WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja miałam pobrane u swojego lekarza prowadzącego ciąże. Płaciłam 100 zł za pobranie. Wszystko miał lekarz przygotowane.
    Najlepiej na NFZ. Pobiera położna.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Cześć dziewczyny. Gratulacje dla mamusiek, które tulą już swoje dzieciaczki. Ja wpadam do Was z pytaniem odnośnie badania Gbs, czy same musiałyście kupić zestaw do pobrania próbki, czy to daje lekarz, a my płacimy tylko za badanie? Nie zapytałam lekarza i teraz tak się zastanawiam co robić 🤷‍♀️
    Z góry dziękuję za odpowiedź

Ja robiłam w laboratorium i tam miały wszystko nic nie musiałam kupować 😊

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:

Ciążę prowadze na nfz, czyli mogę nie płacić za to badanie? Położna środowiskowa?

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:

Nawet nie pomyślałam aby iść na NFZ. Co za gapa ze mnie... No już trudno 😅

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Ciążę prowadze na nfz, czyli mogę nie płacić za to badanie? Położna środowiskowa?

Jeśli lekarz nie pobierze Ci podczas wizyty (a zwykle tak jednak bywało) to położna współpracująca z lekarzem lub daną placówką. Nic nie zabierasz ze sobą.

Dziewczyny! Jest coraz ciężej, ale będzie dobrze-musi być :) Mnie dobija już zmęczenie…takie bezsensowne w porach dziwnych i totalnie nie męczących sytuacjach. A plany przedporodowe mocno napięte. Już psy mnie nawet denerwują na maxa (a mam 3 w tym 2 ponad 30kg),bo chcą szaleć,a ja nie mam opcji…grzeczny spacerek w szybkim tempie tyle…no i weź tu nie zwariuj🫣

KiNiAW lubi tę wiadomość

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już ta końcówka dobija lekko. Czuję się jak hipopotam. Niby brzuszek mały ale weź tu załóż skarpetki bez stękania i sapania... Zgaga mnie pali jak jeszcze nigdy w życiu.

Agatekk - to potężne masz te psiaki, muszą się wyszaleć a takim nie wytłumaczysz.

Dużo siły dziewczyny, jeszcze trochę 🥹❤️

KiNiAW, Agatekk lubią tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie że lista na początku się zapełnia już dzieciaczkami urodzonymi. Ja będę ostatnia pewnie ale to nic ☺️ ciekawe co tam u Nadzieji. Czy wszystko w porządku

KiNiAW, Agatekk, Izulek21 lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Ale fajnie że lista na początku się zapełnia już dzieciaczkami urodzonymi. Ja będę ostatnia pewnie ale to nic ☺️ ciekawe co tam u Nadzieji. Czy wszystko w porządku

Oj tam, to nie ważne, że będziesz ostatnia. Grunt by było wszystko w porządku z maluchem i z Tobą ❤️
    Też myślę o Nadziejii co tam u niej. Mam nadzieję, że są w domu i tak ich maluch pochłonął. 🥹

legusta, KiNiAW, Milena96, Agatekk, Sara10 lubią tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Oj tam, to nie ważne, że będziesz ostatnia. Grunt by było wszystko w porządku z maluchem i z Tobą ❤️
    Też myślę o Nadziejii co tam u niej. Mam nadzieję, że są w domu i tak ich maluch pochłonął. 🥹
    Też mam nadzieję. 🙏🏼

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie znowu wzięły na wieczór skurcze bol kroku pachwin i pleców na dole masakra położyłam się na szczęście jak leżę ciut lepiej. Też mam nadzieję że z Nadzieja Wszystko Wpozadku i że się do nas odezwie 😊

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak radzicie, bo trzeba wyniki badań i ostatnie wyniki krwi i moczu mam z marca. Robić teraz aby mieć bardziej aktualne, bo zapomniałam spytać jak się zapisywałam na cc 🙈

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Mnie też już ta końcówka dobija lekko. Czuję się jak hipopotam. Niby brzuszek mały ale weź tu załóż skarpetki bez stękania i sapania... Zgaga mnie pali jak jeszcze nigdy w życiu.

Agatekk - to potężne masz te psiaki, muszą się wyszaleć a takim nie wytłumaczysz.

Dużo siły dziewczyny, jeszcze trochę 🥹❤️

No właśnie wkurzam się na te moje włochate dzieciaki,a doskonale wiem,że tak po prostu jest i to ja przecież się zmieniłam,nie one…muszą jeszcze chwilę poczekać na ostre harce ;) Dobrze,że te duże są gabarytowo podobne bardzo i potrafią się sobą mocno zająć.

Też zastanawiam się jak tam u Nadzieji,bo długo już się nie odzywała,ale tak jak piszecie- pewnie świat zawirowany teraz na punkcie Maluszka i zwyczajnie czasu mało na wszystko.

Izulek21 lubi tę wiadomość

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny mnie znowu wzięły na wieczór skurcze bol kroku pachwin i pleców na dole masakra położyłam się na szczęście jak leżę ciut lepiej. Też mam nadzieję że z Nadzieja Wszystko Wpozadku i że się do nas odezwie 😊

Też mnie wzięły skurcze, dzisiaj wezmę jakaś relaksacyjną kąpiel nie za gorącą oczywiście aby się odprężyć. Dużo spokoju ❤️

Agatekk, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wrzuccie na Luz. zle samopoczucie moze byc przez te pelnie ksiezyca, za pare dni bedzie lepiej. Gratulacje dla wszystkich nowych mam I zdrowia dla nich I dzieciaczkow.
    Ja tez mam silne bole.krocza, nerwobol w prawym biodrze, wiec wloke jedna noge za soba. Ale bedzie lepiej, jest crazy blizej, wytrzymamy :)

Izulek21, Agatekk, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta to siła jakby nie patrzeć ☺️ pewnie, że damy radę

Dla mnie to pierwsza ciąża (mam nadzieję, że nie ostatnia) i wszystko jest takie nowe.

Agatekk, KiNiAW, Bożena, Ela3 lubią tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Dziewczyny a jak radzicie, bo trzeba wyniki badań i ostatnie wyniki krwi i moczu mam z marca. Robić teraz aby mieć bardziej aktualne, bo zapomniałam spytać jak się zapisywałam na cc 🙈

Ja do CC muszę mieć: mocz i morfologię z ostatnich dwóch tygodni przed datą CC; fibrynogen po 36tyg, GBS po 35 tyg; dwa razy grupę krwi z przeciwciałami plus z trzeciego trymestru: HIV, HCV, HBs Ag, WR.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW, Izulek -dużo spokoju na wieczór! I ta kąpiel to jest dobry pomysł :)

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Ja do CC muszę mieć: mocz i morfologię z ostatnich dwóch tygodni przed datą CC; fibrynogen po 36tyg, GBS po 35 tyg; dwa razy grupę krwi z przeciwciałami plus z trzeciego trymestru: HIV, HCV, HBs Ag, WR.

Dzięki bardzo, jutro lecę na kłucie w takim razie 🫣

mama_Klary lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie musimy dać radę:) ja polezalam godzinkę, zdrzemnąłam się i krocze odpuściło:) także odpoczywać jak można 😁

Izulek21, KiNiAW, mama_Klary, legusta lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Ciocie Marika wita 💕
    Od 11 na świecie z wagą 2700 10pkt
    Wszystko jest dobrze!

Tak na szybko:
    Odeszły o 8 wody, pojechaliśmy od razu, zdążyłam wziąć znieczulenie i bardzo szybciutko urodziła się córeczka ☺️ karmienie pierwsze poszło sprawnie,teraz odpoczywamy!

Gratulacje!🥰 Coraz więcej dzielnych babek na pokładzie ❤️

Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ