X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam wrażenie od wczoraj że mój mały co godzinę nawet częściej chce jeść. I nie wiem nie najada się czy co??? Robi przy cycu krótkie drzemki staram sie go budzić czasami je 10min czasami 30min po czym śpi i budzi się za niecałą godzinę i rączki w buzi i nie wiem już sama przybierac przybiera bo ma równe 3,5kg

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny ja mam wrażenie od wczoraj że mój mały co godzinę nawet częściej chce jeść. I nie wiem nie najada się czy co??? Robi przy cycu krótkie drzemki staram sie go budzić czasami je 10min czasami 30min po czym śpi i budzi się za niecałą godzinę i rączki w buzi i nie wiem już sama przybierac przybiera bo ma równe 3,5kg

U nas też jakiś laktacyjny kryzys… do południa jest w miarę okej, a teraz po południu nerwy przy cycku, je łapczywie a później ulewa i po godzinie już szuka cyca :( ja nie mam na to psychiki chyba… ryczę jak głupia całe popołudnie zła siebie

• Olix Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U Nas tez jest tradzik noworodkowy :( cos z tym robisz?

Wlasnie na poczatku tez myslalam ze to potowki bo tylko kilka bylo, ale teraz to juz cala buzia :p

Przemywam wacikiem z wodą na przemian z wacikiem z solą fizjo, tak mi pediatra kazała. U nas na razie pojedyncze kroski, ale pewnie będzie więcej :(

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kurcze patrzyłam to faktycznie trądzik a co na to stosujesz???

Przemywaj przegotowaną wodą i solą fizjo, a gdy będzie białe końcówki to możesz kupić papkę/pastę cynkową na wysuszenie.

KiNiAW lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    U nas też jakiś laktacyjny kryzys… do południa jest w miarę okej, a teraz po południu nerwy przy cycku, je łapczywie a później ulewa i po godzinie już szuka cyca :( ja nie mam na to psychiki chyba… ryczę jak głupia całe popołudnie zła siebie

Właśnie u mnie podobnie jest jak piszesz ulewa sporadycznie ale właśnie też nerwy zanim złapał cyca I krzyk masakra a tak dziś było już w nocy super bo mi ściągał ładnie i piersi mnie nie bolą to znowu to 😔

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Przemywaj przegotowaną wodą i solą fizjo, a gdy będzie białe końcówki to możesz kupić papkę/pastę cynkową na wysuszenie.

Teraz jak tak myślę o tym trądziku to córka miała dużo też się urodziła w ciepłe dni i wtedy nam pomagał nadmanganian potasu do kapieli te kryształki ociupinka do wanienki i dobrze wymieszać wypróbuje to i to co piszesz

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Te kryzysy laktacyjne są w około 14 dobie, 6 tygodniu, potem 3, 6, 9 miesiąc. Zwiększa się zapotrzebowanie na mleko o dwa trzy dni jest wiszenie na cycu. Można pić ciemne piwo, femaltiker… lepiej wtedy nie pobudzać laktatorem ani nie dawać smoczka. Trzeba przetrwać. Wieczorem piersi mogą się wydawać puste ale tak nie jest. Czym więcej wisi i pije tym więcej mleka będzie się później wytwarzać i będzie go wystarczająco dużo.

KiNiAW, Ilciak33 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziescisześć wrote:
    Te kryzysy laktacyjne są w około 14 dobie, 6 tygodniu, potem 3, 6, 9 miesiąc. Zwiększa się zapotrzebowanie na mleko o dwa trzy dni jest wiszenie na cycu. Można pić ciemne piwo, femaltiker… lepiej wtedy nie pobudzać laktatorem ani nie dawać smoczka. Trzeba przetrwać. Wieczorem piersi mogą się wydawać puste ale tak nie jest. Czym więcej wisi i pije tym więcej mleka będzie się później wytwarzać i będzie go wystarczająco dużo.

Właśnie jak wpisałam w neta to od razu się wyświetliło kryzys laktacyjny możliwe że to jest to bo w nocy też miałam 3 pobudki na cycu a w dzień to nie zliczę nawet mam nadzieję że przejdzie szybko

Wysłany: 29 maja 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Właśnie jak wpisałam w neta to od razu się wyświetliło kryzys laktacyjny możliwe że to jest to bo w nocy też miałam 3 pobudki na cycu a w dzień to nie zliczę nawet mam nadzieję że przejdzie szybko
    My jesteśmy vteraz w 15 dobie i od 2-3 dni takie niespokojne picie z piersi. Dziś już zdecydowanie lepiej więc myślę , że powoli mamy to za sobą.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziescisześć wrote:
    My jesteśmy vteraz w 15 dobie i od 2-3 dni takie niespokojne picie z piersi. Dziś już zdecydowanie lepiej więc myślę , że powoli mamy to za sobą.

To mówisz że kilka dni trzeba będzie siw z tym zmagać ją wogole ledwo żyję bo od 4.20 nie śpię w dzień miałam trochę roboty a że mały prawie nie spał to też mi siw nie udało zdrzemnąć zaraz się właśnie będę kładła bo teraz właśnie śpi no ale jak długo nie wiem

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2024, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny może głupie pytanie ale nadal krwawicie/ plamicie po porodzie??
    Jestem 3 tyg po porodzie I jeszcze tak. Dzisiaj nawet niewielkie skrzepy jeszcze wychodziły... to chyba normalne jeszcze, macica się musi oczyścić...

Bożena lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2024, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    To mówisz że kilka dni trzeba będzie siw z tym zmagać ją wogole ledwo żyję bo od 4.20 nie śpię w dzień miałam trochę roboty a że mały prawie nie spał to też mi siw nie udało zdrzemnąć zaraz się właśnie będę kładła bo teraz właśnie śpi no ale jak długo nie wiem
    Pytałam położna na wizycie ile to trwa i mówiła że kilka dni. Dziś w nocy miałam 3 pobudki wie c nie uważam, że to jakoś dużo. Może już wychodzimy na prostą 😅

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy na ropiejące oczka u takich maluchów przepisywali Wam może Floxal?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dziewczyny, czy na ropiejące oczka u takich maluchów przepisywali Wam może Floxal?
    My ten floxal mielismy jak synek 1.5roku mial zapalenie spojowek. Z tego co kojarze to bardzo czesto pediatrzy to przepisuja, dopiero jak nie dziala to cos mocniejszego :)

KiNiAW, Cukierkowa lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pięknego dnia życzę i Udanego weekendu. Kciuki za mamusie rodzące które jeszcze zostały 😊😘😘🤞🤞

Milena96, Sara10, mama_Klary, legusta lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, starałam się trochę Was nadrobić, ale ciężko z czasem.
    Dni i noce mijają nie wiadomo kiedy.

Sara10, Milena96, dzieje się coś u Was? 😉
    Izulek, bardzo mi przykro z powodu babci...

My dzisiaj wychodzimy do domku ❤️.
    Zostawili nas dzień dłużej niż standardowo, bo było za wysokie crp, ale ładnie spadło.
    No i przyplątała sie żółtaczka, mowią że fizjologiczna i do obserwacji, bo bilirubina też leci w dół, a Ignaś nam się ładnie aktywizuje. Był taki dzień, że musieliśmy wybudzać go na jedzenie i bardzo długo to trwało (30-40 minut). Jeśli któreś z Waszych dzieciaczków miało żółtaczkę, to napiszcie proszę, z jakim poziomem Was wypisali?

U mnie rana się w miarę goi, ale jakiś krwiak się zrobił i zapisali w razie czego antybiotyk.
    Tak to rozkręcam laktację, powoli do przodu, chociaż miałam wielkiego stresa na początku, ale trafiłam ma cudowną CDL na oddziale i mega mi pomogła. Również pani pediatra, która przychodzi na obchód, bardzo rzeczowa i pomocna. Ogólnie jestem super zadowolona z opieki.

Udanego dnia!

KiNiAW, legusta, Bożena, Milena96, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Zostawili nas dzień dłużej niż standardowo, bo było za wysokie crp, ale ładnie spadło.
    No i przyplątała sie żółtaczka, mowią że fizjologiczna i do obserwacji, bo bilirubina też leci w dół, a Ignaś nam się ładnie aktywizuje. Był taki dzień, że musieliśmy wybudzać go na jedzenie i bardzo długo to trwało (30-40 minut). Jeśli któreś z Waszych dzieciaczków miało żółtaczkę, to napiszcie proszę, z jakim poziomem Was wypisali?

U mnie rana się w miarę goi, ale jakiś krwiak się zrobił i zapisali w razie czego antybiotyk.
    Tak to rozkręcam laktację, powoli do przodu, chociaż miałam wielkiego stresa na początku, ale trafiłam ma cudowną CDL na oddziale i mega mi pomogła. Również pani pediatra, która przychodzi na obchód, bardzo rzeczowa i pomocna. Ogólnie jestem super zadowolona z opieki.

Udanego dnia!

Kochana super ze wychodzicie do domku 🥰. Mój Samiś nie miał żółtaczki więc nie pomogę w tym temacie. Szybciutkiego powrotu do zdrówka dla ciebie a maluszek niech rośnie 😘😘

hypatia92 lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Udanego dnia!
    Nas wypisali w trzeciej dobie i z tego co pamietam mielismy wynik 150, pediatra mowila ze wsrod dzieciaczkow ktore wtedy wypisuje mamy najnizsza bilurbine 🤭 z tego co kojarze to 3-5 doba najgorsza i wlasnie dobrze ze jest aktywny, wybudza sie na jedzonko. Jesli macie wizyty poloznej to ona tez bedzie zwracac uwage na dzidziusia i w razie jakby byl mocno zolty to zasugeruje zrobienie bilurbiny z krwi :) my wlasnie tak badalismy w 12 dobie. Z tego co polozna i pediatra mowili to zoltaczka fizjologiczna i miesiac moze sie utrzymywac :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Franuś miał delikatna też zoltaczke, ale nawet nie badal mu nikt poziomu bilirubiny, bo mówili, że to normalne. Położna kazała wystawiać małego po trochę na słoneczko, żeby szybciej zeszła no i kp oczywiście pomaga. W środę minęły mu 3 tyg i już po zoltaczce ;)

• Olix Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Właśnie weszłam, żeby pytać Was, jak tam dzieciaki? Bo u nas właśnie też słabszy dzień inoc do kitu była :/
    W sumie podobnie jest jak u Was, denerwuje się przy cycu, ssie, ulewa, napina się na kupę i tak w kółko 🙈

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ