Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytam dziewczyny o te krwawienia bo dziś trochę dzwignelam no i dużo chodziłam plus auto prowadziłam i oczywiście więcej brudze teraz a dwa przy ściąganiu mleka znowu mnie boli... Więc tak myślę, że może po wysiłku po prostu.... Teraz np już tylko ślad na papierze jest. Ech. No nic. Dopiero dwa tygodnie to może ma prawo jeszcze tak plamić więcej i mniej.
-
Bożena wrote:Pytam dziewczyny o te krwawienia bo dziś trochę dzwignelam no i dużo chodziłam plus auto prowadziłam i oczywiście więcej brudze teraz a dwa przy ściąganiu mleka znowu mnie boli... Więc tak myślę, że może po wysiłku po prostu.... Teraz np już tylko ślad na papierze jest. Ech. No nic. Dopiero dwa tygodnie to może ma prawo jeszcze tak plamić więcej i mniej.
Pewnie ze tak Kochana u mnie prawie 3 tydzień będzie i brudze jeszcze a do tego Samiś jak ssie to wtedy nawet widzę że bardziej. Mnie martwią moje sutki bo jak go karmie to jednego mi chyba źle łapie i boli jak zaczyna lapczywie ssać dopiero po chwili przechodzi. A dziś w nocy pospalam dłużej obudziłam się z mokra bluzka od mleka a piersi jak kamienie i chyba przez to dziś bola. Jutro wizyta położnej to zapytam czy dobrze mi łapie ta jedna pierś nie chce z powrotem wracać do kapturkow bo odluczenie go trochę trwało bo nie chciał łapać sutka bez i tak smaruje dziś cały dzień na zmianę lanolina i bepantenem ulga jest ale za to dziś wyjątkowo co 1.5h domaga się piersi popije przysypia i potem znowu ale przybiera to najważniejsze dziś miał 3460 położna była tydzień temu i miał 3210. A ogólnie od początku brakuje mu 40g i przybrał 0,5kg 😊 bo najmniej w szpitalu po 3 dobach miał 3020 więc 440g na plusie. Ale też mnie to przytłacza wszystko rano najgorzej 5.50 wstaje orzebieram malego karmie potem ogarnąć dzieciaki młoda odwożę o 6.20 na autobus wracam budzę 7 latka do przedszkola a schodzi to czasami pół h potem biorę Samisia że sobą do łazienki i się kąpię potem synowi śniadanie i odwozka do przedszkola zakupy i tak schodzi do 8.30 jak wracam szwagierka mi przy małym zostaje ale od jutra sama więc jeszcze maluszek że mną musi jechaćIzulek21 lubi tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Dziewczyny niestety dostałam najgorszą wiadomość. Moja Babcia dzisiaj wieczorem odeszła. Będę mniej aktywna ale myślę, że będę Was podczytywać.
Wszystkiego dobrego dla każdej z Was. ❤️
Kurcze współczuję ci wiem przez co przechodzisz 2 lata remu w dzień dziecka zmarł mój tato😪😪z czasem będzie napewno dobrze Tulimy Cię mocno 😘😊Izulek21 lubi tę wiadomość
-
Izulek21 bardzo mi przykro …. Wyrazy współczucia dla Ciebie i najbliższych
Ela3 kochana będzie wszystko dobrze zobaczysz to tylko teraz wydaje się wszystko takie mega ciężkie do ogarnięcia ale za chwile zobaczysz jak będziesz śmigać. Ja trójkę dzieci miałam na mm bo mleka nie było wystarczająco a teraz mleko jest a mała nie chce pić. I też co chwila nie wiem co mam robić a mało tego mąż mówi że mam robić co czuję to mówię kupujemy ten laktator i tak od rana nie kupiony więc nie wiem czy zakręcony dziś czy jakoś nie do końca w to karmienie przez ściąganie wierzy i po prostu przeciąga zakup bo wejdziemy na stałe w mm …. A nie che mnie urazić i nic nie mówi …
Ja 5 tygodni po cc a teraz mam wrażenie że hormony szaleją choć nie wiem czy to możliwe …
Dobranoc dziewczyny
Życzę wam spokojnej nocyIzulek21 lubi tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Dziewczyny niestety dostałam najgorszą wiadomość. Moja Babcia dzisiaj wieczorem odeszła. Będę mniej aktywna ale myślę, że będę Was podczytywać.
Wszystkiego dobrego dla każdej z Was. ❤️Izulek21 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Pewnie ze tak Kochana u mnie prawie 3 tydzień będzie i brudze jeszcze a do tego Samiś jak ssie to wtedy nawet widzę że bardziej. Mnie martwią moje sutki bo jak go karmie to jednego mi chyba źle łapie i boli jak zaczyna lapczywie ssać dopiero po chwili przechodzi. A dziś w nocy pospalam dłużej obudziłam się z mokra bluzka od mleka a piersi jak kamienie i chyba przez to dziś bola. Jutro wizyta położnej to zapytam czy dobrze mi łapie ta jedna pierś nie chce z powrotem wracać do kapturkow bo odluczenie go trochę trwało bo nie chciał łapać sutka bez i tak smaruje dziś cały dzień na zmianę lanolina i bepantenem ulga jest ale za to dziś wyjątkowo co 1.5h domaga się piersi popije przysypia i potem znowu ale przybiera to najważniejsze dziś miał 3460 położna była tydzień temu i miał 3210. A ogólnie od początku brakuje mu 40g i przybrał 0,5kg 😊 bo najmniej w szpitalu po 3 dobach miał 3020 więc 440g na plusie. Ale też mnie to przytłacza wszystko rano najgorzej 5.50 wstaje orzebieram malego karmie potem ogarnąć dzieciaki młoda odwożę o 6.20 na autobus wracam budzę 7 latka do przedszkola a schodzi to czasami pół h potem biorę Samisia że sobą do łazienki i się kąpię potem synowi śniadanie i odwozka do przedszkola zakupy i tak schodzi do 8.30 jak wracam szwagierka mi przy małym zostaje ale od jutra sama więc jeszcze maluszek że mną musi jechać
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale jestem na siebie zła … zachciało mi się robić zapasów mleka i odciągałam sobie dwa razy dziennie laktatorem przez 4 dni max i zrobiłam sobie więcej szkody niż to było warte i chyba mam znowu nawał… mała co któreś karmienie się zakrztusi przy cycku, widzę że szybciej się najada teraz chce odstawić ten laktator i kombinuje jak wyrównać laktacje do potrzeb córci
-
Ilciak33 wrote:Dziewczyny, ale jestem na siebie zła … zachciało mi się robić zapasów mleka i odciągałam sobie dwa razy dziennie laktatorem przez 4 dni max i zrobiłam sobie więcej szkody niż to było warte i chyba mam znowu nawał… mała co któreś karmienie się zakrztusi przy cycku, widzę że szybciej się najada teraz chce odstawić ten laktator i kombinuje jak wyrównać laktacje do potrzeb córci
Izulek bardzo mi przykro trzymaj się tam kochana..
Ja nie nadrobię co się działo u was bo my znów przeboje. Mały znów kupe robi albo sucha zbita albo wcale. Już nie wiem co mu podawać biedakowi małemu… ale poza tym jakoś dajemy radę.
Wszystkim mamusia gratuluję porodów. Przepraszam nie nadgonię dziś napewno -
Hej!
Izulek- moje wyrazy współczucia.
Ja właśnie po pierwszym KTG. Zapisały się cztery skurcze, ale były one niebolesne. W piątek następne KTG, a w nastepnym tygodniu we wtorek mam się zgłosić na wywołanie. Bede wtedy w 41+4. I już powoli nie mogę się doczekać.Izulek21, legusta, Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Izulek wspolczucia, trzymaj sie kochana 😘
Ja wlasnie tez powoli mysle zeby zrobic lekkie zapasy mleczka ale nie wiem jak sie za to zabrac bez szkody dla siebie i na razie to odciagam w czasie, jakos nie mam do tego glowy 😂
W przyszly weekend mamy urodziny synka i mysle ze chociaz jedna porcja by sie sprzydala by moc troche przygotowac dekoracje, balony itd.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Izulek21 wrote:A właśnie. Chcę zrobić zapasy mleka w razie w ale totalnie nie wiem jak. Wszystko co odciągnę jest spijane na bieżąco. Jak się za to zabrać?
Dzięki dziewczyny za wsparcie. ❤️
Ja podstawiam kolektor pod pierś, z której akurat nie je Antosia - napełnia się prawie cała i tym sposobem mam już 3 woreczki ok 150ml
Bardzo mi przykro z powodu babci
Moje niestety nie poznały żadnego wnuka/wnuczki, ale za każdym razem mi się śnią..
Trzymaj się dzielnie.https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
KiNiAW wrote:Dziewczyny a czy wasze maluszki też mają na buzi potowki??dziś zauważyłam kilka wyżej policzka
Jesteś pewna że to potówki a nie trądzik noworodkowy? Tosi niestety wyskoczył trądzikhttps://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Mi CDL mówiła że tak 30 minut po skończonym karmieniu można zrobić sesję 12-15 minut laktatorem (ja mam podwójny) i to nie powinno zaburzyć laktacji , ale u mnie coś nie poszło 🤷🏻♀️. Owszem, mam kilka woreczków zamrożonych po 60-100ml, ale tym sposobem pobudziłam sobie piersi do pracy… teraz spróbuję odciągać do poczucia ulgi przed karmieniem laktatorem, albo kolektorem.
Izulek21, legusta lubią tę wiadomość
-
Olix wrote:Jesteś pewna że to potówki a nie trądzik noworodkowy? Tosi niestety wyskoczył trądzik
Wlasnie na poczatku tez myslalam ze to potowki bo tylko kilka bylo, ale teraz to juz cala buzia :pKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Olix wrote:Ja podstawiam kolektor pod pierś, z której akurat nie je Antosia - napełnia się prawie cała i tym sposobem mam już 3 woreczki ok 150ml
Bardzo mi przykro z powodu babci
Moje niestety nie poznały żadnego wnuka/wnuczki, ale za każdym razem mi się śnią..
Trzymaj się dzielnie.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Sara10 wrote:Hej!
Izulek- moje wyrazy współczucia.
Ja właśnie po pierwszym KTG. Zapisały się cztery skurcze, ale były one niebolesne. W piątek następne KTG, a w nastepnym tygodniu we wtorek mam się zgłosić na wywołanie. Bede wtedy w 41+4. I już powoli nie mogę się doczekać.KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️