Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Super! Dzięki za informacje. W poniedziałek będę dzwonić żeby się umówić.
Mnie wczoraj wieczorem złapał stres i kliknęłam już całe zamówienie apteczne, dziś zamówiliśmy wózek. Została tylko jeszcze dostawka, pranie i prasowanie i spakowanie toreb.
Dziewczyny! Wszystkiego Najlepszego 🌸WerkA, aganieszkam, HolyFantasia, Anastiq lubią tę wiadomość
-
Olalala_22 wrote:Super! Dzięki za informacje. W poniedziałek będę dzwonić żeby się umówić.
Mnie wczoraj wieczorem złapał stres i kliknęłam już całe zamówienie apteczne, dziś zamówiliśmy wózek. Została tylko jeszcze dostawka, pranie i prasowanie i spakowanie toreb.
Dziewczyny! Wszystkiego Najlepszego 🌸
Ja odkąd wyszłam ze szpitala to przyśpieszyłam od razu całą wyprawkę. Na ten moment już prawie wszystko mamy zostały pojedyńcze rzeczy. Dzięki temu czuję się już spokojniejsza teraz tylko spakować torby 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 17:17
aganieszkam, HolyFantasia, Olalala_22 lubią tę wiadomość
-
Ja też wszystko zakupione. Rzeczy do torby porodowej na razie wrzuciłam do pudła i opisałam, jakby mąż musiał mi je przywieźć 😅 torba dla mnie w razie patologii ciąży już gotowa. Zostały mi do prania i prasowania rzeczy maluszka, wyprać dostawkę, fotelik, itp. Niby jeszcze jest czas, ale teraz ze starszakami siedzę dużo na podwórku, bo piękna pogoda, a dni uciekają 🙈 a ja mam coraz mniej siły... Krocze zaraz boli i co chwilę robię przerwy przy sprzątaniu...
WerkA, Olalala_22, Anastiq lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ja muszę leżeć więc mąż mi już ogarnął pranie jeśli chodzi o kocyki, rożki, pościele. Zostały nam tylko ciuszki do wyprania i prasowania. 🩵
aganieszkam, Olalala_22, Anastiq, HolyFantasia lubią tę wiadomość
-
A macie może jakieś super hity do polecenia o których ja zapomniałam?😂
Mam:
- kompresy multimam
- butelkę do podmywania
- ginexid
- zelowa wkładka chłodząca
- lanolina
Miałam też w koszyku na gemini żelowe kompresy na piersi Lansinoh, ale uznałam, że i tak pewnie nie będę ich używać więc odpuściłam.
Tak próbuję sobie przypomnieć co ułatwiło mi życie w pierwszych chwilach z noworodkiem i chyba nic więcej. -
Olalala_22 wrote:A macie może jakieś super hity do polecenia o których ja zapomniałam?😂
Mam:
- kompresy multimam
- butelkę do podmywania
- ginexid
- zelowa wkładka chłodząca
- lanolina
Miałam też w koszyku na gemini żelowe kompresy na piersi Lansinoh, ale uznałam, że i tak pewnie nie będę ich używać więc odpuściłam.
Tak próbuję sobie przypomnieć co ułatwiło mi życie w pierwszych chwilach z noworodkiem i chyba nic więcej.Anastiq, Olalala_22 lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Dobry wieczór dziewczynki!
I późne, ale szczere - wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta 🌼
Chwilę mnie tu nie było, ale znowu miałam spadki energii, byłam nie do życia. Dodatkowo nasze plany mieszkaniowe w przeciągu tygodnia przeszły zupełną rewolucję, planowaliśmy w drugiej połowie roku kupno mieszkania w mieście, a chyba skończymy w bliźniaku na wsi, ale dopiero w pierwszej połowie przyszłego roku. Dużo przemyśleń za nami, burza mózgów ogromna, my z mężem oboje „z blokowisk”, od dzieciaka mieszkaliśmy w miastach i w blokach właśnie, więc jesteśmy pełni obaw. Właściwie to chyba to, tak mnie wypompowało z sił.
W zeszłym tygodniu sfinalizowałam zamówienie apteczne, przejrzałam i posortowałam ubranka, kocyki, itp. Czekają podzielone na trzy worki kolorystyczne, na pranie i prasowanie.
Brakuje mi pojedynczych rzeczy, ale mam je spisane w jednym miejscu i myślę że w przyszłym tyg je zamówię i będzie z głowy. Do końca marca chce też się spakować do szpitala, mam walizkę, ale chciałabym jeszcze do tego mieć torbę osobną na porodówkę, bo widziałam że tak zazwyczaj dziewczyny się pakują. Takowej torby w sumie nie mam, więc muszę się za czymś rozejrzeć i kupić. Może macie coś do polecenia?
Z rzeczy typowo dla mnie no to jeszcze koszule - do porodu i do szpitala, ale z tym zwlekam i zabieram się jak pies do jeża, bardzo nie lubię spać w koszulach.. więc chyba stąd mój opór 😅
Super, że wasze maluszki rosną, ja swojego podejrzę dopiero 21 marca
W poniedziałek za to idę do fizjo uro, na swoją pierwszą wizytę.
HolyFantasia, Olalala_22, WerkA lubią tę wiadomość
-
@Anastiq ja jestem totalnie team dom, a na wsi to już wgl 😍 teraz jak jest tak ciepło, to naprawdę dom z ogrodem to zbawienie. U nas od 11 drzwi tarasowe otwarte i młoda praktycznie do wieczora w ogrodzie. A ja mam chwilę dla siebie.
Ja pakowałam się poprzednio do małej kabinowki na sam poród, a na oddział kupiłam te torbę Mommy Bag. Używam jej do tej pory i uważam, że to był dobry zakup. Jest bardzo pojemna. Teraz tak samo będę się pakować -