X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Hej dziewczyny, a u nas starszy ze szkoly przytargal jelitowke. Wymiotowal cala noc, to przy min siedzialam, tez byla poterzna burza w nocy a taki zaduch jak noe wiem dzisiaj. Mam nadzieje ze nie zlapalam nic bo jutro do tego szpitala.... oby młoda sama soe przekrecila, chociaz watpie. Ja bez.sil.jestem na chwile obecna, jak mlody bedzie mial drzemke to tez sie położę...

O kurcze współczuję oby synkowi szybko przeszło😊 i trzymam kciuki za jutro że mała się przekręciła 😉🤞🤞

Ela3 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Hej dziewczyny, a u nas starszy ze szkoly przytargal jelitowke. Wymiotowal cala noc, to przy min siedzialam, tez byla poterzna burza w nocy a taki zaduch jak noe wiem dzisiaj. Mam nadzieje ze nie zlapalam nic bo jutro do tego szpitala.... oby młoda sama soe przekrecila, chociaz watpie. Ja bez.sil.jestem na chwile obecna, jak mlody bedzie mial drzemke to tez sie położę...
    Trzymam kciuki abyś nic nie złapała. Żeby wszystko było dobrze 😘

Ela3 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No mam nadzieje ze nie będzie tyle siedział bo chyba padnę czuję się jak słonica już dopadają mnie dziwne przeczucia ile to jeszcze 😒
    Też tak się czuję... Jeszcze wszystkie bluzki są na mnie za krótkie:( w sumie mam jedną taką typowo ciążowa a reszta była dobra taka normalna a teraz katastrofa 🤦 jeszcze dziś mnie boli lewa strona blizny :(

Ela3 lubi tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bez skrępowania pomyka w t-shirtach męża 🤪 nie będę na parę dni ciepła i ostatnie w ciąży inwestować

Sara10, KiNiAW, Izulek21, Ela3 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Ja już bez skrępowania pomyka w t-shirtach męża 🤪 nie będę na parę dni ciepła i ostatnie w ciąży inwestować
    Właśnie ja też jestem do tego zmuszona 🙈 no nic się nie poradzi po prostu....

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Oj chcialabym tak, nie stety moj maz jest szczuplejszy ode mnie. Za to na spokojnie chodzę w jego butach, bo mam nogi popuchniete 😅 Mlody dzisiaj juz nie wymiotuje, ale ma goraczke, Ja od rana nic nie bede jadla, bo gdyby to cale przekrecanie mialo by soe skonczyc cesarka, to wile miec pusty zoladek, mimo ze nic takiego nie mobility, ale ja tam swoje wiem. juz jedno cc z pelnym zoladkiem przeszlam...

Monika.a, Kadża lubią tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela powodzenia jutro! Trzymamy kciuki za pomyślny obrót 🤞

Sara10, KiNiAW lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Oj chcialabym tak, nie stety moj maz jest szczuplejszy ode mnie. Za to na spokojnie chodzę w jego butach, bo mam nogi popuchniete 😅 Mlody dzisiaj juz nie wymiotuje, ale ma goraczke, Ja od rana nic nie bede jadla, bo gdyby to cale przekrecanie mialo by soe skonczyc cesarka, to wile miec pusty zoladek, mimo ze nic takiego nie mobility, ale ja tam swoje wiem. juz jedno cc z pelnym zoladkiem przeszlam...
    Będzie dobrze, trzymam mocno kciuki ✊

• Kadża Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela oby synek szybko wyzdrowiał i trzymam kciuki za to że może dzidziuś sam się przekręcił 🤞☺️

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2024, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syndrom wicia gniazdka się włączył. Wszyscy śpią, a ja sprzątam wiszące szafki w kuchni. Chociaż to pewnie stres. Ale co ja poznajdowalam tam... ha dlugo by opowiadać. Młoda bardzo się wierci, chyba przeczowa że nie dlugo będą ja tarmosic 😂 Dzięki dziewczyny że trzymacie kciuki, trochę jednak się obawiam, ale z drugiej strony będzie co ma być. W razie czego lozeczko już rozstawiłam, tylko ubrac prześcieradło, ale to jak już młoda będzie z nami.

Sara10, legusta, Izulek21, Bożena, KiNiAW, Kadża, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Syndrom wicia gniazdka się włączył. Wszyscy śpią, a ja sprzątam wiszące szafki w kuchni. Chociaż to pewnie stres. Ale co ja poznajdowalam tam... ha dlugo by opowiadać. Młoda bardzo się wierci, chyba przeczowa że nie dlugo będą ja tarmosic 😂 Dzięki dziewczyny że trzymacie kciuki, trochę jednak się obawiam, ale z drugiej strony będzie co ma być. W razie czego lozeczko już rozstawiłam, tylko ubrac prześcieradło, ale to jak już młoda będzie z nami.
    Daj znać jak będziesz po...,. Stres na pewno jest ogromny ✊ ale wierzę że będzie ok. ❤️

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela kciukaski daj znać po 😘😊🤞🤞

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela myślimy o Tobie i czekamy na wieści.
    A może to wczorajsze wiercenie to było przekręcanie się malutkiej? Daj znać, jak tam!

Synek 05.2024 ❤️
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela czekamy na wieści
    My z Marianka wróciliśmy z badania słuchu i jest wszystko jak najbardziej w porządku a przez cały tydzień przytyła 250 g tym samym przekroczyłyśmy wagę urodzeniową😊 pani pielęgniarka była bardzo zadowolona za tydzień kontrola i już chyba będzie nasze ostatnie spotkanie z panią

hypatia92, legusta, Sara10, KiNiAW, Ilciak33, Gośka29, Ela3, Monika.a, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wspaniale wieści, po przyjęciu na oddział, poloznaa badała brzuch, główka dalej na gorze, ktg, cisnienie itd. po 2 h przychodzi lekarka, robimy usg iiiiii główka na dole !!!!!wypisali nas do domu, właśnie ie zjadłam kolacje bo od rana nic nie jadłam. Jestem szczęśliwa. Mała jeszcze nie jest w kanale i może znów się przekręcić więc na przyszła sobotę mam usg żeby sprawdzić jak leży.

legusta, JJJ, hypatia92, Sara10, Gośka29, KiNiAW, Bożena, Lenayna, PorannaPanna, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Hej dziewczyny, wspaniale wieści, po przyjęciu na oddział, poloznaa badała brzuch, główka dalej na gorze, ktg, cisnienie itd. po 2 h przychodzi lekarka, robimy usg iiiiii główka na dole !!!!!wypisali nas do domu, właśnie ie zjadłam kolacje bo od rana nic nie jadłam. Jestem szczęśliwa. Mała jeszcze nie jest w kanale i może znów się przekręcić więc na przyszła sobotę mam usg żeby sprawdzić jak leży.
    Ekstra! A to mała płata figle 😀

Sara10, Ela3 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ela, że obyło się bez obrotu!
    Mam nadzieję, że już uda się małej utrzymać pozycję główkową do porodu.
    Mnie w nocy obudził skurcz, ale był tylko jeden i silny, czułam jakby ktoś mi zawiązał talie na supeł i minął po kilkunastu sekundach. Ale jak tak bolą skurcze porodowe, to ja nie wiem jak to wytrzymam.
    W ogóle już mamie dzisiaj ciążę donoszona, więc zaliczyłam już schody i myłam podłogę na kolanach, ale ewidentnie mała potrzebuje większej zachęty😅

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:

A nie mowilam że mała zrobi figla mamie 😊cieszę się bardzo 🥰🥰

Ela3, Kadża lubią tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela to Ci córa funduje atrakcje 🤣 chyba będzie z niej niezły ancymon 🙈

Ja wczoraj miałam pierwsze bolesne skurcze. Nie bardzo, takie jak lekkie okresowe. Dziś za to czuję po miednicy, że młody się obniżył. Cieszy mnie to niesamowicie 😀 niech się tam ładnie szykuje do wyjścia 😅

Sara10, Lenayna, legusta, KiNiAW, Ela3, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj znajome nagadaly, że brzuch wysoko, ale ja czuję, że jest niżej. Przeszły te bole żeber, czuje jak idę po schodach, że objam nogami 😅🤣
    Dzisiaj był spacer, pranie, prasowanie, gotowanie, grillowanie, sprzątanie, jedzenie daktyli, trening, nawet masownie miejsc jakiś z akupunktury... nooo robię co mogę, żeby go wygonić! 😂

Sara10, hypatia92, KiNiAW, Ela3, Kadża lubią tę wiadomość

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ