Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć 😊
Ja też nie mogę nadrobić tych wszystkich wiadomości, dużo tego produkujecie 🙈🙈
Co do ruchów to ja dzisiaj kończę 20 tydzień a ruchów żadnych konkretnych, tylko zdarza się kłucie i jak sprawdzę detektorem to tam jest nasza dziewczynka. Ale co do kopniaków czy ruchów pod dłonią to kompletnie nic..
Mam łożysko z przodu i tłumaczę sobie, że to dlatego.
Jeżeli chodzi o detektor to różne tętno pokazuje od 144 do 158 nawet. Zależy w jaki dzień. Niekiedy znajdę gdzieś daleko galop konia ale przesunę lub obrócę głowice i już wyraźnie słychać. -
AsiaF ale piękne zdjęcie 🥰 szkoda że bez 3D ale najważniejsze że w badaniu wszystko wyszło dobrze
Klaudia, fajnie że masz detektor to możesz sobie czasem podsłuchać serduszko- to odrobinkę wynagradza brak ruchów jeszcze masz czas-
Coś mi się wydaje że za parę tygodni będziemy jeszcze na nie narzekać 😅 ale aktualnie jest to przyjemne uczucie, muszę przyznać. Ja czuję ruchy regularnie od ponad tygodnia a jestem dopiero w 18+4.
Dziś mój mąż pierwszy raz poczuł kopniaka pod dłonią trzymając mój brzuch i jeeej, jak się ucieszył😅🥺… aha ci tatusiowie millennialsi ♥️AsiaF, Soleil_, Mary2094, Sylwia_chytrusek, aganieszkam, Angi90 , Mimblanee lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Kochane byłam dzisiaj na połówkowych. Nie uwierzycie, lekarz powiedział że na 1000% chłopak. Było widać, że nie kłamie😆 Rollercoaster to mało powiedziane. We wtorek mój lekarz mi powiedział, że dziewczynka na 110%, ale żeby jeszcze potwierdzić na prenatalnych. Raczej na dzisiejszą wizytę szłam z przekonaniem, że już znam płeć. Nie powiem ciężko mi się było z Nią pogodzić, ale w głowie już zaczęłam programować córkę. Od zawsze natomiast chciałam mieć syna🩵
Mam na opisie, po połówkowych, że syn.
Córka-syn-córka-SYN (tak to się kształtowało na wizytach)
Dzisiaj pojechaliśmy kupić niebieskie zawieszki na choinkę jako ogłoszenie płci w wigilię. Różowe które kupiłam wczoraj zostaną na Naszej choince🤣
@MaAnia - Zmień proszę na pierwszej stronie na 🩵
Ps. Wczoraj pisałam, że 18.05 rodzą się dziewczynki, a 15.05 chłopcy. Mi na pierwszych prenatalnych wyszło że według USG poród 15.05😆AsiaF, Soleil_, Nalli, juszka_, Magdanka, Ania40, Mary2094, Sylwia_chytrusek, Lexia, aganieszkam, FENIX87, Angi90 , Mervee, Mimblanee, Kate@@, pp2018, Loka, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Ammik wrote:Kochane byłam dzisiaj na połówkowych. Nie uwierzycie, lekarz powiedział że na 1000% chłopak. Było widać, że nie kłamie😆 Rollercoaster to mało powiedziane. We wtorek mój lekarz mi powiedział, że dziewczynka na 110%, ale żeby jeszcze potwierdzić na prenatalnych. Raczej na dzisiejszą wizytę szłam z przekonaniem, że już znam płeć. Nie powiem ciężko mi się było z Nią pogodzić, ale w głowie już zaczęłam programować córkę. Od zawsze natomiast chciałam mieć syna🩵
Dzisiaj pojechaliśmy kupić niebieskie zawieszki na choinkę jako ogłoszenie płci w wigilię. Różowe które kupiłam wczoraj zostaną na Naszej choince🤣
Ps. Wczoraj pisałam, że 18.05 rodzą się dziewczynki, a 15.05 chłopcy. Mi na pierwszych prenatalnych wyszło że według USG poród 15.05😆
Oooo to Ci zaskoczenie 😄😄 szok, że tak lekarze nie trafiali! Gratuluję 🩵Ammik lubi tę wiadomość
-
Ammik, ale zwrot akcji! No nieźle 😁gratulacje syna w takim razie 😁
Mi się w ogóle od 3 dni chyba macica podniosła / powiększyła, bo mnie tak zebra bolą jak więcej siedzę 😭
Dzisiaj byłam w biurze jakieś 3.5h siedziałam przed kompem, potem godzinę na paznokciach, potem w aucie po młodego do szkoły i jak wróciłam, to tylko marzyłam żeby się położyć, bo już te żebra takie uciśnięte były. -
Ammik ale niespodzianka🩵😍 no pięknie, gratulacje syneczka i już zmieniam na pierwszej stronie
AsiaF cudo cudeńko🩷AsiaF, Ammik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny piękne Wasze brzuszki wszystkie. Mój mam wrażenie stanął chwilowo w miejscu więc czekam kiedy się obudzę is twierdzę że urusl od dnia poprzedniego:p
AsiaF- piękne ujęcie!
Ammik haha .najważniejsze że ostatecznie jesteś zadowolona z 'wyniku'
Ja poświęciłam cały dzień na ogarnianie, zebrałam wszystkie rzeczy kocie i oddam część do schroniska a część Tacie dla jego kotków bo mają aż 3.
Zrobiłam też weryfikację tych kartonow ciuchów co dostałam, podzieliłam na rozmiary i jest tego sporo..szczególnie na 62-68. Są tam perełki takie jak 2bluzy Hugo Boss, albo jakieś takie body/polo z Hilfingera...pewnie nigdy w życiu byśmy tam ciuszków nie kupowali:p
Część w super stanie, część małych bodziaków ewidentnie swoje już przeszło, ale pewnie wszystko się przyda, bo jak kupa po pachy 3razy dziennie to się przebiera tylko te maluchy..
Oczywiście teściowa jak się dowiedziała to od razu czarne wizję że to za wcześnie, że muszę to schować, że ona jak kupiła ubranko to poroniła..i w ogóle gadałam z nią przez telefon bo chciała pocieszyć w sprawie kotka i mi nagadała żeby nic nie kupować że 'wozek to można po urodzeniu bo on przecież na początku nie jest wcale potrzebny'..🧐 to chyba już dawno za nami że dzieciaka się 2miesiace trzyma w zamkniętym domu zanim się wyjdzie na spacer..szczególnie rodząc w maju..więc wysłuchałam, ale twardo powiedziałam swoje zdanie, że dompolowy kwietnia mam w planie mieć wszystko kupione i przygotowane i że nie będę kupować wszystkiego naraz..
No i właśnie, każdy ma swoje mądrości we wszystkim..mówiliśmy o płci, imieniu, rozmiarze brzuszka czy odpowiedniego czasu na zakup wyprawki. Nikomu nie dogodzisz, zawsze coś źle:pMary2094, AsiaF, Ammik, Mimblanee lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.qw277g
-
Ammik wrote:Kochane byłam dzisiaj na połówkowych. Nie uwierzycie, lekarz powiedział że na 1000% chłopak. Było widać, że nie kłamie😆 Rollercoaster to mało powiedziane. We wtorek mój lekarz mi powiedział, że dziewczynka na 110%, ale żeby jeszcze potwierdzić na prenatalnych. Raczej na dzisiejszą wizytę szłam z przekonaniem, że już znam płeć. Nie powiem ciężko mi się było z Nią pogodzić, ale w głowie już zaczęłam programować córkę. Od zawsze natomiast chciałam mieć syna🩵
Ps. Wczoraj pisałam, że 18.05 rodzą się dziewczynki, a 15.05 chłopcy. Mi na pierwszych prenatalnych wyszło że według USG poród 15.05😆
Wczoraj kumpela mi opowiadała, że po porodzie leżała z dziewczyną która miała mieć córkę, a urodziła syna 🤦♀️ (rodziła teraz w październiku), się tego też mega boje, bo na pierwszym USG niby był chłopak, później jeden ginekolog powiedział że na 80% dziewczynka, mój ginekolog powiedział że ciężko mu stwierdzić ale na 50% dziewczynka 😃 w poniedziałek idę na połówkowe do jeszcze innego ginekologa to ciekawe co usłyszę 😂 -
Nalli wrote:Dziewczyny piękne Wasze brzuszki wszystkie. Mój mam wrażenie stanął chwilowo w miejscu więc czekam kiedy się obudzę is twierdzę że urusl od dnia poprzedniego:p
AsiaF- piękne ujęcie!
Ammik haha .najważniejsze że ostatecznie jesteś zadowolona z 'wyniku'
Ja poświęciłam cały dzień na ogarnianie, zebrałam wszystkie rzeczy kocie i oddam część do schroniska a część Tacie dla jego kotków bo mają aż 3.
Zrobiłam też weryfikację tych kartonow ciuchów co dostałam, podzieliłam na rozmiary i jest tego sporo..szczególnie na 62-68. Są tam perełki takie jak 2bluzy Hugo Boss, albo jakieś takie body/polo z Hilfingera...pewnie nigdy w życiu byśmy tam ciuszków nie kupowali:p
Część w super stanie, część małych bodziaków ewidentnie swoje już przeszło, ale pewnie wszystko się przyda, bo jak kupa po pachy 3razy dziennie to się przebiera tylko te maluchy..
Oczywiście teściowa jak się dowiedziała to od razu czarne wizję że to za wcześnie, że muszę to schować, że ona jak kupiła ubranko to poroniła..i w ogóle gadałam z nią przez telefon bo chciała pocieszyć w sprawie kotka i mi nagadała żeby nic nie kupować że 'wozek to można po urodzeniu bo on przecież na początku nie jest wcale potrzebny'..🧐 to chyba już dawno za nami że dzieciaka się 2miesiace trzyma w zamkniętym domu zanim się wyjdzie na spacer..szczególnie rodząc w maju..więc wysłuchałam, ale twardo powiedziałam swoje zdanie, że dompolowy kwietnia mam w planie mieć wszystko kupione i przygotowane i że nie będę kupować wszystkiego naraz..
No i właśnie, każdy ma swoje mądrości we wszystkim..mówiliśmy o płci, imieniu, rozmiarze brzuszka czy odpowiedniego czasu na zakup wyprawki. Nikomu nie dogodzisz, zawsze coś źle:p
Kiedyś tak było, jeszcze jak w 2021 rodziłam to jedna położna zalecała aby hartować dziecko na balkonie nim się wyjdzie i 2 tygodnie dopiero po porodzie z dzieckiem wychodzić, teraz to się zmieniło, że powinno się od razu z dzieckiem wychodzić, tym bardziej że będzie to maj, ciepełko, to myślę że nie będziemy się kisić w domu, tylko będę korzystać z podwórka 😃Nalli lubi tę wiadomość
-
Ja też się melduje po udanych prenatalnych:)
Młody za bardzo nie chciał współpracować tak lekarz przykładał końcówkę USG na prawej strony aby zobaczyć serce to on uciekła na lewo (5 raz tak robił) na całe szczęście ostatecznie dał się zbadać Igorek ma 437 g 😘💙
Ale też nie ma super foty 3D twarzy bo zasłaniał twarz rękami taki to gagatek, ale śmiejemy z mężem, że to po tatusiu bo mój mąż też nie lubi zdjęć 😅
Jedyne co zmieniło mi się to że teraz mam łożysko na przedniej ścianie wysoko (więc może dlatego nie czuje ruchów )Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 19:28
Soleil_, Lexia, Ania40, Nalli, MaAnia, juszka_, Kulcia, AsiaF, aganieszkam, Ammik, Mervee, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Ammik, czyli to jednak możliwe ❤️ ahh, też liczyłam na ten cud dzisiaj, ale cóż, wyczerpałaś na dziś pulę cudów 😂 gratuluję chłopaka 👌🏼
Sylwia, AsiaF, super, że wszystko u Waszych maluchów w porządku 😍Sylwia_chytrusek, AsiaF, Ammik lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Sylwia, gratulacje udanych połówkowych ❤️
Mary, myślę że to zależy od położnych, mój starszy syn z 2015 i to wcześniak, urodziny w grudniu i normalnie na spacery od razu wychodziliśmy w praktyce to i tak było 12 dni po porodzie, bo wcześniej byliśmy w szpitalu, no ale mimo że wcześniak i zima była dość konkretna, to nikt nie mówił o hartowaniu.Sylwia_chytrusek, Mary2094, Nalli lubią tę wiadomość
-
Mary2094 wrote:Może być to wina kleju na tejpach, możliwe że Cię uczulił. Dziś fizjo mi o tym mówiła że jak tylko poczuje jakieś swędzenie czy pieczenie pod tejpem to mam szybko ściągać bo to może być alergia na klej.
A trzeciego prenatalnego chyba raczej już robić nie będę
-
Ja rodziłam w sierpniu '22, ale normalnie od początku wychodziłam, wręcz położna nas wygoniła 3 dni po porodzie na podwórko, żeby mała łapała słoneczko i szybciej schodziła żółtaczka ale nawet, gdybym rodziła zimą, to normalnie bym z dzieckiem wyszła bez żadnego hartowania czy czekania. Dobry ubiór i tyle
Nalli lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
-
Ania40 wrote:Nalli przytulam , jak mi poprzedni piesio zginął to 3 noce nie spałam, na 4 dzień pojechaliśmy po nowego piesia i od 5 lat jest z nami Gucio.
MaAnia- cóż, ja mam 14 łatkę w domu , generalnie u mnie w drugą stronę… nie interesuję się zbytnio ani ciuchami ani kosmetykami, ja jej kupuję ciuchy i ciągle się muszę pilnować by różowe zbytnio nie były 🫣😂.
Generalnie chodzi w 90% w tym co jej kupię, po jej uprzedniej akceptacji. Też lubi szerokie i wygodne , a,że chudzinka to aby te chude nóżki pod szerokimi jeansami się chowają. Zresztą mój synek lat 11 też ubierze to co mu dam/kupie - ma wyrypane🤪, natomiast buty wybiera sam a na piłkę woli ubrać dziurawe, stare kotki ale firmowe niż nowe no name 😉🤦♀️
Dziewczyny co biorą heparynę, mnie prawdopodobnie też czeka codzienne kłucie 🥺 ale insuliny. Ostatnio mam glukozę na czczo powyżej 90 (94,97,101…) zobaczę jeszcze jak kolejny sensor będzie pokazywał bo aktualny mi dziwny płaski wykres w nocy „rysuje”, ale kontroluję glukometrem i wychodzi rano podobnie ;(;(;(
Właśnie dzwonili z wynikami trzeciego badania amniopunkcji. Kariotyp prawidłowy !! Piękna informacja przed świętami 🥳🥳🥳
Gratuluje dobrych wieści 🥰to już wszystkie wyniki macie, prawda? Teraz tylko cieszyć się świątecznym czasem
Edit: już doczytałam że tak;) tym bardziej super wieści!!
Dziewczyny macie piękne brzuszki. Czekam aż mój w końcu będzie tak wyglądał. Jestem raczej grubsza i z racji zaniedbania po pierwszej ciąży, mam rozejście mięśnia prostego więc robi się taki hm.. trójkąt od góry 😁czasem wyglądam jakbym miała dwa brzuchy ciążowe 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 19:56
Ania40 lubi tę wiadomość
-
Mary, u mnie się już stawia / napina od jakiegoś czasu. Nie wiem czy to te skurcze czy coś innego ale w jak czuję stawianie to biorę dodatkową tabletkę magnezu, odpoczynek i wszystko wraca do normy.
Normalnie biorę 2-3 tabletki magne b6 plus 1-2 max dodatkowo jak czuję napięty brzuch. -
Beth, ja polecam zamówić tejpy dla wrażliwej skóry. Używa się ich też u niemowląt, jest o wiele mniejsza szansa na podrażnienia (choć ten klej może trzymać się trochę gorzej i krócej)
Tu link: https://www.orteo.pl/k-active-tape-gentle-wrazliwa-skora-5cmx5m-hypoalergiczny?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAyJS7BhBiEiwAyS9uNc7efc327_AgctBNZbMSsKwtZNMpq06jnyBQN6lb6sBq3ZB1vnpNNhoCUdEQAvD_BwE
No i też doradzę jak Sylwia, ściągać na czymś tłustym. Choćby zwykła oliwka, zalać porządnie tejpy i powoli odklejać, podlewając tą oliwką klej, jak nie chce puścić
Natomiast nim nakleisz kolejny raz to koniecznie musisz wygoić skórę.👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
-
Mary2094 wrote:Mam też do was pytanie, czy już wam twardnieje brzuch? Teraz mam ewidentne twardnienia brzucha, potrafię leżeć płasko i nagle czuję że brzuch mi się stawia. Od wczoraj już zaczęłam brać 4 tabletki dziennie magne B6 Forte.
Chyba już Braxton-Hicks wjechał na pełnej. 🥲
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Soleil_ wrote:Ammik, ale zwrot akcji! No nieźle 😁gratulacje syna w takim razie 😁
Mi się w ogóle od 3 dni chyba macica podniosła / powiększyła, bo mnie tak zebra bolą jak więcej siedzę 😭
Dzisiaj byłam w biurze jakieś 3.5h siedziałam przed kompem, potem godzinę na paznokciach, potem w aucie po młodego do szkoły i jak wróciłam, to tylko marzyłam żeby się położyć, bo już te żebra takie uciśnięte były.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r.