym chciala zeby brzuszek byl juz troszke nizej
Kurde dziwne ze lekarz na prywatnej wizycie Wam nic nie mowi o dl szyjki, myslalam ze to obok serduszka podstawowe info
No ja też tak myślałam ale stwierdzam że u niego to już rutyna chodzę do niego 3 ciążę i najgorzej ja prowadzi zawsze byłam zadowolona a teraz sama jak nie podpytam to cisza -
legusta wrote:U mnie brzuch jeszcze wysoko, w pt mam wizyte to sie dowiem ile ma szyjka
Kurde dziwne ze lekarz na prywatnej wizycie Wam nic nie mowi o dl szyjki, myslalam ze to obok serduszka podstawowe infoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 15:13
KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
Hejka!
Ja nie zauważyłam specjalnych zachcianek ciążowych u siebie w cale 🙈 Może poza tym, że trochę więcej mięsa w diecie.
Ja właśnie wyszłam że szpitala 🫣
Byłam od piątku, bo spadły mi płytki krwii poniżej 100 i lekarz prowadzący skierował mnie na oddział. Na szczęście utrzymują się w miarę na podobnym poziomie, więc narazie obserwacja, ale raczej będą chcieli mi wywołać poród ok 39 tyg. Więc zostało 2 tyg. No chyba, że mały sam się pospieszy, ale lekarka w to wątpi. W piątek jak mnie przyjmowali to szyjka była wysoko i zamknięta, dzisiaj już rozwarcia 1,5-2 cm Oo
Szybko to wszystko się dzieje!
Przynajmniej mam mobilizacje, zeby wszystko w tym tyg uszykowac dla malucha i się spakować 🙊👶🏻👶🏻👶🏻legusta, KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość