Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba będę brała też Heparyne w połogu, będę pytać na następnej wizycie. Zależy pewnie od wskazań. Ja dostałam miesiąc temu że względu na rozległe żylaki, żeby zapobiec zakrzepicy.
Olalala_22 lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Cześć dziewczyny! Ależ późno tu dołączam! Nie pomyślałam, że może być taki wątek tutaj
Jestem obecnie w 32+0, termin mam na 11.05 na pokładzie synek.
No i obecnie jestem w trakcie zakupów drogeryjnych. Czy któraś z was będzie się decydować na wkłady chłodzące po porodzie, albo okłady z oczaru?Anastiq, Olalala_22, Agus603, pp2018 lubią tę wiadomość
-
@Moni89 i @Kiasa
Witamy na podkładzie 💪🏼🌼
Moni89 - na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki!
Kiasa - mamy zbliżone terminy, ja z okresu 13.05 ale na pierwszych prenatalnych wyszedł 11.05 - no ale co się ostatecznie wydarzy… zobaczymy 😅🫣
Co do wkładów chłodzących - ja nie kupowałam, ale położna w mojej szkole polecała. Z takich rzeczy, które mają przynieść chociaż chwilową ulgę, to zaopatrzyłam się w piankę Ginexid.Moni89 lubi tę wiadomość
-
Olalala_22 wrote:@Anastiq z przyjemnością! Szkoda, że nie ten sam szpital, bo byłaby szansa spotkać się na porodówce 😂
Mam pytanie do dziewczyn, które przyjmują leki w ciąży. Czy wasz prowadzący wspominał do kiedy macie brać zastrzyki z heparyną i przyjmować żelazo?
Ja w poprzedniej ciąży odstawiałam wszystko w 37 tyg. Teraz jak pytałam prowadzącego jak robimy, to powiedział, że clexane na pewno do 36 tyg - jak nie dłużej i że żelazo na pewno zostawiamy do końca.
Kto wie, może jeszcze los jakoś nas połączy we dwie do któregoś ze szpitali 😂
Swoją drogą dziewczyny, czy Wam też tak mocno doskwiera bezsenność? Męczę się żeby zasnąć, jak zasnę, to budzę się po dwóch godzinach i cyrk zaczyna się od nowa. Dbam o higienę snu, bardzo rzadko się zdarza żebym robiła drzemki w ciągu dnia. Zostały ostatnie momenty, żeby się porządnie wyspać (chociaż wiem, że na zapas się nie da 😂), a to dupa.. ale nie pozostaje nic innego jak to przetrwać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 17:02
Olalala_22 lubi tę wiadomość
-
@Kiasa hej! Fajnie, że znowu robi się tutaj więcej osób
Odnośnie bezsenności to ja też cierpię. Nie dość, że wstaje 2-3 x w nocy, to zazwyczaj ok 4 / 4.30 się budzę i mam problem z zaśnięciem. Ratuję mnie to, że w ciągu dnia kładę się na 30 min z córką jak ma drzemkę.
Ja kupiłam przed poprzednim porodem wkładkę żelową Lansinoh ale jej nie użyłam. Tym razem zamierzam zapakować do torby i przetestować -
@olalala_22 a na kiedy masz termin? Patrzyłam na te podkłady, ale cena mnie trochę zniechęciła. Ostatecznie znalazłam wkładki nawilżane oczarem z Frida mom i chce je przetestować. Ale szukam jeszcze jakiejś tańszej opcji na wkłady chłodzące.
@Anastiq co do spania, to ja chyba z tych szczęśliwców, bo przesypiam całe noce i nawet rzadko kiedy budzę się na siku (a pije raczej dużo). Przed snem piję też melisę, może to pomaga. Za to zgaga nie odstępuje mnie na krok, a także bóle żeber i bioder. Więc chyba coś za coś
A polecacie jakieś konkretne staniki do karmienia? -
Kiasa, ja nic typowo chłodzącego nie kupowałam. Moze beda nieuzywane na okx? Dzis dostawa za 1 zl.
Ja nie kupowalam, mam tylko żelowe kompresy na piersi na ciepło/zimno.
39 👱♀️, 38🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 [8+3] trisomia 8 chrom.
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe 🩷
🩺 10.03 III prenatalne
-
@Kiasa termin mam na 9.05, ale nie ukrywam, że wolałabym szybciej niż później rodzić. I pewnie u mnie sytuacja się wyklaruje w kwietniu odnośnie terminu i drogi porodu
Prawda jest taka, że zamiast kupować te wkładki chłodzące można użyć zwykłych, żelowych kompresów stosowanych przy urazach. Tak samo nie kupowałam kompresów chłodzących na piersi, tylko w zamrażarce czekają na mnie zwykłe żeloweKiasa, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o staniki do karmienia to przy córce używałam tych z H&M
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1075923013.html
i z kapphala ale widzę, że nie ma ich teraz na stronie. Tę z H&M były fajne.
Teraz zastanawiam się żeby zamówić stanik z it’s droppless
https://itsdropless.com/collections/frontpage
ale trochę mnie cena odrzuca. Liczyłam na jakieś promocje z okazji dnia kobiet, ale niestety nie było.
Finalnie chyba zamówię znowu też z H&M bo były naprawdę fajne i cena jest do zaakceptowaniaKiasa lubi tę wiadomość
-
Hejka, czy oprócz Lexi ktoś jeszcze dodaje na grupę FB bo wysłałam jej zaproszenie klika dni temu i chyba jednak tu już przestała zaglądać 🫣
-
Olalala_22 wrote:@Kiasa termin mam na 9.05, ale nie ukrywam, że wolałabym szybciej niż później rodzić. I pewnie u mnie sytuacja się wyklaruje w kwietniu odnośnie terminu i drogi porodu
Prawda jest taka, że zamiast kupować te wkładki chłodzące można użyć zwykłych, żelowych kompresów stosowanych przy urazach. Tak samo nie kupowałam kompresów chłodzących na piersi, tylko w zamrażarce czekają na mnie zwykłe żelowe
I wtedy te kompresy żelowe jeśli chciałabym na kroczę to myślisz, że dawać pod podpaske? Trochę nie wiem jak to miałabym robić żeby działało
@WerkA jest grupą na fb? Jak się nazywa, też z chęcią bym dołączyła -
Kiasa tak jest ponoć właśnie Lexi dodaje osoby tylko dla się chyba już tu nie zagląda dlatego właśnie też się spytałam czy ktoś inny też dodaje ☺️
-
Olalala_22 wrote:@Anastiq z przyjemnością! Szkoda, że nie ten sam szpital, bo byłaby szansa spotkać się na porodówce 😂
Mam pytanie do dziewczyn, które przyjmują leki w ciąży. Czy wasz prowadzący wspominał do kiedy macie brać zastrzyki z heparyną i przyjmować żelazo?
Ja w poprzedniej ciąży odstawiałam wszystko w 37 tyg. Teraz jak pytałam prowadzącego jak robimy, to powiedział, że clexane na pewno do 36 tyg - jak nie dłużej i że żelazo na pewno zostawiamy do końca.
Ja w pierwszej ciąży Neoparin brałam do końca ciąży, Acard jedynie mi odstawiono. Moim zdaniem zastrzyków nie wolno odstawiać -
Ja raczej nie mam problemów z bezsennością, ale fakt wstaje w nocy 4 razy na siku. Ale wieczorem to padam na twarz:D, 6 latek na pokładzie więc to całkiem cos innego gdy się było w pierwszej ciaży.
Jutro planuje iść na szczepionkę na krztusiec. Boje się bardzo jakiś działań niepożądanych dla małego. Wiem , że to dla jego dobra po porodzie ale czytam jakieś posty o obumarciu płodu po szczepieniach i zryło mi to banie
Anastiq lubi tę wiadomość
-
Agus603 wrote:Ja raczej nie mam problemów z bezsennością, ale fakt wstaje w nocy 4 razy na siku. Ale wieczorem to padam na twarz:D, 6 latek na pokładzie więc to całkiem cos innego gdy się było w pierwszej ciaży.
Jutro planuje iść na szczepionkę na krztusiec. Boje się bardzo jakiś działań niepożądanych dla małego. Wiem , że to dla jego dobra po porodzie ale czytam jakieś posty o obumarciu płodu po szczepieniach i zryło mi to banie
Agus603, Anastiq lubią tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Kiasa wrote:I wtedy te kompresy żelowe jeśli chciałabym na kroczę to myślisz, że dawać pod podpaske? Trochę nie wiem jak to miałabym robić żeby działało
@WerkA jest grupą na fb? Jak się nazywa, też z chęcią bym dołączyła
@Agus603 ale w przypadku kiedy byłaby cesarka, ale chyba nawet i znieczulenie zewnatrzoponowe to musi minąć 24h od przyjęcia zastrzyku. Dlatego się właśnie zastanawiam jak to jest.
@Agus603 jeżeli Ciebie to pocieszy, to równo 2 lata temu w ciąży z córką przyjmowałam szczepienie przeciwko krztuścowi i córce nic nie jest. A za chwilę jadę do przychodni na ponowną kwalifikacje i szczepienie przeciwko krztuścowi i zapisze się od razu na RSV
Agus603 lubi tę wiadomość
-
Olalala_22 wrote:Widziałam, że do tych kompresów żelowych Lansinoh są jednorazowe pokrowce higieniczne. Ale wydaje mi się, że wkładanie wtedy najlepiej pod podpaske wkładać, chociaż jestem ciekawa czy wtedy cokolwiek to da. Bo te podpaski, przynajmniej używane na początku są mega grube.
@Agus603 ale w przypadku kiedy byłaby cesarka, ale chyba nawet i znieczulenie zewnatrzoponowe to musi minąć 24h od przyjęcia zastrzyku. Dlatego się właśnie zastanawiam jak to jest.
@Agus603 jeżeli Ciebie to pocieszy, to równo 2 lata temu w ciąży z córką przyjmowałam szczepienie przeciwko krztuścowi i córce nic nie jest. A za chwilę jadę do przychodni na ponowną kwalifikacje i szczepienie przeciwko krztuścowi i zapisze się od razu na RSV
Ide w czwartek do lekarza to spytam o te zastrzyki bo ja prawdopodobnie też będe mieć cesarkę. A jak często po 33 tygodniu chodzicie na kontrole gin ?
No pocieszające dzieki. Człowiek czuje ze musi sie zasczepić ale im wiecej czyta tym więcej wątpliwości.