Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulek21 wrote:U mnie się zaczęło. Odeszły wody, czekamy na zespół lekarzy w szpitalu. Planowane cięcie o 19:30. Trzymajcie kciuki. ❤️🫣
Wy już pewnie po i się tulicie i tym sposobem jeszcze jeden kwietniowy bobas nam się znalazł na wątku ❤️.
U mnie cisza, chociaż szyjka się skróciła i miękka. Za to z urofizjo ćwiczyłam oddychanie w parciu i nawet mi wychodziło, zobaczymy jak będzie w praktyce 😀. Ciężko było na początku przeć i mieć rozluźnione mięśnie dm, ale świadomość ciała bardzo pomaga!
A, no i jeżeli się jeszcze wahacie, to masaż krocza serio przynosi efekty, bo jak mi sprawdzała z msc temu, o ile się obniża środek ścięgnisty, to teraz po tygodniu masowania już skubany umie zejść ponad 2x tyle 😮. Zresztą ja też czuję, że ciało się tam uelastyczniło. Mam nadzieję, że pomoże to uniknąć nacięcia czy większego pęknięcia.
Życzę Wam dziewczyny dużo odpoczynku na ostatniej prostej i mimo wirusów i obrotów jak najmniej nerwów nam wszystkim 😗.KiNiAW, Kadża, legusta, Sara10, Lenayna, JJJ, Izulek21 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ależ tu się dzisiaj dużo dzieje!! Ja dopiero teraz Was nadrobiłam, a po całym dniu to padam. Narzuciłam sobie takie tempo 🫣 ale jak synek był w żłobku to chciałam jak najwięcej zrobić...
Stety niestety u mnie będzie wywoływanie, przez dużą wagę bobasa lepiej nie czekać, no jeśli akcja zaczęłaby się 40+/41+ to byłoby ciężko urodzić naturalnie.
Izulek gratulacje ogromne !! 😍Izulek21, Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Dziewczyny to się działo tak szybko dzisiaj.
Byłam jeszcze dzisiaj złożyć wniosek i wydanie prawka, w sklepie. W domu zdążyłam zrobić pranie, obiad. Położyłam się, wstaje sobie a tu cyk... Wody odeszły.
Dobrze, że mój wracał do domu to jak wszedł to tylko mu mówię - idź się szybko myj i jedziemy na szpital. 🙈
19:30 już na salę jechałam i chwila moment się zadziało
Aktualnie odpoczywam, maluch jest w sali pod nadzorem i od jutra staje na nogi i już będzie ze mną.
Ja jestem ciągle w szoku, że on już jest. 🥹❤️Kadża, Sara10, Lenayna, Ela3, legusta, Bożena, Ilciak33, KiNiAW, hypatia92, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Odpadł pępek !!! Koleżanka przyjechała po 18 wyczyściła ( spirytusem/ bimbrem) a ja po Godzinie chce zmienić pampka a tu kikut lata 👀 mam wysuszać pępek jeszcze ale powiem wam że mi ulżyło. Jeszcze niech żółtaczka zejdzie i będę szczęśliwa 🙂
Izulek21, Sara10, Gośka29, Ela3, legusta, Bożena, Ilciak33, Madden, KiNiAW, PorannaPanna, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Izulek a będą cię w nocy pionizowany czy rano ? Odpoczywaj kochana i postaraj się przespać. Jak ty się czujesz ?
Rano pionizacja. Dostałam już leki przeciwbólowe, tabletkę jakby w nocy bolało. Boli trochę ale czuję, że leki zaczynają działać i znieczulenie schodzi. Drgawki mi już przeszły.
Myślałam, że będzie dużo gorzej ze znieczuleniem ale taki super anestezjolog się trafił i wgl wszyscy lekarze i pielęgniarki fantastyczne osoby.
Tatuś się popłakał z radości i dumny przyszedł do mnie na salę jak już było po wszystkim, że go trzymał się cieszył. Cudowny widok jak partner staje się ojcem. 🥹 Pierwsze co to powiedział, że mały ma duże pazury 🤣🤣
Jejciu, coś wspaniałego trzymać go na rękach.
Dziękujemy dziewczyny za wszystkie słowa otuchy, wsparcie i gratulacje ❤️❤️
Trzymam kciuki za kolejne Mamy i ich Maleństwa! ❤️✊
Lenayna, Gośka29, Kadża, Ela3, Sara10, legusta, Bożena, Ilciak33, Madden, KiNiAW, Olix, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Odpadł pępek !!! Koleżanka przyjechała po 18 wyczyściła ( spirytusem/ bimbrem) a ja po Godzinie chce zmienić pampka a tu kikut lata 👀 mam wysuszać pępek jeszcze ale powiem wam że mi ulżyło. Jeszcze niech żółtaczka zejdzie i będę szczęśliwa 🙂
KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
-
legusta wrote:Ależ tu się dzisiaj dużo dzieje!! Ja dopiero teraz Was nadrobiłam, a po całym dniu to padam. Narzuciłam sobie takie tempo 🫣 ale jak synek był w żłobku to chciałam jak najwięcej zrobić...
Stety niestety u mnie będzie wywoływanie, przez dużą wagę bobasa lepiej nie czekać, no jeśli akcja zaczęłaby się 40+/41+ to byłoby ciężko urodzić naturalnie.
Izulek gratulacje ogromne !! 😍
Kiedy będziesz miała wywoływanie??? I ile twój mały już ma kg? -
Dziewczyny ja od wczoraj bez magnezu cały dzień widzę różnicę młody przeciągał się jak szalony od popołudnia miałam skurcze ale nie regularne i klucie na wieczór w pochwie jakby ktoś szpilki wkładał. Wczoraj miałam ostatni zastrzyk z heparyny zobaczymy jak będzie dziś. Jest tu któraś co jest też po odstawieniu heparyny działo się coś??
-
Kadża wrote:Izulek jak się czujesz ?
Miłego dnia dziewczyny
Już miałam pionizacje. Później sama kilka razy spacerowałam po pokoju. Leki przeciwbólowe dostałam. Mam coś jedynie za wysokie ciśnienie od rana więc co jakiś czas kontrolują.
Mały zdrowiutki. Wszystko w normie i zaraz mają mi go przywieźć.
KiNiAW, JJJ, Kadża, legusta, Sara10, Cukierkowa, Ela3 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja od wczoraj bez magnezu cały dzień widzę różnicę młody przeciągał się jak szalony od popołudnia miałam skurcze ale nie regularne i klucie na wieczór w pochwie jakby ktoś szpilki wkładał. Wczoraj miałam ostatni zastrzyk z heparyny zobaczymy jak będzie dziś. Jest tu któraś co jest też po odstawieniu heparyny działo się coś??
-
Izulek21 wrote:Już miałam pionizacje. Później sama kilka razy spacerowałam po pokoju. Leki przeciwbólowe dostałam. Mam coś jedynie za wysokie ciśnienie od rana więc co jakiś czas kontrolują.
Mały zdrowiutki. Wszystko w normie i zaraz mają mi go przywieźć.