Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do wielopolo się nie przymierzałam ale wrażliwa pupę już przeszłam i jak ktoś wyżej polecam Bamboo Nature - kupowałam na allegro, potem też w Rosku pojawiły się bambusowe, a później to już w ogóle Dada przechodziła, ale na noc to bambusowa zawsze, żeby właśnie oddychała pupka.
Na samym początku jak były odparzenia to też robiliśmy wietrzenie pupy i z gołym tyłeczkiem na tetrze leżała córka po prostu w ciepłym pomieszczeniu, bo kupki były kwaśne i masakrycznie odparzały.Mary2094, Ammik lubią tę wiadomość
A- 34lata
M ur. 18.03.2020
16.12- potwierdzony 💙 Kuba -
Loka ja wychowałam dwójkę dzieci i też nie wyobrażam sobie tego w pralce🙈
Klaudiaaa13 wlansie 2000zl zestaw kosztuje ale ciekawi mnie jakie te rabaty moga byc…w nowym roku sie tym zajmę albo poszperam w necie.
Magdanka ale mnie rozmawiałaś tymi wspólnymi baletami naszych mężów/partnerów ale na to wychodzi😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2024, 21:10
-
Dlatego tak jak mówię- nie namawiam, nie zachęcam. Mnie się sprawdziło bardzo fajnie, dlatego przy drugim też będzie wielopielo. Bardziej od kupy w pralce triggeruje mnie ilość produkowanych śmieci i kasy, która dosłownie idzie w kanał ;P tak już mam i nawet te pantsy obecnie mnie mega wkurzają pod tym kątem, ale niestety nizbyt był inny wybór i czekam z niecierpliwością, żeby moje dziecko się całkiem odpieluchowało.
Ammik, tylko nie kupuj na początek rozmiaru OS, albo nieforemnych chinek bo tylko się zniechęcisz jeśli chcesz spróbować, czy to w ogóle dla Was, to możesz kupić choćby 5 różnych zmian (np. jedno AIO, otulacz pul i do tego jeden evoflat rozm. NB/S albo jedna tetra zszyta w samolot, może jedno easyme w rozmiarze 0/1).Ammik lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Lexia wrote:Dlatego tak jak mówię- nie namawiam, nie zachęcam. Mnie się sprawdziło bardzo fajnie, dlatego przy drugim też będzie wielopielo. Bardziej od kupy w pralce triggeruje mnie ilość produkowanych śmieci i kasy, która dosłownie idzie w kanał ;P tak już mam i nawet te pantsy obecnie mnie mega wkurzają pod tym kątem, ale niestety nizbyt był inny wybór i czekam z niecierpliwością, żeby moje dziecko się całkiem odpieluchowało.
Ammik, tylko nie kupuj na początek rozmiaru OS, albo nieforemnych chinek bo tylko się zniechęcisz jeśli chcesz spróbować, czy to w ogóle dla Was, to możesz kupić choćby 5 różnych zmian (np. jedno AIO, otulacz pul i do tego jeden evoflat rozm. NB/S albo jedna tetra zszyta w samolot, może jedno easyme w rozmiarze 0/1).
Dziękuję😘 zapisałam sobie❤️ -
Hej hej. Nie zaglądałam przez weekend zbyt wiele..jakoś mi było nie po drodze, mimo że spędziłam całą sobotę i część piątku sama ze sobą...piękne brzuszki się tutaj pojawiły! Rosną rosną
Zainteresowałam się wielopielo, ale to chyba też nie na moje poczucie higieny. W sensie..pranie kupy w pralce mnie przeraża:p ale już popatrzyłam chociaż na te bambusowe i spróbuję zacząć od tych, chociaż tyle.
Chyba to był jakiś męski weekend generalnie, mój mąż też spędził weekend z kolegami, ale był nad wyraz grzeczny i dzisiaj rano w wrócił z wyjazdu do domu a potem jechaliśmy do mojego Taty na urodziny. Najdlam się tortu i ciasta i kopytek i jaka robiłam do domu to cukier 82. Mierze te kilka dni i zawsze do 130 1h po, a no niby ta norma do 140. Także myślę że tą krzywa to jakaś przesadzona. Nie mam takich cukrów nawet po czekoladkach i nawet po pierogach z jagodami było okej!
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
Soleil_ wrote:Ja stosowałam wielo jak nie miałam suszarki i nie był to problem, my korzystaliśmy głównie z systemu otulacz / kieszonka plus wkład, te wkłady jakoś bardzo długo nie schły.
Na noc miałam formowanki i tak, to schło bardzo długo.
Isabella - może kup sobie stopery do uszu?
W sumie to takie proste rozwiazanie, a jakos nawet o tym nie pomyslalam 🙈 dziekuje za rade, na pewno wyprobuje 😊Soleil_ lubi tę wiadomość
-
Nalli wrote:Hej hej. Nie zaglądałam przez weekend zbyt wiele..jakoś mi było nie po drodze, mimo że spędziłam całą sobotę i część piątku sama ze sobą...piękne brzuszki się tutaj pojawiły! Rosną rosną
Zainteresowałam się wielopielo, ale to chyba też nie na moje poczucie higieny. W sensie..pranie kupy w pralce mnie przeraża:p ale już popatrzyłam chociaż na te bambusowe i spróbuję zacząć od tych, chociaż tyle.
Chyba to był jakiś męski weekend generalnie, mój mąż też spędził weekend z kolegami, ale był nad wyraz grzeczny i dzisiaj rano w wrócił z wyjazdu do domu a potem jechaliśmy do mojego Taty na urodziny. Najdlam się tortu i ciasta i kopytek i jaka robiłam do domu to cukier 82. Mierze te kilka dni i zawsze do 130 1h po, a no niby ta norma do 140. Także myślę że tą krzywa to jakaś przesadzona. Nie mam takich cukrów nawet po czekoladkach i nawet po pierogach z jagodami było okej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2024, 23:32
Loka, Nalli, Mervee lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Pistacjowa super informacja ♥️♥️ fajnie, że lekarz tak rozsądnie podszedł do tematu.
Nalli tak jak rozmawiałyśmy nikt w normalnych warunkach nie spożywa tyle czystego cukru na raz bez żadnych innych dodatków, średnio miarodajne jest to badanie dla mnie zwłaszcza, gdy wynik wychodzi blisko granicy._Pistacjowa_, Nalli, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Kurde ale mam rozwalone spanie przez tą pełnię. Najpierw się położyłam po północy i długo nie mogłam usnąć, potem o 2 wstałam na siku, a o 3:50 się obudziłam i oczy jak 5zl i spania nie będzie. Od 4:20 piję kawę i czytam książkę...
Co najlepsze, nie miałam wczoraj drzemki w dzień, więc właśnie powinnam spać dobrze, no ale ta pełnia...
Za to na pocieszenie, to od wczoraj tak mocno czuję ruchy młodego! I ze dwa razy udało mi się poczuć też z zewnątrz.
Jutro USG połówkowe ❤️Sylwia_chytrusek, AsiaF, juszka_, aganieszkam, Loka, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Pięknie Wam brzuchy rosną dziewczyny! 🤗🤩
U mnie już 22tc więc jest idealna piłeczka 😊
W piątek bylismy z mężem na bardzo dużym koncercie, na torwarze. Kolejka do wejścia na przynajmniej godzinę stania na mrozie.... Więc skorzystałam z przywilejów 😁 podeszłam do ochrony i że ciąża, wpuscili nas osobnym wejsciem jak vipy 😎, potem kolejka do szatni - to już mnie sam inny ochroniarz wyhaczyl i też po za kolejką obsłużyli.
Czułam się jak królowa 😆😜
Co prawda po dwoch godzinach stania i fikania plecy tak mnie napiep**** że ledwo doszlam do samochodu, ale warto bylo! Ostatnie chwile wolności 😅
Dzisiaj mam połówkowe o 11 🥰
Dam znać jak było i wysle zdjecie brzucha do naszej forumowej kolekcji. 🙂Nalli, MaAnia, Ania40, juszka_, Isabella16, Loka, pp2018, Mimblanee lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
-
Loka, Pistacjowa, No lekarka też mi kazała mierzyć teraz 1.5tygodnia i mam dodatkowa wizytę żeby oceniła te moje cukry co zapisze. Ale no jak na moje jest okej. Na czczo jak mierzyłam zawsze przy badaniach comiesięcznych też było ok, po posiłkach ok, więc może też będzie na tyle mądra że powie że okej, żeby za jakiś czas znowu pomierzyć bo wiadomo że to może się zmieniać wraz z wiekiem ciąży..
Soleil- wspolczuje, ale chyba właśnie taką noc. Ja też poszłam spać po północy, a o 5pobudka i koniec spania. U nas nad morzem wieje jak na Uralu..masakra jakaś, wczoraj przychodziły faktycznie alerty. Chyba mam dzień na chacie jak tak pizga..
No i superancko, że czujesz ruchy! Ja nadal czekam:p
HolyFantasia- powodzenia!! Może jakieś słodkie foto będziemy dzisiaj miały?
Mimo wszystko, dobrego dnia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 06:17
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
-
Cześć mamusie,
Ja dla odmiany przed pełnią nie śpię a w pełnię to bym tylko spała nagle jakiś taki spokój mi się załącza i jakby nic mnie nie obchodziło🙈 jedyne czemu wstałam to siku🤨
Soleil_ współczuję nocki🫶🏼 co do ruchów chyba to ten czas bo i ja raz że czuję ruchy dwa przykładając rękę do brzucha czuję je na zewnątrz i kocham tą aktywność mojej córeczki bo na pewno też mi to daje spokój.
Dziś mam lekarza z Luxmed, miałam już nie chodzić ale no mam ochotę podejrzeć moją małą a połówkowe za tydzień.☺️
Holyfantasia udanej wizyty😍 super że jeszcze udało się wyjść na jakieś wydarzenie
HolyFantasia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Co do wielopielo to jestem zielona w temacie, ale chyba chciałabym spróbować. Muszę się odnaleźć w tym, bo pierwszy post, który napisała Lexia to jakbym po chińsku czytala:) Nic nie wiem... No ale mamy ekspertkę na grupie, więc wiele można się dowiedzieć
A pranie nawet na początku wychodziło co 2 dni? Te brudy trzymalas w jakimś szczelnym worku? Dopieralo się to w 60 stopniach? Bo 90 to już chyba może zniszczyć materiał?
Wyprawki jeszcze w ogóle nie kompletuję. Zawsze miałam pełno ciuszkow od koleżanek, ale teraz one mają już raczej starsze dzieci, więc na razie nie otrzymałam żadnej propozycji:)
Faktycznie, też gdzieś czytałam, że mają odchodzić od tego badania z obciążeniem glukozą w ciąży, bo nijak się ma do tego, co naprawdę jemy.
Ładnie wyglądają Wasze brzuszki. Może też uda mi się dziś zrobić zdjęcie mojego.
Powodzenia na wizytach!HolyFantasia lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach połówkowych dzisiaj i jutro 🩷
Ja zaktualizuje brzuszek za tydzień z tabliczka „20 tydzień” 😊
Pistacjowa, fajnie, że podeszli do tego rozsądnie! Obżarstwo świąteczne, witaj 😝
Mam pytanie, czy któraś z Was doświadczyła takiego uczucia drętwienia nóg i rąk a nocy? Uczucie jakby krew nie dopływała. Wstałam pochodziłam trochę, wzięłam magnez dodatkowy i po jakiejś godzinie przeszło, ale uczucie cholernie nieprzyjemne 😕
Macie może z czymś takim doświadczenie? Czy to może być jakaś inna przyczyna niż niedobór magnezu (biorę magneB6 więc nie powinno go być za mało)HolyFantasia lubi tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Hej, wracam ponownie. Tym razem już z ostatniego pracującego poniedziałku
Na szczeście czytałam Was na bieżąco, bo na bank bym tego tygodnia nie nadrobiła.
Piękne brzuchy dziewczyny, u mnie już też konkretnie widać, że to ciąża. Na dodatek rośnie mi jakiś mały karateka bo o ile na początku te ruchy to był ten słynny motylek czy rybka, to teraz już jest to baardzo mocne, na tyle że jestem już w stanie zobaczyć wybrzuszenia na brzuchu jak akurat dostanę z pięty. Mąż też już widział, jestem w szoku że to widać tak konkretnie już z zewnątrz, zawsze myślałam, że to się dzieje o wieeele później.
W środę mam prenatalne, później w piątek wizytę żeby móc na spokojnie jechać na święta. Potem dopiero 2.02 i wtedy już jestem umówiona na wypisanie L4.
W ogóle to po rozmowie z moją lekarką dowiedziałam się, że dobrze jakbym się zapisała do jakieś przychodni POZ w mojej okolicy, bo przez to, że ja od lat korzystam tylko z prywatnej opieki medycznej z pracy to jestem jeszcze jak się okazało zapisana do przychodni w moim rodzinnym mieście Totalnie o tym nie pomyślałam i nie połączyłam kropek.
Na szczęście wyczytałam już, że mam bardzo fajną położną środowiskową w mojej gminie - niestety gorzej z pediatrą, ale to zawsze mogę z małym jeździć właśnie do lekarzy z prywatnego pakietu. Zalezało mi na tej położnej, aby to ogarnąć. -
Mervee wrote:Powodzenia na wizytach połówkowych dzisiaj i jutro 🩷
Pistacjowa, fajnie, że podeszli do tego rozsądnie! Obżarstwo świąteczne, witaj 😝
Mam pytanie, czy któraś z Was doświadczyła takiego uczucia drętwienia nóg i rąk a nocy? Uczucie jakby krew nie dopływała. Wstałam pochodziłam trochę, wzięłam magnez dodatkowy i po jakiejś godzinie przeszło, ale uczucie cholernie nieprzyjemne 😕
Macie może z czymś takim doświadczenie? Czy to może być jakaś inna przyczyna niż niedobór magnezu (biorę magneB6 więc nie powinno go być za mało)Mervee lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
-
Macie może z czymś takim doświadczenie? Czy to może być jakaś inna przyczyna niż niedobór magnezu (biorę magneB6 więc nie powinno go być za mało)
Asia2121 wakajki udane? Powrót do rzeczywistości widzę intensywny a co do POZ musisz być zapisana bo gdzies szpital musi wysłać dokumentację no i wizyty patronażowe. A ta położna tylko w tej przychodni pracuje? Bo ja np jestem zapisa w innej części miasta bo zależało mi na konkretnej pediatrze, ale w moim przypadku położna to tylko dodatek bo jej nie potrzebuje. Szczepię się np w luxmed bo tam mają wszystko od ręki a w przychodni trzeba kupować samemu szczepionkę albo zamawiają itdWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 09:25
-
Macie może z czymś takim doświadczenie? Czy to może być jakaś inna przyczyna niż niedobór magnezu (biorę magneB6 więc nie powinno go być za mało)
W ciąży tak się dzieje, ja się budzę co jakiś czas i mam ręce zazwyczaj zdrętwiałe, że muszę chwilę poczekać az będę mogła palcami ruszać. Ale w poprzedniej ciąży też tak miałam i to nie jest powiązane z niedoborami.Mervee lubi tę wiadomość
-
Mervee wrote:
Mi drętwieją, zauważyłam też że jak np siedzę i trzymam nogę na nogę to też mam wrażenie że nie dopływa mi krew i to przeważnie mam tylko z lewą stroną, a z nią mam większy problem (rwa z lewej strony itp) więc to może być następstwo 😵💫