X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny za wiadomości :)
    Wczoraj już nie miałam sił żeby Wam coś napisać. Po mojej wiadomości o 11 coś się zaczęło dziać, ale jedynie bóle jak na okres, ale liczyłam właśnie mocno, że uda się przed poniedziałkowym wywoływaniem.

W zasadzie koło 12 dopadła mnie biegunka, jakieś delikatne skurcze, wzięłam prysznic i było ok. Od 14 już konkretne skurcze, koło 16.30 stwierdziłam, że jednak zbieramy się do szpitala. Koło 17.15 byliśmy w szpitalu a Jasiu urodził się 17.40. Także poród ekspres, każdej z Was takiego życzę 😂😂😂 jakby ktoś mi powiedział, że takie porody istnieją to w życiu bym nie uwierzyła :)

Bożena, KiNiAW, Sara10, Gośka29, hypatia92, Izulek21, Ela3, Kadża, JJJ, Lenayna, PorannaPanna, Patrycja_Pata, mama_Klary lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Hej dziewczyny. Z góry przepraszam ale się rozpisze.

Legusta - gratulacje! Jak samopoczucie? ❤️

Czuje się tak przepełniona szczęściem i miłością tego małego człowieczka, że jestem w szoku. Już kilka razy się poryczałam tak po prostu. 😭 Takie cudo mam, a w sumie to 3 cuda, bo partner bardzo ale to bardzo mnie wspiera. Mega się sprawdza w roli taty, sam dzisiaj założył body i poszło mu lepiej niż mi 😅, a kolejne cudo to kotek nasz, no baliśmy się trochę reakcji na malutkiego ale jest super. Kot złapał dystans, jest spokojny i nie narusza przestrzeni małego.

Co do mnie to z każdym dniem jest lepiej. Rana ładnie się goi, oglądałam w lusterku i nie jest duża, malutka jak dla mnie ale to nie ważne. Zalecenie mam aby przyjmować zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe i to jest chyba najgorsze ale dzisiaj zrobiła mi Mama a jutro ma się tego podjąć Narzeczony. Jeszcze tylko 9 sztuk 😅 bałam się, że będą problemy z wypróżnianiem ale po 3 dniach poszło gładko wszystko. Jedynie trochę problemu z karmieniem było, bo mam taką naturę, że mam płaskie sutki i mały nie ma za co złapać. Dlatego odciągamy mleko laktatorem i wjeżdża butla. Wspomagamy się mm, bo jeszcze nie mam tyle mleka aby mały się najadał. Grunt, że jest pokarm. I ostanie to mam mega obrzęk nóg. Gorzej niż hobbit 🤣

I w sumie tyle. Witam kolejnego maluszka! I życzę wszystkim dużo zdrowia i czekam na kolejne maluchy! ❤️❤️
    Izulek cudowne wieści od Ciebie ❤️ taak nogi po CC są olbrzymie ale spokojnie to wszystko zejdzie :) ja doznałam szoku w szpitalu jak je zobaczyłam , całą ciążę miałam normalne a tam bum... Ale to chwilowe:) dobrze, że maluch zjada Twoje mleczko, niestety cesarka ma to do siebie, że nie ma tego nawału pokarmu od razu ale warto walczyć i świetnie Ci idzie ❤️❤️❤️

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Wczoraj już nie miałam sił żeby Wam coś napisać. Po mojej wiadomości o 11 coś się zaczęło dziać, ale jedynie bóle jak na okres, ale liczyłam właśnie mocno, że uda się przed poniedziałkowym wywoływaniem.

W zasadzie koło 12 dopadła mnie biegunka, jakieś delikatne skurcze, wzięłam prysznic i było ok. Od 14 już konkretne skurcze, koło 16.30 stwierdziłam, że jednak zbieramy się do szpitala. Koło 17.15 byliśmy w szpitalu a Jasiu urodził się 17.40. Także poród ekspres, każdej z Was takiego życzę 😂😂😂 jakby ktoś mi powiedział, że takie porody istnieją to w życiu bym nie uwierzyła :)
    Kochana to można powiedzieć że Ty miałaś pord domowy wrecz 🙈 ważne że zdążyłaś i wszystko jest super no i że jesteś zadowolona ❤️

legusta, Lenayna lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Jejuś ale ci zazdroszczę takiego expresowego porodu jeszcze z taką waga malucha 😍 Życzymy dużo zdrówka miłości niech Jasio przybiera na wadze i szybciutko do domku 😊😘

legusta, Lenayna lubią tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Legusta - piekny porod! Życzę każdej z nas takiego, szybkiego. To cudowne, że Jas zdecydował się przyjść jednak na świat bez wywoływania go.

Izulek- ale piękna opowieść. Wspaniale, że masz partnera, który Was wspiera. I ten Kotek, który czuje, ze jest jeszcze ktoś malutki.
    Nie miałam pojęcia o tych obrzękach nóg po cc. Myślałam, że w ogóle pojawiają się obrzęki całego ciała w połogu, bo to z hormonami.

legusta, Izulek21, Lenayna lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko będzie dobrze to we wtorek wyjdziemy do domku :) oby tylko żółtaczka się nie przyplątała. Chyba "natura mi oddała" za ten pierwszy ciężki poród 😂😂😂 położne się śmiały że trzeci kolejny to albo w domu albo w aucie jak tu taki ekspres sie zadział :)

Sara10, KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jak wszystko będzie dobrze to we wtorek wyjdziemy do domku :) oby tylko żółtaczka się nie przyplątała. Chyba "natura mi oddała" za ten pierwszy ciężki poród 😂😂😂 położne się śmiały że trzeci kolejny to albo w domu albo w aucie jak tu taki ekspres sie zadział :)

A miałaś już pełne rozwarcie jak dojechałaś do szpitala?

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jejuś no na prawdę tak może być 🙈 bo też był turbo express 😁

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia a u Ciebie cisza?

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    A miałaś już pełne rozwarcie jak dojechałaś do szpitala?

No właśnie mi się coś wydaje że jak od 12 miała lekkie skurcze to już tam rozwarcie było napewno a później szło sobie do przodu ja tak miałam z synem ze się obudziłam pojechałam na zakupy z lekkimi bólami okresowymi a jak mnie położna zbadała to już było 6cm więc nawet tego nie czułam 😊 oby teraz u mnie też tak było bo jak narazie tylek ciągle boli

legusta, Bożena, Sara10 lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dojechałam do szpitala to miałam takie 8cm rozwarcia :) dobrze że dłużej w domu nie czekałam 🤣🤣🤣

KiNiAW, hypatia92, Ela3, Kadża, Agatekk, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jak dojechałam do szpitala to miałam takie 8cm rozwarcia :) dobrze że dłużej w domu nie czekałam 🤣🤣🤣

Tak właśnie myślałam Kochana odpoczywaj 😘

legusta lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Kinia a u Ciebie cisza?

O 3.15 pobudka lekkie skurcze i bol brzucha bardziej mnie teraz stresuje bol tyłka niż porod boję się że nie wyczuje kiedy się zacznie bo przy tym co wyszło co chwilę mam parcie na kupę 😬nic poprostu będę najwyżej liczyć te skurcze I nic mi nie pozostaje. Śniło mi się że zajechałam na ktg i lekarz po zbadaniu mnie mówi że dziś może Pani urodzić no ale się obudziłam i nie wiem jaki był koniec 😅🤣

Ela3, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O 3.15 pobudka lekkie skurcze i bol brzucha bardziej mnie teraz stresuje bol tyłka niż porod boję się że nie wyczuje kiedy się zacznie bo przy tym co wyszło co chwilę mam parcie na kupę 😬nic poprostu będę najwyżej liczyć te skurcze I nic mi nie pozostaje. Śniło mi się że zajechałam na ktg i lekarz po zbadaniu mnie mówi że dziś może Pani urodzić no ale się obudziłam i nie wiem jaki był koniec 😅🤣
    O kurcze... A smarujesz sobie to czymś? Nie pomaga? Ech straszna ta końcówka ale jeszcze chwilkę... Może wyczujesz że to już... Ja szczerze mówiąc sama nie wiem czego się spodziewać 🙈 w sensie jakie te skurcze i czy to bardzo boli 🫣 ale czytając was to chyba nie zawsze jest ogromny ból

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O kurcze... A smarujesz sobie to czymś? Nie pomaga? Ech straszna ta końcówka ale jeszcze chwilkę... Może wyczujesz że to już... Ja szczerze mówiąc sama nie wiem czego się spodziewać 🙈 w sensie jakie te skurcze i czy to bardzo boli 🫣 ale czytając was to chyba nie zawsze jest ogromny ból

Zaczęłam znowu stosować czopki posterisan h co mi zostały i te maść lioton 1000 tylko na ten guzek niby troszkę lżej ale chodzić się zbytnio nie da. I tak tu mieć zezwolenie na majówkę na igraszki z mężem a tu nagle takie coś się wykluło że wszystkiego się odechciewa.

Ela3 lubi tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Legusta, ja też mam takie szybkie akcje. Z drugim gdyby nie infekcja i cc to naturalnie też bym urodziła w przeciągu kolejnych 30 min. czyli od pierwszych skurczy do porody było by mniejwiecej 4 godziny. Ja od dzisiaj cherbatka z lisci malin, ale chyba teżumyje te podłogi na kolanach, bo pisałaś że tak zrobiłaś:) dzisiaj 37+1 wiec cały arsenal wytoczę 😅

super historia, każdej życzę takiego porodu.

legusta, Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Zaczęłam znowu stosować czopki posterisan h co mi zostały i te maść lioton 1000 tylko na ten guzek niby troszkę lżej ale chodzić się zbytnio nie da. I tak tu mieć zezwolenie na majówkę na igraszki z mężem a tu nagle takie coś się wykluło że wszystkiego się odechciewa.
    Współczuję Ci;(

KiNiAW lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ekspresowy poród i super historia!
    A wody Ci w którymś momencie odeszły czy przebijali pęcherz w szpitalu, czy w takiej sytuacji w ogóle nie ma takiej potrzeby?

Synek 05.2024 ❤️
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Wspaniałe!
    Naprawdę tylko pozazdrościć 😊
    Jak się czujecie dzisiaj? Jak maluszek?;)

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta-ogromne gratulacje! Piękna akcja !!!

Izulek-to wspaniale,że mąż taki zaangażowany i macie piękny start!

KiNiAW łączę się w bólu…wczoraj mi wyszedł jeden jegomość i nie jest to przyjemne :/ Nigdy wcześniej przed porodem się nie uaktywniały. Położna poleciła mi maść Fitoroid.

U mnie na razie cisza…zero skurczy jakichkolwiek,staram się nadgonić plany poremontowo-przygotowawcze przed powitaniem córy,ale na razie to dodaje sobie kolejnych zadań zamiast na spokojnie usiąść na tyłku i dać sobie spokój.

Jak się czujecie w te upały? Piszę upały,bo u nas kolejny dzien 25 stopni,a jest to moja góra granica temperaturowa jak nie jestem w ciąży 🙈 Ja z tych chłodnolubnych. Uciekam w cień i do lasu.

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ