Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
JJJ wrote:Trzyma mnie od wczoraj taka migrena, że mam ochotę położyć się gdzieś w kąciku i nie żyć 🙈 apap wzięłam wieczorem, ale średnio pomógł... Sił zero a tu trzeba ogarnąć dom, obiad, starszaka, siebie 🤣 później mam pedicure i wizytę 🙈
W ogóle miałam ostatnio zaćmienie i zamówiłam sobie buty. Dziś przyszły, mój rozmiar i oczywiście że cisną. Tylko teraz nie wiem czy są za małe czy to kwestia rozluźnionych przez ciążę stawów 😅 nie wiem gdzie ja miałam głowę, mogłam to przecież zrobić po porodzie. Na zwrot tylko 14 dni, ale już machnęłam ręką, jak się za jakiś czas okaże, że dalej za małe to sprzedam na vinted czy gdzieś. Babybraaaaain -
KiNiAW myślę że może po wizycie ruszy. A jak pękł to super to wyleci a w razie porodu pod parciem samo się dociśnie i myślę ze podczas porodu nie będziesz czuła bólu hemoroidow tylko inny 😉 podczas parcia normalnie nie czujemy ze hemoroidy wychodzą a często tak przecież jest.
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:KiNiAW myślę że może po wizycie ruszy. A jak pękł to super to wyleci a w razie porodu pod parciem samo się dociśnie i myślę ze podczas porodu nie będziesz czuła bólu hemoroidow tylko inny 😉 podczas parcia normalnie nie czujemy ze hemoroidy wychodzą a często tak przecież jest.
Oby mnie wzięło na dniach dziś się biorę za sprzątanie a wieczorem męża wezmę w obroty 🤣😅Lenayna, Bożena, Kadża, legusta lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Lenayna jak u Ciebie sytuacja???
Ja wstałam zaraz będę zbierać synka do przedszkola I na 9 mam to ktg
Hejka Ja od wczoraj z balonikiem chodzę. Założyli mi dopiero koło 19 i narazie siedzi...
Po założeniu miałam bardzo mocne skurcze, ale ponoć to normalne. Później przed spaniem podały przeciwbolowe to można było pospac.... aczkolwiek nie pospalam, bo babka obok tak chrapała, że tragedia 😐
Chodzę, bujam się na piłce, leżę pod KTG I tak w kółko...
Jak wypadnie to znaczy, że rozwarcia jest i jak będzie 4-5 cm to zabierają na porodówkę I podają oksytocyne i się zaczyna... no ale zobaczymy jak z tym cewnikiem będzie... -
Lenayna wrote:Hejka Ja od wczoraj z balonikiem chodzę. Założyli mi dopiero koło 19 i narazie siedzi...
Po założeniu miałam bardzo mocne skurcze, ale ponoć to normalne. Później przed spaniem podały przeciwbolowe to można było pospac.... aczkolwiek nie pospalam, bo babka obok tak chrapała, że tragedia 😐
Jak wypadnie to znaczy, że rozwarcia jest i jak będzie 4-5 cm to zabierają na porodówkę I podają oksytocyne i się zaczyna... no ale zobaczymy jak z tym cewnikiem będzie... -
Lenayna wrote:Hejka Ja od wczoraj z balonikiem chodzę. Założyli mi dopiero koło 19 i narazie siedzi...
Jak wypadnie to znaczy, że rozwarcia jest i jak będzie 4-5 cm to zabierają na porodówkę I podają oksytocyne i się zaczyna... no ale zobaczymy jak z tym cewnikiem będzie...
Trzymam kciuki żeby poszło szybko 😊odzywaj się koniecznie -
Bożena wrote:Dziewczyny w ciągu 2 tygodni przytyłam 1.5kg... nic w diecie nie zmieniałam 🤦 możliwe że woda? Bo palce mam opuchnięte i stopy też bardziej nabrzmiałe.... Brzuchol o wiele większy niż 2 tygodnie temu.... Ale żeby aż 1.5kg?!
Woda napewno zatrzymała się 😊Bożena lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Tak mi to wygląda.... Masakra 🤦
To na pewno woda, ja ostatnio też mam jakieś skoki wagi. Przez ostatnie wysokie temperatury widzę po sobie że mam jakąś pełniejszą buzię i uda, więc to na pewno zatrzymana woda. Na szczęście stopy i kostki nie puchną 😅
U mnie na wizycie KTG super. Młoda uparta dalej tyłkiem do wyjścia, więc szykuje się mentalnie na CC. 💪🏼KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Jak wypadnie to znaczy, że rozwarcia jest i jak będzie 4-5 cm to zabierają na porodówkę I podają oksytocyne i się zaczyna... no ale zobaczymy jak z tym cewnikiem będzie...
-
Ilciak33 wrote:To na pewno woda, ja ostatnio też mam jakieś skoki wagi. Przez ostatnie wysokie temperatury widzę po sobie że mam jakąś pełniejszą buzię i uda, więc to na pewno zatrzymana woda. Na szczęście stopy i kostki nie puchną 😅
U mnie na wizycie KTG super. Młoda uparta dalej tyłkiem do wyjścia, więc szykuje się mentalnie na CC. 💪🏼
...KiNiAW, Ilciak33 lubią tę wiadomość