X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny mi dziś wyszedl kolejny zakrzep na tyłku już myślałam że mam z tym z głowy bo tamte 2 przeszły a tu dziś znowu to samo. Niestety ta końcówka nie jest łaskawa🥲😬. Jeszcze miałam skurcze I to dość bolesne że musiałam rozchodzić lub wziasc prysznic dopiero przeszło czuję taki ból krzyża i pachwin że masakra.
    O kurde współczuję :( ale może rzeczywiście młody tak już uciska???

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    KiniaW!
    To może się szykuje bobas?;D

Ja dzisiaj 15 tys kroków i porządki w szafie w przedpokoju. Kurtki zimowe do prania i schowania, porządki z butami tak samo..trochę zeszło ... Czekam niecierpliwie na młodego. Bardzo bym chciała, żeby sam się pospieszył do wtorku, żebym nie miała wywoływanego. ...

Mam nadzieję że się szykuje i już nie długo bo wcześniej mi tyłek eksploduje chyba z bólu no wolałabym rodzic niż mieć do czynienia z tymi zakrzepami okoloodbytowymi no masakra

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O kurde współczuję :( ale może rzeczywiście młody tak już uciska???

Uciska uciska była położna zbadała mnie bo sie przestraszyłam tych skurczy ze takie bolesne i tyle co włożyła paluchy to od razu wyczuła główkę rozwarcie nie zmienione ale mówi że może być tak jak miałam z synem obudziłam się rano i było 6cm a nie czułam. Mówiła że jak zrobia się regularne i częstsze i nie będą przechodzic w chodzeniu po kąpieli i będę czuła parcie jak na kupę to poprostu jechać

Kadża, Lenayna, legusta, Ela3 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Uciska uciska była położna zbadała mnie bo sie przestraszyłam tych skurczy ze takie bolesne i tyle co włożyła paluchy to od razu wyczuła główkę rozwarcie nie zmienione ale mówi że może być tak jak miałam z synem obudziłam się rano i było 6cm a nie czułam. Mówiła że jak zrobia się regularne i częstsze i nie będą przechodzic w chodzeniu po kąpieli i będę czuła parcie jak na kupę to poprostu jechać
    O jeny to już można powiedzieć że jesteś tykającą bombą, nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie.. mam nadzieję że szybko ,bezboleśnie i bezproblemowo:)

KiNiAW, Kadża, Lenayna, legusta lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcieliśmy się przywitać...
    17.40 urodził się Jasiu, 4050g i 57cm 🥰💙🩵💙🩵

Bożena, Ela3, Lenayna, KiNiAW, Ilciak33, Gośka29, Sara10, Milena96, Kadża, PorannaPanna, Izulek21, JJJ, hypatia92, Monika.a, Agatekk, Olix, Kasia1988, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mega szczesliwa ze akcja sama sie zaczela i obylo sie bez wywolywania w pon 🤭

Bożena, Ela3, Lenayna, KiNiAW, Sara10, Kadża, PorannaPanna, Izulek21, JJJ, hypatia92, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    O matko kochana to już?! Witamy malucha ❤️❤️❤️ jaki duży 😍

Lenayna, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jestem mega szczesliwa ze akcja sama sie zaczela i obylo sie bez wywolywania w pon 🤭
    A jak się czujesz? Wszystko dobrze?

Lenayna lubi tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Gratulacje!!! Witamy Jasia !!!

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o 11 jeszcze pisałaś że mały uparty i jeszcze nic, a tutaj proszę:D Super.

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Gratulacje! 😍😍😍

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ela super, że maleństwo się obróciło bez obrotu! Oby tylko już zostało główką w dół i na nowo nie zrobiło psikusa :)

Ja mam wrażenie, że na mnie to nic nie działa, ani mycie podłóg na kolanach ani okna 🫣 uparte to bobo jak nie wiem 😂
    Jednak nie takie uparte! 🤣

legusta lubi tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jak będziesz miała siłę i chęć to daj znać jak.to się stało!
    Tak nagle? Wgl się nie spodziewałaś? 🫣
    Trochę dałaś mi nadziei, że mój też się pospieszy... mam termin na 12.05, ale maks we wtorek mam się zgłosić w szpitalu...

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje legusta! Duży chłopiec 🥳❤️

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ale ci zazdroszczę spory chłopak i imiennik mojego synka 😊🥰 jak było opowiadaj 😊

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2024, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Gratulacje! A jeszcze parę postów temu zapowiadałaś, że się nie szykuje!
    Super, że poszło sprawnie 🥰

• Kadża Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta gratulacje dla Was !! Szybka akcja chyba była ;)

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2024, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakie wieści! Legusta gratulacje! Daj znać jak się zaczęło u was, jak będziesz na siłach ❤️

My właśnie na cycu leżymy 😂 mały dziś trochę nie mógł się wypierdzieć ale jakoś się niedawno udało jak pomasowałam brzuszek.
    Nie narzekamy, fajnie jest u nas 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2024, 00:23

Lenayna, Ela3, legusta, KiNiAW, hypatia92, Bożena, Kadża, Agatekk lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Z góry przepraszam ale się rozpisze.

Legusta - gratulacje! Jak samopoczucie? ❤️

Czuje się tak przepełniona szczęściem i miłością tego małego człowieczka, że jestem w szoku. Już kilka razy się poryczałam tak po prostu. 😭 Takie cudo mam, a w sumie to 3 cuda, bo partner bardzo ale to bardzo mnie wspiera. Mega się sprawdza w roli taty, sam dzisiaj założył body i poszło mu lepiej niż mi 😅, a kolejne cudo to kotek nasz, no baliśmy się trochę reakcji na malutkiego ale jest super. Kot złapał dystans, jest spokojny i nie narusza przestrzeni małego.

Co do mnie to z każdym dniem jest lepiej. Rana ładnie się goi, oglądałam w lusterku i nie jest duża, malutka jak dla mnie ale to nie ważne. Zalecenie mam aby przyjmować zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe i to jest chyba najgorsze ale dzisiaj zrobiła mi Mama a jutro ma się tego podjąć Narzeczony. Jeszcze tylko 9 sztuk 😅 bałam się, że będą problemy z wypróżnianiem ale po 3 dniach poszło gładko wszystko. Jedynie trochę problemu z karmieniem było, bo mam taką naturę, że mam płaskie sutki i mały nie ma za co złapać. Dlatego odciągamy mleko laktatorem i wjeżdża butla. Wspomagamy się mm, bo jeszcze nie mam tyle mleka aby mały się najadał. Grunt, że jest pokarm. I ostanie to mam mega obrzęk nóg. Gorzej niż hobbit 🤣

I w sumie tyle. Witam kolejnego maluszka! I życzę wszystkim dużo zdrowia i czekam na kolejne maluchy! ❤️❤️

KiNiAW, hypatia92, Bożena, Sara10, Ela3, Kadża, Lenayna, Agatekk, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2024, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta, udało się! Gratulacje 😀 Też jestem ciekawa historii, jak w ciągu kilku godzin z "nic się nie dzieje" doszło do narodzin. Cudowne wieści, miejcie się dobrze 😗.

Izulek ale miło czytać takie posty, serce rośnie... Wspaniałe, że masz takie wsparcie w partnerze i póki co omija Was większość trudności, oby tak dalej. To pokazuje, jak dużo siedzi w głowie i w nastawieniu. A na nogi może zimne prysznice / moczenie nóg w zimnej wodzie i masaż czy też drenaż limfatyczny od narzeczonego? 😉

Ja też już trochę nie mogę się doczekać! Jednocześnie jest we mnie jakiś spokój i brak zniecierpliwienia, jeżeli Ignacy jeszcze potrzebuje kilku dni, to niech sobie siedzi.

Izulek21, Ela3, Lenayna lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ