X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się modlę, żeby mlody się sam pospieszył... bardzo nie chce wywoływania porodu i jakoś zaczyna mnie to zastanawiać serio ta konieczność. Napisałam do gina, może mi jutro odp. Czytałam, że indukcja porodu może się przyczynić do nadmiernych skurczów, które mogą wywołać silniejszy krwotok, a więc coś czego przy małopłytkowości chcemy unikać... tym bardziej cc, które ponoć też częściej się zdarza... dziwne to wszystko... może akurat do pon/wt młody się sam pospieszy... byłoby super 🤭 Wagę mam prognozowana na ok 3200/3300 więc maluszek. Brzucha zresztą chyba też nie mam dużego... od soboty przestały mnie w końcu boleć żebra po kilku miesiącach permanentnego bólu... więc koze brzuch się jednak obniżył.
    Co do bólu w czasie seksu to już jest lepiej 🐽 Korzystam póki nam się chce i może akurat... ale chyba masz racje Heja Warszawa... chyba też wszystko jest po prostu dużo wrażliwsze, mocniej ukrwione i stąd... ale płakałam nie tyle z bólu co ze stresu, że skoro mnie boli przy współżyciu to jak ja mam tamtędy dziecko urodzic?! 😂😅

KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejne gratulacje! Jesteście boskie!! ❤️

Ja przychodzę z polecajka!
    Jeśli któraś przy SN popęka na zewnątrz, cudowna maścią jest „Cicatridina krem” jest to sól sodowa kwasu hialuronowego 0,2% - do gojenia ran.
    Mój luby codzień dogląda i mówi że w oczach rana się goi. Blizna się super wyrównała serio, jestem zaskoczona że coś może tak działać. Polecam mocno mocno, koszt około 35zl

Moje małe ma coś większą potrzebę cycka, działamy na żądanie, a jak nie to pilnuje żeby nie przekroczyć 3h i wybudzam. Narazie jest taki aniołek, kąpiel cała spędził na zastanawianiu się co jest grane i ani chwili nie miał kwaśnej miny 😂 także u nas elegancko

Dziewczyny przed którymi są cc, czy wywoływane porody trzymam kciuki mocno mocno ❤️ za SN też oczywiście trzymam mocno kciuki i życzę szybkich rozwiązań 🩵

Lenayna, hypatia92, KiNiAW, Bożena, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jakieś wzmożone zapotrzebowanie na pierś i jemy na dwa razy jak by. Karmimy co 2-2,5 h ale to tylko dlatego żeby żółtaczka zeszła bo jutro ma małą 10 dni a niby 10 dni sama może zejść później szpital ( ale chyba schodzi) za to w nocy śpimy ładnie dziś po 6 h ja sama obudziłam bo się bałam że może coś się dzieje 🤦🏽‍♀️ więc mam nadzieję że tak zostanie ;)

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Piękna ta majówka. Szkoda, że oglądana zza okien szpitalnych ale za rok będzie świętowane w innym miejscu 😅

Dzisiaj jest już super. Lepiej mi się wstaje, o wiele szybciej i sprawniej to idzie niż wczoraj. Zdjęłam opatrunek, bo ma przyjść lekarz i też nie było najgorzej aby to zrobić. Wiadomo, przeciwbólowe działają ale i tak czuje się lepiej. Nocka praktycznie cała przespana była.

Mam nadzieję, że wypiszą nas jutro.

Maluch jest cudowny 🥹 kichnął na mnie, ziewa sobie, minki strzela jak Tatuś a tu się potem przeciągnie. Palca mi mega mocno trzymał jak zasnął. No aniołek piękny 😍

Trzymamy kciuki za Was! I czekamy na kolejne dobre wieści ❤️

PorannaPanna, KiNiAW, Bożena, Sara10, Gośka29, Milena96, Patrycja_Pata, legusta, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Hej dziewczyny. Piękna ta majówka. Szkoda, że oglądana zza okien szpitalnych ale za rok będzie świętowane w innym miejscu 😅

Dzisiaj jest już super. Lepiej mi się wstaje, o wiele szybciej i sprawniej to idzie niż wczoraj. Zdjęłam opatrunek, bo ma przyjść lekarz i też nie było najgorzej aby to zrobić. Wiadomo, przeciwbólowe działają ale i tak czuje się lepiej. Nocka praktycznie cała przespana była.

Maluch jest cudowny 🥹 kichnął na mnie, ziewa sobie, minki strzela jak Tatuś a tu się potem przeciągnie. Palca mi mega mocno trzymał jak zasnął. No aniołek piękny 😍

Jejuś to cudnie ❤️ co dziennie będzie coraz lepiej z funkcjonowaniem ale coś czuję że też bardzo szybko do siebie dojdziesz :) cieszę się że maluszek jest aniołkiem ❤️❤️❤️

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:

Trzymam kciukaski za jutrzejszy wypis 😘🤞🤞 też już bym chciała być po wszystkim

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dziewczyny kolejne gratulacje! Jesteście boskie!! ❤️

Ja przychodzę z polecajka!
    Jeśli któraś przy SN popęka na zewnątrz, cudowna maścią jest „Cicatridina krem” jest to sól sodowa kwasu hialuronowego 0,2% - do gojenia ran.
    Mój luby codzień dogląda i mówi że w oczach rana się goi. Blizna się super wyrównała serio, jestem zaskoczona że coś może tak działać. Polecam mocno mocno, koszt około 35zl

Moje małe ma coś większą potrzebę cycka, działamy na żądanie, a jak nie to pilnuje żeby nie przekroczyć 3h i wybudzam. Narazie jest taki aniołek, kąpiel cała spędził na zastanawianiu się co jest grane i ani chwili nie miał kwaśnej miny 😂 także u nas elegancko

Dziewczyny przed którymi są cc, czy wywoływane porody trzymam kciuki mocno mocno ❤️ za SN też oczywiście trzymam mocno kciuki i życzę szybkich rozwiązań 🩵
    O widzisz, ten krem nawet może być przydatny do blizny po cięciu :) rzeczywiście nie jest drogi 😁 ja pamiętam mojego Gabiego że w którymś momencie to co 2 godziny wolał jedzenia ale nie wiem czy to było na samym początku czy odrobinkę później 🙈 może potrzeba bliskości też się załącza w końcu tyle czasu był w ciepłym brzuszku u mamusi ❤️ cudnie że jest grzeczny ❤️

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był właśnie lekarz i jutro wychodzimy ❤️
    Młody ma lekki rumień i pokrzywkę ale stosują emolienty i też takie zalecenie mamy. I w sumie tyle, bo wszystko jest super.

Ze mną też w porządku, wyniki krwi mam idealne, ciśnienie już się unormowało.

KiNiAW, Ilciak33, Bożena, legusta, Gośka29, PorannaPanna, Kadża lubią tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    U nas też jakieś wzmożone zapotrzebowanie na pierś i jemy na dwa razy jak by. Karmimy co 2-2,5 h ale to tylko dlatego żeby żółtaczka zeszła bo jutro ma małą 10 dni a niby 10 dni sama może zejść później szpital ( ale chyba schodzi) za to w nocy śpimy ładnie dziś po 6 h ja sama obudziłam bo się bałam że może coś się dzieje 🤦🏽‍♀️ więc mam nadzieję że tak zostanie ;)

Mi położna tłumaczyła, że żółtaczką schodzi id stóp w górę, więc stópki -nozki-brxuch są wyznacznikiem. Najdłużej utrzymuje się na buzi i oczkach u nas 1,5tyg i też jeszcze trochę widoczna

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia Dziewczyny🥰 ja na 11 do położnej na sprawdzenie szyjki i posłuchanie małego 😊. A potem na 11.45 z młodym do lekarki bo coś kaszle więc wolę sprawdzić bo jakby mnie wzięło to nawet mnie odwiedzić nie przyjadą jakby był chory i dopiero był by płacz

Bożena, Izulek21, Ela3, Kadża lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 🥰
    Super, że już tyle z nas zaraz będzie w domku z maluszkami swoimi ❤️

Ja dzisiaj miedzy 3, a 5 nie spałam Oo zaczęły mi się jakieś skurcze, ale tak nisko, po 40 sek co ok 15 minut... ale po 5 przeszło... a już miałam cicha nadzieję, że jednak coś się ruszyło 🤭

KiNiAW, Sara10, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Hej dziewczyny! 🥰
    Super, że już tyle z nas zaraz będzie w domku z maluszkami swoimi ❤️

Ja dzisiaj miedzy 3, a 5 nie spałam Oo zaczęły mi się jakieś skurcze, ale tak nisko, po 40 sek co ok 15 minut... ale po 5 przeszło... a już miałam cicha nadzieję, że jednak coś się ruszyło 🤭

Widzę że te same godziny budzenia mamy też o 3 i 5 nie spałam wogole wstałam jakaś taka niedorąbana i od rana już 3x kibelek i luźniejsza kupa może coś się szykuje 😅

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Widzę że te same godziny budzenia mamy też o 3 i 5 nie spałam wogole wstałam jakaś taka niedorąbana i od rana już 3x kibelek i luźniejsza kupa może coś się szykuje 😅
    Może może... 🤭

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mówicie dziewczyny ze dziś się coś u was zadzieje?;) majówka minie i po woli wszystkie jedna za drugą będziemy się "rozpakowywać" :)

• JJJ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam wczoraj babyshower 😍 cudowna sprawa taka impreza 🤭

A dziś ciocia zabrała syna z kuzynami na wycieczkę, więc z mężem aktualnie siedzimy w kawiarni 😄 tak można żyć 🤣

KiNiAW, Bożena, Izulek21, legusta, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u poloznej małemu dobrze niby głowa nisko ale nic się nie zapowiada rozwarcie jak było tak jest. Położna się śmiała że póki mąż w domu to go wykorzystać 🤣🤣

Izulek21, legusta, Lenayna, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja po wizycie u poloznej małemu dobrze niby głowa nisko ale nic się nie zapowiada rozwarcie jak było tak jest. Położna się śmiała że póki mąż w domu to go wykorzystać 🤣🤣

O widzisz żeby psikusa nie było i do terminu mały żeby nie trzymał 🙈 czasem tak się zdarza właśnie, że tu panika, leki a summarum wszystko do terminu trzyma 🙈

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    A ja miałam wczoraj babyshower 😍 cudowna sprawa taka impreza 🤭

A dziś ciocia zabrała syna z kuzynami na wycieczkę, więc z mężem aktualnie siedzimy w kawiarni 😄 tak można żyć 🤣
    Też tak bym chciała 🙈 ja wczoraj cały dzień na nogach w biegu a dziś siły nie ma 🙈 a za to dziecko jest pełne energii, w sumie i jedno i drugie w brzuchu 😂

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O widzisz żeby psikusa nie było i do terminu mały żeby nie trzymał 🙈 czasem tak się zdarza właśnie, że tu panika, leki a summarum wszystko do terminu trzyma 🙈

No mam nadzieje ze nie będzie tyle siedział bo chyba padnę czuję się jak słonica już dopadają mnie dziwne przeczucia ile to jeszcze 😒

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a u nas starszy ze szkoly przytargal jelitowke. Wymiotowal cala noc, to przy min siedzialam, tez byla poterzna burza w nocy a taki zaduch jak noe wiem dzisiaj. Mam nadzieje ze nie zlapalam nic bo jutro do tego szpitala.... oby młoda sama soe przekrecila, chociaz watpie. Ja bez.sil.jestem na chwile obecna, jak mlody bedzie mial drzemke to tez sie położę...

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ