X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Widzę, że jest sporo chętnych, to ja mogę spróbować utworzyć grupę. Jeszcze mam męża w domu przez 2 tygodnie i nie mam innych dzieci, więc powinnam mieć stosunkowo najwięcej czasu hahha 😀. Która chętna, to prosiłabym, żeby mnie tu na forum dodała do przyjaciółek i napisała namiary na siebie w wiadomości. Nie obiecuję, że w ciągu dnia czy dwóch, ale spróbujmy! 😊

Dodałam też :)

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Haha,może jednak mąż Cię namówi 😃jeszcze ma czas :)
    Sama się zastanawiam ile taki stan u mnie potrwa 🤣

Może będzie ze skrajności w skrajność. Prócz dwójki szlolniakow mam jeszcze trzy psy,które jak na razie mnie do szału doprowadzają 🤪 Z psami mówię stanowczo „dość”.
    Iduszka dziś też w podobnej porze się obudziła…koło 5 i to u nas są już godziny na dłuższą aktywność.
    Oj nie nie :) ja chyba nerwowo nie wytrzymam kolejnej ciąży 🙈 a jak sobie pomyślę o bólu jelit po CC to mam gęsią skórkę 🙈 właśnie te okienka aktywności są dłuższe już:)

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już postanowiłam z narzeczonym, że za 3 lata można się postarać o rodzeństwo dla Aleksa aby sam nie był 😅

A wczoraj mi się śniło, że już jechałam na kolejną cesarkę...

Eh, byle przeżyć jutrzejszy dzień, bo czeka nas pogrzeb. Najgorszy dzień 😭

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja już postanowiłam z narzeczonym, że za 3 lata można się postarać o rodzeństwo dla Aleksa aby sam nie był 😅

A wczoraj mi się śniło, że już jechałam na kolejną cesarkę...

Eh, byle przeżyć jutrzejszy dzień, bo czeka nas pogrzeb. Najgorszy dzień 😭
    O jejku:( najgorszy dzień ;( bardzo Ci Kochana współczuję. Ja nie cierpię pogrzebów.... Ech. Ściskam mocno ❤️

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że mogę wypić druga kawę taka słabsza?

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny myślicie, że mogę wypić druga kawę taka słabsza?

Ja pijam zwykle 1 kawę dziennie ale raz mi się zdarzyło wypić 2 kawki i nie zauważyłam jakiś skutków ubocznych. Jak czytałam z kilku źródeł to można pozwolić sobie na 2 filiżanki kawki 😊

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja pijam zwykle 1 kawę dziennie ale raz mi się zdarzyło wypić 2 kawki i nie zauważyłam jakiś skutków ubocznych. Jak czytałam z kilku źródeł to można pozwolić sobie na 2 filiżanki kawki 😊
    Właśnie położna mi mówiła że jedna mogę, ale dziś mam ogromną potrzebę drugiej 🙈 wypije, dziękuję 😘

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Aguśka
    Planowany termin porodu: 20.05.24
    Połówkowe: 10.01.24
    Córka 🩷
    Myszka91
    Planowany termin porodu: 12.05.24
    Syn 🩵

🍀 Monika.a
    Planowany termin porodu: 12.05.24
    Połówkowe: 27.12.23 i 02.01.24
    Syn 🩵

Dziewczyny jak u Was???
    Czy przeoczylam wiadomości a urodziłyście???

Melduje się 😁. Antek urodziny 14.05 po północy. Na sam przebieg porodu nie mogę narzekac- traumy nie mam i "pamiętam", że drugi okres to był ból kosmos, ale to tak bardziej w podświadomości za to parte ulga. Udało się wstrzelić w datę porodu z dyżurem lekarza prowadzącego, więc już byłam spokojniejsza. Mąż tak zwlekał z wyjściem z porodówki, że pępowinę przecinał, a ja go już na izbie jak zobaczyłam swojego lekarza do domu odsyłałam 🤣Niestety 10dni w szpitalu, potem do domu mąż przyniósł jakiegoś wirusa- na szczęście młody nie złapał i dopiero ogarniamy rzeczywistość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2024, 18:01

Izulek21, mama_Klary, hypatia92, Gośka29, KiNiAW, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Widzę, że jest sporo chętnych, to ja mogę spróbować utworzyć grupę. Jeszcze mam męża w domu przez 2 tygodnie i nie mam innych dzieci, więc powinnam mieć stosunkowo najwięcej czasu hahha 😀. Która chętna, to prosiłabym, żeby mnie tu na forum dodała do przyjaciółek i napisała namiary na siebie w wiadomości. Nie obiecuję, że w ciągu dnia czy dwóch, ale spróbujmy! 😊

Zaproszenie wysłane.

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje! Dużo zdrówka i spokoju dla rodzinki. Trzymajcie się ❤️

Monika.a lubi tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętna na grupę, wysłałam zaproszenie. Szczerze mówiąc to odkąd jesteśmy w domu to ciężko mi tu nadążyć za postami i na grupie będzie łatwiej ogarnąć 😄

Gratulacje dla noworozpakowanych 😁♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2024, 18:51

hypatia92, legusta lubią tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia też wysłałam zaproszenie i jestem chętna. Ostatnie kilka dni to ból i płacz… małego czasem boli brzuch ale już lepiej… a mnie non stop jeden sutek.., serio dziewczyny karmie i płacze… laktator ściąga za mało żebym sobie poradziła… druga pierś git. Młody wisi na mnie co 1-1,5h.. troszkę mnie to męczy bo nic serio nic nie zrobię. W nocy trochę lepiej chociaż dziś znów pół nocy nie spaliśmy… jestem totalnie podłamana i zmęczona do granic… nawet z tej bolącej piersi oddałam mleko do badania i nic nie wyszło.. a mały ma piękny odruch ssania, wędzidełko okej. Ehhh

Jutro mamy USG bioderek i chirurga. Małemu wyszła przepuklina i większość lekarzy mnie odsyła jeden do drugiego i tak każdy ma nas w dupie… a pępek coraz bardziej mnie martwi i się totalnie boję jutra 😭😭😭

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mały wystrzelił z waga jak diabli, jutro 7 tygodni a on z wagi urodzeniowej 2610gr ma już 5000gr… boję się że je za dużo i sobie brzuszek rozciągnie 😭

Bożena lubi tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara po pierwsze gratulacje! Po drugie widzę, że miałyśmy kilka punktów wspólnych w naszych porodach. Ja też się zafiksowałam, że nie wypchnę głowy, później przez to nie czułam euforii, gdy młody w końcu wyszedł, bo jakoś do końca w to nie wierzyłam. A komplikacje, które wyszły później już w ogóle odebrały mi radość z tego dnia. Po ewakuacji krwiaków też mam mnóstwo szwów, choć nie pytałam ile, żeby się nie dobijać 🙈 krocze boli i ciężko chodzić... no i tak to jest, poród naturalny to było moje marzenie, tyle się do tego przygotowałam, a dzień się potoczył jak potoczył... Z doświadczenia wiem, że potrzeba czasu, żeby było lepiej. Tak się pocieszam, że jeszcze z 2 tygodnie/miesiąc i powinno być nieporównywalnie lepiej. A póki co leżę w łóżku albo na kanapie, rozmyślam starając się wrzucić na luz (tak strasznie drażni mnie moja nieporadność, że nie jestem w stanie być w 100% dla stęsknionego starszaka, chciałabym coś porobić w domu, posprzątać, ugotować itd). Jeszcze będzie normalnie, tylko nie teraz 🙈

Sara10 lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    No i mały wystrzelił z waga jak diabli, jutro 7 tygodni a on z wagi urodzeniowej 2610gr ma już 5000gr… boję się że je za dużo i sobie brzuszek rozciągnie 😭

Nasza Pani Pediatra powiedziała, że karmiąc mlekiem naszym nie ma obaw, że się dziecko przekarmi nawet gdy je co 1,5 h także myślę, że nie powinnaś się tym martwić.

KiNiAW, legusta, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:

Karmiac piersia nie przekarmisz malucha nie przejmuj się tym tak mi położna tłumaczyła i lekarka mój dziś 3800g a przy wypisie 3020 także też sporo a 4tygodnie będzie miał w piątek dopiero

Izulek21, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hypatia też wysłałam zaproszenie i jestem chętna. Ostatnie kilka dni to ból i płacz… małego czasem boli brzuch ale już lepiej… a mnie non stop jeden sutek.., serio dziewczyny karmie i płacze… laktator ściąga za mało żebym sobie poradziła… druga pierś git. Młody wisi na mnie co 1-1,5h.. troszkę mnie to męczy bo nic serio nic nie zrobię. W nocy trochę lepiej chociaż dziś znów pół nocy nie spaliśmy… jestem totalnie podłamana i zmęczona do granic… nawet z tej bolącej piersi oddałam mleko do badania i nic nie wyszło.. a mały ma piękny odruch ssania, wędzidełko okej. Ehhh

Jutro mamy USG bioderek i chirurga. Małemu wyszła przepuklina i większość lekarzy mnie odsyła jeden do drugiego i tak każdy ma nas w dupie… a pępek coraz bardziej mnie martwi i się totalnie boję jutra 😭😭😭

Mnie Tak bolał 1 sutek bo tak mi go naciągnął ze masakra i okazało się że źle go przystawiałam do piersi i teraz jest ok. Położna mi poleciła robić okłady z aloesu zimnego orzeł karmieniem zmywać że będzie ulga w nabrzmiałej piersi i orzy bólu tego sutka

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem chętna na grupę. Napisałam jak coś

• Kadża Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia92 wysłane zaproszenie

• legusta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na długi weekend u teściów i dopiero teraz Was nadrabiam. Powiem Wam, że wyprawa 120km z dwójką maluchów to jakiś kosmos 😄 cieszę się że już w domu jesteśmy, jutro chyba będziemy pół dnia odsypiać 🤭😅

Gratuluję nowo upieczonym mamusiom 🥰

Super sprawa z grupą! My z mamami czerwcowymi '22 mamy do tej pory kontakt, czasami myślę że wręcz lepszy niż z bliskimi znajomymi 😅 no i na takiej grupie nie ma osób widmo - które czytają a nic się nie odzywają 😜 to też jakiś plus.
    Hypatia wysłałam zapro :)

KiNiAW, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ