X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kurcze wiecie że mnie jakoś poród nie przeraża, nie boję się 🤭 czasami to aż mam wrażenie że to dziwne 😅🤣 a po moim pierwszym, który trwał praktycznie 24h to to nastawienie jest aż zaskakujące 😆
    Jezu mnie przeraża 🙈 jakoś z synem byłam tak mocno nastawiona na naturalny, nie bałam się nie wiem czemu 🙈 a się nie udało.... Teraz niby chce CC ale się boje🙈 naturalnego też...... Tak źle i tak niedobrze....

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
    GRATULACJE !!!!!! dużo zdrówka dla ciebie i Ignasia :)

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
    Kochana cudownie !!!! Gratulacje dla Was 😘

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kurcze wiecie że mnie jakoś poród nie przeraża, nie boję się 🤭 czasami to aż mam wrażenie że to dziwne 😅🤣 a po moim pierwszym, który trwał praktycznie 24h to to nastawienie jest aż zaskakujące 😆

Ale ja też się nie boję to mój mąż bardziej to przeżywa niż ja 😅🤣

• JJJ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzielnej mamy i Ignasia 😍 kto następny?! 😁

PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ale ja też się nie boję to mój mąż bardziej to przeżywa niż ja 😅🤣
    Ja jedynie się boję jak mój syn zniesie taką rozłąkę.. Wiecie, że o 6 obudziłam się na siku i z łazienki słyszałam "mama mama mama". No ja nie wiem jak on to robi, ale skubany ledwie wstałam a on już wiedział że mnie nie ma w zasięgu 1m 😆

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Gratulacje dla dzielnej mamy i Ignasia 😍 kto następny?! 😁
    Mam nadzieje ze nie ja 😅🤣🤣🤣
    Chociaz PorannaPanna zmotywowala mnie i dzisiaj juz drugie pranie ubranek 🤭🤭🤭

Sara10, KiNiAW, JJJ, PorannaPanna lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranna Panna gratulacje, całusy dla Ignasia🩵🩵🩵

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej
    Powiedziała, że wczorajsze ,,oczyszczanie organizmu i nocne wymioty to przygotowanie do porodu i te skurcze ... Że mam 2cm rozwarcia, wszystko miękkie i gotowe!!!! Skurcze się piszą, ale jeszcze czekamy na te mocne.
    Z jej doświadczenia dziś powitamy nasza córeczkę na świecie 🥲

Więc proszę o kciuki i dobre myśli 🥰
    Dzięki za wsparcie ❤️

legusta, JJJ, Sara10, Gośka29, Milena96, Kadża, Izulek21, Bożena, Cali, PorannaPanna, KiNiAW, Agatekk, hypatia92, Aguśka lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej
    Powiedziała, że wczorajsze ,,oczyszczanie organizmu i nocne wymioty to przygotowanie do porodu i te skurcze ... Że mam 2cm rozwarcia, wszystko miękkie i gotowe!!!! Skurcze się piszą, ale jeszcze czekamy na te mocne.

Dzięki za wsparcie ❤️
    Trzymam kciuki ✊️✊️✊️✊️
    Cos te maluchy niecierpliwe i nie chca na maj czekac 😝

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta a pierwszy poród miałaś indukowany czy sam się zaczął i trwał 24h?

🩷 - 6.24
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej

Dzięki za wsparcie ❤️
    To czekamy kochana na wieści i dalszy rozwój sytuacji. Trzymam kciuki aby wszystko ładnie i sprawnie poszło 🤞🙏💖

• Bożena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej

Dzięki za wsparcie ❤️
    Trzymam kciuki za was ❤️ daj znać jak będziesz po , bardzo boli???

• legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Legusta a pierwszy poród miałaś indukowany czy sam się zaczął i trwał 24h?
    Sam się zaczął :) te 24h liczę od pierwszych w miarę regularnych skurczy, ale w zasadzie o 14 byłam na porodówce z 5cm rozwarcia, do 17 "nic się nie działo" tzn. skurcze nie na tyle silne aby poród jakoś fajnie postępował, a o 19 ja już byłam wykończona całym dniem i jakimś takim brakiem postępu. Synek urodził się 1.21, czyli od momentu bycia na porodówce to niecałe 12h :)

No ale tak się mówi, że pierwszy poród jest dłuższy i nie ma co jechać na porodówkę za wcześnie :) zresztą ja wtedy nie wiedziałam czy to już czy to skurcze przepowiadające 😅

KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja jedynie się boję jak mój syn zniesie taką rozłąkę.. Wiecie, że o 6 obudziłam się na siku i z łazienki słyszałam "mama mama mama". No ja nie wiem jak on to robi, ale skubany ledwie wstałam a on już wiedział że mnie nie ma w zasięgu 1m 😆

Mój ma to samo jak tylko wyczuje ze ja wstałam to się budzi. A teraz dodatkowo jak widzi że gdzieś jadę to jedzie że mną bo już się boi że jadę rodzic 😅i nie wrócę

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej

Dzięki za wsparcie ❤️

Badała Cię położna?? Bo mój gin się wczoraj wkurzył że pozwoliłam się zbadać położnej a według mnie kurcze skoro przy porodzie jest to chyba potrafi badac i wie jak to robić prawda?? Nie przejmuje się tym wogole. Kochana kciuki za Ciebie mocne 🥰😉🤞🤞🤞

• legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Badała Cię położna?? Bo mój gin się wczoraj wkurzył że pozwoliłam się zbadać położnej a według mnie kurcze skoro przy porodzie jest to chyba potrafi badac i wie jak to robić prawda?? Nie przejmuje się tym wogole. Kochana kciuki za Ciebie mocne 🥰😉🤞🤞🤞
    Kinia mam wrażenie że ten Twój gin to jakiś gburowaty z tego co piszesz 😅🙈 przecież przy porodzie to położna bada rozwarcie cały czas a lekarz jest dopiero na ostatnią fazę przyjęcia porodu + ew. szycie :) przynajmniej u mnie przy porodzie tak było, że na te 12h może lekarka się pojawiła 3x :p

KiNiAW, JJJ lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mój ma to samo jak tylko wyczuje ze ja wstałam to się budzi. A teraz dodatkowo jak widzi że gdzieś jadę to jedzie że mną bo już się boi że jadę rodzic 😅i nie wrócę

Rozmawialam z kolezanka, u ktorej roznica u dzieciakow 2.5l czyli niewiele wiecej jak u mnie bedzie i zaczela rodzic jak corka byla w zlobku - babcia ją odbierala, to pozniej przez kilka dni panicznie nie chciala chodzic do zlobka bo sie bala ze "mama znow zniknie". No te maluchy sa mega madre i duzo wyczuwaja :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kinia mam wrażenie że ten Twój gin to jakiś gburowaty z tego co piszesz 😅🙈 przecież przy porodzie to położna bada rozwarcie cały czas a lekarz jest dopiero na ostatnią fazę przyjęcia porodu + ew. szycie :) przynajmniej u mnie przy porodzie tak było, że na te 12h może lekarka się pojawiła 3x :p

U mnie było tak samo moim zdaniem wkorwil się że byłam u innego na sprawdzeniu i zaczął się nakręcać 🤣 a już ciul z nim ja wiem swoje dzięki drugiemu ginowi i położnej wiem na czym stoję

Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ustaleniu terminu na cc. Miałam do wyboru termin i wybrałam 6 maj 😍

Oby Aleksander poczekał sobie i dał jeszcze ogarnąć parę spraw 😅

Sara10, Agatekk, Kadża, KiNiAW, hypatia92, JJJ, Bożena, legusta lubią tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja właśnie po wizycie. Córa 2700,wszystko trzyma się i nie zapowiada na razie porodu,szyjka 43mm. No i niech jeszcze te dwa tygodnie tak będzie,bo sporo do zrobienia przed narodzinami🤪

Patrycja-mocno kciuki zacisnete!💪🏼

Kinia- twarda babka z Ciebie i dobrze,że wiesz na czym stoisz :)

Izulek- dobra data!

Co do porodu-mam spotkanie z położną w poniedziałek i pewnie znowu będą mi się śniły narodziny :) Jestem pozytywnie nastawiona, poprzednie dwa bez oksytocyny,bez ingerencji prócz wrzucania na łóżko na koniec,co mnie mega zdenerwowało.

Coraz bliżej finiszu…czuję,że jestem jeszcze totalnie nie przygotowana z przestrzenią dla bobasa,a tym razem chciałabym się wyrobić 😎 Brakuje mi sprawności fizycznej(choć chodzić mogę przez dziesiątki kilometrów i tak często w weekendy robię,to jednak schylanie,podnoszenie meczy bardziej) i bycia totalnie niezależna w targaniu,dźwiganiu etc.

W kwestiach spożywczych chyba do niczego mnie specjalnie nie ciągnie czego teraz nie jadłam.

Dobrego dnia dla Was!

KiNiAW, hypatia92, Kadża, Gośka29, legusta, Izulek21, Sara10 lubią tę wiadomość

2012💙
    2014🩷
    2024🩷
    2026 🥰

age.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ