Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguśka wrote:Muszę chyba ruszyć ten tyłek do rosmana po jakichś olejek.
A czy ktoś wzrokowcowi da jakiś obrazek jak wygląda olejek?? Znów będzie szukanie po wszystkich działach gdzie oni to wpierdzielili
Aguśka lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Hejka u mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma 6,2 cm czyli termin jednak zostaje na 19.05. Przepływy dobrze, kość nosowa też, przezierność też tylko 1,5mm czyli malutko. Wynik testu PAPPA będzie dopiero za tydzień więc jeszcze nie wiadomo wszystkiego, ale ogólnie jestem dobrej myśli nie chciał powiedzieć jakiej płci jest dzieciak, ale nadal mam przeczucie, że chłopiec
Aguśka, KiNiAW, Izulek21, Aannaa, Gośka29, Ilciak33, Kadża, hypatia92, legusta, Nadzieja2, Cukierkowa lubią tę wiadomość
-
Miszka2023 wrote:Hejka u mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma 6,2 cm czyli termin jednak zostaje na 19.05. Przepływy dobrze, kość nosowa też, przezierność też tylko 1,5mm czyli malutko. Wynik testu PAPPA będzie dopiero za tydzień więc jeszcze nie wiadomo wszystkiego, ale ogólnie jestem dobrej myśli nie chciał powiedzieć jakiej płci jest dzieciak, ale nadal mam przeczucie, że chłopiec
Wspaniale! Maluch niech rośnie.
Ja u siebie też mam przeczucie, że chłopak. 😆Miszka2023 lubi tę wiadomość
-
Miszka2023 wrote:Hejka u mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma 6,2 cm czyli termin jednak zostaje na 19.05. Przepływy dobrze, kość nosowa też, przezierność też tylko 1,5mm czyli malutko. Wynik testu PAPPA będzie dopiero za tydzień więc jeszcze nie wiadomo wszystkiego, ale ogólnie jestem dobrej myśli nie chciał powiedzieć jakiej płci jest dzieciak, ale nadal mam przeczucie, że chłopiec
Gratulacje 🥰 a w którym tygodniu jesteś? -
Mi dzwonili z klinki, gdzie robilam prenatalne. Mam brac acard 150 😳
Nic nie chceli przez telefon wytlumaczyć, powiedziala pani tylko ze wszystko jest ok, ale lekarz po analizie zalecił branie. Któraś ma ? Nie chce nawet zagladać w internet co i jak, bo naczytam sie niepotrzebnie.
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Madden wrote:Mi dzwonili z klinki, gdzie robilam prenatalne. Mam brac acard 150 😳
Nic nie chceli przez telefon wytlumaczyć, powiedziala pani tylko ze wszystko jest ok, ale lekarz po analizie zalecił branie. Któraś ma ? Nie chce nawet zagladać w internet co i jak, bo naczytam sie niepotrzebnie.
Co do bólu głowy to dziś ok a farby też bez zapachowe. Jedynie jeszcze gospodarcze pomieszczenie zostało ale to po niedzieli bo mąż od jutra pracuje.
Dziewczyny gestykuluje udanych wizyt
Ps co do sexu to u mnie masakra może nie istnieć…. Mąż wyrozumiały ale mam podobnie jak on nie zacznie to mi to nie robi może sienpoprawi bo w poprzednich ciążach to ja byłam tym atakującym 😂🤷🏽♀️😜
-
Madden wrote:Mi dzwonili z klinki, gdzie robilam prenatalne. Mam brac acard 150 😳
Nic nie chceli przez telefon wytlumaczyć, powiedziala pani tylko ze wszystko jest ok, ale lekarz po analizie zalecił branie. Któraś ma ? Nie chce nawet zagladać w internet co i jak, bo naczytam sie niepotrzebnie. -
Nic nie chceli przez telefon wytlumaczyć, powiedziala pani tylko ze wszystko jest ok, ale lekarz po analizie zalecił branie. Któraś ma ? Nie chce nawet zagladać w internet co i jak, bo naczytam sie niepotrzebnie.Synek 05.2024 ❤️ -
Też biorę w tej dawce już chyba od roku non stop i nic się nie dzieje nie ma co się przejmować, oni czasami przepisują go mocno na zapas. A widziałaś wyniki z prenatalnych czy jeszcze nie? W sensie te z krwi -
Ja przeciwko rozstępom smaruje się olejkiem że słodkich migdalow - zrobilam research i wyszlo generalnie to jest to co działa, tak w skrócie:)
Lubię takie naturalne rzeczy, twarz też chętnie smaruje olejkami zmieszanymi z hydrolatami i skora lubi to:)
Seks w I trymestrze mógł dla mnie nie istnieć, dodatkowo mam skłonności do infekcji pecherza i kilka razy złapałam ten syf po stosunku, więc balam się w 1 trym, bo nie można brać furaginy:(
Teraz jestem bardziej otwarta, ale też szału nie ma. Mąż się naczytal w necie jakie to demony seksu wstępują w kobiety w 2 trymestrze i chyba wiązał z tym duże nadzieje, no ale... Poki co czeka cierpliwie i spokojnie, jest kochany i nigdy nie naciska
Na ostatniej wizycie we wtorek okazało się że dzidziutek jest już wieeelki, ponad 9 cm i ma się swietnie:) ale nadal nie dalo sie potwierdzic płci :< Ja czuje ze mam trochę taki inny brzuch, pewnie w najbliższych 3-4 tyg wysadzi go do przodu, spodnie jakby coraz ciaśniejsze.
A jak u Was? Chodzicie jeszcze w swoich spodniach?
KiNiAW, Gośka29, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
LunaVo wrote:Ja przeciwko rozstępom smaruje się olejkiem że słodkich migdalow - zrobilam research i wyszlo generalnie to jest to co działa, tak w skrócie:)
Lubię takie naturalne rzeczy, twarz też chętnie smaruje olejkami zmieszanymi z hydrolatami i skora lubi to:)
Seks w I trymestrze mógł dla mnie nie istnieć, dodatkowo mam skłonności do infekcji pecherza i kilka razy złapałam ten syf po stosunku, więc balam się w 1 trym, bo nie można brać furaginy:(
Teraz jestem bardziej otwarta, ale też szału nie ma. Mąż się naczytal w necie jakie to demony seksu wstępują w kobiety w 2 trymestrze i chyba wiązał z tym duże nadzieje, no ale... Poki co czeka cierpliwie i spokojnie, jest kochany i nigdy nie naciska
Na ostatniej wizycie we wtorek okazało się że dzidziutek jest już wieeelki, ponad 9 cm i ma się swietnie:) ale nadal nie dalo sie potwierdzic płci :< Ja czuje ze mam trochę taki inny brzuch, pewnie w najbliższych 3-4 tyg wysadzi go do przodu, spodnie jakby coraz ciaśniejsze.
Hej Gratulacje ostatniej wizyty I duuuużego szkrabka juz😊. Co do spodni to mam 2 pary jeszcze takie w które się wciskam ale już jest ciężko więc zakupiłam ciążowe 3pary a na co dzień w domu jakieś legginsy lub dres najlepiej i najwygodniej. Napewno brzuszek mi już widać wszyscy mówią zresztą sama widzę że jak na 3 ciążę jest większy niż we wcześniejszych 🤭 -
KiNiAW wrote:Hej Gratulacje ostatniej wizyty I duuuużego szkrabka juz😊. Co do spodni to mam 2 pary jeszcze takie w które się wciskam ale już jest ciężko więc zakupiłam ciążowe 3pary a na co dzień w domu jakieś legginsy lub dres najlepiej i najwygodniej. Napewno brzuszek mi już widać wszyscy mówią zresztą sama widzę że jak na 3 ciążę jest większy niż we wcześniejszych 🤭
U mnie dziś 13+6 i mój brzuch z rana wygląda tak jak zawsze- płasko i bez wybrzuszenia. Natomiast zauważyłam że wieczorem jest on większy , nie wiem czy to kwestia co zjem czy co. Ja jestem już na L4 także w większości chodzę w dresach lub legginsach. W normalne spodnie wejdę ale właśnie np po południu już mi ciasno. Na ostatniej wizycie byłam właśnie w jeansach bo mogłam je spokojnie ubrać a lekarz zakazał uciskać brzuch. Także muszę właśnie jakieś spodnie kupić, z elastycznym pasem. Polecacie jakieś konkretne spodnie ? Jestem zielona w tym temacie.⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Nadzieja2 wrote:U mnie dziś 13+6 i mój brzuch z rana wygląda tak jak zawsze- płasko i bez wybrzuszenia. Natomiast zauważyłam że wieczorem jest on większy , nie wiem czy to kwestia co zjem czy co. Ja jestem już na L4 także w większości chodzę w dresach lub legginsach. W normalne spodnie wejdę ale właśnie np po południu już mi ciasno. Na ostatniej wizycie byłam właśnie w jeansach bo mogłam je spokojnie ubrać a lekarz zakazał uciskać brzuch. Także muszę właśnie jakieś spodnie kupić, z elastycznym pasem. Polecacie jakieś konkretne spodnie ? Jestem zielona w tym temacie.
Ja kupowałam w h&m w dziale mama jeansy z takim pasem właśnie na brzuszek. Ale dużo jest firm . Ja wzięłam jedne S i dwie pary rozmiar M które są jeszcze luznawe 😊Nadzieja2, Monika.a lubią tę wiadomość
-
Na mnie zwykle jeansy za ciasne (mam dwie pary ktore jeszcze sa ok - jedna na guziki, wiec rozpinam pierwszy guzik 😜) a znow ciazowe za luzne 😅 dobrze ze z domu pracuje to mozna byc team dresy wiekszosc czasu
KiNiAW, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Na mnie zwykle jeansy za ciasne (mam dwie pary ktore jeszcze sa ok - jedna na guziki, wiec rozpinam pierwszy guzik 😜) a znow ciazowe za luzne 😅 dobrze ze z domu pracuje to mozna byc team dresy wiekszosc czasu
Powiem Ci ze te ciążowe co kupiłam to w tej gumie na brzuszku lecą trochę ale mam wrażenie że już jakoś inaczej szyte są bo z przodu ta guma wysoko pod biust a z tyłu tak wycięta i przez to leci ta guma w dół u mnie no a raczej w XS nie wejdę w pupie i biodrach kupiłam s i 2x m to te m-ki takie są ze tu ok a ta guma luźna muszą czekać na większy brzuszek 🤭 -
LunaVo wrote:Ja przeciwko rozstępom smaruje się olejkiem że słodkich migdalow - zrobilam research i wyszlo generalnie to jest to co działa, tak w skrócie:)
Ta chodzę w takich co mi z tyłka zlatują a że są materiałowe i na gumke to ni husteczki paska nie założe ...
Wow 9 cm to już duży super
KiNiAW wrote:Hej Gratulacje ostatniej wizyty I duuuużego szkrabka juz😊. Co do spodni to mam 2 pary jeszcze takie w które się wciskam ale już jest ciężko więc zakupiłam ciążowe 3pary a na co dzień w domu jakieś legginsy lub dres najlepiej i najwygodniej. Napewno brzuszek mi już widać wszyscy mówią zresztą sama widzę że jak na 3 ciążę jest większy niż we wcześniejszych 🤭
Dzięki, że przypomniałaś o dresach. Zapomniałam nawet, że kupiłam Suszą się na suszarceWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 21:08
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Gratulacje udanych wizyt!
Ja już się nie zapinam w zwykle spodnie, stosuję patent z gumką do włosów 😅 ale to druga ciąża plus mam rozejście, z którym o zgrozo nie byłam u fizjo 🙈
Co do olejku to załóżcie sobie konto w Rossnę. Możecie wprowadzić datę porodu i powinien wam przyjść mail o odbiorze oliwki za 1 gr 😅 dwa lata temu bliżej daty porodu przychodził mail o odbiorze paczki pampersów też za 1gr, ale nie wiem czy dalej to podtrzymują. Fajnie by było jeśli tak, bo wielkościowo paczka była idealna do szpitala 😄hypatia92 lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Miszka2023 wrote:Też biorę w tej dawce już chyba od roku non stop i nic się nie dzieje nie ma co się przejmować, oni czasami przepisują go mocno na zapas. A widziałaś wyniki z prenatalnych czy jeszcze nie? W sensie te z krwi
We wtorek skonsultuje to z moja pania doktor. Na USG powiedzial ze jest wszystko dobrze, przeplywy tez. Po te z krwi jutro rano narzeczony pojedzie. Troche mnie uspokoilyscie.Miszka2023 lubi tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......