X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny mi dziś wyszedl kolejny zakrzep na tyłku już myślałam że mam z tym z głowy bo tamte 2 przeszły a tu dziś znowu to samo. Niestety ta końcówka nie jest łaskawa🥲😬. Jeszcze miałam skurcze I to dość bolesne że musiałam rozchodzić lub wziasc prysznic dopiero przeszło czuję taki ból krzyża i pachwin że masakra.
    O kurde współczuję :( ale może rzeczywiście młody tak już uciska???

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    KiniaW!
    To może się szykuje bobas?;D

Ja dzisiaj 15 tys kroków i porządki w szafie w przedpokoju. Kurtki zimowe do prania i schowania, porządki z butami tak samo..trochę zeszło ... Czekam niecierpliwie na młodego. Bardzo bym chciała, żeby sam się pospieszył do wtorku, żebym nie miała wywoływanego. ...

Mam nadzieję że się szykuje i już nie długo bo wcześniej mi tyłek eksploduje chyba z bólu no wolałabym rodzic niż mieć do czynienia z tymi zakrzepami okoloodbytowymi no masakra

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O kurde współczuję :( ale może rzeczywiście młody tak już uciska???

Uciska uciska była położna zbadała mnie bo sie przestraszyłam tych skurczy ze takie bolesne i tyle co włożyła paluchy to od razu wyczuła główkę rozwarcie nie zmienione ale mówi że może być tak jak miałam z synem obudziłam się rano i było 6cm a nie czułam. Mówiła że jak zrobia się regularne i częstsze i nie będą przechodzic w chodzeniu po kąpieli i będę czuła parcie jak na kupę to poprostu jechać

Kadża, Lenayna, legusta, Ela3 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Uciska uciska była położna zbadała mnie bo sie przestraszyłam tych skurczy ze takie bolesne i tyle co włożyła paluchy to od razu wyczuła główkę rozwarcie nie zmienione ale mówi że może być tak jak miałam z synem obudziłam się rano i było 6cm a nie czułam. Mówiła że jak zrobia się regularne i częstsze i nie będą przechodzic w chodzeniu po kąpieli i będę czuła parcie jak na kupę to poprostu jechać
    O jeny to już można powiedzieć że jesteś tykającą bombą, nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie.. mam nadzieję że szybko ,bezboleśnie i bezproblemowo:)

KiNiAW, Kadża, Lenayna, legusta lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcieliśmy się przywitać...
    17.40 urodził się Jasiu, 4050g i 57cm 🥰💙🩵💙🩵

Bożena, Ela3, Lenayna, KiNiAW, Ilciak33, Gośka29, Sara10, Milena96, Kadża, PorannaPanna, Izulek21, JJJ, hypatia92, Monika.a, Agatekk, Olix, Kasia1988, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mega szczesliwa ze akcja sama sie zaczela i obylo sie bez wywolywania w pon 🤭

Bożena, Ela3, Lenayna, KiNiAW, Sara10, Kadża, PorannaPanna, Izulek21, JJJ, hypatia92, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    O matko kochana to już?! Witamy malucha ❤️❤️❤️ jaki duży 😍

Lenayna, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jestem mega szczesliwa ze akcja sama sie zaczela i obylo sie bez wywolywania w pon 🤭
    A jak się czujesz? Wszystko dobrze?

Lenayna lubi tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Gratulacje!!! Witamy Jasia !!!

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o 11 jeszcze pisałaś że mały uparty i jeszcze nic, a tutaj proszę:D Super.

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Gratulacje! 😍😍😍

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ela super, że maleństwo się obróciło bez obrotu! Oby tylko już zostało główką w dół i na nowo nie zrobiło psikusa :)

Ja mam wrażenie, że na mnie to nic nie działa, ani mycie podłóg na kolanach ani okna 🫣 uparte to bobo jak nie wiem 😂
    Jednak nie takie uparte! 🤣

legusta lubi tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jak będziesz miała siłę i chęć to daj znać jak.to się stało!
    Tak nagle? Wgl się nie spodziewałaś? 🫣
    Trochę dałaś mi nadziei, że mój też się pospieszy... mam termin na 12.05, ale maks we wtorek mam się zgłosić w szpitalu...

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje legusta! Duży chłopiec 🥳❤️

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ale ci zazdroszczę spory chłopak i imiennik mojego synka 😊🥰 jak było opowiadaj 😊

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2024, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Gratulacje! A jeszcze parę postów temu zapowiadałaś, że się nie szykuje!
    Super, że poszło sprawnie 🥰

• Kadża Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta gratulacje dla Was !! Szybka akcja chyba była ;)

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2024, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakie wieści! Legusta gratulacje! Daj znać jak się zaczęło u was, jak będziesz na siłach ❤️

My właśnie na cycu leżymy 😂 mały dziś trochę nie mógł się wypierdzieć ale jakoś się niedawno udało jak pomasowałam brzuszek.
    Nie narzekamy, fajnie jest u nas 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2024, 00:23

Lenayna, Ela3, legusta, KiNiAW, hypatia92, Bożena, Kadża, Agatekk lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Z góry przepraszam ale się rozpisze.

Legusta - gratulacje! Jak samopoczucie? ❤️

Czuje się tak przepełniona szczęściem i miłością tego małego człowieczka, że jestem w szoku. Już kilka razy się poryczałam tak po prostu. 😭 Takie cudo mam, a w sumie to 3 cuda, bo partner bardzo ale to bardzo mnie wspiera. Mega się sprawdza w roli taty, sam dzisiaj założył body i poszło mu lepiej niż mi 😅, a kolejne cudo to kotek nasz, no baliśmy się trochę reakcji na malutkiego ale jest super. Kot złapał dystans, jest spokojny i nie narusza przestrzeni małego.

Co do mnie to z każdym dniem jest lepiej. Rana ładnie się goi, oglądałam w lusterku i nie jest duża, malutka jak dla mnie ale to nie ważne. Zalecenie mam aby przyjmować zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe i to jest chyba najgorsze ale dzisiaj zrobiła mi Mama a jutro ma się tego podjąć Narzeczony. Jeszcze tylko 9 sztuk 😅 bałam się, że będą problemy z wypróżnianiem ale po 3 dniach poszło gładko wszystko. Jedynie trochę problemu z karmieniem było, bo mam taką naturę, że mam płaskie sutki i mały nie ma za co złapać. Dlatego odciągamy mleko laktatorem i wjeżdża butla. Wspomagamy się mm, bo jeszcze nie mam tyle mleka aby mały się najadał. Grunt, że jest pokarm. I ostanie to mam mega obrzęk nóg. Gorzej niż hobbit 🤣

I w sumie tyle. Witam kolejnego maluszka! I życzę wszystkim dużo zdrowia i czekam na kolejne maluchy! ❤️❤️

KiNiAW, hypatia92, Bożena, Sara10, Ela3, Kadża, Lenayna, Agatekk, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta, udało się! Gratulacje 😀 Też jestem ciekawa historii, jak w ciągu kilku godzin z "nic się nie dzieje" doszło do narodzin. Cudowne wieści, miejcie się dobrze 😗.

Izulek ale miło czytać takie posty, serce rośnie... Wspaniałe, że masz takie wsparcie w partnerze i póki co omija Was większość trudności, oby tak dalej. To pokazuje, jak dużo siedzi w głowie i w nastawieniu. A na nogi może zimne prysznice / moczenie nóg w zimnej wodzie i masaż czy też drenaż limfatyczny od narzeczonego? 😉

Ja też już trochę nie mogę się doczekać! Jednocześnie jest we mnie jakiś spokój i brak zniecierpliwienia, jeżeli Ignacy jeszcze potrzebuje kilku dni, to niech sobie siedzi.

Izulek21, Ela3, Lenayna lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ