Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cami cami
Super, że u dzidzi wszystko dobrze 🤗
Lekarka masakra, aż się przykro czyta, zwlaszcza ze to III trym. to zapewne badanie miałaś prywatnie?
Wspolczuje infekcji i boli dziewczyny ☹️
U mnie za to przeziębienie od kilku dni, na szczęście nic poważnego tylko katar gigant.
No i już czuję zmęczenie codzienną pracą. Oby do końca marca dociągnąć 💪i już kwiecień robię sobie wolny.
U mnie już się zaczęło lekkie puchnięcie, obrączka wczoraj zdjęta, ledwo zeszła, widzę też po nogach, że się zrobiły takie bardziej obłe kluski 😅
A co do wyprawki to ja już mam 99%. Tylko torby do szpitala spakować pozostało 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 09:54
pp2018, Olalala_22, Agus603 lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
31+4 III USG prenatalne: 1625 g
34+5 2360 g
37+0 2900 g
-
HolyFantasia, robiłam badanie w Medicover, więc mimo że płaci pracodawca to też jednak nie NFZ i oczekiwaloby się trochę empatii i zaangażowania od lekarki, ale cóż. Juz odkładam, żeby wybrać się na początku kwietnia do super lekarza prywatnie i wtedy pewnie znajdę odpowiedzi na pozostałe pytania i może będziemy mieli jakieś wyraźne zdjęcia małej (w tym 3D).
Olalala_22, ja mam takie bóle. Podejrzewałam jakieś rozejście spojenia lonowego czy coś, ale okazało się że to duże napięcie z miednicy może wywoływać takie bóle. Fizjo zaleciła mi bujanie biodrami na piłce, siadanie na woreczku z grochem, żeby rozluźnić krocze, odpoczywanie pozycji klęku podpartego, no i ogólnie relaksacje. Są dni, że jest lepiej a są też take, że nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 12:28
Olalala_22 lubi tę wiadomość
Ona: '89 On: '83
Październik '23 - I ICSI
I FET 💔, II FET ❌
Lipiec/Sierpień '24 - II ICSI
4 blastki ❄️❄️❄️❄️
03.09.24 - III FET
6dpt sikaniec - jest cień
8dpt beta 114
10dpt beta 288
14dpt beta 1407 i pęcherzyk ciążowy na USG
16dpt beta 3048
23dpt USG maleństwo 4mm, jest ❤️
8+2 USG maleństwo 1.7cm ❤️
10+5 USG 3.2cm ❤️
12+1 USG 5.8cm 💗 (NIPT: niskie ryzyka, dziewczynka)
19+5 USG połówkowe, panienka 317g💖
25+2 USG 795g 💖
29+5 USG 1396g 💖
33+6 USG 2296g 💖
-
HolyFantasia wrote:Cami cami
Super, że u dzidzi wszystko dobrze 🤗
Lekarka masakra, aż się przykro czyta, zwlaszcza ze to III trym. to zapewne badanie miałaś prywatnie?
Wspolczuje infekcji i boli dziewczyny ☹️
U mnie za to przeziębienie od kilku dni, na szczęście nic poważnego tylko katar gigant.
No i już czuję zmęczenie codzienną pracą. Oby do końca marca dociągnąć 💪i już kwiecień robię sobie wolny.
U mnie już się zaczęło lekkie puchnięcie, obrączka wczoraj zdjęta, ledwo zeszła, widzę też po nogach, że się zrobiły takie bardziej obłe kluski 😅
A co do wyprawki to ja już mam 99%. Tylko torby do szpitala spakować pozostało 🤗
Ja się budze czasem z opuchnięta dłonią ale tylko w odczuciu bo wygląd jest normalny. Za to od paru dni widzę że na twarzy jestem większa i taka nabrzmiala, nawet dziś moja lekarka to zauwazyla. Też nie chodzę już w obrączce. Kojarzę że Kasia Mikusek z Olga Grech miały live o przygotowaniu do porodu i też mówiły o opuchliznie, może coś wartościowego tam znajdziemy.
Gratki, że już wszystko jest!!! Mi dziś przyszły z olx femaltiker do szpitala, kolektor pokarmu z neno, żelowe kompresy i żel Milanella. Po malu po malu. Ale dalej nie wiem gdzie rodzić 😅🤣😅🤣Olalala_22, HolyFantasia lubią tę wiadomość
39 👱♀️, 38🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 [8+3] trisomia 8 chrom.
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe 🩷
🩺 10.03 III prenatalne
-
@Cami Cami dzieki! Spróbuję. Ja jeszcze pamiętam, że siadanie okrakiem na rollerze żeby rozluźnić mięśnie dna miednicy, ale to chyba bardziej pod kątem porodu niż spojenia łonowego.
@WerkA no właśnie ja też śpię z poduszką między nogami, ale najgorzej jest jak muszę wstać w nocy do toalety.
@HolyFantsia podziwiam za siły do pracy!
Ja jak się ogarnęłam z rana (umalowałam, uczesałam i w miarę ładnie ubrałam - przysięgam nie spojrzę na legginsy / dresy przez najbliższy rok) i poszłam po zakupy to jakoś tak człowiek się lepiej poczuł. I nagle wszyscy, których spotkałam pytali co mi się stało 😂😅
@pp2018 nie słyszałam o tym żelu. On ma działanie kojące? I bardziej jest na piersi czy na sutki?
pp2018, WerkA, Agus603, Anastiq lubią tę wiadomość
-
@pp2018 odnośnie dylematów gdzie rodzic, to w trojmiescie 2 dni temu pojawiła się informacja, że zamykają jedyna, prywatną porodówkę 😢 Generalnie nie chciałam jej nawet brać pod uwagę, ale po ostatnim zamieszaniu zaczęłam. No i niestety już muszę ją odpuścić bo z dniem 30.04 się zamykają. A jakoś miałabym chyba obawy, że do 30.04 będą cięcia personelu i nie daj Boże innych rzeczy
-
Cami cami
No to ja miałam podobną akcję w luxmedzie na usg III trym. Lekarz co prawda bardzo miły, ale zero kompetencji, same bzdury powypisywał na badaniu, załamka. Potem miałam u swojej prowadzącej na NFZ i już było wszystko poprawnie, miło i dokładnie
Dawaj znać jak już będziesz po prywatnej wizycie!
Pp2018
Weź się laska decyduj, bo skończy się porodem w domu! 😅
Byłaś na spacerze w jednym i drugim? Myślę że to najbardziej pomoże Ci podjąć decyzję. 🙂
Olalala
No dzięki 😅 trochę się porwałam z motyką na słońce, wzięłam projekty i teraz muszę je pokończyć, a siły coraz mniej, no i mózg gorzej pracuje, a to branża kreatywna i nie ma przebacz 🙃
Czekam aż wyzdrowieje już z tego przeziębienia i idę sie zaszczepić na ten krztusiec. Od 1 kwietnia jest refundacja na rsv, wiec też się jeszcze załapię! 🤗Olalala_22, Agus603, Cami Cami lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
genetyka ok👍
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
34+5 2360 g
37+0 2900 g
-
Ja właśnie dziś dzwoniłam do Przychodni żeby umówić się na szczepienie i muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę o braku przeciwwskazań do szczepień. Cytuje “Sama pani rozumie, tutaj chodzi o dwa życia”.
Na szczęście udało mi się załatwić zaświadczenie dziś, więc znowu jutro będę dzwonić. Chciałabym w przyszłym tygodniu krztusiec, a po 1.04 RSV.aganieszkam, HolyFantasia lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie,
Wybaczcie że się tu nie udzielam ale stwierdziłam że dwa razy pisać to samo to może głupio być choć widzę że chyba sporo też dziewczyn których nie ma na fb? Jakoś przyzwyczaiłam się już do tego fb.
Nie mniej jako prowadząca wątek witam wszystkie nowe osoby i proszę podajcie nicki terminy porodów i płeć maluszka to uzupełnię pierwszą stronę i będę uzupełniać jak już zaczniemy porodówkę😊😜
WerkA, Anastiq lubią tę wiadomość
-
Olalala_22 wrote:@Cami Cami dzieki! Spróbuję. Ja jeszcze pamiętam, że siadanie okrakiem na rollerze żeby rozluźnić mięśnie dna miednicy, ale to chyba bardziej pod kątem porodu niż spojenia łonowego.
@WerkA no właśnie ja też śpię z poduszką między nogami, ale najgorzej jest jak muszę wstać w nocy do toalety.
@HolyFantsia podziwiam za siły do pracy!
Ja jak się ogarnęłam z rana (umalowałam, uczesałam i w miarę ładnie ubrałam - przysięgam nie spojrzę na legginsy / dresy przez najbliższy rok) i poszłam po zakupy to jakoś tak człowiek się lepiej poczuł. I nagle wszyscy, których spotkałam pytali co mi się stało 😂😅
@pp2018 nie słyszałam o tym żelu. On ma działanie kojące? I bardziej jest na piersi czy na sutki?Olalala_22 lubi tę wiadomość
39 👱♀️, 38🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe 🩷
🩺 10.03 III prenatalne
-
Olalala_22 wrote:@pp2018 odnośnie dylematów gdzie rodzic, to w trojmiescie 2 dni temu pojawiła się informacja, że zamykają jedyna, prywatną porodówkę 😢 Generalnie nie chciałam jej nawet brać pod uwagę, ale po ostatnim zamieszaniu zaczęłam. No i niestety już muszę ją odpuścić bo z dniem 30.04 się zamykają. A jakoś miałabym chyba obawy, że do 30.04 będą cięcia personelu i nie daj Boże innych rzeczy39 👱♀️, 38🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe 🩷
🩺 10.03 III prenatalne
-
HolyFantasia wrote:Cami cami
No to ja miałam podobną akcję w luxmedzie na usg III trym. Lekarz co prawda bardzo miły, ale zero kompetencji, same bzdury powypisywał na badaniu, załamka. Potem miałam u swojej prowadzącej na NFZ i już było wszystko poprawnie, miło i dokładnie
Dawaj znać jak już będziesz po prywatnej wizycie!
Pp2018
Weź się laska decyduj, bo skończy się porodem w domu! 😅
Byłaś na spacerze w jednym i drugim? Myślę że to najbardziej pomoże Ci podjąć decyzję. 🙂
Olalala
No dzięki 😅 trochę się porwałam z motyką na słońce, wzięłam projekty i teraz muszę je pokończyć, a siły coraz mniej, no i mózg gorzej pracuje, a to branża kreatywna i nie ma przebacz 🙃
Czekam aż wyzdrowieje już z tego przeziębienia i idę sie zaszczepić na ten krztusiec. Od 1 kwietnia jest refundacja na rsv, wiec też się jeszcze załapię! 🤗Olalala_22, HolyFantasia lubią tę wiadomość
39 👱♀️, 38🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe 🩷
🩺 10.03 III prenatalne
-
pp2018 wrote:Współczuję, niezła niespodzianka niestety. Ech... I już wiesz?
Gdyby nie było tak skomplikowanej sytuacji zdrowotnej jaka mam, to nawet nie rozważałam bym porodu prywatnegopp2018 lubi tę wiadomość
-
Miałam tak tragiczną noc.. dostałam takich bóli podbrzusza, że myślałam, że zaczynam rodzic. Na całe “szczęście” okazało się, że to jakieś zatrucie..
Kupiłam dziś dostawkę, zdecydowałam się na Chicco Next2Me Magic Evo. I gdyby któraś z Was jeszcze nie kupiła dostawki, to podpowiadam, że mają super promocję na mama i ja:
https://mamaija.pl/chicco-next2me-magic-evo-lozeczko-dostawne.html
pp2018 lubi tę wiadomość
-
pp2018 wrote:Byłam na zelaznej, inflanckiej i brodnie. Wiesz.. wszędzie sielanka 🤣🤣🤣 a jak się wejdzie na Hallo gdzie rodzić Warszawa, to za głowę można się złapać. Byłam na warsztatach porodowych z Izą D. i mówiła, żeby mieć na względzie niż demograficzny, gdyby się decydować na Żelazną (jak policzyłam to wychodziło 16 porodów na dzień). Jutro mam szkole rodzenia i będzie dzień z położna, która już nie pracuje tam, gdzie Ty zamierzasz rodzić, ale współpracuje dalej ze szpitalem i może jeszcze ją podpytam. Mam solidny mętlik w głowie.
W trojmiescie jest grupa Gdzie Rodzic na Pomorzu i powiem szczerze, ze na temat każdego szpitala są skrajnie różne opinie..
ja wybierając szpital kierowałam się stopniem referencyjności, respektowaniem planu porodu, opieką i tym, że mój prowadzący pracuje w tym szpitalu. Tak, wiem - znam opinie, że to, że prowadzący pracuje w danym szpitalu nie ma na nic wpływu i totalnie się z nimi nie zgadzam. Wydaje mi się, to ma naprawdę duży wpływ.
A no i teraz będąc mądrzejsza po pierwszych doświadczeniach, też bym patrzyła na ilość badań przesiewowych w noworodków wykonywanych w szpitalu. Moja córka prócz standardowego pakietu miała wykonane w szpitalu USG brzuszka i przezciemienczkowe i gdy wymagała fototerapii to leżała ze mną przy łóżku. I takie USG są wykonywane u każdego noworodka w tym szpitalu.
I będąc na grupach o KP doznałam szoku czytając, że nie zawsze standardem jest to, że maluch, który wymaga fototerapii jest przy mamie - często gęsto jest zabieranyAnastiq lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Ja tez ostatnio mało aktywna. Syn ma grype i mnie tez polamalo🙁. Chociaz u mnie niby nie wyszla a objawy podobne. Ale juz chyba najgorsze za mna.
Ja tez kupilam taka dostawke tylko uzywana i rowniez jestem zadowolona.Olalala_22, pp2018, Anastiq lubią tę wiadomość
-
Olalala_22 wrote:Miałam tak tragiczną noc.. dostałam takich bóli podbrzusza, że myślałam, że zaczynam rodzic. Na całe “szczęście” okazało się, że to jakieś zatrucie..
Kupiłam dziś dostawkę, zdecydowałam się na Chicco Next2Me Magic Evo. I gdyby któraś z Was jeszcze nie kupiła dostawki, to podpowiadam, że mają super promocję na mama i ja:
https://mamaija.pl/chicco-next2me-magic-evo-lozeczko-dostawne.html
Też ją mam kupioną, ale jeszcze nawet nie rozpakowałam od nowości 🙃
Czekam do kwietnia, bo już nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać 😅
A sama dostawka myślę że jest super, wygodnie się otwiera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 06:03
Olalala_22, pp2018 lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
genetyka ok👍
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
34+5 2360 g
37+0 2900 g
-
@majowa mama po raz 2 dużo zdrowia!
@HolyFantasia ja wczoraj złożyłam 😂 i już stoi w sypialni. Córka i pies próbowali już się do niej wpakować 🤡
Dziś jeszcze zakupy w Ikea mnie czekają i mam nadzieję, że już będzie z górki 😂
Miłego weekendu!HolyFantasia, pp2018, Anastiq lubią tę wiadomość
-
pp2018 wrote:Byłam na zelaznej, inflanckiej i brodnie. Wiesz.. wszędzie sielanka 🤣🤣🤣 a jak się wejdzie na Hallo gdzie rodzić Warszawa, to za głowę można się złapać. Byłam na warsztatach porodowych z Izą D. i mówiła, żeby mieć na względzie niż demograficzny, gdyby się decydować na Żelazną (jak policzyłam to wychodziło 16 porodów na dzień). Jutro mam szkole rodzenia i będzie dzień z położna, która już nie pracuje tam, gdzie Ty zamierzasz rodzić, ale współpracuje dalej ze szpitalem i może jeszcze ją podpytam. Mam solidny mętlik w głowie.
To prawda, opinie są skrajnie różne i im więcej się czyta tym mniej się wie. Ja też miałam ogromny mętlik co do wyboru szpitala, ale chodzę na szkole rodzenia na Żelazną i chciałabym tam rodzić. Wiele dziewczyn z mojego otoczenia tam rodziło i polecają i mam jakieś 20 minut samochodem 😁 Byłam tam na spacerze i sale są bardzo schludne, porodówki świetnie wyposażone, ogólnie mają dobry marketing i mnie przekonali 😁 gdyby mnie odesłali to Bródno bo też ma 3 stopień referencyjności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 09:16
Cami Cami lubi tę wiadomość
-
Olalala_22 wrote:@Agus603 polubiłam za to, że jest już lepiej. Spakowana torba to nie jest zły pomysł. Pamiętam, że poprzednio miałam już spakowane torby w 33 tyg i tylko kartkę z lista rzeczy co trzeba dołożyć i dokupić. Ja zacznę pakować jak już skończymy remont, liczę na to, że to będzie max przyszły tydzień.
Mi za to zaczął dokuczać ból spojenia łonowego. Nie przypominam sobie, żebym miała taki w poprzedniej ciąży. A jak na złość nie mam wizyty w urofizjo w tym tyg tylko dopiero idę 20.03
Czy któraś z Was też boli? Macie na to jakieś sposoby?
Bolu spojenia łonowego nie mam, za to troche boli mnie blizna po CC po poprzedniej ciąży, ale tak jakby skóra.
Jak chodzi o infekcje to chyba przechodzi, mocz byl dobry na drugi dzien ale no biore furagine żeby była cala kuracja i do gina się umówiłam w czw.
Mam akcje prania i prasowania 😅😅. Nie wiem czy to nie za predko ale wszystko ładnie poskładane w komodzie. Pierzecie w temp 60? Nie pamietam kompletnie jak to bylo przy pierwszym dziecku..ale ja wypralam wszystko w 60 mysle ze do takiego maluszka to lepiej. Chociaz na wiekszosci ubranek jest napisane 40, tylko lidl ma 60.
W ogole polecam ciuszki z Lidla uwazam ze sa naprawde fajne i elastyczne. Najbardziej lubie lidl i hm. Torba Prawie spakowana, jeszcze czekam na torebki z ikei zeby w nie spakować ubrania.
Jeszcze laktator mi zostalł do kupienia ale na razie bije sie z myślami ale chyba pozyczonego nie chce:/.
Dużo zdrowka dla Was -
HolyFantasia wrote:
Czekam aż wyzdrowieje już z tego przeziębienia i idę sie zaszczepić na ten krztusiec. Od 1 kwietnia jest refundacja na rsv, wiec też się jeszcze załapię! 🤗
Tez mam nadzieje sie zaszczepić w przyszłym tygodniu na ten krztusiec. Wtedy juz chyba calkowicie odetchne ze jestem przygotowana. Niby przy takiej infekcji ikladu moczowego mozna ale ja bym chciala miec swiadomosc ze jestem zdrowa.HolyFantasia lubi tę wiadomość