X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    19:48 na świat przyszedł Aleksander!!❤️❤️
    10/10 dostał
    Jest śliczny 🥹🥹❤️❤️❤️[/QUOTE
    Gratulacje ❤️ wypoczywaj dzielna mamo 😍

Izulek21 lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    U mnie się zaczęło. Odeszły wody, czekamy na zespół lekarzy w szpitalu. Planowane cięcie o 19:30. Trzymajcie kciuki. ❤️🫣
    Wszystkie kciuki na pokład 😀.
    Wy już pewnie po i się tulicie i tym sposobem jeszcze jeden kwietniowy bobas nam się znalazł na wątku ❤️.

U mnie cisza, chociaż szyjka się skróciła i miękka. Za to z urofizjo ćwiczyłam oddychanie w parciu i nawet mi wychodziło, zobaczymy jak będzie w praktyce 😀. Ciężko było na początku przeć i mieć rozluźnione mięśnie dm, ale świadomość ciała bardzo pomaga!

A, no i jeżeli się jeszcze wahacie, to masaż krocza serio przynosi efekty, bo jak mi sprawdzała z msc temu, o ile się obniża środek ścięgnisty, to teraz po tygodniu masowania już skubany umie zejść ponad 2x tyle 😮. Zresztą ja też czuję, że ciało się tam uelastyczniło. Mam nadzieję, że pomoże to uniknąć nacięcia czy większego pęknięcia.

Życzę Wam dziewczyny dużo odpoczynku na ostatniej prostej i mimo wirusów i obrotów jak najmniej nerwów nam wszystkim 😗.

KiNiAW, Kadża, legusta, Sara10, Lenayna, JJJ, Izulek21 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek gratulacje!!! 🧡💛💚
    Witamy Aleksandra i ściskamy mocnoooo 😀.

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    10/10 dostał
    Jest śliczny 🥹🥹❤️❤️❤️

Izulek Wielkie Gratulacje 🥰🥰🥰🥰🩵🩵

• Kadża Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek gratulacje dla Was !!!♥️🥰

A tak w ogóle dziewczyny te kwietniowe dzieci rodzą się jedno obok drugiego to która tam z pierwszej strony na liście kolejna 😜

Izulek21, Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    10/10 dostał
    Jest śliczny 🥹🥹❤️❤️❤️
    Gratulacje !!!

• legusta Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu się dzisiaj dużo dzieje!! Ja dopiero teraz Was nadrobiłam, a po całym dniu to padam. Narzuciłam sobie takie tempo 🫣 ale jak synek był w żłobku to chciałam jak najwięcej zrobić...

Stety niestety u mnie będzie wywoływanie, przez dużą wagę bobasa lepiej nie czekać, no jeśli akcja zaczęłaby się 40+/41+ to byłoby ciężko urodzić naturalnie.

Izulek gratulacje ogromne !! 😍

Izulek21, Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to się działo tak szybko dzisiaj.
    Byłam jeszcze dzisiaj złożyć wniosek i wydanie prawka, w sklepie. W domu zdążyłam zrobić pranie, obiad. Położyłam się, wstaje sobie a tu cyk... Wody odeszły.

Dobrze, że mój wracał do domu to jak wszedł to tylko mu mówię - idź się szybko myj i jedziemy na szpital. 🙈

19:30 już na salę jechałam i chwila moment się zadziało

Aktualnie odpoczywam, maluch jest w sali pod nadzorem i od jutra staje na nogi i już będzie ze mną.
    Ja jestem ciągle w szoku, że on już jest. 🥹❤️

Kadża, Sara10, Lenayna, Ela3, legusta, Bożena, Ilciak33, KiNiAW, hypatia92, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpadł pępek !!! Koleżanka przyjechała po 18 wyczyściła ( spirytusem/ bimbrem) a ja po Godzinie chce zmienić pampka a tu kikut lata 👀 mam wysuszać pępek jeszcze ale powiem wam że mi ulżyło. Jeszcze niech żółtaczka zejdzie i będę szczęśliwa 🙂

Izulek21, Sara10, Gośka29, Ela3, legusta, Bożena, Ilciak33, Madden, KiNiAW, PorannaPanna, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek Gratulacje 🥰❤️

Odpocznij o ile się da! Chociaż podejrzewam, że spędzisz noc na patrzeniu na swojego małego skarba! Spokojnej nocki zatem i wszystkiego dobrego 😊

• Kadża Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek a będą cię w nocy pionizowany czy rano ? Odpoczywaj kochana i postaraj się przespać. Jak ty się czujesz ?

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Izulek a będą cię w nocy pionizowany czy rano ? Odpoczywaj kochana i postaraj się przespać. Jak ty się czujesz ?

Rano pionizacja. Dostałam już leki przeciwbólowe, tabletkę jakby w nocy bolało. Boli trochę ale czuję, że leki zaczynają działać i znieczulenie schodzi. Drgawki mi już przeszły.

Myślałam, że będzie dużo gorzej ze znieczuleniem ale taki super anestezjolog się trafił i wgl wszyscy lekarze i pielęgniarki fantastyczne osoby.

Tatuś się popłakał z radości i dumny przyszedł do mnie na salę jak już było po wszystkim, że go trzymał się cieszył. Cudowny widok jak partner staje się ojcem. 🥹 Pierwsze co to powiedział, że mały ma duże pazury 🤣🤣

Jejciu, coś wspaniałego trzymać go na rękach.

Dziękujemy dziewczyny za wszystkie słowa otuchy, wsparcie i gratulacje ❤️❤️

Trzymam kciuki za kolejne Mamy i ich Maleństwa! ❤️✊

Lenayna, Gośka29, Kadża, Ela3, Sara10, legusta, Bożena, Ilciak33, Madden, KiNiAW, Olix, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Odpadł pępek !!! Koleżanka przyjechała po 18 wyczyściła ( spirytusem/ bimbrem) a ja po Godzinie chce zmienić pampka a tu kikut lata 👀 mam wysuszać pępek jeszcze ale powiem wam że mi ulżyło. Jeszcze niech żółtaczka zejdzie i będę szczęśliwa 🙂
    O widzisz! Któraś mama pisała właśnie o tym spirytusie 🙈 żółtaczka też zejdzie 😁

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ależ tu się dzisiaj dużo dzieje!! Ja dopiero teraz Was nadrobiłam, a po całym dniu to padam. Narzuciłam sobie takie tempo 🫣 ale jak synek był w żłobku to chciałam jak najwięcej zrobić...

Stety niestety u mnie będzie wywoływanie, przez dużą wagę bobasa lepiej nie czekać, no jeśli akcja zaczęłaby się 40+/41+ to byłoby ciężko urodzić naturalnie.

Izulek gratulacje ogromne !! 😍

Kiedy będziesz miała wywoływanie??? I ile twój mały już ma kg?

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od wczoraj bez magnezu cały dzień widzę różnicę młody przeciągał się jak szalony od popołudnia miałam skurcze ale nie regularne i klucie na wieczór w pochwie jakby ktoś szpilki wkładał. Wczoraj miałam ostatni zastrzyk z heparyny zobaczymy jak będzie dziś. Jest tu któraś co jest też po odstawieniu heparyny działo się coś??

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 gratulacje wielkie!!! ❤️ Dzielna jesteś!

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek jak się czujesz ?
    Miłego dnia dziewczyny

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Izulek jak się czujesz ?
    Miłego dnia dziewczyny

Już miałam pionizacje. Później sama kilka razy spacerowałam po pokoju. Leki przeciwbólowe dostałam. Mam coś jedynie za wysokie ciśnienie od rana więc co jakiś czas kontrolują.

Mały zdrowiutki. Wszystko w normie i zaraz mają mi go przywieźć.

KiNiAW, JJJ, Kadża, legusta, Sara10, Cukierkowa, Ela3 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny ja od wczoraj bez magnezu cały dzień widzę różnicę młody przeciągał się jak szalony od popołudnia miałam skurcze ale nie regularne i klucie na wieczór w pochwie jakby ktoś szpilki wkładał. Wczoraj miałam ostatni zastrzyk z heparyny zobaczymy jak będzie dziś. Jest tu któraś co jest też po odstawieniu heparyny działo się coś??
    Ja mam brać heparynę do terminu 🤔

• Bożena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Już miałam pionizacje. Później sama kilka razy spacerowałam po pokoju. Leki przeciwbólowe dostałam. Mam coś jedynie za wysokie ciśnienie od rana więc co jakiś czas kontrolują.

Mały zdrowiutki. Wszystko w normie i zaraz mają mi go przywieźć.
    Super ❤️ cisnienie to może wynik emocji ? Ja chyba wtedy miałam bardzo niskie 🙈 najważniejsze że chodzisz i się ruszasz już będzie coraz lepiej i z górki ❤️ Boże jak ja już bym chciała być po tak jak Ty.... 🥹 Ogromne gratulacje dla Ciebie 😘 a maluch duży?

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ