X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Widzę, że jest sporo chętnych, to ja mogę spróbować utworzyć grupę. Jeszcze mam męża w domu przez 2 tygodnie i nie mam innych dzieci, więc powinnam mieć stosunkowo najwięcej czasu hahha 😀. Która chętna, to prosiłabym, żeby mnie tu na forum dodała do przyjaciółek i napisała namiary na siebie w wiadomości. Nie obiecuję, że w ciągu dnia czy dwóch, ale spróbujmy! 😊

Dodałam też :)

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Haha,może jednak mąż Cię namówi 😃jeszcze ma czas :)
    Sama się zastanawiam ile taki stan u mnie potrwa 🤣

Może będzie ze skrajności w skrajność. Prócz dwójki szlolniakow mam jeszcze trzy psy,które jak na razie mnie do szału doprowadzają 🤪 Z psami mówię stanowczo „dość”.
    Iduszka dziś też w podobnej porze się obudziła…koło 5 i to u nas są już godziny na dłuższą aktywność.
    Oj nie nie :) ja chyba nerwowo nie wytrzymam kolejnej ciąży 🙈 a jak sobie pomyślę o bólu jelit po CC to mam gęsią skórkę 🙈 właśnie te okienka aktywności są dłuższe już:)

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już postanowiłam z narzeczonym, że za 3 lata można się postarać o rodzeństwo dla Aleksa aby sam nie był 😅

A wczoraj mi się śniło, że już jechałam na kolejną cesarkę...

Eh, byle przeżyć jutrzejszy dzień, bo czeka nas pogrzeb. Najgorszy dzień 😭

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja już postanowiłam z narzeczonym, że za 3 lata można się postarać o rodzeństwo dla Aleksa aby sam nie był 😅

A wczoraj mi się śniło, że już jechałam na kolejną cesarkę...

Eh, byle przeżyć jutrzejszy dzień, bo czeka nas pogrzeb. Najgorszy dzień 😭
    O jejku:( najgorszy dzień ;( bardzo Ci Kochana współczuję. Ja nie cierpię pogrzebów.... Ech. Ściskam mocno ❤️

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że mogę wypić druga kawę taka słabsza?

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny myślicie, że mogę wypić druga kawę taka słabsza?

Ja pijam zwykle 1 kawę dziennie ale raz mi się zdarzyło wypić 2 kawki i nie zauważyłam jakiś skutków ubocznych. Jak czytałam z kilku źródeł to można pozwolić sobie na 2 filiżanki kawki 😊

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja pijam zwykle 1 kawę dziennie ale raz mi się zdarzyło wypić 2 kawki i nie zauważyłam jakiś skutków ubocznych. Jak czytałam z kilku źródeł to można pozwolić sobie na 2 filiżanki kawki 😊
    Właśnie położna mi mówiła że jedna mogę, ale dziś mam ogromną potrzebę drugiej 🙈 wypije, dziękuję 😘

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Aguśka
    Planowany termin porodu: 20.05.24
    Połówkowe: 10.01.24
    Córka 🩷
    Myszka91
    Planowany termin porodu: 12.05.24
    Syn 🩵

🍀 Monika.a
    Planowany termin porodu: 12.05.24
    Połówkowe: 27.12.23 i 02.01.24
    Syn 🩵

Dziewczyny jak u Was???
    Czy przeoczylam wiadomości a urodziłyście???

Melduje się 😁. Antek urodziny 14.05 po północy. Na sam przebieg porodu nie mogę narzekac- traumy nie mam i "pamiętam", że drugi okres to był ból kosmos, ale to tak bardziej w podświadomości za to parte ulga. Udało się wstrzelić w datę porodu z dyżurem lekarza prowadzącego, więc już byłam spokojniejsza. Mąż tak zwlekał z wyjściem z porodówki, że pępowinę przecinał, a ja go już na izbie jak zobaczyłam swojego lekarza do domu odsyłałam 🤣Niestety 10dni w szpitalu, potem do domu mąż przyniósł jakiegoś wirusa- na szczęście młody nie złapał i dopiero ogarniamy rzeczywistość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 18:01

Izulek21, mama_Klary, hypatia92, Gośka29, KiNiAW, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Widzę, że jest sporo chętnych, to ja mogę spróbować utworzyć grupę. Jeszcze mam męża w domu przez 2 tygodnie i nie mam innych dzieci, więc powinnam mieć stosunkowo najwięcej czasu hahha 😀. Która chętna, to prosiłabym, żeby mnie tu na forum dodała do przyjaciółek i napisała namiary na siebie w wiadomości. Nie obiecuję, że w ciągu dnia czy dwóch, ale spróbujmy! 😊

Zaproszenie wysłane.

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje! Dużo zdrówka i spokoju dla rodzinki. Trzymajcie się ❤️

Monika.a lubi tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętna na grupę, wysłałam zaproszenie. Szczerze mówiąc to odkąd jesteśmy w domu to ciężko mi tu nadążyć za postami i na grupie będzie łatwiej ogarnąć 😄

Gratulacje dla noworozpakowanych 😁♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 18:51

hypatia92, legusta lubią tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia też wysłałam zaproszenie i jestem chętna. Ostatnie kilka dni to ból i płacz… małego czasem boli brzuch ale już lepiej… a mnie non stop jeden sutek.., serio dziewczyny karmie i płacze… laktator ściąga za mało żebym sobie poradziła… druga pierś git. Młody wisi na mnie co 1-1,5h.. troszkę mnie to męczy bo nic serio nic nie zrobię. W nocy trochę lepiej chociaż dziś znów pół nocy nie spaliśmy… jestem totalnie podłamana i zmęczona do granic… nawet z tej bolącej piersi oddałam mleko do badania i nic nie wyszło.. a mały ma piękny odruch ssania, wędzidełko okej. Ehhh

Jutro mamy USG bioderek i chirurga. Małemu wyszła przepuklina i większość lekarzy mnie odsyła jeden do drugiego i tak każdy ma nas w dupie… a pępek coraz bardziej mnie martwi i się totalnie boję jutra 😭😭😭

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mały wystrzelił z waga jak diabli, jutro 7 tygodni a on z wagi urodzeniowej 2610gr ma już 5000gr… boję się że je za dużo i sobie brzuszek rozciągnie 😭

Bożena lubi tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara po pierwsze gratulacje! Po drugie widzę, że miałyśmy kilka punktów wspólnych w naszych porodach. Ja też się zafiksowałam, że nie wypchnę głowy, później przez to nie czułam euforii, gdy młody w końcu wyszedł, bo jakoś do końca w to nie wierzyłam. A komplikacje, które wyszły później już w ogóle odebrały mi radość z tego dnia. Po ewakuacji krwiaków też mam mnóstwo szwów, choć nie pytałam ile, żeby się nie dobijać 🙈 krocze boli i ciężko chodzić... no i tak to jest, poród naturalny to było moje marzenie, tyle się do tego przygotowałam, a dzień się potoczył jak potoczył... Z doświadczenia wiem, że potrzeba czasu, żeby było lepiej. Tak się pocieszam, że jeszcze z 2 tygodnie/miesiąc i powinno być nieporównywalnie lepiej. A póki co leżę w łóżku albo na kanapie, rozmyślam starając się wrzucić na luz (tak strasznie drażni mnie moja nieporadność, że nie jestem w stanie być w 100% dla stęsknionego starszaka, chciałabym coś porobić w domu, posprzątać, ugotować itd). Jeszcze będzie normalnie, tylko nie teraz 🙈

Sara10 lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    No i mały wystrzelił z waga jak diabli, jutro 7 tygodni a on z wagi urodzeniowej 2610gr ma już 5000gr… boję się że je za dużo i sobie brzuszek rozciągnie 😭

Nasza Pani Pediatra powiedziała, że karmiąc mlekiem naszym nie ma obaw, że się dziecko przekarmi nawet gdy je co 1,5 h także myślę, że nie powinnaś się tym martwić.

KiNiAW, legusta, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:

Karmiac piersia nie przekarmisz malucha nie przejmuj się tym tak mi położna tłumaczyła i lekarka mój dziś 3800g a przy wypisie 3020 także też sporo a 4tygodnie będzie miał w piątek dopiero

Izulek21, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hypatia też wysłałam zaproszenie i jestem chętna. Ostatnie kilka dni to ból i płacz… małego czasem boli brzuch ale już lepiej… a mnie non stop jeden sutek.., serio dziewczyny karmie i płacze… laktator ściąga za mało żebym sobie poradziła… druga pierś git. Młody wisi na mnie co 1-1,5h.. troszkę mnie to męczy bo nic serio nic nie zrobię. W nocy trochę lepiej chociaż dziś znów pół nocy nie spaliśmy… jestem totalnie podłamana i zmęczona do granic… nawet z tej bolącej piersi oddałam mleko do badania i nic nie wyszło.. a mały ma piękny odruch ssania, wędzidełko okej. Ehhh

Jutro mamy USG bioderek i chirurga. Małemu wyszła przepuklina i większość lekarzy mnie odsyła jeden do drugiego i tak każdy ma nas w dupie… a pępek coraz bardziej mnie martwi i się totalnie boję jutra 😭😭😭

Mnie Tak bolał 1 sutek bo tak mi go naciągnął ze masakra i okazało się że źle go przystawiałam do piersi i teraz jest ok. Położna mi poleciła robić okłady z aloesu zimnego orzeł karmieniem zmywać że będzie ulga w nabrzmiałej piersi i orzy bólu tego sutka

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem chętna na grupę. Napisałam jak coś

• Kadża Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia92 wysłane zaproszenie

• legusta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na długi weekend u teściów i dopiero teraz Was nadrabiam. Powiem Wam, że wyprawa 120km z dwójką maluchów to jakiś kosmos 😄 cieszę się że już w domu jesteśmy, jutro chyba będziemy pół dnia odsypiać 🤭😅

Gratuluję nowo upieczonym mamusiom 🥰

Super sprawa z grupą! My z mamami czerwcowymi '22 mamy do tej pory kontakt, czasami myślę że wręcz lepszy niż z bliskimi znajomymi 😅 no i na takiej grupie nie ma osób widmo - które czytają a nic się nie odzywają 😜 to też jakiś plus.
    Hypatia wysłałam zapro :)

KiNiAW, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ