Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuska0907 wrote:Cześć dziewczyny. Gratulacje dla mamusiek, które tulą już swoje dzieciaczki. Ja wpadam do Was z pytaniem odnośnie badania Gbs, czy same musiałyście kupić zestaw do pobrania próbki, czy to daje lekarz, a my płacimy tylko za badanie? Nie zapytałam lekarza i teraz tak się zastanawiam co robić 🤷♀️
Z góry dziękuję za odpowiedź
Ja robiłam w laboratorium i tam miały wszystko nic nie musiałam kupować 😊 -
Anuska0907 wrote:Ciążę prowadze na nfz, czyli mogę nie płacić za to badanie? Położna środowiskowa?
Jeśli lekarz nie pobierze Ci podczas wizyty (a zwykle tak jednak bywało) to położna współpracująca z lekarzem lub daną placówką. Nic nie zabierasz ze sobą.
Dziewczyny! Jest coraz ciężej, ale będzie dobrze-musi byćMnie dobija już zmęczenie…takie bezsensowne w porach dziwnych i totalnie nie męczących sytuacjach. A plany przedporodowe mocno napięte. Już psy mnie nawet denerwują na maxa (a mam 3 w tym 2 ponad 30kg),bo chcą szaleć,a ja nie mam opcji…grzeczny spacerek w szybkim tempie tyle…no i weź tu nie zwariuj🫣
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Mnie też już ta końcówka dobija lekko. Czuję się jak hipopotam. Niby brzuszek mały ale weź tu załóż skarpetki bez stękania i sapania... Zgaga mnie pali jak jeszcze nigdy w życiu.
Agatekk - to potężne masz te psiaki, muszą się wyszaleć a takim nie wytłumaczysz.
Dużo siły dziewczyny, jeszcze trochę 🥹❤️KiNiAW, Agatekk lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie że lista na początku się zapełnia już dzieciaczkami urodzonymi. Ja będę ostatnia pewnie ale to nic ☺️ ciekawe co tam u Nadzieji. Czy wszystko w porządku
KiNiAW, Agatekk, Izulek21 lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Milena96 wrote:Ale fajnie że lista na początku się zapełnia już dzieciaczkami urodzonymi. Ja będę ostatnia pewnie ale to nic ☺️ ciekawe co tam u Nadzieji. Czy wszystko w porządku
Oj tam, to nie ważne, że będziesz ostatnia. Grunt by było wszystko w porządku z maluchem i z Tobą ❤️
Też myślę o Nadziejii co tam u niej. Mam nadzieję, że są w domu i tak ich maluch pochłonął. 🥹legusta, KiNiAW, Milena96, Agatekk, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Oj tam, to nie ważne, że będziesz ostatnia. Grunt by było wszystko w porządku z maluchem i z Tobą ❤️
Też myślę o Nadziejii co tam u niej. Mam nadzieję, że są w domu i tak ich maluch pochłonął. 🥹KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Izulek21 wrote:Mnie też już ta końcówka dobija lekko. Czuję się jak hipopotam. Niby brzuszek mały ale weź tu załóż skarpetki bez stękania i sapania... Zgaga mnie pali jak jeszcze nigdy w życiu.
Agatekk - to potężne masz te psiaki, muszą się wyszaleć a takim nie wytłumaczysz.
Dużo siły dziewczyny, jeszcze trochę 🥹❤️
No właśnie wkurzam się na te moje włochate dzieciaki,a doskonale wiem,że tak po prostu jest i to ja przecież się zmieniłam,nie one…muszą jeszcze chwilę poczekać na ostre harceDobrze,że te duże są gabarytowo podobne bardzo i potrafią się sobą mocno zająć.
Też zastanawiam się jak tam u Nadzieji,bo długo już się nie odzywała,ale tak jak piszecie- pewnie świat zawirowany teraz na punkcie Maluszka i zwyczajnie czasu mało na wszystko.
Izulek21 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny mnie znowu wzięły na wieczór skurcze bol kroku pachwin i pleców na dole masakra położyłam się na szczęście jak leżę ciut lepiej. Też mam nadzieję że z Nadzieja Wszystko Wpozadku i że się do nas odezwie 😊
Też mnie wzięły skurcze, dzisiaj wezmę jakaś relaksacyjną kąpiel nie za gorącą oczywiście aby się odprężyć. Dużo spokoju ❤️Agatekk, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, wrzuccie na Luz. zle samopoczucie moze byc przez te pelnie ksiezyca, za pare dni bedzie lepiej. Gratulacje dla wszystkich nowych mam I zdrowia dla nich I dzieciaczkow.
Ja tez mam silne bole.krocza, nerwobol w prawym biodrze, wiec wloke jedna noge za soba. Ale bedzie lepiej, jest crazy blizej, wytrzymamyIzulek21, Agatekk, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Dziewczyny a jak radzicie, bo trzeba wyniki badań i ostatnie wyniki krwi i moczu mam z marca. Robić teraz aby mieć bardziej aktualne, bo zapomniałam spytać jak się zapisywałam na cc 🙈
Ja do CC muszę mieć: mocz i morfologię z ostatnich dwóch tygodni przed datą CC; fibrynogen po 36tyg, GBS po 35 tyg; dwa razy grupę krwi z przeciwciałami plus z trzeciego trymestru: HIV, HCV, HBs Ag, WR.KiNiAW lubi tę wiadomość
-
mama_Klary wrote:Ja do CC muszę mieć: mocz i morfologię z ostatnich dwóch tygodni przed datą CC; fibrynogen po 36tyg, GBS po 35 tyg; dwa razy grupę krwi z przeciwciałami plus z trzeciego trymestru: HIV, HCV, HBs Ag, WR.
Dzięki bardzo, jutro lecę na kłucie w takim razie 🫣mama_Klary lubi tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:Ciocie Marika wita 💕
Od 11 na świecie z wagą 2700 10pkt
Wszystko jest dobrze!
Tak na szybko:
Odeszły o 8 wody, pojechaliśmy od razu, zdążyłam wziąć znieczulenie i bardzo szybciutko urodziła się córeczka ☺️ karmienie pierwsze poszło sprawnie,teraz odpoczywamy!
Gratulacje!🥰 Coraz więcej dzielnych babek na pokładzie ❤️Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość