Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu super! To już koniec wyników z amnio, tak? Czy będziesz już teraz spokojniejsza?
Ania40 lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.qw277g
-
Mary2094 wrote:Dziewczyny z własnego doświadczenia, nauczcie swoich mężów/partnerów by wam pomagali. Serio, odpuście. Ja się nauczyłam, chociaż zdarza mi się coś poprawiać po mężu, ale nie komentuje itd. Niech się mąż wykaże, bo potem faktycznie nie będziecie miały życia. Jak musiałam chodzić do pracy na 12h i zostawiać dziecko i męża to musieli sobie jakoś poradzić, wracałam do domu, miałam jakiś posiłek ogarnięty, dziecko było super zaopiekowane, i tym sposobem nauczyliśmy się że działamy wspólnie. Nauczyłam się bardzo odpuszczać.
MaAnia, Ania40, Mary2094, Loka lubią tę wiadomość
-
Ania40 i to jest wspaniały świąteczny prezent ZDROWE dzieciątko pod sercem🥰
Mimblanee o idealnie opisałaś, mój też wszystko robi ale nie tak jak ja i to już jest powód że gorzej🤡😞Ania40 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Nadrabiam i postaram się częściej zaglądać, bo dużo produjujecie😅
Gratuluję wszystkich pięknych wizyt, zwłaszcza tych połówkowych ❤️ Cudownie wyglądacie wszystkie!🥹 Nie zależnie od tego czy brzuszki są skromne czy pokaźne 🤩
MaAnia, widziałam, przesłodkie widoki 😍
Czy auto kupiliście od osoby prywatnej czy firmy? Kochana czy mogę prosić o zmianę, coś się dziwnego z moim terminem porobiło 😅21.05.2025 🩷 Z góry dziękuję 😘
Nalli, tulę 🫂
Lexia, ja widzę dziewczynkę i przecudne stopy 🥰
Asia2121, uśmiechnęłam się 🤭 Młodemu włosy stanęły dęba 😅
Ania40, cudowne wieści ❤️❤️❤️
Z perfekcjonizmu wyleczyła mnie córka, wolała mieć mamę do zabawy niż lśniące podłogi ☺️ Poza tym działamy partnersko, nie dbam sama o dom i rodzinę.
A myślałam, że tylko ja tak krzywo patrzę na modę nastolatek 🙈 Ze swoją Nutką też tak mam🫣 Odpuściłam jak ze 2 dwa razy mi się popłakała w sukience 🙆🏼♀️ Mówię dokładnie to samo - dopóki nie świeci brzuchem czy dup@ to i worek dobry 😜
Za każdym razem jestem badana na samolocie, USG dopochwowo i przez brzuch. Sprawdzamy szyjkę palpitacyjnie i USG mierzymy. Poprzednią ciążę zakończyłam w 34 tc, wody odeszły, CC. Nie znamy przyczyn, dlatego teraz Dr będzie ograniczał każdą możliwą przyczynę. Trzecie prenatalne również będę robić.
Mam łożysko na przedniej ścianie, "motyla" zaczęłam czuć ok. 15tc, sądziłam, że to nierealne, ale od wtedy też detektor potwierdzał mi to położenie. A mała właśnie też uwidziała sobie, że będzie pod nim leżała, więc mierzę pod skos, a na USG zasłania ją "chmurka". Od tego tygodnia czujemy ją już z mężem na zewnątrz ☺️
Po wczorajszej wizycie mamy 230 gram Dziewczyny, wszystkie parametry prawidłowe. Szyjka twarda, szczelna, długa na 4 cm. Miałam incydent jednodniowego plamienia ze stresu, dlatego wracam do Luteiny 2*1 i zostaje już ze mną do końca. Chodzę w skowronkach, bo będzie CC 🥳 Ale termin ustalimy po drugiej krzywej, żeby wykluczyć cukrzycę. I jeżeli dotrwam to terminu to będzie poród francuski FAUCS🍀
Pokazujemy się 😘
https://ibb.co/6YhZd6P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2024, 22:48
aganieszkam, MaAnia, Ania40, Lexia, FENIX87, juszka_, Mary2094, Mimblanee, Sylwia_chytrusek, Kulcia, Mervee lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne-niskie ryzyka🩷
15t1d schodzimy z leków + Acard 150 🩷
18t1d 230 g 🍐+ Luteina
08.01 połówkowe ⏳
17.01 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Mimblanee, MaAnia, u nas podobnie. Tylko mnie jak przeczołgał pierwszy trymestr, to już kompletnie nie patrzyłam jak robi tylko na efekty, już prawie nie komentowałam.. 😅 I trochę mi zostało to do teraz, z czego się cieszę, bo wcześniej wiele spięć bywało przez to.
Teraz wolę sobie pomyśleć co już jest dobre!Mimblanee lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Angi90 piękny brzuszek i słodkości na zdjęciu i wspaniałe wiadomości 😍 co prawda nie wiem co to poród francuski ale zaraz doczytam🙈
a auto kupiliśmy na fv od firmy więc ostatecznie skończy się na sprawie sądowej tylko pieniądze zamrożone i to największy ból..Angi90 lubi tę wiadomość
-
Nalli wrote:Aniu super! To już koniec wyników z amnio, tak? Czy będziesz już teraz spokojniejsza?
Czy będę spokojniejsza? Pod pewnym względem tak, ale już zaczynam mieć myśli typu, czy moje ciało teraz da radę donosić ciążę (strasznie boję się wcześniactwa) no i moje 41 lat mnie martwi, jednak to już nie 20 czy 30… -
Mimblanee wrote:Mój mąż robi wszystko w domu, ale "nie po mojemu". Tu chodzi o ten perfekcjonizm przeklęty. Ja też tak mam, że wolę sama wszystko zrobić, bo wtedy jest dobrze. On też zrobi, ale inaczej i mi to już wadzi. Cały czas się uczę odpuszczać i że nie wszystko musi być idealnie. Ale to trudne.
Mam tak samo niestety 😫Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Wrrr, żałuję, że powiedziałam mamie, że nie mamy imienia dla drugiej. Zaczeła szukać i mi wysłała, piszę jej, że mi takie nie leżą i nie wiem, co mnie podkusiło, że wysłałam WSTĘPNE, EWENTUALNE, które OD BIEDY ujdą dla mnie, to zaraz się dowiedziałam, że wszystkie są nie takie, że to przekręcą, to długie 🤦🏼♀️ A jak napisałam, że ona miała swój czas na wybór i ogólnie i tak zdecydujemy my z mężem, to oczywiście obraza majestatu, tekst "no tak, po co się wtryniałam".
Zresztą, imię pierwszej córki dalej jej "nie leży", ale to niespecjalnie mój problem jest 😅 ale wkurza mnie to, bo znów widzę, że jest uraz, bo przecież ona chciała pomóc (nie, żebym prosiła czy coś).👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Ania40 wrote:Nalli przytulam , jak mi poprzedni piesio zginął to 3 noce nie spałam, na 4 dzień pojechaliśmy po nowego piesia i od 5 lat jest z nami Gucio.
MaAnia- cóż, ja mam 14 łatkę w domu , generalnie u mnie w drugą stronę… nie interesuję się zbytnio ani ciuchami ani kosmetykami, ja jej kupuję ciuchy i ciągle się muszę pilnować by różowe zbytnio nie były 🫣😂.
Generalnie chodzi w 90% w tym co jej kupię, po jej uprzedniej akceptacji. Też lubi szerokie i wygodne , a,że chudzinka to aby te chude nóżki pod szerokimi jeansami się chowają. Zresztą mój synek lat 11 też ubierze to co mu dam/kupie - ma wyrypane🤪, natomiast buty wybiera sam a na piłkę woli ubrać dziurawe, stare kotki ale firmowe niż nowe no name 😉🤦♀️
Dziewczyny co biorą heparynę, mnie prawdopodobnie też czeka codzienne kłucie 🥺 ale insuliny. Ostatnio mam glukozę na czczo powyżej 90 (94,97,101…) zobaczę jeszcze jak kolejny sensor będzie pokazywał bo aktualny mi dziwny płaski wykres w nocy „rysuje”, ale kontroluję glukometrem i wychodzi rano podobnie ;(;(;(
Właśnie dzwonili z wynikami trzeciego badania amniopunkcji. Kariotyp prawidłowy !! Piękna informacja przed świętami 🥳🥳🥳
Super❤️❤️ możesz odetchnąć z ulgą! Idealny prezent na święta ❤️Ania40 lubi tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:Mój mąż robi wszystko w domu, ale "nie po mojemu". Tu chodzi o ten perfekcjonizm przeklęty. Ja też tak mam, że wolę sama wszystko zrobić, bo wtedy jest dobrze. On też zrobi, ale inaczej i mi to już wadzi. Cały czas się uczę odpuszczać i że nie wszystko musi być idealnie. Ale to trudne.
Wiem że to jest trudne, ja potrafię chodzić i w myślach go przeklinać bo nie tak coś zrobił 😂 ale wolę to robić w myślach bo mój małżonek zaraz bardzo się obraża więc lepiej niech zrobi po swojemu niż by miał się zrażaćMimblanee lubi tę wiadomość
-
Lexia, MaAnia, AsiaF, Ania40, Angi90 , Soleil_, Sylwia_chytrusek, Kulcia, aganieszkam, Mimblanee, Mervee, pp2018, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Ania40 wrote:Lexia - mój teść w drugiej ciąży gdy byłam, przyniósł listę imion wypisanych na kartce byśmy wybrali sobie jedno 🤣🫣 także mnie nic nie zdziwi.
Masakra 😂Ania40 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Mam też do was pytanie, czy już wam twardnieje brzuch? Teraz mam ewidentne twardnienia brzucha, potrafię leżeć płasko i nagle czuję że brzuch mi się stawia. Od wczoraj już zaczęłam brać 4 tabletki dziennie magne B6 Forte.
Chyba już Braxton-Hicks wjechał na pełnej. 🥲 -
Ania40 hit, teściu robi bank🤣🤣🤣
Lexia ja na obrazu majestatu totalnie nie zwracam uwagi, skoro grzecznie odpowiedziałam, o pomoc nie prosiłam to skąd obraza?🙈 ehhh no ja z kolei teściom będę musiała drukowanymi literami napisać że „JEŚLI BĘDĘ POTRZEBOWAŁA POMOCY TO POPROSZĘ!!”
Mary2094 piękna kulka😍 a twardnienia też mam ale to już chyba skurcze braxtona hicksa więc na spokojnie
A ja chyba w złą godzinę ostatnio powiedziałam, bo cieszyłam się i pochwaliłam że żadne zarazy mnie nie łapią no i czuję jak mnie łamie w kościach a w głowie cola wybuchła zasmarkaniec się robię i kicham raz po raz…jeszcze święta w łóżku spędzę chora i dopiero będzie🤡Ania40, Mary2094 lubią tę wiadomość
-
Hahah kocham te historie o rodzicach/ teściach i ich wtrącaniu się w decyzje dotyczące dzieci😄 no niektórym trzeba częściej powtarzać że nie mają tu nic do gadania, ale w końcu zrozumieją
Ania40 dostałaś idealny prezent na Gwiazdkę🥰 super, mega się ciesze z Tobą i mam nadzieję że chociaż na chwilę odetchniesz z ulgą, wiem że kosztuje Cię to wszystko dużo nerwów 😘
Ahhh piekne te Wasze brzuchy! Moj dalej niezbyt spektakularny- dzis w pracy nie chcieli mi uwierzyć ze to juz 5 miesiąc 🤪 a podjechałam do biura bo akurat mieliśmy wigilię- wiec wiecie- miła atmosfera, wyżerka, ploteczki. No i tym sposobem zjadłam indyka w sosie z gorgonzoli i dopiero po chwili dotarło do mnie że nie powinnam. Ale był wcześniej poddany obróbce termicznej plus jednak wierzę że catering nie używa niepasteryzowanych serów 😅
A hitem jest to że ja już chyba mam baby brain i wyszłam z domu bez torebki/ dokumentów/ czegokolwiek- wzięłam laptopa służbowego i wyszlam jak gdyby nigdy nic do biura, a zorientowałam się dopiero w trasie 😅Nalli, MaAnia, Ania40 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Dziewczyny melduję się po wizycie, dziewczynka potwierdzona choć dalej nieśmiała 🥰🩷. Wszystko dobrze, wymiary idealnie na 20+1, waży już 342g i serduszko bije 134 na minutę (wczoraj detektorem złapałam aż 151) 🥹🥰 także jestem szczęśliwa! Długo lekarz mnie badał, zbadał też szyjkę i też wszystko w normie, no i dostałam aż 7 zdjęć 😄. Na filmiku mam nagrane jak Maleństwo sobie pije 😄 mega słodki i rozczulający widok.
Lekarz próbował zrobić też zdjęcie 3d ale przez to że dzidzia nie współpracowała jak zwykle i to, że łożysko łożysko z przodu nie udało się nic sensownego uchwycić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 18:23
MaAnia, juszka_, Ania40, Angi90 , Soleil_, Nalli, Mary2094, Sylwia_chytrusek, Lexia, Kulcia, aganieszkam, Mimblanee, Mervee, Kate@@, pp2018 lubią tę wiadomość