Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
KiNiAW nie wiem jak to w ciąży ale jak ja miałam taką sytuację jak ty to pojechałam do lekarza i mi go nacięli i krew wydusili na miejscu… myślę że albo pomogą Ci w sesie zrobią podobnie albo maść silniejsza dadzą… wątpię żeby w PL zrobili ci cc z tego powodu
Choć mogę się mylić
Biedna współczuję ci
A próbowałaś nagrzać sobie go np pod prysznicem albo usiąść na butelce z ciepłą wodą ??mi to czasem z hemoroidami pomagałoKiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:KiNiAW nie wiem jak to w ciąży ale jak ja miałam taką sytuację jak ty to pojechałam do lekarza i mi go nacięli i krew wydusili na miejscu… myślę że albo pomogą Ci w sesie zrobią podobnie albo maść silniejsza dadzą… wątpię żeby w PL zrobili ci cc z tego powodu
Choć mogę się mylić
Biedna współczuję ci
A próbowałaś nagrzać sobie go np pod prysznicem albo usiąść na butelce z ciepłą wodą ??mi to czasem z hemoroidami pomagało
Prysznice ciepłe robię 3x dziennie trochę pomaga. Mi proktolog chciał to naciąć ale w ciągu kolejnych 2 dni wyszedl kolejny i mówi że nie natnie bo z tyłka mi sito siw zrobi skoro tak szybko wychodzą kolejne i później samo przeszło po kilku tygodniach a teraz wyszedl jeden duży wielkości winogrona i z boku drugi malutki. Zapytam i zobacze ogólnie mój gin daje cc nawet jeśli nie ma wskazań bo szybko ale ja wolałbym naturalnie jednak z tym że się strasznie boję że to pęknie lub nie wiem a mały jak posiedzi jeszcze to będzie miał że 4kg I tu może być gorzej znowu -
Kadża wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki
Karmienie piersią a odciąganie pokarmu …
Z tego co wiem
- odciągnięte można zlewać do jednej butelki w ciągu dnia
- pozostawione poza lodówką 4 h w temp pokojowej
- zamrożone można odmrozić w lodówce i wtedy na zużycie 12 h a a jeśli rozmrozi się w kąpieli wodnej 36 st to 4 h
I teraz czy jeśli mam np 2 woreczki z 2 dni po 60 ml a mała zjada 80 już to mogę po rozmrożeniu zmieszać woreczki do butelki ?
Dopytuje bo zbieram pokarm na następną niedzielę ( odciągam po karmieniu ok 20-30 ml mleka po karmieni małej - nie chce więcej żeby laktacji nie nakręcić) młoda wypija 90 ml ( wczoraj do kościoła ściągnęłam tyle i wypiła więc myślę że po tyg może pić więcej)
Czeka nas 3-3,5 h w aucie w jedną stronę więc chce jej dać w butli moje mleko żeby nie robić 30/40 min postojów)
I jeśli ją nakarmię to czy myślicie że jedno opakowanie zamrożone rozpuści się samo ok 6 -7 h ? Czy lepiej oba karmienia przez noc rozmrozić w lodówce i wtedy przed podaniem ogrzać ??
Wczoraj mleko zbierałam od rana i stało w lodówce. Wyjęłam je zawinęłam w pieluszkę a jednak nie ogrzało się i po 3 h było zimne ( więc grzałam w staniku butelkę i pod pachą 🤦🏽♀️😉
Może któraś z was ma doświadczenie z kp i przechowywaniem mleka
( dodam że to na razie będą rzadkie akcje ale jak bym od lipca wróciła może do pracy … zobaczymy jak to po cc będzie to bym jedno karmienie musiała mieć dla męża w razie W jak bym nie zdążyła wrócić na czas) -
Dzięki Bożena
Ja tak myślałam że jak porcja okaże się za mała właśnie to czy mogę do butelki zlać z 2 czy muszę dać jedną i później druga osobno myślę że jak np będzie jadła 100 a np będę miała 60 i 40 to się nic nie stanie jak zmieszam i damKiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
dzien dobry:)
5 herbatek z lisci malin wczoraj poskutkowało bólami w krzyżu i twardym brzuchem w nocy. Budziłam się 10 razy na siku, ale o dziwo, wyspałam się, mam więcej energii, wstałam godzinę przed budzikiem. Dzisiaj mam napięty grafik i wizyte u poloznej, więc pewnie odezwę się jutro. Trzymam kciuki za wizytyKiNiAW, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Ela3 wrote:dzien dobry:)
5 herbatek z lisci malin wczoraj poskutkowało bólami w krzyżu i twardym brzuchem w nocy. Budziłam się 10 razy na siku, ale o dziwo, wyspałam się, mam więcej energii, wstałam godzinę przed budzikiem. Dzisiaj mam napięty grafik i wizyte u poloznej, więc pewnie odezwę się jutro. Trzymam kciuki za wizyty -
KiNiAW wrote:Lenayna jak u Ciebie sytuacja???
Ja wstałam zaraz będę zbierać synka do przedszkola I na 9 mam to ktgKiNiAW lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę w sumie wyznaczonego terminu. I z racji charakteru i zawodu takie codzienne "dziś czy nie dziś" zaczyna mnie męczyć. Niby bym poszła/ pojechała a potem myśl, że już niby kilka dni do terminu i jak ja wtedy autem wrócę czy męża ściągnę... W domu coś zrobię, ale tak to takie kręcenie się wokół własnej osi
-
Trzyma mnie od wczoraj taka migrena, że mam ochotę położyć się gdzieś w kąciku i nie żyć 🙈 apap wzięłam wieczorem, ale średnio pomógł... Sił zero a tu trzeba ogarnąć dom, obiad, starszaka, siebie 🤣 później mam pedicure i wizytę 🙈
W ogóle miałam ostatnio zaćmienie i zamówiłam sobie buty. Dziś przyszły, mój rozmiar i oczywiście że cisną. Tylko teraz nie wiem czy są za małe czy to kwestia rozluźnionych przez ciążę stawów 😅 nie wiem gdzie ja miałam głowę, mogłam to przecież zrobić po porodzie. Na zwrot tylko 14 dni, ale już machnęłam ręką, jak się za jakiś czas okaże, że dalej za małe to sprzedam na vinted czy gdzieś. BabybraaaaainMonika.a, Kadża, Lenayna lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Trzyma mnie od wczoraj taka migrena, że mam ochotę położyć się gdzieś w kąciku i nie żyć 🙈 apap wzięłam wieczorem, ale średnio pomógł... Sił zero a tu trzeba ogarnąć dom, obiad, starszaka, siebie 🤣 później mam pedicure i wizytę 🙈
W ogóle miałam ostatnio zaćmienie i zamówiłam sobie buty. Dziś przyszły, mój rozmiar i oczywiście że cisną. Tylko teraz nie wiem czy są za małe czy to kwestia rozluźnionych przez ciążę stawów 😅 nie wiem gdzie ja miałam głowę, mogłam to przecież zrobić po porodzie. Na zwrot tylko 14 dni, ale już machnęłam ręką, jak się za jakiś czas okaże, że dalej za małe to sprzedam na vinted czy gdzieś. BabybraaaaainWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 11:34
JJJ lubi tę wiadomość
-
Zbadał mnie i mówi że rozwarcie 2.5cm bolało jak nie wiem masakra przy synu jak mnie po ktg zbadał tak za 2dni pojechałam rodzic 😅 jeśli mnie wcześniej nic nie weźmie to za tydzień kolejne ktg. Oczywiście usg nie robił więc nie wiem ile mały ma. Jedyny plus to taki ze dziś mi ten dziad na tyłku chyba lekko pękł bo widzę na wkładce i papierze że lekko krwawi i przestało trochę boleć według gina można z tym rodzic
Kadża, Ela3 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Zbadał mnie i mówi że rozwarcie 2.5cm bolało jak nie wiem masakra przy synu jak mnie po ktg zbadał tak za 2dni pojechałam rodzic 😅 jeśli mnie wcześniej nic nie weźmie to za tydzień kolejne ktg. Oczywiście usg nie robił więc nie wiem ile mały ma. Jedyny plus to taki ze dziś mi ten dziad na tyłku chyba lekko pękł bo widzę na wkładce i papierze że lekko krwawi i przestało trochę boleć według gina można z tym rodzic
KiNiAW lubi tę wiadomość