Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenayna wrote:Mi wczoraj znajome nagadaly, że brzuch wysoko, ale ja czuję, że jest niżej. Przeszły te bole żeber, czuje jak idę po schodach, że objam nogami 😅🤣
Dzisiaj był spacer, pranie, prasowanie, gotowanie, grillowanie, sprzątanie, jedzenie daktyli, trening, nawet masownie miejsc jakiś z akupunktury... nooo robię co mogę, żeby go wygonić! 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 21:20
KiNiAW, Lenayna, Ela3, Kadża lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ela3 wrote:Hej dziewczyny, wspaniale wieści, po przyjęciu na oddział, poloznaa badała brzuch, główka dalej na gorze, ktg, cisnienie itd. po 2 h przychodzi lekarka, robimy usg iiiiii główka na dole !!!!!wypisali nas do domu, właśnie ie zjadłam kolacje bo od rana nic nie jadłam. Jestem szczęśliwa. Mała jeszcze nie jest w kanale i może znów się przekręcić więc na przyszła sobotę mam usg żeby sprawdzić jak leży.
Ela3, Kadża lubią tę wiadomość
-
Lenayna wrote:Mi wczoraj znajome nagadaly, że brzuch wysoko, ale ja czuję, że jest niżej. Przeszły te bole żeber, czuje jak idę po schodach, że objam nogami 😅🤣
Dzisiaj był spacer, pranie, prasowanie, gotowanie, grillowanie, sprzątanie, jedzenie daktyli, trening, nawet masownie miejsc jakiś z akupunktury... nooo robię co mogę, żeby go wygonić! 😂KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj był spacer, pranie, prasowanie, gotowanie, grillowanie, sprzątanie, jedzenie daktyli, trening, nawet masownie miejsc jakiś z akupunktury... nooo robię co mogę, żeby go wygonić! 😂Lenayna, Kadża lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Ale aktywnie! 😮 Ja dziś byłam na 30 min spacerze, a tak to przeleżałam 😀. Chociaż daktyle, suszone morele, ananasy i liście mięty to elementy mojej codziennej diety hahah. Nie wierzę, że wywołują poród, ale mogą polepszyć przepływy i kurczliwość macicy, a to już coś. Cóż, że sposobów został do sprawdzenia jeszcze jeden bardzo przyjemny... ☺️.
My wczoraj ten przyjemny sposób testowaliśmy 🤣 prócz tego że było naprawdę przyjemnie to dziś młody cały dzień mega aktywny i skurcze miałam co chwilę I brzuch twardy i dużo wydzieliny bialej. Stwierdziłam że nie nakręcam sie może zechce wcześniej wyjść sam a przyjemne można połączyć z pożytecznym jak już 😊 we wtorek ktg zobaczymy co pokaże tym razemLenayna, Ela3, legusta, Kadża, PorannaPanna, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Ale aktywnie! 😮 Ja dziś byłam na 30 min spacerze, a tak to przeleżałam 😀. Chociaż daktyle, suszone morele, ananasy i liście mięty to elementy mojej codziennej diety hahah. Nie wierzę, że wywołują poród, ale mogą polepszyć przepływy i kurczliwość macicy, a to już coś. Cóż, że sposobów został do sprawdzenia jeszcze jeden bardzo przyjemny... ☺️.
Najlepsze zostawiłam na koniec 🤭🤭🤭Ela3, KiNiAW, legusta, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Ja zamówiłam cherbatke z lisci malin, ma przyjść jutro i od.jutra zaczynam pic, bo już 37 tydzien a póki siedzi glowa w dół to trzeba jej pomóc. Nie stety na przyjemne się nie zdecyduję bo po 1 boli mnie wszystko, po 2, dwoje dzieci w domu i ciotka do pomocy
nie ma wolnego kąta w mieszkanku żeby coś porobić. Muszę odespać wczorajszą nockę, te sprzątanie kuchni. Jutro mamy gości, I jakoś festiwal muzyki jest w mieście to może się przejdziemy z dzieciakami bo mąż ma weekend wolny. No koniec końców mamy maj, więc to już nawet nie długo ale dosłownie za chwilę dziewczyny
damy rade.
KiNiAW, legusta, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Ela super, że maleństwo się obróciło bez obrotu! Oby tylko już zostało główką w dół i na nowo nie zrobiło psikusa
Ja mam wrażenie, że na mnie to nic nie działa, ani mycie podłóg na kolanach ani okna 🫣 uparte to bobo jak nie wiem 😂Bożena, KiNiAW, Kadża, Ela3, Lenayna lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Za dobrze im w ciepłym brzuszku 🙈 ja dziś będę kwiaty sądzić 🙈 kupiłam w ogrodniczym i jak słońce trochę zelzeje to wytaczam do akcji 😁 bo teraz to bym padła na tą rabatkę jak długa przy takim słoneczku. 🙈 A wieczorem ognisko. 😋
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Za dobrze im w ciepłym brzuszku 🙈 ja dziś będę kwiaty sądzić 🙈 kupiłam w ogrodniczym i jak słońce trochę zelzeje to wytaczam do akcji 😁 bo teraz to bym padła na tą rabatkę jak długa przy takim słoneczku. 🙈 A wieczorem ognisko. 😋
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Właśnie zauważyłam, że napisałam liście mięty zamiast maliny haha, to są chyba początki mgły mózgowej.
My dzisiaj już po zakupach, mnóstwo ludzi w sklepach mimo wczesnej pory, teraz mąż zamontował haczyk do odwieszania wanienki (uroki ciasnej łazienki) i będzie robił stelaż na wannę, żeby nam się wygodniej myło bobasa, a ja mam w planie przegląd szafek w kuchni i ogólne porządki w domu. Jutro grill u przyjaciół, a w poniedziałek KTG. No i co... może by tak człowiek urodził jakoś niedługo 😀.
Legusta wiele nie zostało, ale jeszcze może w każdej chwili się zadziać! Trzymam kciuki, żeby hormony trochę poszalały ;d
Bożena super plan na sobotę. Jakie kwiaty sadzisz?
Kinia i to jest doskonałe podejście 😃. U mnie maleństwo dalej wysoko, czuję kopniaki pod żebrami, ale mąż twierdzi, że trochę brzuch opadł. Porobię chyba dzisiaj jakieś ćwiczenia na piłce.legusta, KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
KiNiAW wrote:Ja po zakupach i to dość sporych 😅 najgorsze dla mnie są pytania znajomych lub ekspedientek w ślepie " To jeszcze Pani chodzi"🤯🤯 no kurde jak słyszę to powiedzenie to mi mózg paruje
KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Właśnie zauważyłam, że napisałam liście mięty zamiast maliny haha, to są chyba początki mgły mózgowej.
My dzisiaj już po zakupach, mnóstwo ludzi w sklepach mimo wczesnej pory, teraz mąż zamontował haczyk do odwieszania wanienki (uroki ciasnej łazienki) i będzie robił stelaż na wannę, żeby nam się wygodniej myło bobasa, a ja mam w planie przegląd szafek w kuchni i ogólne porządki w domu. Jutro grill u przyjaciół, a w poniedziałek KTG. No i co... może by tak człowiek urodził jakoś niedługo 😀.
Legusta wiele nie zostało, ale jeszcze może w każdej chwili się zadziać! Trzymam kciuki, żeby hormony trochę poszalały ;d
Bożena super plan na sobotę. Jakie kwiaty sadzisz?
Kinia i to jest doskonałe podejście 😃. U mnie maleństwo dalej wysoko, czuję kopniaki pod żebrami, ale mąż twierdzi, że trochę brzuch opadł. Porobię chyba dzisiaj jakieś ćwiczenia na piłce.drogie jak cholera w tym roku bo 12 zł ale są wieloletnie więc może przetrwają do przyszłego roku, mam astry, stokrotki afrykańskie ( one super kwitną a mam bardzo słoneczne stanowisko ) begonie i aksamitki 😁🫣 mąż tak na mnie popatrzył i stwierdził żebym zadzwoniła po kogoś do pomocy bo sama nie dam rady 🤦 a no i mam jeszcze selery i pory 80 stuk i dwie sałaty 😍 nie pytaj ile zostawiłam w ogrodniczym 🙈
hypatia92, Monika.a, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mi dziś wyszedl kolejny zakrzep na tyłku już myślałam że mam z tym z głowy bo tamte 2 przeszły a tu dziś znowu to samo. Niestety ta końcówka nie jest łaskawa🥲😬. Jeszcze miałam skurcze I to dość bolesne że musiałam rozchodzić lub wziasc prysznic dopiero przeszło czuję taki ból krzyża i pachwin że masakra.
Ela3 lubi tę wiadomość
-
KiniaW!
To może się szykuje bobas?
Ja dzisiaj 15 tys kroków i porządki w szafie w przedpokoju. Kurtki zimowe do prania i schowania, porządki z butami tak samo..trochę zeszło ... Czekam niecierpliwie na młodego. Bardzo bym chciała, żeby sam się pospieszył do wtorku, żebym nie miała wywoływanego. ...KiNiAW, legusta, Ela3 lubią tę wiadomość