X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak karmicie piersia to na otoczce sutka wychodza wam żyly?? Bo mój mały jak zaczyna lapczywie ssać to właśnie na obydwu piersiach mi wychodzą tzn na tej brązowej otoczce czy to jest normalne??

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, przepraszam, ale ja mam nawal roboty, nie mam. zasu na n9c. Jestem na antybiotykach, rana zakazona, ceknoe z niej zolta wydzielina, staram sie jak najwiecej spac ale z tym roznie bywa. Mam ogromny baby blues, nie wiem daleczego teraz wszystko sie sypie. Mala ma na imoe Elizabeth, ale ja movie do niej Lizzie. Rosnie, je, spi, pokarm mi calkiem zanikl, nic nie leci, czy to laktatorem, czy reka, czy jak ja dostawie. nic. wiec jest tylko na mm

mama_Klary lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    hej dziewczyny, przepraszam, ale ja mam nawal roboty, nie mam. zasu na n9c. Jestem na antybiotykach, rana zakazona, ceknoe z niej zolta wydzielina, staram sie jak najwiecej spac ale z tym roznie bywa. Mam ogromny baby blues, nie wiem daleczego teraz wszystko sie sypie. Mala ma na imoe Elizabeth, ale ja movie do niej Lizzie. Rosnie, je, spi, pokarm mi calkiem zanikl, nic nie leci, czy to laktatorem, czy reka, czy jak ja dostawie. nic. wiec jest tylko na mm

Ważne zw malutka rośnie I jest zdrowa ty postaraj się nie stresowac odpoczywaj dużo żeby rana się wygoiła i antybiotyki zadziałały. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Trzymaj się możesz na nas liczyć zawsze pamiętaj 😉😊😘

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Jejku kochana:( ściskam mocno.... Mam nadzieję że zaraz wszystko co złe minie . Piękne imię ❤️

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    My też w 5 dobie po wyjściu ze szpitala wyszliśmy na pół godziny i wydłużamy codziennie. Dzisiaj byliśmy też max pół godziny o 15 ale było mega gorąco i słońce świeciło i bałam się, że ją słońce przypiecze 😅

Dziewczyny, używacie filtry na słońce już czy tylko okrywacie ?
    Ja okrywam.... Muszę się rozejrzeć za jakimś kremem

• Bożena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    A jak wyglądały Wasze pierwsze spacery? Po jakim czasie i na jak długo wychodziłyście? 😄

Ja jestem jeszcze przed pierwszym spacerem, wyszliśmy w piątek ze szpitala i jutro już Klarka będzie miała tydzień i tak myślę kiedy i na jak długo wyjść, bo chyba co człowiek to inne zdanie. Ja to bym już wyszła a oczywiście starszyzna mówi, że po dwóch tygodniach dopiero…
    Pierwszy spacer był dokładnie tydzień po urodzeniu:) wyszliśmy na pół godzinki w kolejne dni jakoś nam się wydłuża ten czas na dworze :)

mama_Klary lubi tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:

Cudne imię ♥️ pamiętaj, że każda trudność kiedyś minie, trzymam kciuki żeby jak najszybciej wszystko się ustabilizowało a potem trochę zapomnisz o tych przeszkodach teraźniejszych, dużo zdrówka ♥️

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadam tylko na chwilkę powiedzieć, że dzisiaj o 13:47 przywitaliśmy na świecie Ignacego ❤️. Wywołany finalnie w 41+1 poród udało się zakończyć drogami natury. Maluch waży 3830 g, nie wiem ile ma wzrostu, bo w emocjach nie usłyszałam. Więcej postaram się napisać na dniach, teraz próbujemy iść spać na zmianę z przystawianiem się do piersi. Jest cudowny ❤️.

Pozdrowienia dla wszystkich 😗.

Agatekk, Kadża, Izulek21, legusta, Ela3, Gośka29, Sara10, Ilciak33, KiNiAW, Milena96, IssGreen, Bożena, JJJ, Patrycja_Pata, Lenayna lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Hej, wpadam tylko na chwilkę powiedzieć, że dzisiaj o 13:47 przywitaliśmy na świecie Ignacego ❤️. Wywołany finalnie w 41+1 poród udało się zakończyć drogami natury. Maluch waży 3830 g, nie wiem ile ma wzrostu, bo w emocjach nie usłyszałam. Więcej postaram się napisać na dniach, teraz próbujemy iść spać na zmianę z przystawianiem się do piersi. Jest cudowny ❤️.

Gratulacje! Tak czułam, że już dziś będziecie razem ❤️

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, hypatia92 ogromne gratulacje! 🌸🌿💪🏼 Odsypiaj i odzywaj się na dniach :)

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 Gratulacje dla Was 🥰
    Ela3 odpoczywaj i oby zaczęło się już goić …

Ja dziś byłam na poradzie u laktacyjnej no i mówi że na razie nic nie zdziałamy bo małej trzeba naciąć języczek i tu robi się problem bo …. Nikt nic prędzej nie widział a koleżanka mówi ( ta pielęgniarka) że wg niej to nie trzeba a jeśli tak to aby aby…. Poza tym coreczka przecież piła z piersi bez problemu ….
    U mnie w miejscowości wola
    Pan 1000 e 👀🤦🏽‍♀️w szpitalu powiedzieli że zdziera
    W szpitalu 90 km doktor bierze 250 e
    A w innej miejscowości jednaniami doktor robi za darmo ale jest długa kolejka bo robi to raz w miesiącu …. Więc 2-3 mc się czeka i musi skierować lekarz 1 go kontaktu ( który nas jeszcze nie widział w jaz czekam na telefon) więc niewiem co mam robić :( najstarsza córka miała nacinany gdy miała 10 mc ale to widać było bo nie wywalała języczka na zewnątrz a Mania troszkę tak ….
    No i jak chce ją karmić w razie co moim mlekiem ściągając do butelki muszę kupić lub wypożyczyć (95 e na mc) laktator na obie piersi no na jedną nie dam rady ….
    Tylko na pytanie moje czy ewentualnie po nacięciu małą na pewno złapie pierś po takim czasie i karmieniu z butli ?? Pani mówi że będziemy próbować i raczej tak a koleżanka z doświadczeniem mówi że nie bardzo to widzi bo czas działa na nasza niekorzyść jak działam butelka…

Nie wiem czy kupić laktator i po prostu tak karmić ( ale w sierpniu lecimy do PL na 3 tyg z czego dwa będę jak bycia wyjeździe z innymi rodzinami i dziećmi - nie znamy się- i teraz nie wiem jak tam z lodówką a gdzie ja mleko będę trzymać …..🤦🏽‍♀️)
    Czy szukać lekarza i płacić nawet jeśli nie trzeba jednak nacinać albo czekać na darmowego lekarza te 2-3 mc jeśli go skieruje i wierzyć że załapie pierś po tym
    Czy olać wszystko i dawać mm już tylko

Ela3 lubi tę wiadomość

• Myszka91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to i ja po długim czasie się przywitam 😉
    Tymek urodzony SN 10.05 3400g, 53cm.

Pozdrawiamy wszystkie dzielne mamusie i dzieciaczki 🥰

Gośka29, hypatia92, Sara10, Izulek21, legusta, Ilciak33, KiNiAW, Agatekk, Bożena, JJJ, Patrycja_Pata, Lenayna lubią tę wiadomość

Starania od: 1.2020

🖤CB 01.2021
    🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
    💚24.02.2022 naturalny cud
    💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
    💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2024, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:

Ja dziś byłam na poradzie u laktacyjnej no i mówi że na razie nic nie zdziałamy bo małej trzeba naciąć języczek i tu robi się problem bo …. Nikt nic prędzej nie widział a koleżanka mówi ( ta pielęgniarka) że wg niej to nie trzeba a jeśli tak to aby aby…. Poza tym coreczka przecież piła z piersi bez problemu ….
    A w innej miejscowości jednaniami doktor robi za darmo ale jest długa kolejka bo robi to raz w miesiącu …. Więc 2-3 mc się czeka i musi skierować lekarz 1 go kontaktu ( który nas jeszcze nie widział w jaz czekam na telefon) więc niewiem co mam robić :( najstarsza córka miała nacinany gdy miała 10 mc ale to widać było bo nie wywalała języczka na zewnątrz a Mania troszkę tak ….
    No i jak chce ją karmić w razie co moim mlekiem ściągając do butelki muszę kupić lub wypożyczyć (95 e na mc) laktator na obie piersi no na jedną nie dam rady ….
    Tylko na pytanie moje czy ewentualnie po nacięciu małą na pewno złapie pierś po takim czasie i karmieniu z butli ?? Pani mówi że będziemy próbować i raczej tak a koleżanka z doświadczeniem mówi że nie bardzo to widzi bo czas działa na nasza niekorzyść jak działam butelka…

Nie wiem czy kupić laktator i po prostu tak karmić ( ale w sierpniu lecimy do PL na 3 tyg z czego dwa będę jak bycia wyjeździe z innymi rodzinami i dziećmi - nie znamy się- i teraz nie wiem jak tam z lodówką a gdzie ja mleko będę trzymać …..🤦🏽‍♀️)
    Czy szukać lekarza i płacić nawet jeśli nie trzeba jednak nacinać albo czekać na darmowego lekarza te 2-3 mc jeśli go skieruje i wierzyć że załapie pierś po tym
    Kadża, zrob co ci podpowiada serce. jeśli ściągasz, I mleko leci, a mala pije to może kup laktator na drugą pierś. potem możesz sprzedać. Ja mala dostawiła po kilku dniach bo laktator nic nie ściągał, I noe umiała złapać piersi juz, jak się udało, to zaś ciągnąć nie chciała i musiałam podać mm.

Kadża lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Gratulacje dla świeżo upieczonej Mamusi i doczekałaś się wkoncu bąbelka 🥰😍😘

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka91 wrote:
    Hej, to i ja po długim czasie się przywitam 😉
    Tymek urodzony SN 10.05 3400g, 53cm.

Pozdrawiamy wszystkie dzielne mamusie i dzieciaczki 🥰

Gratulacje Kochana 🥰🥰😘 Witamy mamusie i maluszka 💙💙

Myszka91 lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka91 gratulacje wielkie!

Jak się czujecie?

Kadża- ale się pokomplikowało…ja bym chyba lubiła też ten laktator na dwie piersi i spróbowała poczekać na tą wizyte lekarską. Laktator możesz też używany zakupić- ja właśnie taki mam po mojej kumpeli. Medela robi też świetne butelki Calma,które udają pierś i bobas naprawdę musi się napracować nieco zanim to mleczko wyciśnie z niej-przetestowałam na moim pierworodnym,który przez pierwszy miesiąc życia nie potrafił ssać prawidłowo i udało się po tym czasie! Trzymam kciuki

KiNiAW, Kadża, Myszka91 lubią tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:

Kadza kurcze nie wiem co ci doradzić może pokieruj się sercem porozmawiaj z kimś kto się na tym zna. Dziwne dla mnie jest to że w szpitalu by tego nie zauważyli??? Icorzeciez jak mówisz mała ładnie łapał I pila więc ciekawe czy to faktycznie to. Ja się dziś zastanawiam czy nie kupić laktatora w nocy jak pije to nie do końca opóźnia piersi i rano się budzę z nabrzmialymi tylko jak może podam mu ten odciągnięty z butli to może nie będzie chciał już cycaci tu się boję trochę właśnie. Chyba czeka mnie budzenie go co 2h w nocy żeby odróżniał te piersi dobrze bo w dzień częściej je

• Bożena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Kochana gratulacje ❤️❤️❤️

• Bożena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:

Ciężko cokolwiek doradzic... Z jednej strony szkoda laktacji i żeby nie jadła Twojego mleka, z drugiej strony szkoda Twojego zdrowia bo widać, że jestes tym przygnieciona i poddenerwowana całą sytuacja.. może być tak że rzeczywiście nie złapie piersi a może złapie... Chyba nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć.:( sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Może spróbować z laktatorem? A jeśli to nie wypali to dać zwyczajnie mm ? Ale wtedy już będziesz wiedziała że zrobiłaś wszystko co mogłaś i będziesz miała spokojna głowę?

Kadża lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza ty dziś 😉 dziewczyny wertuje te laktatory i myślę albo neno bianco ten ze stanikiem i co się ładuje czy iść w muszlowe z namoczy co też się ładuje no i są chyba wygodniejsze ale nie wiem jak odciągają. Bo neno mam pojedynczy i koleżanka ma podwójny to jest zadowolona macie może wy rozeznanie który lepszy ?? Neno czy muszlowy ?

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ