X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Muszę chyba ruszyć ten tyłek do rosmana po jakichś olejek.
    A czy ktoś wzrokowcowi da jakiś obrazek jak wygląda olejek?? Znów będzie szukanie po wszystkich działach gdzie oni to wpierdzielili :D
    Aguśka, ja mam ten z Musteli, kupiłam w zestawie z balsamem 250 ml na Allegro za 75 zł, możesz zerknąć, po ile w Rossmannie 😀

20231109-153159.jpg

Aguśka lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) u mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma 6,2 cm czyli termin jednak zostaje na 19.05. Przepływy dobrze, kość nosowa też, przezierność też tylko 1,5mm czyli malutko. Wynik testu PAPPA będzie dopiero za tydzień więc jeszcze nie wiadomo wszystkiego, ale ogólnie jestem dobrej myśli :) nie chciał powiedzieć jakiej płci jest dzieciak, ale nadal mam przeczucie, że chłopiec :D

Aguśka, KiNiAW, Izulek21, Aannaa, Gośka29, Ilciak33, Kadża, hypatia92, legusta, Nadzieja2, Cukierkowa lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Hejka :) u mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma 6,2 cm czyli termin jednak zostaje na 19.05. Przepływy dobrze, kość nosowa też, przezierność też tylko 1,5mm czyli malutko. Wynik testu PAPPA będzie dopiero za tydzień więc jeszcze nie wiadomo wszystkiego, ale ogólnie jestem dobrej myśli :) nie chciał powiedzieć jakiej płci jest dzieciak, ale nadal mam przeczucie, że chłopiec :D

Wspaniale! Maluch niech rośnie.
    Ja u siebie też mam przeczucie, że chłopak. 😆

Miszka2023 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:

Gratulacje 🥰 a w którym tygodniu jesteś?

• Madden Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzwonili z klinki, gdzie robilam prenatalne. Mam brac acard 150 😳
    Nic nie chceli przez telefon wytlumaczyć, powiedziala pani tylko ze wszystko jest ok, ale lekarz po analizie zalecił branie. Któraś ma ? Nie chce nawet zagladać w internet co i jak, bo naczytam sie niepotrzebnie.

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Nic nie chceli przez telefon wytlumaczyć, powiedziala pani tylko ze wszystko jest ok, ale lekarz po analizie zalecił branie. Któraś ma ? Nie chce nawet zagladać w internet co i jak, bo naczytam sie niepotrzebnie.
    Ja mam acard do 36 tc to o aspirynę chodzi. Ja dostałam „ na pocieszenie „ po poronieniu od jednej pani doktor na miesiąc ( w sesie na pocieszenie bo tu nie pomagają po 1 poronieniu tylko po kilku ale pani doktor mówiła że dla mnie będzie lepiej psychicznie a i nie zaszkodzi ) na wizycie kolejna pani doktor dała zlecenie do 36 tc że brać cały czas. To łykam 😉 wiem że to przeciwzakrzepowo też działa.
    Co do bólu głowy to dziś ok a farby też bez zapachowe. Jedynie jeszcze gospodarcze pomieszczenie zostało ale to po niedzieli bo mąż od jutra pracuje.
    Dziewczyny gestykuluje udanych wizyt
    Ps co do sexu to u mnie masakra może nie istnieć…. Mąż wyrozumiały ale mam podobnie jak on nie zacznie to mi to nie robi :( może sienpoprawi bo w poprzednich ciążach to ja byłam tym atakującym 😂🤷🏽‍♀️😜

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Biorę w ciąży i poza nią i w poprzedniej ciąży wiec nie ma się czym stresować. Mam mutacje Mthfr.

Wysłany: 9 listopada 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Gratulacje 🥰 a w którym tygodniu jesteś?

Wychodzi 12+4 :) a z OM 12+3 więc praktycznie bez różnicy

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Ja też biorę, tylko dawkę 75, od starań do 35-36 tygodnia. Lekarz mi włączył "profilaktycznie" ze względu na niewyjaśnione poronienie. Tak jak Kadża pisała, działa przeciwzakrzepowo, bądź spokojna. Może przepływy wyszły troszkę niższe albo coś takiego, i potrzeba trochę rozrzedzić krew.

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Wychodzi 12+4 :) a z OM 12+3 więc praktycznie bez różnicy

To mi z OM 12+2 a z usg ostatniego 12+3 a prenatalne mam w poniedziałek właśnie

Wysłany: 9 listopada 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:

Też biorę w tej dawce już chyba od roku non stop i nic się nie dzieje :) nie ma co się przejmować, oni czasami przepisują go mocno na zapas. A widziałaś wyniki z prenatalnych czy jeszcze nie? W sensie te z krwi :)

• LunaVo Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeciwko rozstępom smaruje się olejkiem że słodkich migdalow - zrobilam research i wyszlo generalnie to jest to co działa, tak w skrócie:)
    Lubię takie naturalne rzeczy, twarz też chętnie smaruje olejkami zmieszanymi z hydrolatami i skora lubi to:)

Seks w I trymestrze mógł dla mnie nie istnieć, dodatkowo mam skłonności do infekcji pecherza i kilka razy złapałam ten syf po stosunku, więc balam się w 1 trym, bo nie można brać furaginy:(
    Teraz jestem bardziej otwarta, ale też szału nie ma. Mąż się naczytal w necie jakie to demony seksu wstępują w kobiety w 2 trymestrze i chyba wiązał z tym duże nadzieje, no ale... Poki co czeka cierpliwie i spokojnie, jest kochany i nigdy nie naciska :)

Na ostatniej wizycie we wtorek okazało się że dzidziutek jest już wieeelki, ponad 9 cm i ma się swietnie:) ale nadal nie dalo sie potwierdzic płci :< Ja czuje ze mam trochę taki inny brzuch, pewnie w najbliższych 3-4 tyg wysadzi go do przodu, spodnie jakby coraz ciaśniejsze.

A jak u Was? Chodzicie jeszcze w swoich spodniach?

KiNiAW, Gośka29, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:
    Ja przeciwko rozstępom smaruje się olejkiem że słodkich migdalow - zrobilam research i wyszlo generalnie to jest to co działa, tak w skrócie:)
    Lubię takie naturalne rzeczy, twarz też chętnie smaruje olejkami zmieszanymi z hydrolatami i skora lubi to:)

Seks w I trymestrze mógł dla mnie nie istnieć, dodatkowo mam skłonności do infekcji pecherza i kilka razy złapałam ten syf po stosunku, więc balam się w 1 trym, bo nie można brać furaginy:(
    Teraz jestem bardziej otwarta, ale też szału nie ma. Mąż się naczytal w necie jakie to demony seksu wstępują w kobiety w 2 trymestrze i chyba wiązał z tym duże nadzieje, no ale... Poki co czeka cierpliwie i spokojnie, jest kochany i nigdy nie naciska :)

Na ostatniej wizycie we wtorek okazało się że dzidziutek jest już wieeelki, ponad 9 cm i ma się swietnie:) ale nadal nie dalo sie potwierdzic płci :< Ja czuje ze mam trochę taki inny brzuch, pewnie w najbliższych 3-4 tyg wysadzi go do przodu, spodnie jakby coraz ciaśniejsze.

Hej Gratulacje ostatniej wizyty I duuuużego szkrabka juz😊. Co do spodni to mam 2 pary jeszcze takie w które się wciskam ale już jest ciężko więc zakupiłam ciążowe 3pary a na co dzień w domu jakieś legginsy lub dres najlepiej i najwygodniej. Napewno brzuszek mi już widać wszyscy mówią zresztą sama widzę że jak na 3 ciążę jest większy niż we wcześniejszych 🤭

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Hej Gratulacje ostatniej wizyty I duuuużego szkrabka juz😊. Co do spodni to mam 2 pary jeszcze takie w które się wciskam ale już jest ciężko więc zakupiłam ciążowe 3pary a na co dzień w domu jakieś legginsy lub dres najlepiej i najwygodniej. Napewno brzuszek mi już widać wszyscy mówią zresztą sama widzę że jak na 3 ciążę jest większy niż we wcześniejszych 🤭

U mnie dziś 13+6 i mój brzuch z rana wygląda tak jak zawsze- płasko i bez wybrzuszenia. Natomiast zauważyłam że wieczorem jest on większy , nie wiem czy to kwestia co zjem czy co. Ja jestem już na L4 także w większości chodzę w dresach lub legginsach. W normalne spodnie wejdę ale właśnie np po południu już mi ciasno. Na ostatniej wizycie byłam właśnie w jeansach bo mogłam je spokojnie ubrać a lekarz zakazał uciskać brzuch. Także muszę właśnie jakieś spodnie kupić, z elastycznym pasem. Polecacie jakieś konkretne spodnie ? Jestem zielona w tym temacie.

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    U mnie dziś 13+6 i mój brzuch z rana wygląda tak jak zawsze- płasko i bez wybrzuszenia. Natomiast zauważyłam że wieczorem jest on większy , nie wiem czy to kwestia co zjem czy co. Ja jestem już na L4 także w większości chodzę w dresach lub legginsach. W normalne spodnie wejdę ale właśnie np po południu już mi ciasno. Na ostatniej wizycie byłam właśnie w jeansach bo mogłam je spokojnie ubrać a lekarz zakazał uciskać brzuch. Także muszę właśnie jakieś spodnie kupić, z elastycznym pasem. Polecacie jakieś konkretne spodnie ? Jestem zielona w tym temacie.

Ja kupowałam w h&m w dziale mama jeansy z takim pasem właśnie na brzuszek. Ale dużo jest firm . Ja wzięłam jedne S i dwie pary rozmiar M które są jeszcze luznawe 😊

Nadzieja2, Monika.a lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie zwykle jeansy za ciasne (mam dwie pary ktore jeszcze sa ok - jedna na guziki, wiec rozpinam pierwszy guzik 😜) a znow ciazowe za luzne 😅 dobrze ze z domu pracuje to mozna byc team dresy wiekszosc czasu :)

KiNiAW, Nadzieja2 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Na mnie zwykle jeansy za ciasne (mam dwie pary ktore jeszcze sa ok - jedna na guziki, wiec rozpinam pierwszy guzik 😜) a znow ciazowe za luzne 😅 dobrze ze z domu pracuje to mozna byc team dresy wiekszosc czasu :)

Powiem Ci ze te ciążowe co kupiłam to w tej gumie na brzuszku lecą trochę ale mam wrażenie że już jakoś inaczej szyte są bo z przodu ta guma wysoko pod biust a z tyłu tak wycięta i przez to leci ta guma w dół u mnie no a raczej w XS nie wejdę w pupie i biodrach kupiłam s i 2x m to te m-ki takie są ze tu ok a ta guma luźna muszą czekać na większy brzuszek 🤭

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:

Ta chodzę w takich co mi z tyłka zlatują a że są materiałowe i na gumke to ni husteczki paska nie założe ...

Wow 9 cm to już duży super ;)

KiNiAW wrote:

Dzięki, że przypomniałaś o dresach. Zapomniałam nawet, że kupiłam :D Suszą się na suszarce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 21:08

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt!

Ja już się nie zapinam w zwykle spodnie, stosuję patent z gumką do włosów 😅 ale to druga ciąża plus mam rozejście, z którym o zgrozo nie byłam u fizjo 🙈

Co do olejku to załóżcie sobie konto w Rossnę. Możecie wprowadzić datę porodu i powinien wam przyjść mail o odbiorze oliwki za 1 gr 😅 dwa lata temu bliżej daty porodu przychodził mail o odbiorze paczki pampersów też za 1gr, ale nie wiem czy dalej to podtrzymują. Fajnie by było jeśli tak, bo wielkościowo paczka była idealna do szpitala 😄

hypatia92 lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Madden Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Też biorę w tej dawce już chyba od roku non stop i nic się nie dzieje :) nie ma co się przejmować, oni czasami przepisują go mocno na zapas. A widziałaś wyniki z prenatalnych czy jeszcze nie? W sensie te z krwi :)

We wtorek skonsultuje to z moja pania doktor. Na USG powiedzial ze jest wszystko dobrze, przeplywy tez. Po te z krwi jutro rano narzeczony pojedzie. Troche mnie uspokoilyscie.

Miszka2023 lubi tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ