X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kurcze wiecie że mnie jakoś poród nie przeraża, nie boję się 🤭 czasami to aż mam wrażenie że to dziwne 😅🤣 a po moim pierwszym, który trwał praktycznie 24h to to nastawienie jest aż zaskakujące 😆
    Jezu mnie przeraża 🙈 jakoś z synem byłam tak mocno nastawiona na naturalny, nie bałam się nie wiem czemu 🙈 a się nie udało.... Teraz niby chce CC ale się boje🙈 naturalnego też...... Tak źle i tak niedobrze....

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
    GRATULACJE !!!!!! dużo zdrówka dla ciebie i Ignasia :)

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Ciocię my już po, 15.04 o 22:20 na świat przyszedł mały Ignacy 🩵 z waga 2610 i 50 cm. Leżymy i tulimy (matka odpoczywa bo trochę pękła trochę nacięta )
    Kochana cudownie !!!! Gratulacje dla Was 😘

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kurcze wiecie że mnie jakoś poród nie przeraża, nie boję się 🤭 czasami to aż mam wrażenie że to dziwne 😅🤣 a po moim pierwszym, który trwał praktycznie 24h to to nastawienie jest aż zaskakujące 😆

Ale ja też się nie boję to mój mąż bardziej to przeżywa niż ja 😅🤣

• JJJ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzielnej mamy i Ignasia 😍 kto następny?! 😁

PorannaPanna, KiNiAW lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ale ja też się nie boję to mój mąż bardziej to przeżywa niż ja 😅🤣
    Ja jedynie się boję jak mój syn zniesie taką rozłąkę.. Wiecie, że o 6 obudziłam się na siku i z łazienki słyszałam "mama mama mama". No ja nie wiem jak on to robi, ale skubany ledwie wstałam a on już wiedział że mnie nie ma w zasięgu 1m 😆

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Gratulacje dla dzielnej mamy i Ignasia 😍 kto następny?! 😁
    Mam nadzieje ze nie ja 😅🤣🤣🤣
    Chociaz PorannaPanna zmotywowala mnie i dzisiaj juz drugie pranie ubranek 🤭🤭🤭

Sara10, KiNiAW, JJJ, PorannaPanna lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranna Panna gratulacje, całusy dla Ignasia🩵🩵🩵

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej
    Powiedziała, że wczorajsze ,,oczyszczanie organizmu i nocne wymioty to przygotowanie do porodu i te skurcze ... Że mam 2cm rozwarcia, wszystko miękkie i gotowe!!!! Skurcze się piszą, ale jeszcze czekamy na te mocne.
    Z jej doświadczenia dziś powitamy nasza córeczkę na świecie 🥲

Więc proszę o kciuki i dobre myśli 🥰
    Dzięki za wsparcie ❤️

legusta, JJJ, Sara10, Gośka29, Milena96, Kadża, Izulek21, Bożena, Cali, PorannaPanna, KiNiAW, Agatekk, hypatia92, Aguśka lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej
    Powiedziała, że wczorajsze ,,oczyszczanie organizmu i nocne wymioty to przygotowanie do porodu i te skurcze ... Że mam 2cm rozwarcia, wszystko miękkie i gotowe!!!! Skurcze się piszą, ale jeszcze czekamy na te mocne.

Dzięki za wsparcie ❤️
    Trzymam kciuki ✊️✊️✊️✊️
    Cos te maluchy niecierpliwe i nie chca na maj czekac 😝

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta a pierwszy poród miałaś indukowany czy sam się zaczął i trwał 24h?

• Kadża Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej

Dzięki za wsparcie ❤️
    To czekamy kochana na wieści i dalszy rozwój sytuacji. Trzymam kciuki aby wszystko ładnie i sprawnie poszło 🤞🙏💖

• Bożena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej

Dzięki za wsparcie ❤️
    Trzymam kciuki za was ❤️ daj znać jak będziesz po , bardzo boli???

• legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Legusta a pierwszy poród miałaś indukowany czy sam się zaczął i trwał 24h?
    Sam się zaczął :) te 24h liczę od pierwszych w miarę regularnych skurczy, ale w zasadzie o 14 byłam na porodówce z 5cm rozwarcia, do 17 "nic się nie działo" tzn. skurcze nie na tyle silne aby poród jakoś fajnie postępował, a o 19 ja już byłam wykończona całym dniem i jakimś takim brakiem postępu. Synek urodził się 1.21, czyli od momentu bycia na porodówce to niecałe 12h :)

No ale tak się mówi, że pierwszy poród jest dłuższy i nie ma co jechać na porodówkę za wcześnie :) zresztą ja wtedy nie wiedziałam czy to już czy to skurcze przepowiadające 😅

KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja jedynie się boję jak mój syn zniesie taką rozłąkę.. Wiecie, że o 6 obudziłam się na siku i z łazienki słyszałam "mama mama mama". No ja nie wiem jak on to robi, ale skubany ledwie wstałam a on już wiedział że mnie nie ma w zasięgu 1m 😆

Mój ma to samo jak tylko wyczuje ze ja wstałam to się budzi. A teraz dodatkowo jak widzi że gdzieś jadę to jedzie że mną bo już się boi że jadę rodzic 😅i nie wrócę

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Kochane wpadam na chwilę
    Byłam u położnej

Dzięki za wsparcie ❤️

Badała Cię położna?? Bo mój gin się wczoraj wkurzył że pozwoliłam się zbadać położnej a według mnie kurcze skoro przy porodzie jest to chyba potrafi badac i wie jak to robić prawda?? Nie przejmuje się tym wogole. Kochana kciuki za Ciebie mocne 🥰😉🤞🤞🤞

• legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Badała Cię położna?? Bo mój gin się wczoraj wkurzył że pozwoliłam się zbadać położnej a według mnie kurcze skoro przy porodzie jest to chyba potrafi badac i wie jak to robić prawda?? Nie przejmuje się tym wogole. Kochana kciuki za Ciebie mocne 🥰😉🤞🤞🤞
    Kinia mam wrażenie że ten Twój gin to jakiś gburowaty z tego co piszesz 😅🙈 przecież przy porodzie to położna bada rozwarcie cały czas a lekarz jest dopiero na ostatnią fazę przyjęcia porodu + ew. szycie :) przynajmniej u mnie przy porodzie tak było, że na te 12h może lekarka się pojawiła 3x :p

KiNiAW, JJJ lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mój ma to samo jak tylko wyczuje ze ja wstałam to się budzi. A teraz dodatkowo jak widzi że gdzieś jadę to jedzie że mną bo już się boi że jadę rodzic 😅i nie wrócę

Rozmawialam z kolezanka, u ktorej roznica u dzieciakow 2.5l czyli niewiele wiecej jak u mnie bedzie i zaczela rodzic jak corka byla w zlobku - babcia ją odbierala, to pozniej przez kilka dni panicznie nie chciala chodzic do zlobka bo sie bala ze "mama znow zniknie". No te maluchy sa mega madre i duzo wyczuwaja :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kinia mam wrażenie że ten Twój gin to jakiś gburowaty z tego co piszesz 😅🙈 przecież przy porodzie to położna bada rozwarcie cały czas a lekarz jest dopiero na ostatnią fazę przyjęcia porodu + ew. szycie :) przynajmniej u mnie przy porodzie tak było, że na te 12h może lekarka się pojawiła 3x :p

U mnie było tak samo moim zdaniem wkorwil się że byłam u innego na sprawdzeniu i zaczął się nakręcać 🤣 a już ciul z nim ja wiem swoje dzięki drugiemu ginowi i położnej wiem na czym stoję

Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ustaleniu terminu na cc. Miałam do wyboru termin i wybrałam 6 maj 😍

Oby Aleksander poczekał sobie i dał jeszcze ogarnąć parę spraw 😅

Sara10, Agatekk, Kadża, KiNiAW, hypatia92, JJJ, Bożena, legusta lubią tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja właśnie po wizycie. Córa 2700,wszystko trzyma się i nie zapowiada na razie porodu,szyjka 43mm. No i niech jeszcze te dwa tygodnie tak będzie,bo sporo do zrobienia przed narodzinami🤪

Patrycja-mocno kciuki zacisnete!💪🏼

Kinia- twarda babka z Ciebie i dobrze,że wiesz na czym stoisz :)

Izulek- dobra data!

Co do porodu-mam spotkanie z położną w poniedziałek i pewnie znowu będą mi się śniły narodziny :) Jestem pozytywnie nastawiona, poprzednie dwa bez oksytocyny,bez ingerencji prócz wrzucania na łóżko na koniec,co mnie mega zdenerwowało.

Coraz bliżej finiszu…czuję,że jestem jeszcze totalnie nie przygotowana z przestrzenią dla bobasa,a tym razem chciałabym się wyrobić 😎 Brakuje mi sprawności fizycznej(choć chodzić mogę przez dziesiątki kilometrów i tak często w weekendy robię,to jednak schylanie,podnoszenie meczy bardziej) i bycia totalnie niezależna w targaniu,dźwiganiu etc.

W kwestiach spożywczych chyba do niczego mnie specjalnie nie ciągnie czego teraz nie jadłam.

Dobrego dnia dla Was!

KiNiAW, hypatia92, Kadża, Gośka29, legusta, Izulek21, Sara10 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ