X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja miałam pobrane u swojego lekarza prowadzącego ciąże. Płaciłam 100 zł za pobranie. Wszystko miał lekarz przygotowane.
    Najlepiej na NFZ. Pobiera położna.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Cześć dziewczyny. Gratulacje dla mamusiek, które tulą już swoje dzieciaczki. Ja wpadam do Was z pytaniem odnośnie badania Gbs, czy same musiałyście kupić zestaw do pobrania próbki, czy to daje lekarz, a my płacimy tylko za badanie? Nie zapytałam lekarza i teraz tak się zastanawiam co robić 🤷‍♀️
    Z góry dziękuję za odpowiedź

Ja robiłam w laboratorium i tam miały wszystko nic nie musiałam kupować 😊

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:

Ciążę prowadze na nfz, czyli mogę nie płacić za to badanie? Położna środowiskowa?

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:

Nawet nie pomyślałam aby iść na NFZ. Co za gapa ze mnie... No już trudno 😅

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Ciążę prowadze na nfz, czyli mogę nie płacić za to badanie? Położna środowiskowa?

Jeśli lekarz nie pobierze Ci podczas wizyty (a zwykle tak jednak bywało) to położna współpracująca z lekarzem lub daną placówką. Nic nie zabierasz ze sobą.

Dziewczyny! Jest coraz ciężej, ale będzie dobrze-musi być :) Mnie dobija już zmęczenie…takie bezsensowne w porach dziwnych i totalnie nie męczących sytuacjach. A plany przedporodowe mocno napięte. Już psy mnie nawet denerwują na maxa (a mam 3 w tym 2 ponad 30kg),bo chcą szaleć,a ja nie mam opcji…grzeczny spacerek w szybkim tempie tyle…no i weź tu nie zwariuj🫣

KiNiAW lubi tę wiadomość

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już ta końcówka dobija lekko. Czuję się jak hipopotam. Niby brzuszek mały ale weź tu załóż skarpetki bez stękania i sapania... Zgaga mnie pali jak jeszcze nigdy w życiu.

Agatekk - to potężne masz te psiaki, muszą się wyszaleć a takim nie wytłumaczysz.

Dużo siły dziewczyny, jeszcze trochę 🥹❤️

KiNiAW, Agatekk lubią tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie że lista na początku się zapełnia już dzieciaczkami urodzonymi. Ja będę ostatnia pewnie ale to nic ☺️ ciekawe co tam u Nadzieji. Czy wszystko w porządku

KiNiAW, Agatekk, Izulek21 lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Ale fajnie że lista na początku się zapełnia już dzieciaczkami urodzonymi. Ja będę ostatnia pewnie ale to nic ☺️ ciekawe co tam u Nadzieji. Czy wszystko w porządku

Oj tam, to nie ważne, że będziesz ostatnia. Grunt by było wszystko w porządku z maluchem i z Tobą ❤️
    Też myślę o Nadziejii co tam u niej. Mam nadzieję, że są w domu i tak ich maluch pochłonął. 🥹

legusta, KiNiAW, Milena96, Agatekk, Sara10 lubią tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Oj tam, to nie ważne, że będziesz ostatnia. Grunt by było wszystko w porządku z maluchem i z Tobą ❤️
    Też myślę o Nadziejii co tam u niej. Mam nadzieję, że są w domu i tak ich maluch pochłonął. 🥹
    Też mam nadzieję. 🙏🏼

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie znowu wzięły na wieczór skurcze bol kroku pachwin i pleców na dole masakra położyłam się na szczęście jak leżę ciut lepiej. Też mam nadzieję że z Nadzieja Wszystko Wpozadku i że się do nas odezwie 😊

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak radzicie, bo trzeba wyniki badań i ostatnie wyniki krwi i moczu mam z marca. Robić teraz aby mieć bardziej aktualne, bo zapomniałam spytać jak się zapisywałam na cc 🙈

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Mnie też już ta końcówka dobija lekko. Czuję się jak hipopotam. Niby brzuszek mały ale weź tu załóż skarpetki bez stękania i sapania... Zgaga mnie pali jak jeszcze nigdy w życiu.

Agatekk - to potężne masz te psiaki, muszą się wyszaleć a takim nie wytłumaczysz.

Dużo siły dziewczyny, jeszcze trochę 🥹❤️

No właśnie wkurzam się na te moje włochate dzieciaki,a doskonale wiem,że tak po prostu jest i to ja przecież się zmieniłam,nie one…muszą jeszcze chwilę poczekać na ostre harce ;) Dobrze,że te duże są gabarytowo podobne bardzo i potrafią się sobą mocno zająć.

Też zastanawiam się jak tam u Nadzieji,bo długo już się nie odzywała,ale tak jak piszecie- pewnie świat zawirowany teraz na punkcie Maluszka i zwyczajnie czasu mało na wszystko.

Izulek21 lubi tę wiadomość

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny mnie znowu wzięły na wieczór skurcze bol kroku pachwin i pleców na dole masakra położyłam się na szczęście jak leżę ciut lepiej. Też mam nadzieję że z Nadzieja Wszystko Wpozadku i że się do nas odezwie 😊

Też mnie wzięły skurcze, dzisiaj wezmę jakaś relaksacyjną kąpiel nie za gorącą oczywiście aby się odprężyć. Dużo spokoju ❤️

Agatekk, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wrzuccie na Luz. zle samopoczucie moze byc przez te pelnie ksiezyca, za pare dni bedzie lepiej. Gratulacje dla wszystkich nowych mam I zdrowia dla nich I dzieciaczkow.
    Ja tez mam silne bole.krocza, nerwobol w prawym biodrze, wiec wloke jedna noge za soba. Ale bedzie lepiej, jest crazy blizej, wytrzymamy :)

Izulek21, Agatekk, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta to siła jakby nie patrzeć ☺️ pewnie, że damy radę

Dla mnie to pierwsza ciąża (mam nadzieję, że nie ostatnia) i wszystko jest takie nowe.

Agatekk, KiNiAW, Bożena, Ela3 lubią tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Dziewczyny a jak radzicie, bo trzeba wyniki badań i ostatnie wyniki krwi i moczu mam z marca. Robić teraz aby mieć bardziej aktualne, bo zapomniałam spytać jak się zapisywałam na cc 🙈

Ja do CC muszę mieć: mocz i morfologię z ostatnich dwóch tygodni przed datą CC; fibrynogen po 36tyg, GBS po 35 tyg; dwa razy grupę krwi z przeciwciałami plus z trzeciego trymestru: HIV, HCV, HBs Ag, WR.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW, Izulek -dużo spokoju na wieczór! I ta kąpiel to jest dobry pomysł :)

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Ja do CC muszę mieć: mocz i morfologię z ostatnich dwóch tygodni przed datą CC; fibrynogen po 36tyg, GBS po 35 tyg; dwa razy grupę krwi z przeciwciałami plus z trzeciego trymestru: HIV, HCV, HBs Ag, WR.

Dzięki bardzo, jutro lecę na kłucie w takim razie 🫣

mama_Klary lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie musimy dać radę:) ja polezalam godzinkę, zdrzemnąłam się i krocze odpuściło:) także odpoczywać jak można 😁

Izulek21, KiNiAW, mama_Klary, legusta lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Ciocie Marika wita 💕
    Od 11 na świecie z wagą 2700 10pkt
    Wszystko jest dobrze!

Tak na szybko:
    Odeszły o 8 wody, pojechaliśmy od razu, zdążyłam wziąć znieczulenie i bardzo szybciutko urodziła się córeczka ☺️ karmienie pierwsze poszło sprawnie,teraz odpoczywamy!

Gratulacje!🥰 Coraz więcej dzielnych babek na pokładzie ❤️

Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ