X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zaproszenia, co dostałam, to zaakceptowałam. Proszę napiszcie, jak Was znaleźć na msng.

A młody przy piersi od 40 minut, najpierw musiałam wybudzać, a teraz się przyssał 😀. Mam nadzieję, że się najada!

KiNiAW, Kadża, Bożena, Ilciak33, Izulek21, legusta, Agatekk lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Melduje się 😁. Antek urodziny 14.05 po północy. Na sam przebieg porodu nie mogę narzekac- traumy nie mam i "pamiętam", że drugi okres to był ból kosmos, ale to tak bardziej w podświadomości za to parte ulga. Udało się wstrzelić w datę porodu z dyżurem lekarza prowadzącego, więc już byłam spokojniejsza. Mąż tak zwlekał z wyjściem z porodówki, że pępowinę przecinał, a ja go już na izbie jak zobaczyłam swojego lekarza do domu odsyłałam 🤣Niestety 10dni w szpitalu, potem do domu mąż przyniósł jakiegoś wirusa- na szczęście młody nie złapał i dopiero ogarniamy rzeczywistość.
    Gratulacje Kochana ❤️ mam nadzieję że już jest u was lepiej

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hypatia też wysłałam zaproszenie i jestem chętna. Ostatnie kilka dni to ból i płacz… małego czasem boli brzuch ale już lepiej… a mnie non stop jeden sutek.., serio dziewczyny karmie i płacze… laktator ściąga za mało żebym sobie poradziła… druga pierś git. Młody wisi na mnie co 1-1,5h.. troszkę mnie to męczy bo nic serio nic nie zrobię. W nocy trochę lepiej chociaż dziś znów pół nocy nie spaliśmy… jestem totalnie podłamana i zmęczona do granic… nawet z tej bolącej piersi oddałam mleko do badania i nic nie wyszło.. a mały ma piękny odruch ssania, wędzidełko okej. Ehhh

Jutro mamy USG bioderek i chirurga. Małemu wyszła przepuklina i większość lekarzy mnie odsyła jeden do drugiego i tak każdy ma nas w dupie… a pępek coraz bardziej mnie martwi i się totalnie boję jutra 😭😭😭
    Jejku:( widzę że i u Ciebie z piersią się kiepsko dzieje :( mam nadzieję, że wywalczysz że będzie dobrze, ja już wczoraj chciałam rzucić to wszystko w cholerę .. jedna z dziewczyn pisała o probiotyku, vivomix? Kupiłam, podajemy 4 dzień i jest ogromna poprawa jeśli chodzi o brzuszek... U nas już były bóle takie na pograniczu kolki chyba:( i daje jeszcze jedna kropelkę espumisanu. Może spróbuj u swojego szkraba??

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    No i mały wystrzelił z waga jak diabli, jutro 7 tygodni a on z wagi urodzeniowej 2610gr ma już 5000gr… boję się że je za dużo i sobie brzuszek rozciągnie 😭
    Piękna waga 😍

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Sara po pierwsze gratulacje! Po drugie widzę, że miałyśmy kilka punktów wspólnych w naszych porodach. Ja też się zafiksowałam, że nie wypchnę głowy, później przez to nie czułam euforii, gdy młody w końcu wyszedł, bo jakoś do końca w to nie wierzyłam. A komplikacje, które wyszły później już w ogóle odebrały mi radość z tego dnia. Po ewakuacji krwiaków też mam mnóstwo szwów, choć nie pytałam ile, żeby się nie dobijać 🙈 krocze boli i ciężko chodzić... no i tak to jest, poród naturalny to było moje marzenie, tyle się do tego przygotowałam, a dzień się potoczył jak potoczył... Z doświadczenia wiem, że potrzeba czasu, żeby było lepiej. Tak się pocieszam, że jeszcze z 2 tygodnie/miesiąc i powinno być nieporównywalnie lepiej. A póki co leżę w łóżku albo na kanapie, rozmyślam starając się wrzucić na luz (tak strasznie drażni mnie moja nieporadność, że nie jestem w stanie być w 100% dla stęsknionego starszaka, chciałabym coś porobić w domu, posprzątać, ugotować itd). Jeszcze będzie normalnie, tylko nie teraz 🙈
    Spokojnie, daj sobie trochę czasu... Ja też tak wszystko od razu chciałam po powrocie do domu a niestety tak się nie da.... Trzeba trochę dojść do siebie, wygoić się, organizm musi odrobinę odpocząć. Będzie dobrze ❤️

Izulek21, legusta lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Melduje się 😁. Antek urodziny 14.05 po północy. Na sam przebieg porodu nie mogę narzekac- traumy nie mam i "pamiętam", że drugi okres to był ból kosmos, ale to tak bardziej w podświadomości za to parte ulga. Udało się wstrzelić w datę porodu z dyżurem lekarza prowadzącego, więc już byłam spokojniejsza. Mąż tak zwlekał z wyjściem z porodówki, że pępowinę przecinał, a ja go już na izbie jak zobaczyłam swojego lekarza do domu odsyłałam 🤣Niestety 10dni w szpitalu, potem do domu mąż przyniósł jakiegoś wirusa- na szczęście młody nie złapał i dopiero ogarniamy rzeczywistość.

Gratulacje Mamusiu i dla Dzieciątka 😊😘

Monika.a lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a Gratulacje dla Was 😍

Hypatia ja nie mogę pisać do ciebie ;/ mam info że polubiłaś moją wiadomość ale jak by nie mogę odpisać :(
    Miłego dnia dla Was

Monika.a lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, legusta, Sara i Milena96 dodane póki co :)

legusta, Milena96, KiNiAW lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Monika.a Gratulacje dla Was 😍

Hypatia ja nie mogę pisać do ciebie ;/ mam info że polubiłaś moją wiadomość ale jak by nie mogę odpisać :(
    Miłego dnia dla Was
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek :)

Kadża, Monika.a lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Kinia, legusta, Sara i Milena96 dodane póki co :)
    Próbowałam rano drugi raz wysłać zaproszenie z komputera a nie aplikacji i nie wiem czy zadziałało 😅

hypatia92 lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Próbowałam rano drugi raz wysłać zaproszenie z komputera a nie aplikacji i nie wiem czy zadziałało 😅
    Si, zaakceptowane, odezwij się w wiadomości priv 😀

Ilciak33 lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym walczycie z odparzeniami na pupie? Z pierwszym synem totalnie mnie to ominęło, a Kuba ma odparzoną odkąd wyszliśmy ze szpitala. Dostaliśmy maść robioną w aptece z tlenkiem cynku, ale nic po niej nie jest lepiej... I nie wiem w co się teraz wyposażyć 🤔

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Dziewczyny czym walczycie z odparzeniami na pupie? Z pierwszym synem totalnie mnie to ominęło, a Kuba ma odparzoną odkąd wyszliśmy ze szpitala. Dostaliśmy maść robioną w aptece z tlenkiem cynku, ale nic po niej nie jest lepiej... I nie wiem w co się teraz wyposażyć 🤔
    Wiesz co ja przy pierwszym używałam sudocremu i to pomagało....

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Sudocrem też zawiera tlenek cynku. Spróbuj weleda rumiankowa. U nas się sprawdza.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:

Mój ma lekko ale pomiędzy tak jakby nóżkami i kupiłam maść Tormentile lekko jakby pomaga z tym że to chwilę potrwa bo ciągle pampers wiec zanim się to wygoi przy córce tak miałam i właśnie ta maść pomogła bo tak stosuje bepanthen

• Madden Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chetnie dolacze, zaproszenie wyslane.
    Dzidzia zabiera mase czasu wiec przyznaje ze mniej tu zagladam, a messenger ulatwi sprawe 😊

My popoludniami walczymy z bolami brzuszka, odparzeniem w lewej pachwinie ktore wzielo sie niewiadomo skad, ale za to oczko praktycznie wygojone. Czasem tylko troszke ropki sie pojawia, ale mysle ze obejdzie sie bez okulisty.

hypatia92, KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Tez chetnie dolacze, zaproszenie wyslane.
    Dzidzia zabiera mase czasu wiec przyznaje ze mniej tu zagladam, a messenger ulatwi sprawe 😊

My popoludniami walczymy z bolami brzuszka, odparzeniem w lewej pachwinie ktore wzielo sie niewiadomo skad, ale za to oczko praktycznie wygojone. Czasem tylko troszke ropki sie pojawia, ale mysle ze obejdzie sie bez okulisty.
    Zaakceptowałam zaproszenie, a resztę dziewczyn dodałam. Jak kogoś pominęłam, to piszcie :)

Synek 05.2024 ❤️
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Widzę, że jest sporo chętnych, to ja mogę spróbować utworzyć grupę. Jeszcze mam męża w domu przez 2 tygodnie i nie mam innych dzieci, więc powinnam mieć stosunkowo najwięcej czasu hahha 😀. Która chętna, to prosiłabym, żeby mnie tu na forum dodała do przyjaciółek i napisała namiary na siebie w wiadomości. Nie obiecuję, że w ciągu dnia czy dwóch, ale spróbujmy! 😊

Ja nie wiem jak się dodaje do przyjaciółek 😂
    Gdzie zakładasz grupę? Messenger czy WhatsApp?

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:

Sudocrem i to właściwie codziennie, bo inaczej też byłaby pupka odparzona - Antosia co chwilę robi kupki 🤦‍♀️

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Ja nie wiem jak się dodaje do przyjaciółek 😂
    Gdzie zakładasz grupę? Messenger czy WhatsApp?
    Messenger :) Wysłałam Ci zaproszenie na Ovufriend, powinnaś mieć 😀

Synek 05.2024 ❤️
‹‹ 421 422 423 424 425
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ