X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny za wiadomości :)
    Wczoraj już nie miałam sił żeby Wam coś napisać. Po mojej wiadomości o 11 coś się zaczęło dziać, ale jedynie bóle jak na okres, ale liczyłam właśnie mocno, że uda się przed poniedziałkowym wywoływaniem.

W zasadzie koło 12 dopadła mnie biegunka, jakieś delikatne skurcze, wzięłam prysznic i było ok. Od 14 już konkretne skurcze, koło 16.30 stwierdziłam, że jednak zbieramy się do szpitala. Koło 17.15 byliśmy w szpitalu a Jasiu urodził się 17.40. Także poród ekspres, każdej z Was takiego życzę 😂😂😂 jakby ktoś mi powiedział, że takie porody istnieją to w życiu bym nie uwierzyła :)

Bożena, KiNiAW, Sara10, Gośka29, hypatia92, Izulek21, Ela3, Kadża, JJJ, Lenayna, PorannaPanna, Patrycja_Pata, mama_Klary lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Hej dziewczyny. Z góry przepraszam ale się rozpisze.

Legusta - gratulacje! Jak samopoczucie? ❤️

Czuje się tak przepełniona szczęściem i miłością tego małego człowieczka, że jestem w szoku. Już kilka razy się poryczałam tak po prostu. 😭 Takie cudo mam, a w sumie to 3 cuda, bo partner bardzo ale to bardzo mnie wspiera. Mega się sprawdza w roli taty, sam dzisiaj założył body i poszło mu lepiej niż mi 😅, a kolejne cudo to kotek nasz, no baliśmy się trochę reakcji na malutkiego ale jest super. Kot złapał dystans, jest spokojny i nie narusza przestrzeni małego.

Co do mnie to z każdym dniem jest lepiej. Rana ładnie się goi, oglądałam w lusterku i nie jest duża, malutka jak dla mnie ale to nie ważne. Zalecenie mam aby przyjmować zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe i to jest chyba najgorsze ale dzisiaj zrobiła mi Mama a jutro ma się tego podjąć Narzeczony. Jeszcze tylko 9 sztuk 😅 bałam się, że będą problemy z wypróżnianiem ale po 3 dniach poszło gładko wszystko. Jedynie trochę problemu z karmieniem było, bo mam taką naturę, że mam płaskie sutki i mały nie ma za co złapać. Dlatego odciągamy mleko laktatorem i wjeżdża butla. Wspomagamy się mm, bo jeszcze nie mam tyle mleka aby mały się najadał. Grunt, że jest pokarm. I ostanie to mam mega obrzęk nóg. Gorzej niż hobbit 🤣

I w sumie tyle. Witam kolejnego maluszka! I życzę wszystkim dużo zdrowia i czekam na kolejne maluchy! ❤️❤️
    Izulek cudowne wieści od Ciebie ❤️ taak nogi po CC są olbrzymie ale spokojnie to wszystko zejdzie :) ja doznałam szoku w szpitalu jak je zobaczyłam , całą ciążę miałam normalne a tam bum... Ale to chwilowe:) dobrze, że maluch zjada Twoje mleczko, niestety cesarka ma to do siebie, że nie ma tego nawału pokarmu od razu ale warto walczyć i świetnie Ci idzie ❤️❤️❤️

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Wczoraj już nie miałam sił żeby Wam coś napisać. Po mojej wiadomości o 11 coś się zaczęło dziać, ale jedynie bóle jak na okres, ale liczyłam właśnie mocno, że uda się przed poniedziałkowym wywoływaniem.

W zasadzie koło 12 dopadła mnie biegunka, jakieś delikatne skurcze, wzięłam prysznic i było ok. Od 14 już konkretne skurcze, koło 16.30 stwierdziłam, że jednak zbieramy się do szpitala. Koło 17.15 byliśmy w szpitalu a Jasiu urodził się 17.40. Także poród ekspres, każdej z Was takiego życzę 😂😂😂 jakby ktoś mi powiedział, że takie porody istnieją to w życiu bym nie uwierzyła :)
    Kochana to można powiedzieć że Ty miałaś pord domowy wrecz 🙈 ważne że zdążyłaś i wszystko jest super no i że jesteś zadowolona ❤️

legusta, Lenayna lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Jejuś ale ci zazdroszczę takiego expresowego porodu jeszcze z taką waga malucha 😍 Życzymy dużo zdrówka miłości niech Jasio przybiera na wadze i szybciutko do domku 😊😘

legusta, Lenayna lubią tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Legusta - piekny porod! Życzę każdej z nas takiego, szybkiego. To cudowne, że Jas zdecydował się przyjść jednak na świat bez wywoływania go.

Izulek- ale piękna opowieść. Wspaniale, że masz partnera, który Was wspiera. I ten Kotek, który czuje, ze jest jeszcze ktoś malutki.
    Nie miałam pojęcia o tych obrzękach nóg po cc. Myślałam, że w ogóle pojawiają się obrzęki całego ciała w połogu, bo to z hormonami.

legusta, Izulek21, Lenayna lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko będzie dobrze to we wtorek wyjdziemy do domku :) oby tylko żółtaczka się nie przyplątała. Chyba "natura mi oddała" za ten pierwszy ciężki poród 😂😂😂 położne się śmiały że trzeci kolejny to albo w domu albo w aucie jak tu taki ekspres sie zadział :)

Sara10, KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jak wszystko będzie dobrze to we wtorek wyjdziemy do domku :) oby tylko żółtaczka się nie przyplątała. Chyba "natura mi oddała" za ten pierwszy ciężki poród 😂😂😂 położne się śmiały że trzeci kolejny to albo w domu albo w aucie jak tu taki ekspres sie zadział :)

A miałaś już pełne rozwarcie jak dojechałaś do szpitala?

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jejuś no na prawdę tak może być 🙈 bo też był turbo express 😁

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia a u Ciebie cisza?

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    A miałaś już pełne rozwarcie jak dojechałaś do szpitala?

No właśnie mi się coś wydaje że jak od 12 miała lekkie skurcze to już tam rozwarcie było napewno a później szło sobie do przodu ja tak miałam z synem ze się obudziłam pojechałam na zakupy z lekkimi bólami okresowymi a jak mnie położna zbadała to już było 6cm więc nawet tego nie czułam 😊 oby teraz u mnie też tak było bo jak narazie tylek ciągle boli

legusta, Bożena, Sara10 lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dojechałam do szpitala to miałam takie 8cm rozwarcia :) dobrze że dłużej w domu nie czekałam 🤣🤣🤣

KiNiAW, hypatia92, Ela3, Kadża, Agatekk, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jak dojechałam do szpitala to miałam takie 8cm rozwarcia :) dobrze że dłużej w domu nie czekałam 🤣🤣🤣

Tak właśnie myślałam Kochana odpoczywaj 😘

legusta lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Kinia a u Ciebie cisza?

O 3.15 pobudka lekkie skurcze i bol brzucha bardziej mnie teraz stresuje bol tyłka niż porod boję się że nie wyczuje kiedy się zacznie bo przy tym co wyszło co chwilę mam parcie na kupę 😬nic poprostu będę najwyżej liczyć te skurcze I nic mi nie pozostaje. Śniło mi się że zajechałam na ktg i lekarz po zbadaniu mnie mówi że dziś może Pani urodzić no ale się obudziłam i nie wiem jaki był koniec 😅🤣

Ela3, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O 3.15 pobudka lekkie skurcze i bol brzucha bardziej mnie teraz stresuje bol tyłka niż porod boję się że nie wyczuje kiedy się zacznie bo przy tym co wyszło co chwilę mam parcie na kupę 😬nic poprostu będę najwyżej liczyć te skurcze I nic mi nie pozostaje. Śniło mi się że zajechałam na ktg i lekarz po zbadaniu mnie mówi że dziś może Pani urodzić no ale się obudziłam i nie wiem jaki był koniec 😅🤣
    O kurcze... A smarujesz sobie to czymś? Nie pomaga? Ech straszna ta końcówka ale jeszcze chwilkę... Może wyczujesz że to już... Ja szczerze mówiąc sama nie wiem czego się spodziewać 🙈 w sensie jakie te skurcze i czy to bardzo boli 🫣 ale czytając was to chyba nie zawsze jest ogromny ból

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O kurcze... A smarujesz sobie to czymś? Nie pomaga? Ech straszna ta końcówka ale jeszcze chwilkę... Może wyczujesz że to już... Ja szczerze mówiąc sama nie wiem czego się spodziewać 🙈 w sensie jakie te skurcze i czy to bardzo boli 🫣 ale czytając was to chyba nie zawsze jest ogromny ból

Zaczęłam znowu stosować czopki posterisan h co mi zostały i te maść lioton 1000 tylko na ten guzek niby troszkę lżej ale chodzić się zbytnio nie da. I tak tu mieć zezwolenie na majówkę na igraszki z mężem a tu nagle takie coś się wykluło że wszystkiego się odechciewa.

Ela3 lubi tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Legusta, ja też mam takie szybkie akcje. Z drugim gdyby nie infekcja i cc to naturalnie też bym urodziła w przeciągu kolejnych 30 min. czyli od pierwszych skurczy do porody było by mniejwiecej 4 godziny. Ja od dzisiaj cherbatka z lisci malin, ale chyba teżumyje te podłogi na kolanach, bo pisałaś że tak zrobiłaś:) dzisiaj 37+1 wiec cały arsenal wytoczę 😅

super historia, każdej życzę takiego porodu.

legusta, Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Zaczęłam znowu stosować czopki posterisan h co mi zostały i te maść lioton 1000 tylko na ten guzek niby troszkę lżej ale chodzić się zbytnio nie da. I tak tu mieć zezwolenie na majówkę na igraszki z mężem a tu nagle takie coś się wykluło że wszystkiego się odechciewa.
    Współczuję Ci;(

KiNiAW lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ekspresowy poród i super historia!
    A wody Ci w którymś momencie odeszły czy przebijali pęcherz w szpitalu, czy w takiej sytuacji w ogóle nie ma takiej potrzeby?

Synek 05.2024 ❤️
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Wspaniałe!
    Naprawdę tylko pozazdrościć 😊
    Jak się czujecie dzisiaj? Jak maluszek?;)

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta-ogromne gratulacje! Piękna akcja !!!

Izulek-to wspaniale,że mąż taki zaangażowany i macie piękny start!

KiNiAW łączę się w bólu…wczoraj mi wyszedł jeden jegomość i nie jest to przyjemne :/ Nigdy wcześniej przed porodem się nie uaktywniały. Położna poleciła mi maść Fitoroid.

U mnie na razie cisza…zero skurczy jakichkolwiek,staram się nadgonić plany poremontowo-przygotowawcze przed powitaniem córy,ale na razie to dodaje sobie kolejnych zadań zamiast na spokojnie usiąść na tyłku i dać sobie spokój.

Jak się czujecie w te upały? Piszę upały,bo u nas kolejny dzien 25 stopni,a jest to moja góra granica temperaturowa jak nie jestem w ciąży 🙈 Ja z tych chłodnolubnych. Uciekam w cień i do lasu.

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ