Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wagi to ja też przytyłam, ale nawet 3kg od ostatniej wizyty i boję się ile będę ważyć na sam koniec 👀🫨
Dzisiaj miałam wizytę u anestezjologa i już chociaż tyle z głowy, jeszcze dwa tygodnie, oby szybko zleciały bo teraz nocki ciężkie już się robią ☹️ jeszcze dzisiaj ostatnia wizyta u ginekologa na 18:30 i potem tylko czekać.
Wgl myślałam, że mi się ciężko już oddycha pod koniec tej ciąży, ale od dwóch dni mam katar i dopiero teraz mi się ciężko oddycha 😂 -
W połogu ja byłam bardzo opuchnięta na początku.... Później to dopiero zaczynało schodzić po woli, ale to też hormony robią swoje. Ogólnie dobrze się wtedy czułam tylko strasznie nogi miał spuchnięte i ręce.... No i buzia taka pełniejsza. Ale oddychało mi się znacznie lepiej i nie miałam takiego nosa wysuszonego jak teraz🙈
-
mama_Klary wrote:Co do wagi to ja też przytyłam, ale nawet 3kg od ostatniej wizyty i boję się ile będę ważyć na sam koniec 👀🫨
Dzisiaj miałam wizytę u anestezjologa i już chociaż tyle z głowy, jeszcze dwa tygodnie, oby szybko zleciały bo teraz nocki ciężkie już się robią ☹️ jeszcze dzisiaj ostatnia wizyta u ginekologa na 18:30 i potem tylko czekać.
Wgl myślałam, że mi się ciężko już oddycha pod koniec tej ciąży, ale od dwóch dni mam katar i dopiero teraz mi się ciężko oddycha 😂
... Który już mnie wkurza bo nie mogę nosa smarkac bo wtedy mnie blizna aż rwie 🤦mama_Klary lubi tę wiadomość
-
Sara10 wrote:Ja też mam wrażenie, że jestem bardziej obrzmiała przez ostatnie dni, ale mam nadzieję, że to woda, a nie dodatkowy tłuszcz, bo będzie co zrzucać i tak 😂
A jak jest w połogu? Woda też się bardzo zatrzymuje?
Ja nie miałam w połogu zatrzymania wody przy żadnej ciąży zobaczymy jak teraz będzie bo jak narazie nie mam popuchnietych nóg czy rąk ale chyba wolałabym to niż te dziady na pupie 😒no ale nic nie poradzęmama_Klary, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Miałam jeszcze niedawno czas,że słabo mi wchodziło jedzenie…teraz z kolei mogłabym jeść na okrągło! A potem senność łapie, a to nie jest produktywne. Do terminu z usg (15 maj) kilka dosłownie dni,a do terminu z om jeszcze 2 tygodnie…ale cisza z dzianiem się jakimkolwiek u mnie. Jeszcze trochę spraw chcę pozałatwiać 🙈
Trzymam za Was wszystkie kciuki mocno! Nie znamy dnia ani godziny…💚Bożena, hypatia92, Kadża, Sara10, mama_Klary lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie bóle okresowe się załączyły już od jakiś 2h do tego nogi bola pomiędzy krokiem cały krok i plecy a po tym badaniu dużo wydzieliny zobaczymy czy coś się zacznie 😅czy poprostu tak mnie wymęczył
gin tym badaniem i to przez to 🤔 a i brzuch cały czas twardy jak głazWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 19:34
Ela3, Kadża, mama_Klary, Patrycja_Pata, legusta lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny u mnie bóle okresowe się załączyły już od jakiś 2h do tego nogi bola pomiędzy krokiem cały krok i plecy a po tym badaniu dużo wydzieliny zobaczymy czy coś się zacznie 😅czy poprostu tak mnie wymęczył
gin tym badaniem i to przez to 🤔 a i brzuch cały czas twardy jak głaz
Aaaa KiNiAW może to już coś się dzieje! Z resztą od jakiegoś już czasu miewasz symptomy. Trzymam kciuki💪🏼
KiNiAW, mama_Klary lubią tę wiadomość
-
My jedziemy do szpitala. Na wizycie wyszło mi wysokie ciśnienie i jak lekarka usłyszała, że dodatkowo od wczoraj boli mnie głowa to dała mi skierowanie. Migreny są u mnie normą, zwłaszcza przy przyjmowaniu żelaza i słabym śnie (czyli dokładnie to co ostatnio), więc moim zdaniem trochę niepotrzebna panika, no ale cóż, lepiej jechać raz za dużo niż raz za mało. Szanse na to, że będą chcieli mnie zostawić na indukcję minimalne, ale wzięliśmy walizkę w razie w. Nie ma nudy w tej ciąży, oj nie ma 😅
mama_Klary, Kadża, Patrycja_Pata, legusta lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:My jedziemy do szpitala. Na wizycie wyszło mi wysokie ciśnienie i jak lekarka usłyszała, że dodatkowo od wczoraj boli mnie głowa to dała mi skierowanie. Migreny są u mnie normą, zwłaszcza przy przyjmowaniu żelaza i słabym śnie (czyli dokładnie to co ostatnio), więc moim zdaniem trochę niepotrzebna panika, no ale cóż, lepiej jechać raz za dużo niż raz za mało. Szanse na to, że będą chcieli mnie zostawić na indukcję minimalne, ale wzięliśmy walizkę w razie w. Nie ma nudy w tej ciąży, oj nie ma 😅
Daj koniecznie znać co powiedzą 😊JJJ lubi tę wiadomość
-
JJJ wrote:My jedziemy do szpitala. Na wizycie wyszło mi wysokie ciśnienie i jak lekarka usłyszała, że dodatkowo od wczoraj boli mnie głowa to dała mi skierowanie. Migreny są u mnie normą, zwłaszcza przy przyjmowaniu żelaza i słabym śnie (czyli dokładnie to co ostatnio), więc moim zdaniem trochę niepotrzebna panika, no ale cóż, lepiej jechać raz za dużo niż raz za mało. Szanse na to, że będą chcieli mnie zostawić na indukcję minimalne, ale wzięliśmy walizkę w razie w. Nie ma nudy w tej ciąży, oj nie ma 😅
JJJ lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny u mnie bóle okresowe się załączyły już od jakiś 2h do tego nogi bola pomiędzy krokiem cały krok i plecy a po tym badaniu dużo wydzieliny zobaczymy czy coś się zacznie 😅czy poprostu tak mnie wymęczył
gin tym badaniem i to przez to 🤔 a i brzuch cały czas twardy jak głaz -
KiNiAW wrote:No badanie nie należało do przyjemnych i trwało chwilę tak jakby strasznie głęboko wkładał paluchy i mocno
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Odnośnie wagi to ja się już przestałam przejmować. W 3 tygodnie przybyło mi 3kg… ale nie ukrywam że spuchłam w tym czasie więc może to ta woda po części. Teraz ten ostatni miesiąc przed porodem przeszłam na dietę lekkostrawną z przepisów Chodakowskiej. Chce trochę przystopować z przyrostem wagi i uspokoić jelita przed cesarką. Dzisiaj miałam pierwszy dzień i czuję różnicę pod tym względem zero wzdęć więc trochę ulgi.
KiNiAW, mama_Klary, hypatia92, legusta lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️