Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
_Pistacjowa_ wrote:Macie może jakieś sprawdzone sposoby na migrenowe bóle głowy? Od dwóch dni już się z tym męczę. Apap średnio pomaga.
Jakby tego było mało to dopadły mnie okropne mdłości i wymioty więc tym bardziej wzmaga to ból.
Mi sie niestety tez bol glowy rozkrecil juz 2 paracetamole wzielam przez dzien i wiec juz nie wezme tez z checia poczytam czy macie jakies sposoby -
Oleczka_kh wrote:Mnie ostatnio bolala 3 dni z rzędu, cisnienie raczej było takie jak zawsze. Nie wiem czy to spowodowane ale nawet paracetamol nie pomagał. Szlam spac a rano budziłam się już z bólem.2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Tak mierze regularnie nie dosc ze na zegarku to jeszcze na normalnym cisnieniomierzu ale ciagle to samo kolo 125/75..
Stawiam na prawde na ta pogode bo za duzo dziewczyn sie zle czuje tak wlasnie od 2-3 dni -
Prosto_do_celu wrote:Hej, ja też mam teki termin z OM, ost. USG 24.05 ale to niewielkie różnice. I też się boję jak cholera ale zaszłyśmy już tak daleko że musi być teraz dobrze:)
Ja postanowiłam tą ciążą się cieszyć na ile to możliwe biorąc pod uwagę moją paranoję :p
Odnośnie testów ja robiłam teraz w czwartek veragene i czekam na wyniki. Ty robiłaś sanco?
Wpadaj do nas na stałe:)
Tak, sanco robiłam we wtorek.
Staraliśmy się z mężem 2 lata o tę ciążę, jedna biochemiczna rok temu.
Mieliśmy podchodzić do in vitro, czekałam na @ żeby zacząć procedurę i dwie kreski 😍
Ja się mega boję, bo w całych badaniach przed procedura wyszło, że masz ma 88% fragmentacji DNA nasienia, czyli tylko 12% jest jakby poprawne budowa genetycznie. W klinice straszyli, że nawet in vitro będzie ciężkie przy takich wynikach a jednak jakimś cudem udało się naturalnie.
Obecnie 11+4, we wtorek prenatalne.
Mam już 2 dzieci - córka 13 lat, syn 10 z poprzedniego małżeństwa. O syna też wtedy starałam się 2 lata, stąd nam ovu i te fora. Wtedy jednak człowiek był młodszy, mniej wiedział i jakoś się mniej stresował tylko się cieszył. A teraz od badania do badania i w ogromnym strachu 😔
-
Któraś z was wcześniej pytała o kp po cc.
Syn urodził się w 35 tyg przez cc. Wtedy laktator, metoda 3-5-7 i co 3h dzień czy noc ściąganie / pobudzanie.
Karmiony piersią 2.5 roku, córka wcześniej 2 lata.
Grunt to chcieć, dostawiać do piersi, nie poddawać się, nie zniechęcać, wiedzieć i mieć świadomość że dzieci na piersi muszą / chcą jeść często, długo, wręcz czasem śpią na cycu - przynajmniej na początku.AniaŁ123, Loka lubią tę wiadomość
-
Biedne współczuję Wam bardzo tego bólu głowy. Widziałam ostatnio na insta polecajke plastrów hydrozelowych (chlodzacych), które podobno przynoszą ulgę i są odpowiednie dla kobiet w ciąży. Nie mam pomysłu co innego mogłoby pomóc, spróbowałabym też jutro wyjść na dłuższy spacer żeby się dotlenić. Oby szybko minęło !💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Chyba nie pozostaje nic innego jak przetrwać te bóle głowy . Na mnie np Paracetamol to i przed ciążą nie działał, więc teraz, jak bolała mnie głowa, to nawet nie próbowałam go brać.
Starajcie się pić dużo wody, wszystko robić na spokojnie, unikać stresu, hałasu, silnych zapachów, ostrego swiatla albo takiego migającego, nadmiaru wrażeń. To może pomóc. Dieta raczej z tych bardziej lekkostrawnych. Śpijcie odpowiednio dużo- nie za krótko, ale nie za długo.
A, no i czasem boli głowa od spięcia mięśni w okolicach szyi/ramion/głowy. Jeśli to ten przypadek, to poszukajcie sobie w internecie ćwiczeń na ból głowy albo porad, jak samemu się rozmasować. -
RóżowaPanda gratki synusia🩵
Z tymi bólami głowy no ja po prostu przetrwałam, ale głównym winowajcą było niskie ciśnienie.
Dziś dopiero niedawno wróciłam od siostry. Jedyne co mi dokucza to wzdęcie bo objadłam się wszystkiego🙈 ale było tak fajnie, wyśmieliśmy się że znajomymi za wszystkie czasy, jakoś tak mentalnie się zrelaksowałam.
Dobrej nocy dziewczynyRóżowaPanda, Lexia, AsiaF lubią tę wiadomość
-
_Pistacjowa_ wrote:Macie może jakieś sprawdzone sposoby na migrenowe bóle głowy? Od dwóch dni już się z tym męczę. Apap średnio pomaga.
Jakby tego było mało to dopadły mnie okropne mdłości i wymioty więc tym bardziej wzmaga to ból.
Mi bardzo pomogły plastry chłodzące APAP. W opakowaniu są dwie sztuki. Kleiłam bezpośrednio na czoło. Chłodzą kilka godzin. I do tego zasypiałam z woreczkiem lodu na karku. Leki nie dawały rady niestety.. a takie ochłodzenie już tak. -
@aga.just teraz czekałam prawie 2 tyg, a w poprzedniej ciąży tydzień. Może przez to że teraz był 1 listopada i pewnie jakieś urlopy były.
@Nalli ja również, czułam, że to chłopak. Chociaż w poprzedniej ciąży myślałam, że chłopak, a okazało się, że dziewczynka. Imię mamy już od pierwszej ciąży wybrane dla chłopca, z dziewczynką bym miała problem. Ja też mam jumper ale 100s6. Też się nie nastawiam na wiele. Weszłam dzisiaj w 14 tydzień więc może być za szybko. Ale jednak teraz mam miesiąc przerwy od wizyt u lekarza, jak będę miała obawy to umówię się po prostu szybciej. -
Hej, jeśli chodzi o bóle głowy, szczególnie migrenowe to ja mecze się z nimi już prawie dwie dekady, ale w ciąży o dziwo jeszcze żadnej migreny nie miałam. Bolała mnie trochę głowa, ale to był taki znośny ból, nic porównaniu z migrena.
Moje sprawdzone sposoby gdy ból dopada:
- zimny okład na czoło i oczy (może być ręczniczek wymoczony w zimnej wodzie). Nie próbowałam jeszcze tych żelowych okładów Apap, ale na pewno spróbuję
- maseczki z drogerii na płachcie na buzie, pod warunkiem, że nie są mocno wyperfumowane
- przewietrzenie pokoju (i obniżenie temperatury)
- nawadnianie - często i małymi łyczkami
- tabletkę trzeba wziąć w miarę na początku objawów, zanim ból się rozkręci na dobre (w naszym przypadku zostaje tylko paracetamol)
- ograniczenie bodźców takich jak światło, halasy, zapachy
- muzyka na migrenę (np na YouTubie) - dzwieki o pewnej częstotliwości mogą pomóc wyregulować napięcie
Zostawiam tutaj bo może komuś się przyda i przyniesie jakaś ulgę.Mimblanee lubi tę wiadomość
Ona: '89 On: '83
Październik '23 - I ICSI
💔
Lipiec/Sierpień '24 - II ICSI
4 blastki ❄️❄️❄️❄️
03.09.24 - III FET
6dpt sikaniec - jest cień
8dpt beta 114
10dpt beta 288
14dpt beta 1407 i pęcherzyk ciążowy na USG
16dpt beta 3048
23dpt USG maleństwo 4mm, jest ❤️
8+2 USG maleństwo 1.7cm ❤️
10+5 USG 3.2cm ❤️
12+1 USG 5.8cm 💗 (NIPT: niskie ryzyka, dziewczynka)
19+5 USG połówkowe, Panna 317g💖
-
Hej dziewczyny. Współczuję bardzo boli głowy, ja przed ciążą miewałam, teraz na szczęście nie. I pewnie już wszystkie możliwe rady zostały powiedziane..mam nadzieję, że Wam przejdzie.
Ja za to zaliczyłam pierwsza nocną wizytę na IP..obudziłam się o 3na siku, podcieram się a tak żywa krew. Jeszcze jestem sama w domu akurat, zapakowałam się i na IP mam 12min autem. Dzidziuś żywy, jak już pojechałam to krwawienia nie było tylko zaschnięta brunatna krew. Znaleźli jakiegoś krwiaka/mieśniaka, nie do końca wiedzieli, wiadomo na nocnej zmianę sami młodzi, no ale lekarz. Mówi że raczej mięśniak bo struktura mięśnia, niewypełniony krwią. Nic innego nie znalazła. Bejbik się ruszał, biło serduszko, tylko mocno bo mi też mocno..ma 66gram i nie wiem ile CRL bo nie zmierzyła. Kazali jednak zwiekszyć Duphaston (od czwartku schodziłam z niego) dodać DHA i magnez.
Także taka historia. Ale w sumie chociaż odwiedziłam te IP i jest 'przyjemnie' o ile w szpitalu może tak być, wszyscy bardzo uprzejmi, mówili że jakby coś się działo, cokolwiek to mam przyjeżdżać i już.
A i mam łożysko z przodu i ten mięśniak też i może dlatego z detektorem słabo idzie. Ale chyba nie będę próbować do wizyty, trochę się zeschizowalam że to przez to, irracjonalne ale no co zrobić..
Jaki magnez bierzecie? To musi być dedykowany dla ciężarnych czy jakikolwiek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2024, 05:31
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
-
Nalli wrote:Hej dziewczyny. Współczuję bardzo boli głowy, ja przed ciążą miewałam, teraz na szczęście nie. I pewnie już wszystkie możliwe rady zostały powiedziane..mam nadzieję, że Wam przejdzie.
Ja za to zaliczyłam pierwsza nocną wizytę na IP..obudziłam się o 3na siku, podcieram się a tak żywa krew. Jeszcze jestem sama w domu akurat, zapakowałam się i na IP mam 12min autem. Dzidziuś żywy, jak już pojechałam to krwawienia nie było tylko zaschnięta brunatna krew. Znaleźli jakiegoś krwiaka/mieśniaka, nie do końca wiedzieli, wiadomo na nocnej zmianę sami młodzi, no ale lekarz. Mówi że raczej mięśniak bo struktura mięśnia, niewypełniony krwią. Nic innego nie znalazła. Bejbik się ruszał, biło serduszko, tylko mocno bo mi też mocno..ma 66gram i nie wiem ile CRL bo nie zmierzyła. Kazali jednak zwiekszyć Duphaston (od czwartku schodziłam z niego) dodać DHA i magnez.
Także taka historia. Ale w sumie chociaż odwiedziłam te IP i jest 'przyjemnie' o ile w szpitalu może tak być, wszyscy bardzo uprzejmi, mówili że jakby coś się działo, cokolwiek to mam przyjeżdżać i już.
A i mam łożysko z przodu i ten mięśniak też i może dlatego z detektorem słabo idzie. Ale chyba nie będę próbować do wizyty, trochę się zeschizowalam że to przez to, irracjonalne ale no co zrobić..
Jaki magnez bierzecie? To musi być dedykowany dla ciężarnych czy jakikolwiek?
Nieprzyjemna sytuacja, ale cieszę się, że wszystko dobrze 🫂 Co do magnezu, to ja biorę magneB6 3x12 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Jak chodzi o magnez to ja wzięłam Pueria Czysty Magnez dla kobiet w ciąży. Wcześniej miałam magne b6 forte ale to były tabletki kobyły i za każdym razem jak je brałam to chciało mi się 🤢. Ten magnez z Puerii jest w kapsułkach i lepiej mi się go połyka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2024, 07:56
👩🏻
36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, problem z morfologią plemników; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 -> 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
🩵 it's a boy 🩵
2. prenatalne - 390g bobasa
-
Nalli współczuję przeżycia na samą myśl się trzęsę z moich wspomnień. Ale jak łożysko z przodu to krwawienia też mogą być podobno.. najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze. Magnez biorę wieczorem 3tbl magne b6 forte bo to lek a nie suplement.
-
RóżowaPanda wrote:@aga.just teraz czekałam prawie 2 tyg, a w poprzedniej ciąży tydzień. Może przez to że teraz był 1 listopada i pewnie jakieś urlopy były.
@Nalli ja również, czułam, że to chłopak. Chociaż w poprzedniej ciąży myślałam, że chłopak, a okazało się, że dziewczynka. Imię mamy już od pierwszej ciąży wybrane dla chłopca, z dziewczynką bym miała problem. Ja też mam jumper ale 100s6. Też się nie nastawiam na wiele. Weszłam dzisiaj w 14 tydzień więc może być za szybko. Ale jednak teraz mam miesiąc przerwy od wizyt u lekarza, jak będę miała obawy to umówię się po prostu szybciej.
Dwa tygodnie? To ile dni roboczych dokładnie? Na stronie jak byk że max 5 dni