Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny mi dziś wyszedl kolejny zakrzep na tyłku już myślałam że mam z tym z głowy bo tamte 2 przeszły a tu dziś znowu to samo. Niestety ta końcówka nie jest łaskawa🥲😬. Jeszcze miałam skurcze I to dość bolesne że musiałam rozchodzić lub wziasc prysznic dopiero przeszło czuję taki ból krzyża i pachwin że masakra.
-
Lenayna wrote:KiniaW!
To może się szykuje bobas?
Ja dzisiaj 15 tys kroków i porządki w szafie w przedpokoju. Kurtki zimowe do prania i schowania, porządki z butami tak samo..trochę zeszło ... Czekam niecierpliwie na młodego. Bardzo bym chciała, żeby sam się pospieszył do wtorku, żebym nie miała wywoływanego. ...
Mam nadzieję że się szykuje i już nie długo bo wcześniej mi tyłek eksploduje chyba z bólu no wolałabym rodzic niż mieć do czynienia z tymi zakrzepami okoloodbytowymi no masakra -
Bożena wrote:O kurde współczuję ale może rzeczywiście młody tak już uciska???
Uciska uciska była położna zbadała mnie bo sie przestraszyłam tych skurczy ze takie bolesne i tyle co włożyła paluchy to od razu wyczuła główkę rozwarcie nie zmienione ale mówi że może być tak jak miałam z synem obudziłam się rano i było 6cm a nie czułam. Mówiła że jak zrobia się regularne i częstsze i nie będą przechodzic w chodzeniu po kąpieli i będę czuła parcie jak na kupę to poprostu jechaćKadża, Lenayna, legusta, Ela3 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Uciska uciska była położna zbadała mnie bo sie przestraszyłam tych skurczy ze takie bolesne i tyle co włożyła paluchy to od razu wyczuła główkę rozwarcie nie zmienione ale mówi że może być tak jak miałam z synem obudziłam się rano i było 6cm a nie czułam. Mówiła że jak zrobia się regularne i częstsze i nie będą przechodzic w chodzeniu po kąpieli i będę czuła parcie jak na kupę to poprostu jechać
KiNiAW, Kadża, Lenayna, legusta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chcieliśmy się przywitać...
17.40 urodził się Jasiu, 4050g i 57cm 🥰💙🩵💙🩵Bożena, Ela3, Lenayna, KiNiAW, Ilciak33, Gośka29, Sara10, Milena96, Kadża, PorannaPanna, Izulek21, JJJ, hypatia92, Monika.a, Agatekk, Olix, Kasia1988, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ela super, że maleństwo się obróciło bez obrotu! Oby tylko już zostało główką w dół i na nowo nie zrobiło psikusa
Ja mam wrażenie, że na mnie to nic nie działa, ani mycie podłóg na kolanach ani okna 🫣 uparte to bobo jak nie wiem 😂legusta lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Jestem mega szczesliwa ze akcja sama sie zaczela i obylo sie bez wywolywania w pon 🤭
Tak nagle? Wgl się nie spodziewałaś? 🫣
Trochę dałaś mi nadziei, że mój też się pospieszy... mam termin na 12.05, ale maks we wtorek mam się zgłosić w szpitalu... -
O jakie wieści! Legusta gratulacje! Daj znać jak się zaczęło u was, jak będziesz na siłach ❤️
My właśnie na cycu leżymy 😂 mały dziś trochę nie mógł się wypierdzieć ale jakoś się niedawno udało jak pomasowałam brzuszek.
Nie narzekamy, fajnie jest u nas 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2024, 00:23
Lenayna, Ela3, legusta, KiNiAW, hypatia92, Bożena, Kadża, Agatekk lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Z góry przepraszam ale się rozpisze.
Legusta - gratulacje! Jak samopoczucie? ❤️
Czuje się tak przepełniona szczęściem i miłością tego małego człowieczka, że jestem w szoku. Już kilka razy się poryczałam tak po prostu. 😭 Takie cudo mam, a w sumie to 3 cuda, bo partner bardzo ale to bardzo mnie wspiera. Mega się sprawdza w roli taty, sam dzisiaj założył body i poszło mu lepiej niż mi 😅, a kolejne cudo to kotek nasz, no baliśmy się trochę reakcji na malutkiego ale jest super. Kot złapał dystans, jest spokojny i nie narusza przestrzeni małego.
Co do mnie to z każdym dniem jest lepiej. Rana ładnie się goi, oglądałam w lusterku i nie jest duża, malutka jak dla mnie ale to nie ważne. Zalecenie mam aby przyjmować zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe i to jest chyba najgorsze ale dzisiaj zrobiła mi Mama a jutro ma się tego podjąć Narzeczony. Jeszcze tylko 9 sztuk 😅 bałam się, że będą problemy z wypróżnianiem ale po 3 dniach poszło gładko wszystko. Jedynie trochę problemu z karmieniem było, bo mam taką naturę, że mam płaskie sutki i mały nie ma za co złapać. Dlatego odciągamy mleko laktatorem i wjeżdża butla. Wspomagamy się mm, bo jeszcze nie mam tyle mleka aby mały się najadał. Grunt, że jest pokarm. I ostanie to mam mega obrzęk nóg. Gorzej niż hobbit 🤣
I w sumie tyle. Witam kolejnego maluszka! I życzę wszystkim dużo zdrowia i czekam na kolejne maluchy! ❤️❤️KiNiAW, hypatia92, Bożena, Sara10, Ela3, Kadża, Lenayna, Agatekk, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Legusta, udało się! Gratulacje 😀 Też jestem ciekawa historii, jak w ciągu kilku godzin z "nic się nie dzieje" doszło do narodzin. Cudowne wieści, miejcie się dobrze 😗.
Izulek ale miło czytać takie posty, serce rośnie... Wspaniałe, że masz takie wsparcie w partnerze i póki co omija Was większość trudności, oby tak dalej. To pokazuje, jak dużo siedzi w głowie i w nastawieniu. A na nogi może zimne prysznice / moczenie nóg w zimnej wodzie i masaż czy też drenaż limfatyczny od narzeczonego? 😉
Ja też już trochę nie mogę się doczekać! Jednocześnie jest we mnie jakiś spokój i brak zniecierpliwienia, jeżeli Ignacy jeszcze potrzebuje kilku dni, to niech sobie siedzi.Izulek21, Ela3, Lenayna lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️