X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Hej, starałam się trochę Was nadrobić, ale ciężko z czasem.
    Dni i noce mijają nie wiadomo kiedy.

Sara10, Milena96, dzieje się coś u Was? 😉
    Izulek, bardzo mi przykro z powodu babci...

My dzisiaj wychodzimy do domku ❤️.
    Zostawili nas dzień dłużej niż standardowo, bo było za wysokie crp, ale ładnie spadło.
    No i przyplątała sie żółtaczka, mowią że fizjologiczna i do obserwacji, bo bilirubina też leci w dół, a Ignaś nam się ładnie aktywizuje. Był taki dzień, że musieliśmy wybudzać go na jedzenie i bardzo długo to trwało (30-40 minut). Jeśli któreś z Waszych dzieciaczków miało żółtaczkę, to napiszcie proszę, z jakim poziomem Was wypisali?

U mnie rana się w miarę goi, ale jakiś krwiak się zrobił i zapisali w razie czego antybiotyk.
    Tak to rozkręcam laktację, powoli do przodu, chociaż miałam wielkiego stresa na początku, ale trafiłam ma cudowną CDL na oddziale i mega mi pomogła. Również pani pediatra, która przychodzi na obchód, bardzo rzeczowa i pomocna. Ogólnie jestem super zadowolona z opieki.

Udanego dnia!
    My do domku wyszliśmy z bilirubina 7:) trochę złotawy był ale już zeszło....

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Olix Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dziewczyny, czy na ropiejące oczka u takich maluchów przepisywali Wam może Floxal?
    Mi przepisali Biodacynę i niestety musiałam ją wdrożyć, bo nie było poprawy po soli :/
    Niestety ta Biodacyna też sredbio pomaga...obawiam się, że dlatego, że ciężko mi zakroplić przedni, bo Tosi poliki zasłaniają oczy 🤯

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi dzisiaj zaczął odchodzić czop śluzowy, więc mam nadzieję, że w najbliższy weekend urodzę. Jezeli tak się nie stanie, to we wtorek o 10 mam zgłosić się do szpitala na wywołanie porodu. I trochę się obawiam ile może potrwać taki pobyt w szpitalu, bo nie wiem ile ubrań dla siebie dopakowac ;)
    Na ten moment nie mam żadnych skurczy i czuję się bardzo dobrze 👍

KiNiAW, mama_Klary, hypatia92, Kadża, Izulek21, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Właśnie weszłam, żeby pytać Was, jak tam dzieciaki? Bo u nas właśnie też słabszy dzień inoc do kitu była :/
    W sumie podobnie jest jak u Was, denerwuje się przy cycu, ssie, ulewa, napina się na kupę i tak w kółko 🙈
    U nas wczoraj takie popołudnie było. Coś się Wojtek przestawił i co dwie godziny zjada ... Mleka wystarcza ale cholerka nic nie mogę zrobić:( wczoraj jeszcze ciągle poplakiwal prężył się.. brzuszek miękki a tak miałam wrażenie że coś jakby go bolało 🤔 nie mam pojęcia.... Rano było podobnie ale przeszło szybko... U tak dzień za dniem i nocą leci.

• Olix Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Hej, starałam się trochę Was nadrobić, ale ciężko z czasem.
    Dni i noce mijają nie wiadomo kiedy.

Sara10, Milena96, dzieje się coś u Was? 😉
    Izulek, bardzo mi przykro z powodu babci...

My dzisiaj wychodzimy do domku ❤️.
    Zostawili nas dzień dłużej niż standardowo, bo było za wysokie crp, ale ładnie spadło.
    No i przyplątała sie żółtaczka, mowią że fizjologiczna i do obserwacji, bo bilirubina też leci w dół, a Ignaś nam się ładnie aktywizuje. Był taki dzień, że musieliśmy wybudzać go na jedzenie i bardzo długo to trwało (30-40 minut). Jeśli któreś z Waszych dzieciaczków miało żółtaczkę, to napiszcie proszę, z jakim poziomem Was wypisali?

U mnie rana się w miarę goi, ale jakiś krwiak się zrobił i zapisali w razie czego antybiotyk.
    Tak to rozkręcam laktację, powoli do przodu, chociaż miałam wielkiego stresa na początku, ale trafiłam ma cudowną CDL na oddziale i mega mi pomogła. Również pani pediatra, która przychodzi na obchód, bardzo rzeczowa i pomocna. Ogólnie jestem super zadowolona z opieki.

Udanego dnia!

Nas wypisali z bilirubina 12,8, ale to było w 4/5 dobie, gdzie te limity są wyższe. Jutro idę na pobranie krwi z Tosią (musimy sprawdzić płytki krwi z uwagi na to, że w szpitalu kocioł spadly) I zbadają przy okazji bilirubinę. Natomiast widzę, że jest mniej żółta, więc chyba idzie ku dobremu :)

KiNiAW, hypatia92, legusta lubią tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Hej, mi dzisiaj zaczął odchodzić czop śluzowy, więc mam nadzieję, że w najbliższy weekend urodzę. Jezeli tak się nie stanie, to we wtorek o 10 mam zgłosić się do szpitala na wywołanie porodu. I trochę się obawiam ile może potrwać taki pobyt w szpitalu, bo nie wiem ile ubrań dla siebie dopakowac ;)
    Na ten moment nie mam żadnych skurczy i czuję się bardzo dobrze 👍

Kciuki Sara 🥰🤞🤞🤞

Sara10 lubi tę wiadomość

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny składałyście wnioski o 800+ przez bankowość internetową? Ile czekałyście na akceptację wniosków?

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia u mnie totalnie nic się nie dzieje. Nastawiam się na planowane cc w przyszłym tygodniu bo coś mi się wydaje że samo z siebie to się nic nie zacznie. Czuję się super, ogarniam sobie ostatnie zakupy przed szpitalem. Rano jeszcze ostatnie badania krwi i w poniedziałek się dowiemy co i jak dalej.

hypatia92, Sara10, legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Dziewczyny składałyście wnioski o 800+ przez bankowość internetową? Ile czekałyście na akceptację wniosków?
    Tak, składałam tydzień temu i jeszcze nie ma odzewu 🤔

Ilciak33 lubi tę wiadomość

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Tak, składałam tydzień temu i jeszcze nie ma odzewu 🤔
    U mnie tak samo. Składałam 20 maja na stary i nowy okres i na razie cisza. Ale podobno ZUS ma miesiąc na decyzję, więc jeszcze spokojnie chyba czekam

• Kadża Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara kciuki zaciśnięte mam nadzieję że będzie po twojej myśli😉
    Dziewczyny które ściągają mleko laktatorem czy np jak z mniejszej mocy ssania wejdziecie na większą to po chwili też wam leci mniej mleka na wyższej jak na niższej ? Ja np z 4 idę na 5 i po ok 2 min schodzę na 4 bo tam lepiej leci 🙄
    hypatia Nas wypisali z żółtaczką Ale nie wiem jaka wartość chyba z tego co pamiętam 199 albo 198 tylko nie wiem czego bo mówił lekarz że od 200 badają krew. Mała robiła się przez dwa dni bardziej żółta na szczęście miałam koleżankę pod ręką pielęgniarkę i ona mi mówiła że mam dostawiać małą do piersi jak najczęściej bo to pomaga dużo po około tygodniu żółty kolor zaczął schodzić

Sara10, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Sara kciuki zaciśnięte mam nadzieję że będzie po twojej myśli😉
    Dziewczyny które ściągają mleko laktatorem czy np jak z mniejszej mocy ssania wejdziecie na większą to po chwili też wam leci mniej mleka na wyższej jak na niższej ? Ja np z 4 idę na 5 i po ok 2 min schodzę na 4 bo tam lepiej leci 🙄
    hypatia Nas wypisali z żółtaczką Ale nie wiem jaka wartość chyba z tego co pamiętam 199 albo 198 tylko nie wiem czego bo mówił lekarz że od 200 badają krew. Mała robiła się przez dwa dni bardziej żółta na szczęście miałam koleżankę pod ręką pielęgniarkę i ona mi mówiła że mam dostawiać małą do piersi jak najczęściej bo to pomaga dużo po około tygodniu żółty kolor zaczął schodzić
    Wiesz co, ja cały czas na 4 sciagam i nie zwiększam tego.... W sumie od początku tak ta 4 mi pasuje najbardziej 🤔

Kadża lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:

Składałam wniosek jakoś tydzień po porodzie albo trochę więcej i dostałam już przelew

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj totalnie ręce opadają. Mały jest straszną marudą. Mało śpi. 15 min i znowu się budzi. Ciągle ryk. Nie wiem czy tak mu gorąco czy o co mu chodzi. Jest najedzony, przebrany i dalej ryk ☹️

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Gosia ok.1,5tyg po urodzeniu, podczas wizyty kontrolnej miała poziom bilirubiny 14. A w przyszłym tygodniu znowu mamy kontrolę,bo jest naprawdę żółta..
    Ja wniosek przez bankowość internetową składałam w połowie miesiąca. Do tej pory przelewu nie dostałam.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Mi dzisiaj totalnie ręce opadają. Mały jest straszną marudą. Mało śpi. 15 min i znowu się budzi. Ciągle ryk. Nie wiem czy tak mu gorąco czy o co mu chodzi. Jest najedzony, przebrany i dalej ryk ☹️
    Tak bywa. Trzymaj się 😘 i korzystaj z pomocy kiedy możesz.
    Mój pierwszy do pół roku spał max 30 min i też większość dnia wrzask. Nawet nie płacz....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Łączę się w bòlu kochana....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:

Mi w środę księgowa męża złożyła właśnie i ubezpieczyła małego więc nawet nie pytałam ile się czeka na akceptację

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:

Możliwe że z upału mój też mniej śpi ale na szczęście beż płaczu trzymam kciuki żeby mu się odmieniło u mnie teraz burza to Cię ciut ochłodzi

• Bożena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wcale nie pada:( jest taka susza że masakra:(

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ