Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:Kurcze wiecie że mnie jakoś poród nie przeraża, nie boję się 🤭 czasami to aż mam wrażenie że to dziwne 😅🤣 a po moim pierwszym, który trwał praktycznie 24h to to nastawienie jest aż zaskakujące 😆
-
PorannaPanna wrote:Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Kurcze wiecie że mnie jakoś poród nie przeraża, nie boję się 🤭 czasami to aż mam wrażenie że to dziwne 😅🤣 a po moim pierwszym, który trwał praktycznie 24h to to nastawienie jest aż zaskakujące 😆
Ale ja też się nie boję to mój mąż bardziej to przeżywa niż ja 😅🤣 -
KiNiAW wrote:Ale ja też się nie boję to mój mąż bardziej to przeżywa niż ja 😅🤣Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
JJJ wrote:Gratulacje dla dzielnej mamy i Ignasia 😍 kto następny?! 😁
Chociaz PorannaPanna zmotywowala mnie i dzisiaj juz drugie pranie ubranek 🤭🤭🤭Sara10, KiNiAW, JJJ, PorannaPanna lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Poranna Panna gratulacje, całusy dla Ignasia🩵🩵🩵
Kochane wpadam na chwilę
Byłam u położnej
Powiedziała, że wczorajsze ,,oczyszczanie organizmu i nocne wymioty to przygotowanie do porodu i te skurcze ... Że mam 2cm rozwarcia, wszystko miękkie i gotowe!!!! Skurcze się piszą, ale jeszcze czekamy na te mocne.
Z jej doświadczenia dziś powitamy nasza córeczkę na świecie 🥲
Więc proszę o kciuki i dobre myśli 🥰
Dzięki za wsparcie ❤️legusta, JJJ, Sara10, Gośka29, Milena96, Kadża, Izulek21, Bożena, Cali, PorannaPanna, KiNiAW, Agatekk, hypatia92, Aguśka lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:Poranna Panna gratulacje, całusy dla Ignasia🩵🩵🩵
Kochane wpadam na chwilę
Byłam u położnej
Powiedziała, że wczorajsze ,,oczyszczanie organizmu i nocne wymioty to przygotowanie do porodu i te skurcze ... Że mam 2cm rozwarcia, wszystko miękkie i gotowe!!!! Skurcze się piszą, ale jeszcze czekamy na te mocne.
Dzięki za wsparcie ❤️
Cos te maluchy niecierpliwe i nie chca na maj czekac 😝KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Kochane wpadam na chwilę
Byłam u położnej
Dzięki za wsparcie ❤️
-
Kochane wpadam na chwilę
Byłam u położnej
Dzięki za wsparcie ❤️ -
Sara10 wrote:Legusta a pierwszy poród miałaś indukowany czy sam się zaczął i trwał 24h?
No ale tak się mówi, że pierwszy poród jest dłuższy i nie ma co jechać na porodówkę za wcześnie zresztą ja wtedy nie wiedziałam czy to już czy to skurcze przepowiadające 😅KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja jedynie się boję jak mój syn zniesie taką rozłąkę.. Wiecie, że o 6 obudziłam się na siku i z łazienki słyszałam "mama mama mama". No ja nie wiem jak on to robi, ale skubany ledwie wstałam a on już wiedział że mnie nie ma w zasięgu 1m 😆
Mój ma to samo jak tylko wyczuje ze ja wstałam to się budzi. A teraz dodatkowo jak widzi że gdzieś jadę to jedzie że mną bo już się boi że jadę rodzic 😅i nie wrócę -
Kochane wpadam na chwilę
Byłam u położnej
Dzięki za wsparcie ❤️
Badała Cię położna?? Bo mój gin się wczoraj wkurzył że pozwoliłam się zbadać położnej a według mnie kurcze skoro przy porodzie jest to chyba potrafi badac i wie jak to robić prawda?? Nie przejmuje się tym wogole. Kochana kciuki za Ciebie mocne 🥰😉🤞🤞🤞 -
KiNiAW wrote:Badała Cię położna?? Bo mój gin się wczoraj wkurzył że pozwoliłam się zbadać położnej a według mnie kurcze skoro przy porodzie jest to chyba potrafi badac i wie jak to robić prawda?? Nie przejmuje się tym wogole. Kochana kciuki za Ciebie mocne 🥰😉🤞🤞🤞
KiNiAW, JJJ lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KiNiAW wrote:Mój ma to samo jak tylko wyczuje ze ja wstałam to się budzi. A teraz dodatkowo jak widzi że gdzieś jadę to jedzie że mną bo już się boi że jadę rodzic 😅i nie wrócę
Rozmawialam z kolezanka, u ktorej roznica u dzieciakow 2.5l czyli niewiele wiecej jak u mnie bedzie i zaczela rodzic jak corka byla w zlobku - babcia ją odbierala, to pozniej przez kilka dni panicznie nie chciala chodzic do zlobka bo sie bala ze "mama znow zniknie". No te maluchy sa mega madre i duzo wyczuwajaSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Kinia mam wrażenie że ten Twój gin to jakiś gburowaty z tego co piszesz 😅🙈 przecież przy porodzie to położna bada rozwarcie cały czas a lekarz jest dopiero na ostatnią fazę przyjęcia porodu + ew. szycie przynajmniej u mnie przy porodzie tak było, że na te 12h może lekarka się pojawiła 3x :p
U mnie było tak samo moim zdaniem wkorwil się że byłam u innego na sprawdzeniu i zaczął się nakręcać 🤣 a już ciul z nim ja wiem swoje dzięki drugiemu ginowi i położnej wiem na czym stojęKadża, legusta lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja właśnie po wizycie. Córa 2700,wszystko trzyma się i nie zapowiada na razie porodu,szyjka 43mm. No i niech jeszcze te dwa tygodnie tak będzie,bo sporo do zrobienia przed narodzinami🤪
Patrycja-mocno kciuki zacisnete!💪🏼
Kinia- twarda babka z Ciebie i dobrze,że wiesz na czym stoisz
Izulek- dobra data!
Co do porodu-mam spotkanie z położną w poniedziałek i pewnie znowu będą mi się śniły narodziny Jestem pozytywnie nastawiona, poprzednie dwa bez oksytocyny,bez ingerencji prócz wrzucania na łóżko na koniec,co mnie mega zdenerwowało.
Coraz bliżej finiszu…czuję,że jestem jeszcze totalnie nie przygotowana z przestrzenią dla bobasa,a tym razem chciałabym się wyrobić 😎 Brakuje mi sprawności fizycznej(choć chodzić mogę przez dziesiątki kilometrów i tak często w weekendy robię,to jednak schylanie,podnoszenie meczy bardziej) i bycia totalnie niezależna w targaniu,dźwiganiu etc.
W kwestiach spożywczych chyba do niczego mnie specjalnie nie ciągnie czego teraz nie jadłam.
Dobrego dnia dla Was!KiNiAW, hypatia92, Kadża, Gośka29, legusta, Izulek21, Sara10 lubią tę wiadomość