X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O kurcze to sporo jak na dziewczynkę mi się coś wydaje że dziś zrobi mi tylko ktg I może zbada a usg pewno nie będę miała więc nie będę wiedziała ile ma teraz
    Też mi się wydaje że dużo:) mój niewiele więcej ważył w dniu porodu 🙈

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Trzyma mnie od wczoraj taka migrena, że mam ochotę położyć się gdzieś w kąciku i nie żyć 🙈 apap wzięłam wieczorem, ale średnio pomógł... Sił zero a tu trzeba ogarnąć dom, obiad, starszaka, siebie 🤣 później mam pedicure i wizytę 🙈
    W ogóle miałam ostatnio zaćmienie i zamówiłam sobie buty. Dziś przyszły, mój rozmiar i oczywiście że cisną. Tylko teraz nie wiem czy są za małe czy to kwestia rozluźnionych przez ciążę stawów 😅 nie wiem gdzie ja miałam głowę, mogłam to przecież zrobić po porodzie. Na zwrot tylko 14 dni, ale już machnęłam ręką, jak się za jakiś czas okaże, że dalej za małe to sprzedam na vinted czy gdzieś. Babybraaaaain
    Może po ciąży już będą dobre. Ja w sumie w ciąży też kupowałam buty i są dobre 🙈 ale ja to puchne przy takiej temperaturze jak ostatnio... Aż musiałam obrączkę zdjąć 🤦

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    U mnie na wizycie wszystko zamknięte, KTG czyste. Następna wizyta niby po terminie z USG. Zoabczymy czy się pojawimy 🤷
    A o szpitalu u Ciebie nie było mowy? Żeby w terminie się zgłosić??

• Kadża Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW myślę że może po wizycie ruszy. A jak pękł to super to wyleci a w razie porodu pod parciem samo się dociśnie i myślę ze podczas porodu nie będziesz czuła bólu hemoroidow tylko inny 😉 podczas parcia normalnie nie czujemy ze hemoroidy wychodzą a często tak przecież jest.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    KiNiAW myślę że może po wizycie ruszy. A jak pękł to super to wyleci a w razie porodu pod parciem samo się dociśnie i myślę ze podczas porodu nie będziesz czuła bólu hemoroidow tylko inny 😉 podczas parcia normalnie nie czujemy ze hemoroidy wychodzą a często tak przecież jest.

Oby mnie wzięło na dniach dziś się biorę za sprzątanie a wieczorem męża wezmę w obroty 🤣😅

Lenayna, Bożena, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    A o szpitalu u Ciebie nie było mowy? Żeby w terminie się zgłosić??
    Nie, i prywatny i NFZ mówił, że dopiero po terminie z OM 🤷

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Lenayna jak u Ciebie sytuacja???

Ja wstałam zaraz będę zbierać synka do przedszkola I na 9 mam to ktg

Hejka ;) Ja od wczoraj z balonikiem chodzę. Założyli mi dopiero koło 19 i narazie siedzi...
    Po założeniu miałam bardzo mocne skurcze, ale ponoć to normalne. Później przed spaniem podały przeciwbolowe to można było pospac.... aczkolwiek nie pospalam, bo babka obok tak chrapała, że tragedia 😐
    Chodzę, bujam się na piłce, leżę pod KTG I tak w kółko...
    Jak wypadnie to znaczy, że rozwarcia jest i jak będzie 4-5 cm to zabierają na porodówkę I podają oksytocyne i się zaczyna... no ale zobaczymy jak z tym cewnikiem będzie...

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Nie, i prywatny i NFZ mówił, że dopiero po terminie z OM 🤷
    O matko.... A na kiedy masz termin z OM? Takie czekanie jest najgorsze

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Hejka ;) Ja od wczoraj z balonikiem chodzę. Założyli mi dopiero koło 19 i narazie siedzi...
    Po założeniu miałam bardzo mocne skurcze, ale ponoć to normalne. Później przed spaniem podały przeciwbolowe to można było pospac.... aczkolwiek nie pospalam, bo babka obok tak chrapała, że tragedia 😐
    Jak wypadnie to znaczy, że rozwarcia jest i jak będzie 4-5 cm to zabierają na porodówkę I podają oksytocyne i się zaczyna... no ale zobaczymy jak z tym cewnikiem będzie...
    Ojc to sobie pewne pochodzisz 🙈 mi nic ten cewnik nie dał.... Tylko między nogami dyndał 🙈 ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciągu 2 tygodni przytyłam 1.5kg... nic w diecie nie zmieniałam 🤦 możliwe że woda? Bo palce mam opuchnięte i stopy też bardziej nabrzmiałe.... Brzuchol o wiele większy niż 2 tygodnie temu.... Ale żeby aż 1.5kg?!

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:

Trzymam kciuki żeby poszło szybko 😊odzywaj się koniecznie

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny w ciągu 2 tygodni przytyłam 1.5kg... nic w diecie nie zmieniałam 🤦 możliwe że woda? Bo palce mam opuchnięte i stopy też bardziej nabrzmiałe.... Brzuchol o wiele większy niż 2 tygodnie temu.... Ale żeby aż 1.5kg?!

Woda napewno zatrzymała się 😊

Bożena lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Woda napewno zatrzymała się 😊
    Tak mi to wygląda.... Masakra 🤦

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O matko.... A na kiedy masz termin z OM? Takie czekanie jest najgorsze
    10dni później 🫣

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Tak mi to wygląda.... Masakra 🤦

To na pewno woda, ja ostatnio też mam jakieś skoki wagi. Przez ostatnie wysokie temperatury widzę po sobie że mam jakąś pełniejszą buzię i uda, więc to na pewno zatrzymana woda. Na szczęście stopy i kostki nie puchną 😅

U mnie na wizycie KTG super. Młoda uparta dalej tyłkiem do wyjścia, więc szykuje się mentalnie na CC. 💪🏼

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Powodzenia i jak będziesz w stanie pisz do nas ;)

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    To na pewno woda, ja ostatnio też mam jakieś skoki wagi. Przez ostatnie wysokie temperatury widzę po sobie że mam jakąś pełniejszą buzię i uda, więc to na pewno zatrzymana woda. Na szczęście stopy i kostki nie puchną 😅

U mnie na wizycie KTG super. Młoda uparta dalej tyłkiem do wyjścia, więc szykuje się mentalnie na CC. 💪🏼
    Jednak.... Uparte te dzieci nasze. Ja jestem ciekawa co mi jutro wyjdzie na ktg i co powie na badaniu gina
    ...

KiNiAW, Ilciak33 lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz jestesmy w domku 🥰

KiNiAW, Bożena, hypatia92, mama_Klary, JJJ, Sara10, Gośka29, PorannaPanna, Kadża, Olix, Ela3, Milena96, Lenayna lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Super 🥰 zazdroszczę niech się malutki dobrze chowa jak to mówią 🥰😘

legusta lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Super, bardzo się cieszę ❤️ wypoczywajcie sobie :) jejuś też już bym tak chciała 🙈 być już po wszystkim i w domu z bobasem.... Strasznie się bać zaczynam :(

legusta lubi tę wiadomość

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ