X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolitka wrote:
    Dziewczyny a jak wasze brzusie ? Ja jestem przerazona bo wygladam jakbym byla w 5 miesiacu tak mi go wywalilo :( juz ledwo go ukrywam.. a dopiero tak naprawde 11 tydzien...zaczynam sie zastanawiac czy to normalne :( i od czego to zalezy...
    Ja 9tc i też brzuszka nie ukryję🙈 chodzę w leginsach i większych T-shirtach i bluzach, jakieś sweterki ale i muszę coś dokupić. Moda się zmieniła, ja mam same dopasowane rzeczy w szafie nawet dresy😝

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolitka wrote:
    Dziewczyny a jak wasze brzusie ? Ja jestem przerazona bo wygladam jakbym byla w 5 miesiacu tak mi go wywalilo :( juz ledwo go ukrywam.. a dopiero tak naprawde 11 tydzien...zaczynam sie zastanawiac czy to normalne :( i od czego to zalezy...

A zauważyłaś większy brzusiu wieczorem, po całym dniu czy cały czas jest taki? Może to kwestia jedzenia? 🙊

• Loka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolitka wrote:

Też taki miałam wielki wywalony, że nawet luźna piżama mi cisnęła natomiast mam wrażenie, że od wczoraj jakby mniej wydęty. Ale ja mam kilka kilogramów na plusie, więc może tak się nie rzuca w oczy 😂😂

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️
    01.12 NIFTY pro - ryzyka niskie i 🩵

preg.png
  • Dariaaa28 Znajoma

Wysłany: 1 października 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doprecyzowałam, mieszkam teraz w Katowicach. W piątek mam wizytę u doktora cnoty ze względu na ciążę wysokiego ryzyka. Tak naprawde nie wiem co jest w takim przypadku, ale mysle pozytywnie ;)
    Mam tez ubezpieczenie LUXMED, wiec dodatkowo zapisałam sie tam, żeby zaoszczędzić na badaniach krwi itp. Poszukam w takim razie badań prenatalnych, ale rozumiem, ze robicie na NFZ ?
    Dawno byłam w ciąży i wiem, że trochę się zmieniło w tej kwestii.
    Jeśli chodzi o dolegliwości wątrobowe to mam dokładnie to samo i ten metaliczny posmak, przez co nic mi nie smakuje, wodne pryszcze na czole(których zwykle nie miałam).

preg.png
  • Lolitka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SGK wrote:
    A zauważyłaś większy brzusiu wieczorem, po całym dniu czy cały czas jest taki? Może to kwestia jedzenia? 🙊

Caly czas taki i coraz wiekszy 😅.
    Zastanawialam sie na poczatku czy to nie jakies wzdecia ale nie mam ani takich dziwnych odczuc ani tez innych problemow *jelitowych*i jem tez w miare normalnie ( a nie ze kapusta czy grochowka 😅) myslalam tez ze moze te zastrzyki mi wode zatrzymuja czy cos.. no sama glupia jestem 🫢
    Myslalam czy nie wziac cos na wzdecia na probe ale nie wiem czy mozna i jak tak to co :(

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • #Aleksandra Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa28 wrote:
    Nie doprecyzowałam, mieszkam teraz w Katowicach. W piątek mam wizytę u doktora cnoty ze względu na ciążę wysokiego ryzyka. Tak naprawde nie wiem co jest w takim przypadku, ale mysle pozytywnie ;)
    Mam tez ubezpieczenie LUXMED, wiec dodatkowo zapisałam sie tam, żeby zaoszczędzić na badaniach krwi itp. Poszukam w takim razie badań prenatalnych, ale rozumiem, ze robicie na NFZ ?
    Dawno byłam w ciąży i wiem, że trochę się zmieniło w tej kwestii.
    Jeśli chodzi o dolegliwości wątrobowe to mam dokładnie to samo i ten metaliczny posmak, przez co nic mi nie smakuje, wodne pryszcze na czole(których zwykle nie miałam).

Z jakiego powodu masz ciążę wysokiego ryzyka?
    Ja mieszkam blisko Katowic :) W gyncentrum galeria Libero robią dobrze prenatalne, polecana jest dr Rozmus-Warcholińska.

II procedura 🦕
    13.07.2024r - Start 💉
    19.07.2024r - 8 🥚
    29.07.2024r - Punkcja 👩‍⚕️⏳️
    04.08.2024r - ❄️❄️❄️
    03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
    5 dpt - ⏸️
    6 dpt - 53 mIU/ml
    8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
    10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
    13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
    15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
    17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
    25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
    13.11 - 6cm szczęścia🍀
    24.12 - Córeczka 🎀
    09.01 - II prenatalne 🍀 345g
    06.03 - III prenatalne 🍀

preg.png
  • Dariaaa28 Znajoma

Wysłany: 1 października 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa ubytki w macicy po poprzednim cc.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa28 - co do Luxmedu robię podobnie, do ginekologa chodzę prywatnie ale te badania które mogę zrobić z pakietu Luxmedu to idę po skierowanie i zawsze to jakaś oszczędność 🙊 Z tego co mi powiedzieli na infolinii Luxmedu zapłacę tylko za kiłę 191 zł.

Lolitka - kurcze obstawiałabym, że może jakieś wzdęcia i 💨 przez progesteron ale jak mówisz, że nie masz z tym problemu 🤔 🙊 Może to już ten czas, że u Ciebie powoli będzie się brzusiu pokazywał? Ja bym się cieszyła 🥰 Chociaż mam wrażenie, że u mnie na wieczór (mimo, że to dopiero 8tc) to już go widać bardziej, ale mnie to wybrzuszy moment bo ważę niecałe 50kg

Co jecie na kolację? U mnie wjechała właśnie biała buła z masłem i dżemem malinowym + ciepłe mleko 😂🫣

pp2018 lubi tę wiadomość

• Soleil_ Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzuch już spory, zwłaszcza wieczorem. Ale też mam za dużo kg, więc się ludzie bardzo nie przyglądają 🤣
    Ja czekam byle do 16.10, bo będziemy mieć wyniki badań genetycznych, będziemy znać płeć i powiemy wtedy synkowi, to już wtedy mogą wszyscy wiedzieć, na razie to tam jednak maskuje trochę swetrami, luźnymi spodniami itd, bo nie chciałabym żeby ktoś mnie np. w szkole zapytał, bo przecież nie skłamię, no a jednak najpierw młodemu chcemy powiedzieć, a nie mamie kolegi z klasy 😅

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na kolację obiad w sumie, bo nie zrobiłam wcześniej, bo oczywiście spałam 🤣 na szczęście synek ma obiady w szkole, więc nie głoduje.
    Robię muszle makaronowe ze szpinakiem, ricottą i sosem pomidorowym

pp2018 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sylwia_chytrusek Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat brzuch mały
    Można powiedzieć że nawet ważę 1 kg mniej niż przed zajściem w ciążę
    Gdyby nie to że biust urósł dość mocno nie wiedziałbym że to ciąża

preg.png
  • Loka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    U mnie też brzuch już spory, zwłaszcza wieczorem. Ale też mam za dużo kg, więc się ludzie bardzo nie przyglądają 🤣
    Ja czekam byle do 16.10, bo będziemy mieć wyniki badań genetycznych, będziemy znać płeć i powiemy wtedy synkowi, to już wtedy mogą wszyscy wiedzieć, na razie to tam jednak maskuje trochę swetrami, luźnymi spodniami itd, bo nie chciałabym żeby ktoś mnie np. w szkole zapytał, bo przecież nie skłamię, no a jednak najpierw młodemu chcemy powiedzieć, a nie mamie kolegi z klasy 😅

Lekarze coś komentują nadprogramowe kilogramy ? Boję się trochę, bo czytałam, że jednak to zwiększa szansę szybszego porodu i innych chorób i obciążeń w czasie ciąży.

Ja już kolację odpuszczam. Wodę sobie piję i pewnie niedługo spać pójdę. Dziś miałam drzemkę ale słaba jestem.

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️

preg.png
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SGK wrote:
    Dariaaa28 - co do Luxmedu robię podobnie, do ginekologa chodzę prywatnie ale te badania które mogę zrobić z pakietu Luxmedu to idę po skierowanie i zawsze to jakaś oszczędność 🙊 Z tego co mi powiedzieli na infolinii Luxmedu zapłacę tylko za kiłę 191 zł.

Lolitka - kurcze obstawiałabym, że może jakieś wzdęcia i 💨 przez progesteron ale jak mówisz, że nie masz z tym problemu 🤔 🙊 Może to już ten czas, że u Ciebie powoli będzie się brzusiu pokazywał? Ja bym się cieszyła 🥰 Chociaż mam wrażenie, że u mnie na wieczór (mimo, że to dopiero 8tc) to już go widać bardziej, ale mnie to wybrzuszy moment bo ważę niecałe 50kg

Co jecie na kolację? U mnie wjechała właśnie biała buła z masłem i dżemem malinowym + ciepłe mleko 😂🫣
    Ja w diagnostyce za kiłe płaciłam chyba 50zl...bo akurat tego nie miałam właśnie pokrytego pakietem..190to chyba bardzo dużo..

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
    preg.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SGK to zależy jaki masz pakiet w Luxmed, bo ja nic nie płaciłam. Do opłaty mam tylko grupę krwi i odczyn combsa.

U mnie na kolację chałka z dżemem i twarożkiem

pp2018 lubi tę wiadomość

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025
  • Kulcia Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam to kłucie koło jajników, myślałam że to moje zrosty (mam endometrioza) a tak to mnie trochę uspokoiłyście.

Ograniczyć stres? Powodzenia! My właśnie kończymy budowę i ostatnio wszystko to jeden wielki stres 🙈
    Już nawet mówię mężowi żeby lepiej nic mi nie mówił, bo brzuch mnie na samą myśl boli 😐

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    Dziewczy pytanie dot objawów. Czy też macie takie coś że przy jakiś 'naglych ruchach' typu wychodzenie z auta, przekręcanie się na bok jest takie jakby pociągnięcie gdzieś w obrębie pachwiny/podbrzusza? Plus już druga noc miałam tak że jak się obudziłam i chciałam tak przeciągnąć czy wyprostować nogi jak struna to czułam taki przykurcz w dole brzucha, który na to nie pozwalał, nie bolący, ale blokada taka..już nie wiem czy to normalne czy nie i czy dobrze czy nie..
    To pewnie więzadła macicy, najbardziej dokuczały mi w pierwszej ciąży. Teraz rzadko czuje

Nalli lubi tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ogromny brzuch, to chyba progesteron tak działa.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ fajnie, że na maluszka czeka jeszcze niczego nieświadomy braciszek 🥹🙊

Loka a jak z apetytem u Ciebie? U mnie w dzień średnio ale na wieczór trochę puszcza, chyba nie byłabym w stanie zasnąć bez „lepszej” kolacji.

Nalli, MaAnia dobrze, że mnie uświadomiłyście bo pewnie bym zapłaciła, a tak to sobie podjadę do zwykłej diagnostyki. Ostatnio też mnie panie pielęgniarki zaskoczyły - 90 zł Wit. D, a w innej diagnostyce kiedyś płaciłam 40 zł 🫣

Soleil_, Loka lubią tę wiadomość

• Soleil_ Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loka wrote:
    Lekarze coś komentują nadprogramowe kilogramy ? Boję się trochę, bo czytałam, że jednak to zwiększa szansę szybszego porodu i innych chorób i obciążeń w czasie ciąży.

Ja już kolację odpuszczam. Wodę sobie piję i pewnie niedługo spać pójdę. Dziś miałam drzemkę ale słaba jestem.
    Nie, nikt nic nie mówił, a byłam prywatnie na samym początku ciąży u losowej lekarki, teraz chodzę prywatnie, byłam też na NFZ, nikt nie skomentował.
    W pierwszej ciąży też dużo ważyłam (chociaż mniej niż teraz 🙈), to tylko gin na początku powiedział, że super by było przytyć najmniej ile się da no i tyle. Ostatecznie przytyłam 10kg, ale urodziłam 6 tyg przed terminem.

U mnie w pierwszej ciąży nadwaga nie miała wpływu na ciążę, czy poród, wyniki badań itd. Wcześniak, bo miałam cholestaze jak już pisałam, ale miałam ją z powodu problemów z wątrobą (niezwiązanych z wagą). Poza tym zero problemów, ciśnienie zawsze w normie, wręcz za niskie, cukier w normie, brak cukrzycy ciążowej, cholesterol, trójglicerydy mam zawsze w normie.
    U mnie jedyny wynik poza normą to insulina, bo mam IO.

Loka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Loka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil super, że jednak niekoniecznie te kilogramy powodują dolegliwości dodatkowe. Mam nadzieję, że w tej ciąży też wszystko będzie okej u Ciebie no i u mnie też :D w tej ciąży będziesz robiła badania w kierunku cholestazy już wcześniej ? Znajoma, która niedawno rodziła i miała ciążę bardzo wysokiego ryzyka jeszcze na koniec też dostała to dziadostwo i wzięli ją na dwa tygodnie do szpitala i tam pod opieką doczekała, żeby dzidziuś był donoszony :)

SGK u mnie wręcz odwrotnie. W dzień do 17 apetyt mi dopisuje a wieczory mam takie słabsze. Najczęściej zjadam jakiegoś tosta z mozarellą i codziennie mam smaki na grejpfruta i wieczorem go zjadam, ale dziś nawet na to nie mam ochoty. Może jeszcze owocka bym zjadła, ale tak mnie dziś zblazowalo, że już leżę w łóżku, a mąż niestety w pracy jeszcze .

Warto porównywać właśnie te ceny badań w różnych placówkach, wiadomo, jak jest różnica kilku złotych to nie opłaca się jeździć kilka razy i się kłuć , ale czasem naprawdę jest przepaść 🙈

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️

preg.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ