Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja po wizycie mały 2850g wszystko wporzadku twardnienie brzucha to przepowiadające skurcze macica się szykuje do porodu szyjka ok 28mm miękka ale powinna dotrwać jeszcze 3tygodnie dostałam na gbs kolejna wizyta za 2tyg bo jak mu powiedzialam że rodziłam 37t3d to stwierdził że może być wcześniej
Izulek21, Gośka29, Bożena, Kadża, legusta, Ilciak33, Sara10, PorannaPanna, Madden, hypatia92, Agatekk, Patrycja_Pata, mama_Klary, Aguśka lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja po wizycie mały 2850g wszystko wporzadku twardnienie brzucha to przepowiadające skurcze macica się szykuje do porodu szyjka ok 28mm miękka ale powinna dotrwać jeszcze 3tygodnie dostałam na gbs kolejna wizyta za 2tyg bo jak mu powiedzialam że rodziłam 37t3d to stwierdził że może być wcześniej
Dobre wieści! Spokoju i odpoczynku ❤️KiNiAW lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja po wizycie mały 2850g wszystko wporzadku twardnienie brzucha to przepowiadające skurcze macica się szykuje do porodu szyjka ok 28mm miękka ale powinna dotrwać jeszcze 3tygodnie dostałam na gbs kolejna wizyta za 2tyg bo jak mu powiedzialam że rodziłam 37t3d to stwierdził że może być wcześniej
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Jejuś to dobrze, że jest oki. Jesteś trochę spokojniejsza?
Jestem spokojna trochę ale zrypał mnie ze pozwoliłam położnej się zbadać że mogła przekłuć pęcherz płodowy i kto wtedy by wziął odpowiedzialność za to że takich rzeczy położna środowiskowa nie powinna robić. A i zastrzyki mi na kolejnej wizycie dopisze tak żebym miała na 10dni po porodzie jeszcze masakra ile tego -
KiNiAW wrote:Jestem spokojna trochę ale zrypał mnie ze pozwoliłam położnej się zbadać że mogła przekłuć pęcherz płodowy i kto wtedy by wziął odpowiedzialność za to że takich rzeczy położna środowiskowa nie powinna robić. A i zastrzyki mi na kolejnej wizycie dopisze tak żebym miała na 10dni po porodzie jeszcze masakra ile tego
O matko a skąd to mogłaś wiedzieć .. kurcze przecież położna chyba wie co robi 🤔 sporo tego wszystkiego.. ale jak trzeba to trzeba. -
Bożena wrote:O matko a skąd to mogłaś wiedzieć .. kurcze przecież położna chyba wie co robi 🤔 sporo tego wszystkiego.. ale jak trzeba to trzeba.
No zgłupiałam że położna nie może ale przecież chyba wie co robi według mnie zna się na tym. Luteinę kazał odłożyć bo na tym etapie ona już nic nie pomoże -
Kinia, fajnie ze wszystko dobrze
Patrycja, popłakałam się. Emocje wzięły górę, Nadzieja już z maleństwem, ty pomału się rozpakowujesz, a ja mam takie bole jak na okres że mnie to zaczyna m atwic, I się popłakałam. Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania.Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
legusta, Madden, Izulek21, JJJ, Sara10, hypatia92, KiNiAW, Bożena, Gośka29, Milena96, Agatekk, Ela3, Ilciak33, Kadża, Patrycja_Pata, Cali, mama_Klary, Cukierkowa, Lenayna lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
Potraktowali jak wczesniaka czy jednak nie?
Z tego co piszesz to chyba szybki porod, skoro raptem 5h mam nadzieje ze tak bylo, dobrze wspominasz i duzo sie nie meczylas 😊PorannaPanna lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
PorannaPanna wrote:Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
GRATULACJE ! Zdrowka dla Was 😊PorannaPanna lubi tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Gratulacje! Dużo zdrówka i odpoczynku! ❤️❤️❤️PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Cudowne wiadomosci 🩵🩵🩵🩵 gratulacje, duzo zdrowka i wypoczywajcie 😘
Potraktowali jak wczesniaka czy jednak nie?
Z tego co piszesz to chyba szybki porod, skoro raptem 5h mam nadzieje ze tak bylo, dobrze wspominasz i duzo sie nie meczylas 😊KiNiAW, Madden, legusta, Izulek21, Bożena, Milena96, Kadża, Patrycja_Pata, Sara10, Cali, Cukierkowa, Lenayna lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Nie wiem właśnie czy jako wcześniak czy nie, bobasek dostał 10/10 tyle wiem 😂 najgorsze z tych 4 czy 5 h jak były skurcze to były dwie ostatnie godziny ale myślę że stres mnie zjadł i panika wjechała. Ogólnie czuję że poszło fajnie zgrabnie i mój też że mnie zadowolony mówi że byłam turbo Dzielna ❤️🩵 także dziewczyny życzę wam szybkich porodów. W wolnej chwili będę zaglądać do was. 🩵 dzięki za miłe słowa i wsparcie ❤️
Teraz cieszcie się w spokoju sobą 😗.
Jeśli znajdziesz chwilę i będziesz miała ochotę, napisz proszę, czy brałaś znieczulenie (pewnie nie, bo szybko to poszło) lub stosowałaś jakieś niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu albo pozycje wertykalne i jak je oceniasz.
Buziaki dla Was!PorannaPanna lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
Kurcze wiecie że mnie jakoś poród nie przeraża, nie boję się 🤭 czasami to aż mam wrażenie że to dziwne 😅🤣 a po moim pierwszym, który trwał praktycznie 24h to to nastawienie jest aż zaskakujące 😆
KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Zaglądam po przerwie,a tu takie piękne wieści🥰
Ogromne gratulacje dzielna Mamo💚💪🏼
Ja dziś mam pobranie do gbs-a,a później teleportacja na wizyte. Napisze po
Póki co łapcie słonko!Bożena, legusta, KiNiAW, Sara10, PorannaPanna lubią tę wiadomość