X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Mi wczoraj znajome nagadaly, że brzuch wysoko, ale ja czuję, że jest niżej. Przeszły te bole żeber, czuje jak idę po schodach, że objam nogami 😅🤣
    Dzisiaj był spacer, pranie, prasowanie, gotowanie, grillowanie, sprzątanie, jedzenie daktyli, trening, nawet masownie miejsc jakiś z akupunktury... nooo robię co mogę, żeby go wygonić! 😂
    Ale aktywnie! 😮 Ja dziś byłam na 30 min spacerze, a tak to przeleżałam 😀. Chociaż daktyle, suszone morele, ananasy i liście mięty to elementy mojej codziennej diety hahah. Nie wierzę, że wywołują poród, ale mogą polepszyć przepływy i kurczliwość macicy, a to już coś. Cóż, że sposobów został do sprawdzenia jeszcze jeden bardzo przyjemny... ☺️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 21:20

KiNiAW, Lenayna, Ela3, Kadża lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Hej dziewczyny, wspaniale wieści, po przyjęciu na oddział, poloznaa badała brzuch, główka dalej na gorze, ktg, cisnienie itd. po 2 h przychodzi lekarka, robimy usg iiiiii główka na dole !!!!!wypisali nas do domu, właśnie ie zjadłam kolacje bo od rana nic nie jadłam. Jestem szczęśliwa. Mała jeszcze nie jest w kanale i może znów się przekręcić więc na przyszła sobotę mam usg żeby sprawdzić jak leży.
    Super wieści oby to się utrzymało już do końca ciąży 🤗

Ela3, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Mi wczoraj znajome nagadaly, że brzuch wysoko, ale ja czuję, że jest niżej. Przeszły te bole żeber, czuje jak idę po schodach, że objam nogami 😅🤣
    Dzisiaj był spacer, pranie, prasowanie, gotowanie, grillowanie, sprzątanie, jedzenie daktyli, trening, nawet masownie miejsc jakiś z akupunktury... nooo robię co mogę, żeby go wygonić! 😂
    O widzisz 😁 a ja nadal czuję nogi w żebrach więc chyba wszystko jest po staremu i brzuch wysoko 🤔 ale też i czuję ręce w kroku. 🙈czego nie cierpię bo to strasznie nieprzyjemne 😭 skurcze mam takie max 3/4 razy dziennie..... Więc to pewnie przepowiadające są... W środę wizyta więc zobaczymy czy cos się zmieniło. A w poniedziałek 13go szpital...

KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Ja też czuje ulgę na żebrach i nie przekręcam się w nocy ze łzami w oczach i po tym stw że jest niżej :)

Lenayna, Kadża lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Ale aktywnie! 😮 Ja dziś byłam na 30 min spacerze, a tak to przeleżałam 😀. Chociaż daktyle, suszone morele, ananasy i liście mięty to elementy mojej codziennej diety hahah. Nie wierzę, że wywołują poród, ale mogą polepszyć przepływy i kurczliwość macicy, a to już coś. Cóż, że sposobów został do sprawdzenia jeszcze jeden bardzo przyjemny... ☺️.

My wczoraj ten przyjemny sposób testowaliśmy 🤣 prócz tego że było naprawdę przyjemnie to dziś młody cały dzień mega aktywny i skurcze miałam co chwilę I brzuch twardy i dużo wydzieliny bialej. Stwierdziłam że nie nakręcam sie może zechce wcześniej wyjść sam a przyjemne można połączyć z pożytecznym jak już 😊 we wtorek ktg zobaczymy co pokaże tym razem

Lenayna, Ela3, legusta, Kadża, PorannaPanna, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Najlepsze zostawiłam na koniec 🤭🤭🤭

Ela3, KiNiAW, legusta, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam cherbatke z lisci malin, ma przyjść jutro i od.jutra zaczynam pic, bo już 37 tydzien a póki siedzi glowa w dół to trzeba jej pomóc. Nie stety na przyjemne się nie zdecyduję bo po 1 boli mnie wszystko, po 2, dwoje dzieci w domu i ciotka do pomocy :D nie ma wolnego kąta w mieszkanku żeby coś porobić. Muszę odespać wczorajszą nockę, te sprzątanie kuchni. Jutro mamy gości, I jakoś festiwal muzyki jest w mieście to może się przejdziemy z dzieciakami bo mąż ma weekend wolny. No koniec końców mamy maj, więc to już nawet nie długo ale dosłownie za chwilę dziewczyny :D damy rade.

KiNiAW, legusta, Lenayna lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela super że maleństwo się obróciło !!!

Ela3 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanego i słonecznego weekendu 😘☀️☀️

Ela3, legusta, Bożena, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela super, że maleństwo się obróciło bez obrotu! Oby tylko już zostało główką w dół i na nowo nie zrobiło psikusa :)

Ja mam wrażenie, że na mnie to nic nie działa, ani mycie podłóg na kolanach ani okna 🫣 uparte to bobo jak nie wiem 😂

Bożena, KiNiAW, Kadża, Ela3, Lenayna lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dobrze im w ciepłym brzuszku 🙈 ja dziś będę kwiaty sądzić 🙈 kupiłam w ogrodniczym i jak słońce trochę zelzeje to wytaczam do akcji 😁 bo teraz to bym padła na tą rabatkę jak długa przy takim słoneczku. 🙈 A wieczorem ognisko. 😋

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Za dobrze im w ciepłym brzuszku 🙈 ja dziś będę kwiaty sądzić 🙈 kupiłam w ogrodniczym i jak słońce trochę zelzeje to wytaczam do akcji 😁 bo teraz to bym padła na tą rabatkę jak długa przy takim słoneczku. 🙈 A wieczorem ognisko. 😋
    Tylko że mój uparciuch ma czas do poniedziałku to niewiele mu zostało 😂

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Tylko że mój uparciuch ma czas do poniedziałku to niewiele mu zostało 😂
    O jej to doslownie dwa dni 🫣 i nic się nie dzieje???

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po porannym spacerku. 6km w tempie żółwia i z litrem wody. Ale cisza spokój, trochę lasu, trochę morza 😄 a teraz kawka i książka na tarasie i czekamy na gości

hypatia92, KiNiAW, legusta, Bożena, Kadża, Ela3, Sara10 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zakupach i to dość sporych 😅 najgorsze dla mnie są pytania znajomych lub ekspedientek w ślepie " To jeszcze Pani chodzi"🤯🤯 no kurde jak słyszę to powiedzenie to mi mózg paruje

Ela3 lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam, że napisałam liście mięty zamiast maliny haha, to są chyba początki mgły mózgowej.

My dzisiaj już po zakupach, mnóstwo ludzi w sklepach mimo wczesnej pory, teraz mąż zamontował haczyk do odwieszania wanienki (uroki ciasnej łazienki) i będzie robił stelaż na wannę, żeby nam się wygodniej myło bobasa, a ja mam w planie przegląd szafek w kuchni i ogólne porządki w domu. Jutro grill u przyjaciół, a w poniedziałek KTG. No i co... może by tak człowiek urodził jakoś niedługo 😀.

Legusta wiele nie zostało, ale jeszcze może w każdej chwili się zadziać! Trzymam kciuki, żeby hormony trochę poszalały ;d

Bożena super plan na sobotę. Jakie kwiaty sadzisz?

Kinia i to jest doskonałe podejście 😃. U mnie maleństwo dalej wysoko, czuję kopniaki pod żebrami, ale mąż twierdzi, że trochę brzuch opadł. Porobię chyba dzisiaj jakieś ćwiczenia na piłce.

legusta, KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja po zakupach i to dość sporych 😅 najgorsze dla mnie są pytania znajomych lub ekspedientek w ślepie " To jeszcze Pani chodzi"🤯🤯 no kurde jak słyszę to powiedzenie to mi mózg paruje
    He he mnie się dziś panie w ogrodniczym dziwiły że za tydzień rodzę bo nie wyglądam i jestem za żwawa 😂😂😂

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Właśnie zauważyłam, że napisałam liście mięty zamiast maliny haha, to są chyba początki mgły mózgowej.

My dzisiaj już po zakupach, mnóstwo ludzi w sklepach mimo wczesnej pory, teraz mąż zamontował haczyk do odwieszania wanienki (uroki ciasnej łazienki) i będzie robił stelaż na wannę, żeby nam się wygodniej myło bobasa, a ja mam w planie przegląd szafek w kuchni i ogólne porządki w domu. Jutro grill u przyjaciół, a w poniedziałek KTG. No i co... może by tak człowiek urodził jakoś niedługo 😀.

Legusta wiele nie zostało, ale jeszcze może w każdej chwili się zadziać! Trzymam kciuki, żeby hormony trochę poszalały ;d

Bożena super plan na sobotę. Jakie kwiaty sadzisz?

Kinia i to jest doskonałe podejście 😃. U mnie maleństwo dalej wysoko, czuję kopniaki pod żebrami, ale mąż twierdzi, że trochę brzuch opadł. Porobię chyba dzisiaj jakieś ćwiczenia na piłce.
    A wiesz co, kupiłam goździki brodate :) drogie jak cholera w tym roku bo 12 zł ale są wieloletnie więc może przetrwają do przyszłego roku, mam astry, stokrotki afrykańskie ( one super kwitną a mam bardzo słoneczne stanowisko ) begonie i aksamitki 😁🫣 mąż tak na mnie popatrzył i stwierdził żebym zadzwoniła po kogoś do pomocy bo sama nie dam rady 🤦 a no i mam jeszcze selery i pory 80 stuk i dwie sałaty 😍 nie pytaj ile zostawiłam w ogrodniczym 🙈

hypatia92, Monika.a, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi dziś wyszedl kolejny zakrzep na tyłku już myślałam że mam z tym z głowy bo tamte 2 przeszły a tu dziś znowu to samo. Niestety ta końcówka nie jest łaskawa🥲😬. Jeszcze miałam skurcze I to dość bolesne że musiałam rozchodzić lub wziasc prysznic dopiero przeszło czuję taki ból krzyża i pachwin że masakra.

Ela3 lubi tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiniaW!
    To może się szykuje bobas?;D

Ja dzisiaj 15 tys kroków i porządki w szafie w przedpokoju. Kurtki zimowe do prania i schowania, porządki z butami tak samo..trochę zeszło ... Czekam niecierpliwie na młodego. Bardzo bym chciała, żeby sam się pospieszył do wtorku, żebym nie miała wywoływanego. ...

KiNiAW, legusta, Ela3 lubią tę wiadomość

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ