Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa. Cesarka sama w sobie trwała jednak na sali operacyjnej byłam 1,5 h
W skrócie mała się nie mogła obrócić bo zaklinowała się nóżka gdzieś no i była okręcona pępowinka
A druga sprawa okazało się że ja mam 4 dzieci jakimś cudem ponieważ jajnik jest jakoś dziwnie usytuowany a mało tego jest tylko 1 👀nigdy nikt tego nie zauważył a oni mówią że dopiero po rozcięciu mnie zorientowali się….jutro ma ktoś do mnie zajrzeć i wszystko powiedzieć. Spionizowali już mnie i teraz troszkę rana ciągnie a tak to mała nie odkładalna wisi na cycu😉Izulek21, Patrycja_Pata, Ela3, KiNiAW, Gośka29, Sara10, hypatia92, Bożena, Agatekk, Kasia1988, Milena96, Madden lubią tę wiadomość
-
Anuska0907 wrote:Ciążę prowadze na nfz, czyli mogę nie płacić za to badanie? Położna środowiskowa?
Anuska0907 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam skurczy, napinania, bólu krocza, ale... Ból żeber jak to nazywam czyli ta przestrzeń między biustem a brzuchem po lewej stronie to już płacze z bólu po noce. Nie mogę stać, bo mnie ciągnie piecze. Chciałam ostatnio zrobić zapasy na zakupach i po 10minutach już wisialam na wózku ... Leżeć na lewym boku mogę zapomnieć z bólu. Nie czuje tylko leżąc na plecach. Podnieść się z łóżka, łzy w oczach. Wcześniej miałam ból pleców po prawej stronie pod żebrami i chociaż fizjo mogła coś zadziałać, rozmasować. Niestety w tej kwestii muszę wytrzymać. A termin na 12m05 z USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 23:04
-
Kadża wrote:Dziewczyny dziękuję za miłe słowa. Cesarka sama w sobie trwała jednak na sali operacyjnej byłam 1,5 h
W skrócie mała się nie mogła obrócić bo zaklinowała się nóżka gdzieś no i była okręcona pępowinka
A druga sprawa okazało się że ja mam 4 dzieci jakimś cudem ponieważ jajnik jest jakoś dziwnie usytuowany a mało tego jest tylko 1 👀nigdy nikt tego nie zauważył a oni mówią że dopiero po rozcięciu mnie zorientowali się….jutro ma ktoś do mnie zajrzeć i wszystko powiedzieć. Spionizowali już mnie i teraz troszkę rana ciągnie a tak to mała nie odkładalna wisi na cycu😉
Najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło że malutka zdrowa Trzymajcie się cieplutko i szybkiego powrotu do domku. Ale jaja człowiek żeby się dowiedzieć że nie ma 2 jajników potrzebna była cesarka. Dobrze ze zdecydowali o cesarce a nie kazali ci rodzic naturalnie skoro malutka była zaklinowana. Dużo ciepełka i miłości dla was 🥰😘Kadża lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą codziennie to Clexane. Macie to odkładać przed porodem naturalnym lub cc? Mi wczoraj położna powiedziała żebym podpytałam lekarza w poniedziałek bo jej się wydaje że orzy naturalnym nie powinno się tego brać bo większe krwawienie może być lub jakiś krwotok no a ja właśnie wyczytałam że jak nie upłynie 12h od zastrzyku to nie mogą podać znieczulenia do cc ani przy naturalnym. Mam obawy bo mój gin ostatnio mi mówił że wypisze mi na kolejnej wizycie resztę że po porodzie mam brać jeszcze z 10dni. Muszę mu powiedzieć też że skoro mam to w szpitalu brać to musi mi też dać taka kartkę bo kto mi niby to w szpitalu poda dziwne żebym sobie przemycała zastrzyki i sama dawała 🤭. Chyba że może od poniedziałku każe mi odstawić a zacząć brać po porodzie oby tak było
-
Monika.a wrote:Ja nie mam skurczy, napinania, bólu krocza, ale... Ból żeber jak to nazywam czyli ta przestrzeń między biustem a brzuchem po lewej stronie to już płacze z bólu po noce. Nie mogę stać, bo mnie ciągnie piecze. Chciałam ostatnio zrobić zapasy na zakupach i po 10minutach już wisialam na wózku ... Leżeć na lewym boku mogę zapomnieć z bólu. Nie czuje tylko leżąc na plecach. Podnieść się z łóżka, łzy w oczach. Wcześniej miałam ból pleców po prawej stronie pod żebrami i chociaż fizjo mogła coś zadziałać, rozmasować. Niestety w tej kwestii muszę wytrzymać. A termin na 12m05 z USG
Współczuję ci naprawdę ja mam właśnie na odwrót Wszytko to co wypisałaś prócz bólu żeber chyba że mamy się przeciąga i w nie kopie. Już bliżej niż dalej ja mam termin jeszcze później niż ty także to tylko termin ważne żeby donosić do 37 a potem niech się dzieje 😊 -
KiNiAW wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą codziennie to Clexane. Macie to odkładać przed porodem naturalnym lub cc? Mi wczoraj położna powiedziała żebym podpytałam lekarza w poniedziałek bo jej się wydaje że orzy naturalnym nie powinno się tego brać bo większe krwawienie może być lub jakiś krwotok no a ja właśnie wyczytałam że jak nie upłynie 12h od zastrzyku to nie mogą podać znieczulenia do cc ani przy naturalnym. Mam obawy bo mój gin ostatnio mi mówił że wypisze mi na kolejnej wizycie resztę że po porodzie mam brać jeszcze z 10dni. Muszę mu powiedzieć też że skoro mam to w szpitalu brać to musi mi też dać taka kartkę bo kto mi niby to w szpitalu poda dziwne żebym sobie przemycała zastrzyki i sama dawała 🤭. Chyba że może od poniedziałku każe mi odstawić a zacząć brać po porodzie oby tak było
-
Monika.a wrote:Ja nie mam skurczy, napinania, bólu krocza, ale... Ból żeber jak to nazywam czyli ta przestrzeń między biustem a brzuchem po lewej stronie to już płacze z bólu po noce. Nie mogę stać, bo mnie ciągnie piecze. Chciałam ostatnio zrobić zapasy na zakupach i po 10minutach już wisialam na wózku ... Leżeć na lewym boku mogę zapomnieć z bólu. Nie czuje tylko leżąc na plecach. Podnieść się z łóżka, łzy w oczach. Wcześniej miałam ból pleców po prawej stronie pod żebrami i chociaż fizjo mogła coś zadziałać, rozmasować. Niestety w tej kwestii muszę wytrzymać. A termin na 12m05 z USG
-
Kadża-to dobre wieści! A odkrycie jednego jajnika-musi być wyjątkowy skoro udało się z czwórką dzieci
Bożena wrote:Tak się zastanawiam jak to jest z tym oczyszczaniem się do porodu??? Biegunka występuje?
Wiecie co-też miałam jeden dzień ogromny ból w pachwinie-nogę ciągnęłam za sobą,było to okropne uczucie. Musisz być sprawna,bo dzieciaki i zwierzęta,a tu jakby ktoś kotwicę przyczepił. Także współczuję mocno tych bólowych wszelakich dolegliwości i jak tylko macie opcję wizyty z fizjo to może jednak warto?Mi przeszło,ale staram się też nieco na przekór robić-jak boli to rozmasowuję mocno i ćwiczę więcej-to taki mój sposób na ból (chwilowo boli bardziej,ale potem znika zwykle)-oczywiście nie polecam każdemu.
Niezły przymrozek dziś u nas był! Wszystko w szadzi! Wspaniałego dnia dla Was!KiNiAW, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Tak się zastanawiam jak to jest z tym oczyszczaniem się do porodu??? Biegunka występuje?
Ja przy pierwszym porodzie tak właśnie miałam, silny ból podbrzusza i pół nocy w toalecie (ale przy okresie też bardzo często miałam taki pierwszy dzień).
Ja pół nocy wymiotowałam i właśnie się zastanawiałam czy to poród się zbliża, czy jakieś zatrucie pokarmowe, czy synek e żłobka jakąś jelitówkę przytargałSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ja przy pierwszym porodzie nie pamiętam żebym tak miała. Miałam robiona lewatywę albo czopki.
Ale z tego co czytam każdy szpital robi co chce. Jedne dają czopki albo lewatywę inne nic. -
legusta wrote:Podobno to jeden z symptomów zapowiadającego się porodu
Ja przy pierwszym porodzie tak właśnie miałam, silny ból podbrzusza i pół nocy w toalecie (ale przy okresie też bardzo często miałam taki pierwszy dzień).
Ja pół nocy wymiotowałam i właśnie się zastanawiałam czy to poród się zbliża, czy jakieś zatrucie pokarmowe, czy synek e żłobka jakąś jelitówkę przytargał
O kurcze Legusta może i już coś się zaczyna dziać dawaj znać oczywiście 😊a dziś jak się czujesz? -
Rozpakowane mamusie !Gratulacje kochane dziewczyny! Cudowne wieści na forum, ja przynoszę kolejne że wychodzimy! Jestem przeszczęśliwa ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 10:00
KiNiAW, Gośka29, Bożena, legusta, Lenayna, Kasia1988, JJJ, hypatia92, Sara10, Izulek21, Olix, Patrycja_Pata, Kadża, Ela3, Aguśka, Madden lubią tę wiadomość
-
legusta wrote:Podobno to jeden z symptomów zapowiadającego się porodu
Ja pół nocy wymiotowałam i właśnie się zastanawiałam czy to poród się zbliża, czy jakieś zatrucie pokarmowe, czy synek e żłobka jakąś jelitówkę przytargał
Właśnie ja dziś od rana na kibelku siedziałam, brzuch jakby mnie pobolewal. Cholera wie co się dzieje:( oby tylko jeszcze wytrzymać -
KiNiAW wrote:O kurcze Legusta może i już coś się zaczyna dziać dawaj znać oczywiście 😊a dziś jak się czujesz?
Bożena, KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022