Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Milena96 wrote:Dzięki. Na pewno kupię bo już się zaczynam martwić tym brakiem chodzenia do toalety.
Kup i napewno da radę lepsze to niż czopki bo ja już miałam taki stan że zaczęły nawracac hemoroidy a teraz jest ok. To nawet malutkie dzieci mogą brać gin pozwolił więc kupuje już 3butelka mi się kończy 😅Milena96 lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim,
Już dawno obserwuje ten wątek ale dopiero odważyłam się dołączyć. Trochę trwało zanim zaszłam w ciążę dlatego bałam się nawet dołączyć na forum by za chwilę z niego nie odchodzić. Na szczęście minął 12 tydzień i jestem odrobinę bardziej spokojna. Jestem po prenatalnych, wszystko w porządku. Termin wg miesięcznie wypada na 13.05, wg USG 08.05.Agatekk, Izulek21, LunaVo, legusta, Renata_, Ilciak33, Gośka29, KiNiAW, Kadża, Patrycja_Pata, hypatia92, Miszka2023, JJJ, Agata99 lubią tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Nadzieja2 wrote:Cześć wszystkim,
Już dawno obserwuje ten wątek ale dopiero odważyłam się dołączyć. Trochę trwało zanim zaszłam w ciążę dlatego bałam się nawet dołączyć na forum by za chwilę z niego nie odchodzić. Na szczęście minął 12 tydzień i jestem odrobinę bardziej spokojna. Jestem po prenatalnych, wszystko w porządku. Termin wg miesięcznie wypada na 13.05, wg USG 08.05.
Witamy! Rozgość się już na dobre
Podczytuję Was,ale nie nadążam myśli zebrać żeby odpisać konkretnie znowu🙈
A propos zachcianek…to ja ich chyba nie mam chyba,że liczyć to,że ciągle coś jem to mam zachcianki ciagle. Szczególnie na kwaśne na przemian ze słodkim.
Ja w pracy powiedziałam z końcem października. Do 12 tygodnia, z tego co pamietam, nie mamy obowiązku informować pracodawcy. Ja dałam znać nieco wcześniej-jakoś 1,5 tygodnia temu. Szef super to przyjął Nie wiedziałam o tym,że w czasie pracy mogę wyskakiwać na badania i wcale tego czasu nie mam obowiązku odpracować-jakoś nie pamietam tego te 12 i 10 lat temu. Ale tez uczyłam wtedy w szkole i ciężko było się wyrwać w ciągu dnia.Nadzieja2 lubi tę wiadomość
-
Aguśka wrote:Jejku...
To ja chyba jestem odklejona od rzeczywistości, bo wole nie wiedzieć co jest w moim brzuchu Chyba nadal się boje złych info... W sb mam USG... to jutro. Obym znów nie zapomniała o coś zapytać
Czy ktoś ma jutro też coś ? jakieś wsparcie ?
Małe info
Przypadkiem dziś odkryłam, że od kwietnia 2023 zmieniło się prawo do urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego. Poczytajcie sobie
Ja nadal jestem w tym zielona jak awokado
A przyszły tydzień to sieć wizyt prenatalnych, więc czuje, że padnie tu mnóstwo pozytywnej energii
7.11.2024 wtorek
- PorannaPanna
- Monika.a
8.11.2024
-Agatekk
- Aannaa
9.11.2024
-Miszka2023
- Cukierkowa
Wow!Ogarniasz dziewczyno!💪🏼
U mnie wizyta na prenatalne zmieniła sie na 6.11
Czy któraś z Was wie jak zrobić taką tabelkę w sieci żeby każda z nas wpisała tam swój termin? Wtedy łatwo byłoby przekleić do pierwszego postu Kadży?
KiNiAW jak się czujesz?Aguśka, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Już dawno obserwuje ten wątek ale dopiero odważyłam się dołączyć. Trochę trwało zanim zaszłam w ciążę dlatego bałam się nawet dołączyć na forum by za chwilę z niego nie odchodzić. Na szczęście minął 12 tydzień i jestem odrobinę bardziej spokojna. Jestem po prenatalnych, wszystko w porządku. Termin wg miesięcznie wypada na 13.05, wg USG 08.05.
Hej hej. Gratulacje! Mam taki sam termin jak Ty 😊Nadzieja2 lubi tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Wow!Ogarniasz dziewczyno!💪🏼
Czy któraś z Was wie jak zrobić taką tabelkę w sieci żeby każda z nas wpisała tam swój termin? Wtedy łatwo byłoby przekleić do pierwszego postu Kadży?
Pewnie wystarczy zrobić ją w exelu i zapisać jako gif czyli np wrzucić do paint-a. Potem tylko załączyć do postu No ale wtedy jedna osoba by musiała spisać terminki.
Tak on line to nie wiem czy można. Aż tak to się nie znamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 23:41
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Pewnie wystarczy zrobić ją w exelu i zapisać jako gif czyli np wrzucić do paint-a. Potem tylko załączyć do postu No ale wtedy jedna osoba by musiała spisać terminki.
Tak on line to nie wiem czy można. Aż tak to się nie znam
Właśnie chodziło mi o takiego excela do edycji online żeby każda samodzielnie wpisywała. Jest to możliwe, ale jeszcze nie wiem jak to się robi… -
Wiecie co chyba by się dało stworzyć taką listę online, ale to wszystko działa tak, że trzeba podać e-mail, żebym ja (czy ktoś kto utworzył tabele/liste) daną osobę mogła dodać do projektu listy/tabeli
Np jest strona canva.com
https://www.fotosik.pl/zdjecie/2412a07d5076ee67
Mam dwa emaile, więc próbuje teraz dodać ten drugi i zobaczyć czy zadziała to
Na dodany do listy adres e-mail przychodzi zaproszenie do projektu i wtedy każda mogłaby się wpisywać - co ta technologia
Po potwierdzeniu zaproszenia na email wysyłany jest kod, który jest potrzebny do zalogowania się na stronkę. Potem założyciel daje uprawnienia i powinno działać
Ok sprawdzone - wysyła się trzeci mail z zaproszeniem do danego projektu
Ciutkę kombinacji jest
To tak w ramach pytania Agatekk
Stylów list i tabel jest sporo
Przykładowy wygląda tak: https://www.fotosik.pl/zdjecie/b196bce88ee159d2
Piszę dla ciekawskich, bo sama nie wiedziałam nawet, że coś takiego istnieje hehe Dobre A ja głupia sprowadzałam koleżanki do domu zamiast robić tabelki w grupach on-line
PS
Tak tak chyba nie mam co robić o 1 w nocy ha ha
A jeszcze dziś z chrześniakiem siedziałam nad geografią 3 h, bo uczył się rzek, jej dopływów
Także tym razem mówię dobranoc ha haWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2023, 01:21
Nadzieja2, Kadża lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
KiNiAW wrote:Kup i napewno da radę lepsze to niż czopki bo ja już miałam taki stan że zaczęły nawracac hemoroidy a teraz jest ok. To nawet malutkie dzieci mogą brać gin pozwolił więc kupuje już 3butelka mi się kończy 😅
KiNiAW lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Agatekk wrote:Wow!Ogarniasz dziewczyno!💪🏼
KiNiAW jak się czujesz?
Wiesz co ciagle ten katar doszedł znowu kaszel rano mokry i ta szyją ciagle boli lekarka powiedziała że mogło mnie zawiać ewentualnie od gardła. Leki bez zmian tylko psikanie do gardła coś na katar inhalacje że soli lub z mucosolvanu w dawce dziecięcej. Rano z szyją lepiej gorzej wieczorem a tu prenatalne za tydzień 13 strasznie się boję jak siw zawsze cieszyłam na wizytę tak teraz mam obawy. Syn dostał syrop na kaszel mokry i inhalacje z mufluil forte jak do jutra nie będzie poprawy bo po lewej stronie słyszała że flegma jest to mam wprowadzić mu bactrim na 8-10dni żeby nie poszło na oskrzela. Także jutro sądny dzień -
Ja też napisałam pierwszy raz bodajże z 2 dni temu. Wcześniej też się bałam i nie udzielam się na forach. Nawet w większości rodzinie jeszcze nie powiedziałamNadzieja2, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Aguśka wrote:Wiecie co chyba by się dało stworzyć taką listę online, ale to wszystko działa tak, że trzeba podać e-mail, żebym ja (czy ktoś kto utworzył tabele/liste) daną osobę mogła dodać do projektu listy/tabeli
Np jest strona canva.com
https://www.fotosik.pl/zdjecie/2412a07d5076ee67
Mam dwa emaile, więc próbuje teraz dodać ten drugi i zobaczyć czy zadziała to
Na dodany do listy adres e-mail przychodzi zaproszenie do projektu i wtedy każda mogłaby się wpisywać - co ta technologia
Po potwierdzeniu zaproszenia na email wysyłany jest kod, który jest potrzebny do zalogowania się na stronkę. Potem założyciel daje uprawnienia i powinno działać
Ok sprawdzone - wysyła się trzeci mail z zaproszeniem do danego projektu
Ciutkę kombinacji jest
To tak w ramach pytania Agatekk
Stylów list i tabel jest sporo
Przykładowy wygląda tak: https://www.fotosik.pl/zdjecie/b196bce88ee159d2
Piszę dla ciekawskich, bo sama nie wiedziałam nawet, że coś takiego istnieje hehe Dobre A ja głupia sprowadzałam koleżanki do domu zamiast robić tabelki w grupach on-line
PS
Tak tak chyba nie mam co robić o 1 w nocy ha ha
A jeszcze dziś z chrześniakiem siedziałam nad geografią 3 h, bo uczył się rzek, jej dopływów
Także tym razem mówię dobranoc ha ha
Zreszta jakby spisac wszystkie terminy to Kadża mogła by edytować pierwszy post i nawet w formie tekstu wpisacSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
No ja pisząc post nie wiedziałam że tworzę wątek 🤷🏽♀️😂. I cieszę się że są tu osoby które to ogarniają. Już kiedyś wcześniej pisałam nawet czy jest osoba chętna do zajęcia się tymi sprawami jak imionami datami porodu etc bo ja to zielona w tych sprawach 😉 w sensie kopiuj wklej ok ale już jakieś tabelki to nie bo po prostu tego nie robiłam już dawno 🫣
Przyjemnej niedzieli dziewczyny -
Udanej niedzieli.
Ja w nocy kaszle takim suchym kaszlem. Dziwaczne. Bo męczy mnie tylko w nocy. Alergia na chłopa czy co...
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Aguśka wrote:Udanej niedzieli.
Ja w nocy kaszle takim suchym kaszlem. Dziwaczne. Bo męczy mnie tylko w nocy. Alergia na chłopa czy co...
Może z suchego powietrza sezon grzewczy już jest ja mokry rano najwięcej po nocy. Kiedy te infekcje się skończą już chce lato 😊 -
A jak u Was z "bólem" brzucha? Czujecie jakieś ciągnięcia, napięcia, rozciągania? Bo tak jak kilka tygodni temu czułam, tak teraz i to przeszło i mdłości również. Nie wiem czy się cieszyć,czy jednak martwić... Oczywiście bliżej mi do paniki,że coś złego się dziejeBasia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:A jak u Was z "bólem" brzucha? Czujecie jakieś ciągnięcia, napięcia, rozciągania? Bo tak jak kilka tygodni temu czułam, tak teraz i to przeszło i mdłości również. Nie wiem czy się cieszyć,czy jednak martwić... Oczywiście bliżej mi do paniki,że coś złego się dzieje
Pachwiny mnie tylko ciągną z obu stron.
KiNiAW wrote:Może z suchego powietrza sezon grzewczy już jest ja mokry rano najwięcej po nocy. Kiedy te infekcje się skończą już chce lato 😊
U nas kaloryfery wyłączone 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2023, 11:05
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Cukierkowa wrote:A jak u Was z "bólem" brzucha? Czujecie jakieś ciągnięcia, napięcia, rozciągania? Bo tak jak kilka tygodni temu czułam, tak teraz i to przeszło i mdłości również. Nie wiem czy się cieszyć,czy jednak martwić... Oczywiście bliżej mi do paniki,że coś złego się dzieje
Hej wiesz co odnośnie bóli brzucha to ja czuję dyskomfort jak popracuje coś w domu dluzej jakieś większe porządki czy chodzenie po schodach lub dłuższe stanie to wtedy właśnie czuję na dole taki jakby ucisk skurcz ale po odpoczynku mija. -
Agata99 wrote:Nie przejmuj się, byłam na uczelni, nie miałam czasu się martwić.
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak zakomunikowalyscie pracodawcy ciążę? 😬😬
Ja też powiedziałam od razu praktycznie, bo jestem chemikiem i nie mam możliwości zmiany stanowiska na bezpieczne. Poza tym te zapachy w laboratorium bardzo źle na mnie działały 😆 stresowałam się, ale moja szefowa też kobieta i ma dzieci, więc było mi lżej. Przyszłam i po prostu powiedziałam, że jestem w ciąży i w związku z tym źle się czuję i idę na zwolnienie.
Największy stres miałam, że pójdę na L4, oni pewnie poszukają zastępstwa, a za dwa tygodnie może się okazać, że znowu poronię i wrócę i o tym też powiedziałam, że poprzednie ciąże miałam zagrożone i nie utrzymały się więc tym razem nie chcę ryzykować. Wszystko zrozumiała i myślę, że mnie wspiera nikt nie zachodzi w ciążę na złość pracodawcy, to jest nasze prawo mieć dzieci. Powodzenia w rozmowie