Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cami cami
Super, że u dzidzi wszystko dobrze 🤗
Lekarka masakra, aż się przykro czyta, zwlaszcza ze to III trym. to zapewne badanie miałaś prywatnie?
Wspolczuje infekcji i boli dziewczyny ☹️
U mnie za to przeziębienie od kilku dni, na szczęście nic poważnego tylko katar gigant.
No i już czuję zmęczenie codzienną pracą. Oby do końca marca dociągnąć 💪i już kwiecień robię sobie wolny.
U mnie już się zaczęło lekkie puchnięcie, obrączka wczoraj zdjęta, ledwo zeszła, widzę też po nogach, że się zrobiły takie bardziej obłe kluski 😅
A co do wyprawki to ja już mam 99%. Tylko torby do szpitala spakować pozostało 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:54
pp2018, Olalala_22 lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
31+4 III USG prenatalne: 1625 g
-
HolyFantasia, robiłam badanie w Medicover, więc mimo że płaci pracodawca to też jednak nie NFZ i oczekiwaloby się trochę empatii i zaangażowania od lekarki, ale cóż. Juz odkładam, żeby wybrać się na początku kwietnia do super lekarza prywatnie i wtedy pewnie znajdę odpowiedzi na pozostałe pytania i może będziemy mieli jakieś wyraźne zdjęcia małej (w tym 3D).
Olalala_22, ja mam takie bóle. Podejrzewałam jakieś rozejście spojenia lonowego czy coś, ale okazało się że to duże napięcie z miednicy może wywoływać takie bóle. Fizjo zaleciła mi bujanie biodrami na piłce, siadanie na woreczku z grochem, żeby rozluźnić krocze, odpoczywanie pozycji klęku podpartego, no i ogólnie relaksacje. Są dni, że jest lepiej a są też take, że nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:28
Olalala_22 lubi tę wiadomość
Ona: '89 On: '83
Październik '23 - I ICSI
I FET 💔, II FET ❌
Lipiec/Sierpień '24 - II ICSI
4 blastki ❄️❄️❄️❄️
03.09.24 - III FET
6dpt sikaniec - jest cień
8dpt beta 114
10dpt beta 288
14dpt beta 1407 i pęcherzyk ciążowy na USG
16dpt beta 3048
23dpt USG maleństwo 4mm, jest ❤️
8+2 USG maleństwo 1.7cm ❤️
10+5 USG 3.2cm ❤️
12+1 USG 5.8cm 💗 (NIPT: niskie ryzyka, dziewczynka)
19+5 USG połówkowe, panienka 317g💖
25+2 USG 795g 💖
29+5 USG 1396g 💖
-
HolyFantasia wrote:Cami cami
Super, że u dzidzi wszystko dobrze 🤗
Lekarka masakra, aż się przykro czyta, zwlaszcza ze to III trym. to zapewne badanie miałaś prywatnie?
Wspolczuje infekcji i boli dziewczyny ☹️
U mnie za to przeziębienie od kilku dni, na szczęście nic poważnego tylko katar gigant.
No i już czuję zmęczenie codzienną pracą. Oby do końca marca dociągnąć 💪i już kwiecień robię sobie wolny.
U mnie już się zaczęło lekkie puchnięcie, obrączka wczoraj zdjęta, ledwo zeszła, widzę też po nogach, że się zrobiły takie bardziej obłe kluski 😅
A co do wyprawki to ja już mam 99%. Tylko torby do szpitala spakować pozostało 🤗
Ja się budze czasem z opuchnięta dłonią ale tylko w odczuciu bo wygląd jest normalny. Za to od paru dni widzę że na twarzy jestem większa i taka nabrzmiala, nawet dziś moja lekarka to zauwazyla. Też nie chodzę już w obrączce. Kojarzę że Kasia Mikusek z Olga Grech miały live o przygotowaniu do porodu i też mówiły o opuchliznie, może coś wartościowego tam znajdziemy.
Gratki, że już wszystko jest!!! Mi dziś przyszły z olx femaltiker do szpitala, kolektor pokarmu z neno, żelowe kompresy i żel Milanella. Po malu po malu. Ale dalej nie wiem gdzie rodzić 😅🤣😅🤣Olalala_22 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
@Cami Cami dzieki! Spróbuję. Ja jeszcze pamiętam, że siadanie okrakiem na rollerze żeby rozluźnić mięśnie dna miednicy, ale to chyba bardziej pod kątem porodu niż spojenia łonowego.
@WerkA no właśnie ja też śpię z poduszką między nogami, ale najgorzej jest jak muszę wstać w nocy do toalety.
@HolyFantsia podziwiam za siły do pracy!
Ja jak się ogarnęłam z rana (umalowałam, uczesałam i w miarę ładnie ubrałam - przysięgam nie spojrzę na legginsy / dresy przez najbliższy rok) i poszłam po zakupy to jakoś tak człowiek się lepiej poczuł. I nagle wszyscy, których spotkałam pytali co mi się stało 😂😅
@pp2018 nie słyszałam o tym żelu. On ma działanie kojące? I bardziej jest na piersi czy na sutki?
-
@pp2018 odnośnie dylematów gdzie rodzic, to w trojmiescie 2 dni temu pojawiła się informacja, że zamykają jedyna, prywatną porodówkę 😢 Generalnie nie chciałam jej nawet brać pod uwagę, ale po ostatnim zamieszaniu zaczęłam. No i niestety już muszę ją odpuścić bo z dniem 30.04 się zamykają. A jakoś miałabym chyba obawy, że do 30.04 będą cięcia personelu i nie daj Boże innych rzeczy
-